Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarina Wiegman zet record neer op FIFA-gala; Virgil van Dijk komt net tekort

Laatste update:

Sarina Wiegman is door de FIFA voor de vierde keer uitgeroepen tot beste coach in het vrouwenvoetbal. De bondscoach van Engeland werd bij The Best FIFA Football Awards verkozen boven FC Barcelona-trainer Jonathan Giráldez en Chelsea-coach Emma Hayes. Wiegman is de eerste coach in het vrouwenvoetbal met vier FIFA-onderscheidingen.

Wiegman ging vorig jaar na het winnen van het EK met Engeland ook al met de prijs aan de haal. Afgelopen jaar reikte Wiegman met haar Engelse vrouwenploeg tot de finale van het WK, waarin Spanje te sterk was.

"Jullie zullen wel denken, daar is ze weer. Sorry daarvoor", grapte Wiegman in haar speech op het podium. "Ik wil benadrukken dat ik zeer vereerd ben. Ik wil de FA, de staf en natuurlijk mijn spelers bedanken.

"Na de EK-winst hebben we vorig jaar de WK-finale behaald. Ik ben trots op iedereen die erbij betrokken is", aldus Wiegman.

FIFA FIFPRO Men's World 11

FIFA FIFPRO Men's World 11


Virgil van Dijk valt buiten de prijzen op het FIFA-gala. De aanvoerder van Liverpool en Oranje was genomineerd voor het beste elftal van het jaar, maar kreeg te weinig stemmen voor een uitverkiezing.

Manchester City, dat in juni voor het eerst in de historie beslag legde op de Champions League, levert liefst zes spelers af aan het elftal, onder wie de verdedigers Kyle Walker, John Stones en Rúben Dias, die verkozen werden boven Van Dijk.

Van Dijk haalde in 2019, 2020 en 2022 wel het sterrenteam. In het elftal van 2019 stonden ook Frenkie de Jong en Matthijs de Jong na hun wervelende laatste seizoen in dienst van Ajax. Verder haalde nog nooit een Nederlander het FIFA-elftal, dat sinds 2016 wordt samengesteld.

FIFA FIFPRO Men's World 11: Courtois; Walker, Stones, Dias; Bernardo Silva, Bellingham, De Bruyne; Messi, Haaland, Mbappé, Vinícius Júnior.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grappig elftal van het jaar. Courtois heeft al een half jaar niet gespeeld. Messi speelt al een half jaar in de Verenigde staten. Rodri die misschien wel de belangrijkste speler van City was vorig jaar staat er niet in. Of Kane die de BL en PL kapot schoot.

15 januari 2024 om 21:29

Gaat om populariteit.

15 januari 2024 om 21:38

Is ook weer bizar hoor. Ederson gekroont tot beste keeper ter wereld en zit er niet bij. Courtois heeft inderdaad maar een half jaar gespeeld. Maar ja deze individuele prijzen zijn ook niet serieus te nemen helaas...

15 januari 2024 om 21:47

Courtois kan je over twisten. Heeft inderdaad een half jaar niet gespeeld maar ik heb geen enkele andere doelman in de buurt zien komen bij het niveau dat hij het eerste half jaar haalde. Zelfde geldt overigens voor KDB. Messi is lachwekkend, heeft ook in de 2e seizoenshelft vorig jaar weinig getoond en het wk (het grote excuus voor de gouden bal) telt hier niet meer mee.

15 januari 2024 om 22:02

Stones toch ook. Maar goed dit soort verkiezingen hoef je eigenlijk ook niet serieus te nemen.

16 januari 2024 om 09:09

Ter Stegen kwam absoluut wel in de buurt. Die speelde een fenomenaal seizoen. Ook alisson keepte een heel sterk jaar.

16 januari 2024 om 10:00

Het is juist heel vreemd. Heeft niet eens la liga gewonnen en ook geen champions league en heeft heel lang niet gespeeld. Daarnaast had Barcelona verreweg de minste tegendoelpunten. Staat er tussen puur op basis van naam en club.

15 januari 2024 om 23:55

Deze prijs gaat over de periode 19 december (1 dag na de WK finale) tot 20 augustus. Op basis daarvan is Courtois dus iets logischer.

Wat heeft messi vorig jaar bereikt of klaargespeeld?

Ik kan dit soort gekkigheid al jarenlang nauwelijks meer serieus nemen. 4 aanvallers wie verzint zoiets. Laat staan een aantal spelers die erin staan.

15 januari 2024 om 21:27

Haha echt he, en erachter ook nog maar een 3 aanvallende middenvelders. Toch een prima balans in je elftal zo

15 januari 2024 om 21:33

Gewoon omdat aanvallers betere voetballers zijn dan verdedigers?

15 januari 2024 om 21:48

Dan heb je wel een heel naief en vertekend beeld van 'voetbal'. Ze zijn technisch objectief beter doorgaans maar er is wel meer dan dat.

15 januari 2024 om 21:34

op papier 4. Maar messi zwerft op middenveld.

15 januari 2024 om 21:54

Ja met 4 aanvallende middenvelders, waar is Rodri uberhaupt.

Maar waarom wint ze deze dan? Wk niet gewonnen, niet doorgekomen in de Nations League, zou zeggen dat die van Spanje m dan meer verdient

15 januari 2024 om 21:46

Waarschijnlijk mocht die coach niet meedoen, door dat incident met die zoen.

15 januari 2024 om 21:58

Dat was de voorzitter. Heeft niks met de coach te maken. Het zou onzin zijn dat de coach niet mocht meedoen door een fout van iemand vd bond.

16 januari 2024 om 03:48

Overduidelijk waarom toch ?

Zegt meer over de kwaliteit en/of populariteit van de andere coaches in het vrouwenvoetbal.

3-3-4 alleen om Messi erin te zetten haha. Wat heeft die kerel nou in 2023 laten zien. Kansloos eruit tegen Bayern in de CL, Ligue 1 was oke maar ook niet denderend en ging na een half jaar al naar de MLS, waar die ook de laatste 1,5 maand al niet speelde voordat de competitie voorbij was in november. Rodri hoorde er overduidelijk in. Messi zit er alleen bij omdat mensen het WK 2022 in hun hoofd hebben terwijl het over 2023 gaat....

Matthijs de jong nog wel, kan ik me niet herinneren😂

Even 4 aanvallers in de opstelling zetten zodat Messi er nog bij kan. Kan je toch niet serieus nemen.

Die Matthijs de Jong wist van wanten, meer dan terecht destijds.

Hahaha wel messi maar geen Haaland.. wat een poppenkast

15 januari 2024 om 21:49

Volgens mij staat Haaland er gewoon tussen hoor.als een van de 4 aanvallers.

16 januari 2024 om 09:33

Oeps, niet goed gekeken

15 januari 2024 om 21:49

Hoewel Messi helemaal niets te zoeken heeft in dit elftal, staat Haaland wel degelijk langs hem in de spits.

Rodri voor Messi en het ziet er al een stuk geloofwaardiger uit.

Messi heeft het heel goed gedaan bij Inter Miami, maar dan alsnog is het bizar dat hij in het team zit. Ook Courtois is apart, die heeft vanwege zijn blessure bijna niet gespeeld.

Wie is mathijs de jong? En als die in 2019 in het elftal van het jaar heeft gespeeld waarom dan niet bij het nederlands elftal. Altijd leuk nieuwe pareltjes. 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren