Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scaloni neemt veelbesproken Martínez in bescherming: ‘Is nog een kind’

Laatste update:

Lionel Scaloni neemt de veelbesproken doelman Emiliano Martínez niets kwalijk. De sluitpost van Aston Villa liet zich tijdens en na afloop van de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk meerdere keren van zijn slechtste kant zien. De vele kritiek op Martínez deelt de bondscoach van Argentinië alleen niet. “Hij is een geweldige jongen, hij is eigenlijk nog een kind.”

Martínez bewees tijdens het WK meermaals zijn waarde, onder meer tijdens penaltyseries, maar liet zich ook in negatieve zin zien. Na de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk vroeg hij al een moment van stilte voor Kylian Mbappé en tijdens de huldiging beschimpte hij de sterspeler van Paris Saint-Germain opnieuw. Na het veroveren van de wereldtitel werd hij door de FIFA verkozen tot Beste Keeper. De dertigjarige sluitpost vierde de uitreiking van zijn individuele prijs vervolgens op uiterst opmerkelijke wijze door de prijs voor zijn geslachtsdeel te houden.

Martínez moest het vooral op social media ontgelden, maar volgens Scaloni is de kritiek op zijn doelman niet terecht. “Dat zijn slechts houdingen die hij aanneemt”, zei de bondscoach in het radioprogramma El Partidazo de COPE. “Hij is een geweldige jongen, hij is eigenlijk nog een kind. Hij is een ongelooflijke kerel, zijn persoonlijkheid heeft de groep zoveel gegeven.’’

Ook ging Scaloni in op de uitspraken van Louis van Gaal, die voorafgaand aan de kwartfinale tegen Oranje als bondscoach van Nederland zei dat de Argentijnen met een man minder speelden als Messi niet aan de bal was. “Als je de beste speler ter wereld prikkelt, is dat alleen maar slechter voor hen”, aldus Scaloni, die het niet moeilijk vindt om Messi te trainen. “Qua techniek kan je hem niets meer leren. Maar ik kan je verzekeren dat hij ook bij het drukzetten en het veroveren van de bal de nummer één is. Als hij bloed ruikt, doet hij dat beter dan wie dan ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk zegt Scaloni hier gewoon dat Martinez een verstandelijke beperking heeft? Wat overigens een boel zou verklaren.

17 januari 2023 om 18:38

Ik moet eerlijk zeggen dat ik die foto hilarisch vind.😂

17 januari 2023 om 19:17

Het is ook heel makkelijk om alleen Martinez eruit te pakken. Het is een onsympathieke kerel, maar dat gold voor heel Messi & co op dit WK. Niet alleen voor Martinez

17 januari 2023 om 19:23

Wij zijn ook geen lieverdjes Japie.

Volgens verschillende bronnen is Nederland meest onsportieve land op het Wk.

Nederland komt maar liefst 3x voor in de top-5:
Wat zijn de vijf WK duels met de meeste kaarten?
20 – Nederland – Portugal (2006)
18 – Duitsland – Kameroen (2002)
17 – Nederland – Argentinië (2022)
15 – Nederland – Spanje (2010)
12 – Senegal – Uruguay (2002)

Schande van Nurnberg kent iedereen nog denk ik. Maar het is natuurlijk makkelijker om naar anderen te wijzen.

17 januari 2023 om 19:33

Dus uit het totaal gegeven kaarten in die wedstrijden blijkt dat Nederland het meest onsportieve land op het WK zou zijn? Beetje onzin.

17 januari 2023 om 19:42

Inderdaad dat mag ook eens gezegd worden

17 januari 2023 om 19:43

@ Joecartoon

Je hebt gelijk. Totaal 52 gele/rode kaarten over 3 toernooien is heel sportief. Wetende dat wij heel goed weggekomen zijn met de acties van Nigel de Jong, Boulahrouz, Timber en Van Dijk.

17 januari 2023 om 19:44

JoeCartoon

Niet enkel dat. Maar het weegt wel zeker mee. Wat wij verder ook heel goed beheersen is zeer respectloos zijn naar de tegenstanders, waar wij dan om lachen. En als we onze grote praatjes niet waarmaken en een reactie ontvangen, gaan we ineens heel kalm en zielig doen. Dat beheersen we perfect hier.

Martinez drijft gewoon de spot. Met wie? Geen idee. Het lijkt erop dat hij gewoon de clown uithangt. Wat is hier precies mis mee? Of je lacht erom of je denkt dat hij een idioot is.

17 januari 2023 om 20:08

@yuflesh
Praat voor jezelf. Als jij je niet kan gedragen en rare dingen wil roep moet je dat lekker zelf weten maar verschuil je niet achter we/wij. Verder vind ik Martinez inderdaad een idioot. Op basis van zijn gedrag tijdens het WK, het moment hierboven en het achterlijke gedoe met die pop/foto van Mbappe tijdens de huldiging in Argentinië.

@marc 433
Maar dat werkt toch twee kanten op? Misschien is Nederland op 3 momenten goed weggekomen en een ander land 25 keer (of maar 1x maar daar wel de finale mee wint). Of dat iedere gegeven kaart terecht was, of voor onsportief gedrag gegeven is. Er blijkt in ieder geval niet uit dat Nederland het meest onsportieve land op een WK zou zijn.

17 januari 2023 om 20:14

Ik vind de vergelijking echt zo mank. Heb je echt de indruk dat japie doelde op hard spelen en/of overtredingen maken?

17 januari 2023 om 20:18

de pijn zit wel heel diep,zieligerd

17 januari 2023 om 20:21

@ Joecartoon

Dat het twee kanten op werkt is exact wat ik bedoel. Wij zijn niet heilig. Wij zijn goed in het afgeven op andere landen/spelers, maar kijken zelf niet in de spiegel.

En als het nu om 1 toernooi ging dan zou je zeker gelijk kunnen hebben. Je kunt dan een slechte scheidsrechter treffen en/of gewoon domme pech hebben. Het gaat hier echter om 3 verschillende toernooien waarin Nederland zich niet van z'n beste kant heeft laten zien.

Niet alleen qua overtredingen, maar ook bijv. spelers bewust hinderen bij het nemen van penalties. Dat is gewoon onsportief.

In de Eredivisie wint de ploeg met de minste kaarten de sportiviteitsprijs. Die kaarten wegen dus heel zwaar mee om te bepalen of je sportief bent of niet.

Nog een voorbeeld; Martinez deed aan psychologische oorlogvoering bij die penalty-reeks. Schande werd er geroepen. Maar weet je; Van Breukelen deed niet anders. Toen vonden we het geweldig als hij daarmee een pingel stopte.

17 januari 2023 om 20:25

Wat je zegt blijkt niet uit je bron maar is slechts een mening. Dat mag verder allemaal, ik ben het niet ieder geval niet met je eens.

17 januari 2023 om 20:30

De voorbeelden die ik benoem zijn heel makkelijk te vinden.
Linkjes naar bronnen is niet toegestaan vandaar.

En het is toch prima als je een andere mening hebt.

17 januari 2023 om 20:30

JoeCartoon

"Praat voor jezelf. Als jij je niet kan gedragen en rare dingen wil roep moet je dat lekker zelf weten maar verschuil je niet achter we/wij"

Je snapt waar ik op doel met wij hè? 'Media Nederland' tijdens WKs. De consensus onder Nederlanders is dat we gewoon zeer onsportief zijn op vooral eindtoernooien. 'Wij' beginnen altijd aan de raarste drama's, hetzij via de media, hetzij op het veld als we ervoor kiezen om benen te zagen of karatetrappen uit te delen. Waar 'we' onszelf zien als een land dat goed en verzorgd voetbal hoort te spelen, zien 'onze' tegenstanders niets anders dan vergane glorie met een grote mond.

Je bent Oranje, je zit in een zwakke poule waarin je geen drol hebt laten zien. Dan sta je tegenover een gehavend Argentinë met een Messi die draait en beslissend is geweest. En dan zie je 'Media Nederland' ineens Messi de grond inboren, claimen dat penalties wel goedkomen. Dan zie je Noppert's interview, super relaxed alsof alles naar planning gaat. Leek net alsof 'Media Nederland' in hun eigen realiteit leefde, alsof het allemaal wel goed zou komen.

En dan is het eindelijk match day en denk je: wat is dit nou weer? 'We' speelden nieteens voetbal.

'Wij' zijn niet alleen zeer onsportief, 'wij' zijn ook gewoon achterlijk blijkbaar. Maar wellicht jij niet. Kudos voor jou dan. Maar als land zeker wel.

17 januari 2023 om 20:41

@ Ironmanutd

Onsportief gedrag in het algemeen. Binnen en buiten het veld.
Van overtredingen, bewust hinderen bij nemen penalties tot vooraf roepen dat Argentinie met 10 man speelt omdat Messi niet meeverdedigt.

Dan kun je een reactie terugverwachten. Het is dus onsportief van beide landen. Dat is wat ik bedoel met wij zijn ook geen lieverdjes.

17 januari 2023 om 20:49

@JoeCartoon

Het zou je sieren om je trots opzij te zetten en toegeven dat je fout zit. Marc 433 legt het goed uit, onderbouwd het en komt met verschillende voorbeelden.

Jouw respons is dan: " Wat je zegt blijkt niet uit je bron maar is slechts een mening. Dat mag verder allemaal, ik ben het niet ieder geval niet met je eens."

Lekker makkelijk.

17 januari 2023 om 21:16

@marc 433, beetje makkelijk die statistieken. Toegevend, Nederland-Spanje en Nederland Portugal waren inderdaad halve slachtpartijen, maar Nederland-Argentinië is gewoon dikke onzin. Meer dan de helft van de kaarten viel door aanstellerij of schwalbes waar die domme Lahoz intrapt.

17 januari 2023 om 21:26

Overtredingen maken die onderdeel zijn van de sport is toch wat anders dan collega voetballers belachelijk maken en andere spelers idioot noemen etc.?

17 januari 2023 om 22:51

Ach, toen V. Persie als jochie zijn middelvinger toonde aan de keeper van Portugal vonden we 't allemaal prachtig

Had Messi laatst moeten doen. Dan kwam die het land niet meer in.

18 januari 2023 om 00:33

Je zegt het zelf al, als jochie. Deze Argentijnse internationals zijn inmiddels volwassen mannen

Ohhh is dat even prettig. Hij is geen eikel, maar dat is slechts de houding die hij aan neemt. Racisten zijn eigenlijk niet racistisch, is slechts een houding die ze aannemen. Dit maakt het leven zo veel makkelijker!

17 januari 2023 om 23:20

Je doet er nu lacherig over. Maar een racistische opmerking maakt je nog geen racist

18 januari 2023 om 17:31

My god. Altijd racisme erbij halen. Begint echt een jankland te worden

18 januari 2023 om 17:54

Jemig wat is jouw leven balen als je hier al kwaad van wordt. Ik gebruik het gewoon als voorbeeld. Had ook kunnen zeggen, mensen die de hele dag zeuren zijn geen chagrijnen, maar het is slechts een houding die ze aannemen. Nu wel tevreden?

Heerlijk toch mensen die wat buiten de lijntjes tekenen. Zolang ze geen geweld gebruiken of mensen kapotmaken.

17 januari 2023 om 18:43

Er is een verschil tussen buiten de lijntjes tekenen en een volslagen dorpsidioot en vooral enorm slechte verliezer. Deze man is zowel op het veld als daarbuiten bijzonder onsportief en sneu. Dat is niet buiten de lijntjes tekenen.

17 januari 2023 om 18:54

Deze man is niet een slechte verliezer, het is een slechte winnaar, dat is pas een prestatie 😂

17 januari 2023 om 19:20

Hoop hypocriet gelul.
Ja hij heeft iets doms gedaan (wat achteraf best hilarisch is, kijk die foto) maar we doen allemaal wel eens iets doms. Doe niet alsof jij nog nooit domme fouten in je leven hebt gemaakt kerel.

17 januari 2023 om 19:36

Ik bedoelde slechte winnaar inderdaad. En het gaat er niet om dat hij niet iets doms mag doen. Iedereen mag dat. Hij doet alleen domme dingen tijdens de wedstrijd, direct na de wedstrijd en een paar dagen later. Tijdens de wedstrijd en direct erna zou je nog kunnen zeggen oké oké in het heetst van de strijd. Alleen als jij de moeite neemt een paar dagen later om het gezicht van de tegenstander op een Babypop te plakken en doet alsof je die aan het neuken bent, kom op man. Daar is niks hypocriet gelul aan, dat is gewoon honds onbeschoft van die man.

17 januari 2023 om 19:55

026vitesse

Je reactie betuigt van weinig zelfreflectie. Wij boren, arrogant, onze tegenstanders de grond in. Waar we vervolgens geweldig om lachen, zelfs in gaan geloven en gedragsmatig zelfs uitdragen. Maken we het niet waar dan stellen we ons ineens heel kalm op alsof er niets is gebeurd.

Maar owee als de tegenstander dan ook maar reageert... Dan spreken we van idioten, dorpsgekken etc. Wat denk je dat wij zijn en hoe wij overkomen in de Argentijnse ogen met al dat rare gelul van ons? Ik denk dat ze ons ook wel aankijken als dorpsgekken en idioten.

Maar nee dat is niet belangrijk. Zolang Martinez de clown uithangt wijzen we vooral daar naartoe.

17 januari 2023 om 19:56

Precies, kom op zeg een beetje sneren uitdelen en wat kanten! Pfoepfoe en dan die foto ik kan er ook lachen, het is een soort clown. Maar gelijk dat overdreven gedoe

17 januari 2023 om 20:45

Je valt gelijk in een verkeerd mechanisme namelijk wij deden dit dus zij mogen dit. Dat is ten eerste niet hoe de wereld werkt. Ten tweede wie zegt dat ik dat wel oké vond? Ten derde, Van Gaal en kornuiten zeiden, Messi verdedigt niet mee en als het op penalty’s aankomt winnen we sowieso. Hoe is dat de tegenstander in de grond boren? Hoe is dat wat de Argentijnen doen ook maar enigszins te vergelijken met dit.

17 januari 2023 om 21:49

026vitesse

"Je valt gelijk in een verkeerd mechanisme namelijk wij deden dit dus zij mogen dit. Dat is ten eerste niet hoe de wereld werkt"

Dat is niet wat ik zeg en jij snapt zelf nieteens hoe de wereld werkt. Laat me je helpen: je bent Oranje. Je topt een makkelijke poule waarin je vrij weinig laat zien. Dan sta je tegen een gemotiveerd Argentinië, met een Messi in bloedvorm. En dan zie je 'Media Nederland' Messi vervolgens af maken. "Zonder bal spelen ze met 10 man", lees je dan. "Messi is een opa", komt dan ook nog langs. Dan lees je dat het allemaal goedkomt met de penalties. Kamp Nederland oogt vervolgens relaxed in de interviews. Alsof alles picobello is. Alsof we Argentinië even oprollen en daarna bakkie koffie gaan doen.

Als je vanuit Argentijns perspectief kijkt naar deze hele circus dan denk je dat ze in Nederland helemaal doorgedraaid zijn. Waarom? Die zien Oranje ook spelen en denken: ze winnen een zwakke poule, met zwak spel en matige resultaten. Wat lullen jullie allemaal? Dan leef je toch in je eigen waanzin?

En hoe de wereld werkt is dat je op dat arrogante gedrag wordt afgestraft. Want niets van dat hele circus klopte natuurlijk. Ik heb geen opa Messi gezien, met of zonder bal. En dan ga je nog kansloos af op penalties. Noppert zat nieteens 1x in de juiste hoek. Ga er maar vanuit dat de Argentijnen je dan gewoon afmaken om je grote praatjes.

17 januari 2023 om 22:27

Dit is niet afmaken om grote praatjes wat hier gebeurt. Dit is volslagen asociaal gedrag. Zeggen dat je denkt te winnen als het op penalty’s aankomt en dat Messi niet meeverdedigt is arrogant, maar niet tot op het bot iemand proberen te vernederen. Ik snap niet hoe jij die uitspraken en de acties van Martinez van een vergelijkbaar niveau kan vinden. Ik denk alleen dat wij het daar niet over eens zullen worden dus heeft het ook niet veel zin om daar verder over door te gaan aangezien we allebei dezelfde argumenten aan het herhalen zijn.

17 januari 2023 om 19:01

Dit gedrag hoeft voor mij niet hoor. Gewoon lekker feestvieren dat je net wereldkampioen bent geworden. Die trekjes zijn onnodig. Het wordt alleen wel erg uitgemolken door de media.

Ik verbaas mij het meest over hoe selectief er gereageerd wordt puur omdat hij Argentijns is en hoogstpersoonlijk de penalties tegen hield. Toen Simeone en Ronaldo hun zaakjes met beide handen grepen en een duidelijk obsceen gebaar maakten, was het allemaal lachen geblazen.

De spelers van Frankrijk maakten eerder zelfs een liedje over Messi en Argeninie om te spotten. Maar doet Martinez dit namens ARG dan is de wereld te klein. Tja...

Even lachen en weer doorgaan. Niks mis met wat spontane onzin, hij was door het dolle, hij heeft foute humor. Kan geen kwaad, is niet illegaal. Afsluiten dit hoofdstuk.

Door iemand die 30 is nog een kind te noemen dat noem ik niet echt iemand in bescherming nemen😅

Achja als wij daar hadden gestaan en noppert hetzelfde zou doen.. hadden we het hilarisch gevonden.
Er zijn ergere dingen in de wereld

17 januari 2023 om 18:49

Dat we daar zelf niet stonden is daar 1 van…

17 januari 2023 om 18:57

Ik weet vrij zeker dat bijna niemand dat hilarisch zou hebben gevonden. Ik in ieder geval niet, ik zou me doodschamen.

Niemand neemt hem wat kwalijk want de verwachtingen van deze dorps idioot komt niet hoger dan een gemiddelde stoeprand. Wat nog triester is dat de zogenaamde geit, schaapachtig naast deze idioot gaat staan terwijl hij zijn teamgenoot van zijn club belachelijk probeert te maken. Messi kon hem echt wel even op zijn schouder tikken en zeggen, doe eens even normaal en toon wat respect richting mijn club-teamgenoot.

Vond het ook belachelijk wat hij deed......tot ik erachter kwam dat dit richting de Franse supporters was bedoeld. Dat maakt het gelijk goed voor mij.

Dat zeggen wij ook altijd grappend over de cliënten op ons woonzorgpark. Die hebben ook de mentale ontwikkeling van een kind. Verklaart een hoop.

Daar hadden we Scolani niet voor nodig om tot die conclusie te komen.

Heb die ophef nooit begrepen, heb zelf niets met Argentinië, maar in je euforie en je wint een wk is dit toch wel te snappen dat je wat gek doet in je euforie.,

18 januari 2023 om 14:50

Mwah, er zijn in totaal zo'n 30 man die bij hebben gedragen aan deze WK-titel (selectie en staf), en er is er maat 1 die zich zo idioot gedraagt. Als het echt niet zo gek was hadden er wel meer zo gedaan toch?

Uiteraard was het fout, ongepast, kinderachtig en onsportief wat hij deed. Maar de huidige bondscoach van Nederland heeft na een EK halve finale wedstrijd shirt gewisseld met zijn tegenstander en daarna zijn reet ermee afgeveegd. Is hij dan ook verstandelijk beperkt?

17 januari 2023 om 20:04

Als jij deze reactie typt, wat verwacht je dan precies? Ik ken dit hele incident niet (al wordt het door types als jou nu sinds het WK steeds opgehaald, moet de beelden maar eens opzoeken), maar het laat zich raden dat men toentertijd ook niet euforisch was over zulk slap gedrag.

En dan nog, het zijn toch heel verschillende dingen? Een keeper die hoogstwaarschijnlijk zijn meest prestigieuze prijs (met betrekking op hem als individu) van zijn carrière pakt en deze voor zijn geslachtsdeel zet, dat is gewoon het gedrag van een kneus.

En zelfs al deed Ronald Koeman of Willem Alexander of Elon Musk of Brad Pitt iets soortgelijks, ook dan zou de wereld incluus de bevolking van Nederland, er schande over spreken. Oftewel, wat is je punt? Hoe kan je leven als je niet voor jezelf kunt bepalen wat je buiten de perken vindt en wat niet?

17 januari 2023 om 21:51

Er zijn jammergenoeg (of gelukkig) geen beelden hiervan. In een interview heeft Ronald Koeman dit verteld. Maar waar het om ging is dat Ronald Koeman en ook andere spelers van Oranje zich in de hype van vijandigheid rondom Nederland vs Duitsland hebben laten meeslepen. Hierna is hij niet gecancelled maar heeft nog een mooie carriere gehad waar hij de winennde treffer in CL binnenschoot en coach werd van Barca en Nederlands elftal. Paar jaar na Koean incident liet ook Rijkaard zich gaan, ook tegen Duitsland en spuwde in gezicht van Voller in een WK knockout wedstrijd (hiervan zijn er wel beelden). Ook hij werd later bondscoach en niemand praat meer over dit incident. En zo zijn er veel meer voorbeelden e.g Zidane. Nu laat Martinez zich helaas ook helemaal meeslepen. Dus we moeten zijn wangedrag zeker veroordelen, wat mij betreft krijgt hij alsnog een schorsing. Maar we hoeven hem ook niet voor dorpsidioot of iemand met een verstandelijke beperking uit te gaan maken.

17 januari 2023 om 22:43

Even tussendoor. Er zijn hier wel degelijk beelden van. Beperkt zich alleen tot foto’s.

Dat wisten we zonder deze bevestiging ook al hoor haha. Heb nog nooit zo’n kinderachtige keeper gezien die zelfs tijdens de officiële prijsuitreiking nog van die rare dingen doet. Ook toen ze in Argentinië waren was die constant bezig met die Mbappe pop…

Is toch genant hoe die scaloni messi weer in de reet kruipt? Ze durven daar echt helemaal niks negatiefs over iemand te zeggen. Behalve tegen donkere mensen want die hebben ze allemaal weggejaagd ui Argentinië. Verder blijft het een schande hoe erg de Argentijnen zijn geholpen dit toernooi. Zon groot verschil deze winnaars vergeleken met topploegen als Spanje en Duitsland.

Gaan we ooit nog een sorry krijgen van Paredes die een bal keihard onze dugout in schoot? Of is hij ook een baby??

Poh.. ben blij dat mijn kinderen zich een stuk volwassener gedragen, waaronder mn zoontje van 1,5

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren