Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real voelt zich na afgekeurde winnende goal bestolen; Bellingham krijgt rood

Laatste update:

Real Madrid heeft zaterdagavond duur puntenverlies in de strijd om de Spaanse landstitel geleden. De Madrilenen kwamen tegen Valencia terug van een 2-0 achterstand na een dubbelslag van Vinícius Júnior. Jude Bellingham dacht in de slotseconden zelfs de bevrijdende 2-3 binnen te koppen, maar scheidsrechter Jesús Gil Manzano had vijf seconden eerder al afgefloten voor het eindsignaal. De spelers van Real voelden zich besloten, waarna Bellingham zelfs nog een rode kaart kreeg.

Carlo Ancelotti voerde drie wijzigingen in zijn basiself door ten opzichte van het gewonnen competitieduel met Sevilla (1-0). Bellingham maakte zijn rentree na een enkelblessure, terwijl Eduardo Camavinga en Dani Carvajal terugkeerden na een schorsing. Hun basisplaatsen gingen ten koste van Lucas Vázquez, Nacho Fernández en Brahim Díaz.

De eerste twintig minuten stonden voor beide ploegen in het teken van aftasten. Real speelde rustig de bal rond en probeerde zo nu en dan te versnellen. Valencia zette af en toe hoog druk, maar de defensie van de Madrilenen speelde daar simpel onderuit.

Met een klein half uur op de klok was daar plots de voorsprong voor Valencia. Een mislukte doelpoging van Fran Pérez belandde precies op het hoofd van Hugo Duro, die zo met enig geluk de score in het eigen Mestalla opende: 1-0.

Drie minuten later wisten Valencia de marge zelfs al te verdubbelen, nadat Carvajal enorm in de fout ging. De rechtsback wilde terugspelen op doelman Andriy Lunin, maar schoof de bal zo in de voeten van Roman Yaremchuk. De spits omspeelde de goalie van Real, waarna hij een leeg doel voor zich had: 2-0.

Het was een flinke domper voor Real, dat met een serieuze achterstand de kleedkamers dacht op te zoeken. Diep in blessuretijd van de eerste helft zorgde Vinícius op aangeven van Rodrygo echter voor de aansluitingstreffer: 2-1.

De ploeg van Ancelotti kreeg vroeg in de tweede helft via Bellingham de uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen. De Engels international moest alleen toezien hoe Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili schitterend met zijn voet redding wist te brengen.

Real had in het tweede bedrijf het betere van het spel, waardoor de gelijkmaker steeds meer in de lucht kwam te hangen. Dankzij Vinícius kwam de koploper van LaLiga een kwartier voor tijd ook daadwerkelijk langszij. Invaller Díaz had een panklare voorzet in huis op Vinícius, die bij de tweede paal van dichtbij kon binnenknikken: 2-2. Valencia kreeg in de slotminuten nog een strafschop, al werd deze beslissing na het zien van een VAR-check door scheidsrechter Manzano teruggedraaid.

De arbiter werd uiteindelijk de gebeten hond toen hij floot voor het einde van de wedstrijd en Real vijf seconden later dankzij een rake kopbal nog de 2-3 dacht te maken. De scheidsrechter werd belaagd door de spelers van de bezoekers, waarna Bellingham nog een rode kaart werd voorgeschoteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

La Liga moet heel snel goede scheidsrechters gaan opleiden of het kan eens snel gaan gebeuren dat de wereldtoppers niet eens in La Liga gaan willen voetballen door deze onbekwame mensen.

Jude maakt een geldig doelpunt, gaat zijn frustraties uiten bij de scheids en krijgt zonder pardon een rode kaart. Lachwekkend joh. Je zou denken als scheids ga je in dialoog met een 20 jarige en leg je hem uit waarom het geen geldig doelpunt is.

Alles wat mis kon gaan, ging mis. Hopen voor Diakhaby ook een spoedig herstel, zag daar ook vreselijk uit. Gelukkig wel nog een punt gepakt, maar dit is echt heel zuur. Zal je zien in de Champions League dat het dan veel beter zal gaan.

2 maart 2024 om 23:15

Helemaal eens hoor, maar wat was Valverde weer goed hè? Haha

Ongelofelijk dat hij steevast basis staat, voegt werkelijk niks toe de laatste weken. Brahim had basisplaats moeten krijgen.

Bovendien veroorzaakte Valverde ook nog eens tegengoal

2 maart 2024 om 23:19

Eerste helft dramatisch, 2e gewoon weer goed.

Waar veroorzaakt Fede een tegengoal? Die eerste was een misplaatste pass van Kroos waarna Vini de bal veroverd maar weer terug geeft en die 2e een dramatische pass van Carvajal.

Dat jij het niet snapt is ondertussen duidelijk maar ligt toch echt aan jou.

2 maart 2024 om 23:23

Ik zag je vorig keer Valverde ook helemaal afkraken, jouw recht uiteraard. Maar als jij de kwaliteiten van Valverde niet inziet, ligt dat meer aan jou dan iemand anders.

Dat jij trouwens nu Brahim Dias opnoemt als vervanger van Valverde zegt genoeg over jouw kennis betreft het spelletje.

Maar ik moet je wel meegeven dat Valverde misschien vandaag wel zijn zwakste wedstrijd speelde in een Real Madrid shirt. Verdedigend was hij belangrijk maar in balbezit matig.

2 maart 2024 om 23:23

Gast zit niet zo te haten op Valverde. Jij bent letterlijk de enige vermeende real Madrid fan die Valverde niet kan waarderen. Zelfs Barca fans kunnen zien wat voor geweldenaar dat is…

2 maart 2024 om 23:23

@driesdevries Waar komt toch jou afkeer tegen Valverde vandaan? Kijk die pass alleen al voordat de 2-2 word gemaakt. Valverde is een spelverdeler en dat doet die heel goed.

2 maart 2024 om 23:49

Leggen jullie nou eens uit wat je zo goed aan hem vindt dan tov andere spelers?

ik let al wekenlang specifiek op hem en hij doet niets anders dan balletjes breed en tikkie terug.

Voegt werkelijk niks toe aanvallend opzicht.

En je hoeft niet een mede fan niet zo arrogant te antwoorden hoor.

Ik zie liever Camavinga, Guler bijvoorbeeld en Brahim uiteraard

2 maart 2024 om 23:51

Dries hou eens op kerel. Jij bent de enigste die Valverde niet goed vind. Dat is je goed recht, maar ga andere mensen daar niet mee lastig vallen. Blijf lekker vinden wat je wilt vinden, prima joh. Daar slaapt noch Valverde minder van, noch de leden van Voetbalzone.

2 maart 2024 om 23:54

@excedo een spelverdeler??? Kappe nou, het is een hele veelzijdige speler, maar een spelverdeler dat zijn spelers als Modric, Xavi, Pirlo, Veerman. Dat zijn spelverderlers, Valverde is een classic allrounder, multipositioneel inzetbaar, maar blinkt niet uit met 1 speciek ding. Supergoed voor de balans bij een team als Real, bij PsG of Liverpool zou hij ook niet misstaan.

2 maart 2024 om 23:15

De scheidsrechter heeft er alles aan gedaan om Madrid hier punten te laten verliezen. De penalty kon hij niet geven, was te duidelijk, maar het hier affluiten was de laatste kans. Als Bellingham dan komt klagen, perfecte mogelijkheid om het nog een duurdere match te maken voor Madrid.

3 maart 2024 om 11:55

In de Spaanse pers wordt nu duidelijk dat Gil Manzano zei dat de corner genomen mocht worden, daarna fluit ik af. Je ziet op de beelden als je die terugkijkt dat hij de fluit in de mond heeft vlak voordat de voorzet gegeven wordt. De beslissing is geldig, wat mij betreft.

2 maart 2024 om 23:16

Hoe geldig doelpunt? Scheids had afgefloten!

2 maart 2024 om 23:18

Bal was in de lucht toen die af floot, dat zou in principe niet mogen.

2 maart 2024 om 23:20

Had afgefloten toen de bal voor werd gegeven in de zestien, hoe verzint hij het?! Net alsof je gaat affluiten als de corner genomen is. Nooit eerder gezien dit

2 maart 2024 om 23:25

Nee hoor kijk maar eens terug hij fluit pas als de bal de lucht in is

2 maart 2024 om 23:37

Hij fluit op het moment dat brahim de voorzet maakt. Niet wanneer bal in de lucht is. En waarom zijn mensen zo stellig dat het eenngoal zou zijn als manzano niet afloot? Je ziet toch dat de valencia spelers reageren op het fluitsignsaal?

2 maart 2024 om 23:52

Kijk aub de beelden terug. Waarom verdedigen ze nog voor hun leven. Waren balen zeker 3 spelers van het moment dat de bal erin gaat, en waarom duikt de keeper nog als de spelers niet meer reageren?

3 maart 2024 om 00:00

De scheids mag hiee gewoon nooit affluiten, goal of niet, hij had een aantal seconden de tijd om af te fluiten, dat deed hij niet. Ik denk dat het meer reel is om te denken dat de scheids Valencia nog een kans gunde, dan te denken dat de scheids hier terecht af heeft gefloten. Ik snap de frustratie na afloop wel, dat dit op hrt allerhoogste niveau kan is een schande. De scheids mag ook echt wel geschorst worden na zo'n grotr blunder.

3 maart 2024 om 00:28

Hoezo mag die niet affluiten? Dat mag de scheids zelf bepalen. Die rood voor bellingham is ook zuur maar wat heeft ie gezegd of gedaan? Is dat bekend? Moeilijk oordelen als we niet weten waarom die rode kaart is gegeven.

3 maart 2024 om 07:51

Nooit eerder gezien dit? Dan ben je vrij jong want Björn Kuipers floot ook af bij Frankrijk - Zwitserland op het WK 2014 waarna Benzema nog dacht te scoren.

3 maart 2024 om 08:56

Scheidsrechter mag zelf bepalen wanneer hij affluit behalve als het een strafschop is? Die moet hij laten uitwerken. Neemt niet weg dat op dit moment affluiten niet slim is en terecht commotie over bestaat omdat de extra tijd weliswaar voorbij was maar in die extra tijd het spel nog een tijdje heeft stilgelegen.

Maar goed, Monzano gaat al een tijdje mee en bij hem is er geen discussie over zijn voorkeur of beter gezegd, zijn haat jegens Real Madrid.

2 maart 2024 om 23:22

Tebas moet zich minder bezighouden met het onnodig teveel commercialiseren van La Liga. Bijvoorbeeld die ballen die worden bijgehouden en ingekaderd na elk doelpunt, waarom is dat nu weer nodig? Worden die ballen geveild ofzo?

Daarnaast willen ze binnenkort de cameras in de kleedkamers verplichten, net voor de wedstrijd. Leuk voor de supporters, maar ik kan me best in vinden dat de coaches dit reteklote vinden.

Al die kleine zaakjes kunnen ze achterwege laten en zich focussen op het noodzakelijke. Het verbeteren van de scheidsrechters. Je zou haast denken dat ze allemaal door de gokchinees worden benaderd.

2 maart 2024 om 23:25

Moet zijn nieuwe salaris kunnen bekostigen uiteraard. Iets waarvoor Barca onbegrijpelijk heeft gestemd.

2 maart 2024 om 23:28

Ergens kan ik Tebas wel begrijpen. Laten we eerlijk zijn, wil je met de PL kunnen concurreren moet je echt wel dingen verzinnen, vooral commercieel. Voor coaches zouden die cameras rereklote zijn, maar voor de fans zou dat toch heerlijk zijn.

Maar ik snap je punt.

2 maart 2024 om 23:32

Dachten we dat we van Lahoz af waren, die wist vroeger altijd de wedstrijd om hem te doen draaien, hebben we deze Gil Manzano nu.

Loopt ook met een enorme arrogantie te fluiten en elk vorm van commentaar is een kaart.

2 maart 2024 om 23:50

Elke vorm van commentaar een kaart juich ik eigenlijk alleen maar toe....

2 maart 2024 om 23:53

Dan kunnen we elke wedstrijd na 40 minuten stopzetten wegens te weinig spelers op het veld.

3 maart 2024 om 02:37

Dan ligt de oorzaak toch bij de spelers die constant de boel willen besodemieteren ?

3 maart 2024 om 06:57

Ik snap je kritiek niet, hij heeft een prima wedstrijd gefloten. Die penalty, die er inderdaad niet eentje was, teruggedraaid. Door de blessure ipv 7 minuten wat tijd erbij. Je moet me echt maar vertellen wat de man fout gedaan heeft.

3 maart 2024 om 07:50

Al die Real fans lopen nu te klagen, terwijl ze hiervoor keer op keer op belachelijke wijze zijn bevoordeeld door de arbitrage. En dan was dit gewoon nog reglementair, die voordeeltjes allemaal onzin.

3 maart 2024 om 08:38

Dan moeten er maar een keer wedstrijden gestaakt worden met te weinig spelers. Moeten ze zich maar aan de regels houdne

3 maart 2024 om 10:14

@AfcaGunner

Als je alle emotie uit het spel wil halen, ga je gang dan maar zou ik zeggen! Dan kunnen we best robots opstellen die bestuurd worden van de zijkant

2 maart 2024 om 23:44

Topspelers zullen altijd naar la liga gaan! Salarissen en clubs zijn grotere factoren dan scheidsrechters he..beetje overdreven dit

3 maart 2024 om 01:04

Ik kijk geen Spaans voetbal. Maar heel vaak lees ik na een uitslag hoe slecht de arbiters waren. Zijn ze echt zo slecht als lees? Na het zien van de beelden begrijp ik het maar het is toch wel echt schering en inslag in Spanje? Hoe kan het dat er zulke slechte arbiters worden opgeleid?

3 maart 2024 om 02:47

Scheidsrechters die thuis niks te zeggen hebben en die waarschijnlijk vreselijk jaloers zijn op de salarissen van de spelers. Dat zijn dan de figureren die dan willen laten zien dat ze de baas zijn en vervolgens gewoon de regels overtreden.

3 maart 2024 om 06:52

Maakt een geldig doelpunt? De scheidsrechter geeft een corner in de 99e minuut (die volgens mij geen corner was, maar ik heb de herhaling niet gezien), laat die uitspelen en als de aanval afgeslagen lijkt, fluit hij af. Als de scheids fluit, is het klaar, het is niet zo dat je dan nog 10 of 20 seconde hebt om de aanval af te maken, of wel soms? In de eerste helft fluit hij een aanval van Valencia af. Is het vanaf nu de bedoeling dat je in dat geval nog snel de aanval afmaakt, in de hoop op een doelpunt te scoren? Ik hoop dat je zelf inziet dat dit echt onzin is.

3 maart 2024 om 09:41

Exact dit! Deze reactie hoort bovenaan het artikel te staan!

3 maart 2024 om 08:10

Nee, hij maakt geen geldig doelpunt.
De scheids had namelijk al afgefloten, en Valenciaspelers reageren daar ook op.
Doet niets af van het feit dat het een vreemd moment was om af te fluiten; anderzijds werden er 7’ extra tijd toegekend, en wordt er afgefloten op 98:38.

3 maart 2024 om 10:25

Tijdens die 7 minuten extra tijd, was er 2 minuten onderbreking omdat de VAR de penaltyfase aan het bekijken was en Gil Manzano op het scherm moest gaan kijken. Dus tot minuut 99 had zeker gemoeten.

3 maart 2024 om 09:00

Ach real Madrid krijgt vaker de scheidsrechter mee dan tegen, nu zit het een keer tegen. Dat is ook onderdeel van sport. Spelers maken fouten en scheidsrechters ook.

Ongelofelijk! Dit heb ik nog nooit gezien. Real Madrid zwaar bestolen op het einde. Dit mag niet eens gebeuren op de amateurvelden. Al de Valencia spelers dachten ook al dat ze verloren hadden. Kan iemand mij uitleggen waarom die Spaanse scheidsrechter zo slecht zijn?

2 maart 2024 om 23:24

Dikke onzin. Valencia spelers wisten dat het afgelopen was

2 maart 2024 om 23:26

Heb jij ogen knul? Iedereen gaat nog voor de bal en in de replay van het doelpunt zag je zo 3-4 Valencia spelers tekeer gaan uit frustratie nadat de bal binnenvalt.

Je kan discussieren over de beslissing van Manzano maar wat jij hier zegt, dan wil je gewoon moedwillig de domme dwarsligger uithangen

2 maart 2024 om 23:27

Ja daarom zag je ze allemaal balen dat die bal erin ging. Goed verhaal

2 maart 2024 om 23:32

Waarom trekt Foulquier dan bijna zijn shirt van zijn lichaam na de 3-2 van Jude? En waarom duikt de keeper dan nog?

Ik kan nog 9 voorbeelden noemen maar ik hoop dat je zelf inziet dat het simpelweg niet waar is wat je zegt.

2 maart 2024 om 23:44

Hij floot letterlijk voordat die voorzet uberhaupt gegeven was. Discutabel moment om af te fluiten, maar tijd was ook allang voorbij. Dus ik snap enigzins dat Gil Manzano affluit nadat Carvajal hem op de post bij Brahim bracht.

2 maart 2024 om 23:49

Tijd was allang voorbij? Gast dat er slechts 7 min bij zijn gekomen na een var moment bij de 2e goal van vini van minimaal 2 minuten, behandeling van diakhaby van minimaal 5 min en 10 wissels. Dan heb ik het nog niet eens over het tijdrekken, dat terzijde. En dan in die 7 min blessuretijd nog een var moment van bijna 3 min bij dat penalty moment, en dan word er af gefloten in een aanval in minuut 98 notabene. Echt waar schandalig.

5 maart 2024 om 10:04

Hz7-22 stoppen met de leugens. Carvajal brengt hem niet op de post bij Brahim? En hij floot nadat de voorzet gegeven was, dat kan je gewoon zien als je het moment in slomo afspeelt

3 maart 2024 om 02:05

Scheids floot af net voordat de voorzet gegeven was, in de 9de minuut blessuretijd. Beetje lullig maar gewoon terecht.

3 maart 2024 om 07:01

Dat dit het meest gelikete bericht is, is veelzeggend. Nogmaals, de scheids fluit af, het is klaar. In de eerste helft (en ik herhaal mezelf) werd Valencia een veelbelovende aanval (toen stonden ze in bijna in de 16) ontnomen. Wat raad jij aan? Uitspelen, scoren, mekkeren in dat geval?

En sommige Valencia spelers hadden denk ik het fluitsignaal niet gehoord, maar op tv hoorde je het duidelijk. De scheids kijkt zelfs de andere kant uit op het moment dat hij affluit.

Ik heb vaak kritiek op Spaanse scheidsrechters (en de Var!), maar gisteravond was prima.

3 maart 2024 om 08:24

Oh ja? Als de speeltijd erop moet de scheids af fluuten. Ongeacht waar de bal is. Het enige wat doorgang moet vinden, zelfs als de officiële tijd erop zit, is een penalty. Al het andere kan gewoon afgefloten worden.

Schande dat je 2-0 achter komt te staan.

En wederom, weinig creativiteit door het aankoopbeleid. Nog steeds doodzonde dat Xabi niet is binnengehengeld.

De scheidsrechter.. tja. Hoop dat daar een staartje aan komt. Eerste en tweede helft floot hij midden in de aanval af, ongelofelijk. Net als nog meer keuzes van hem.

3 maart 2024 om 08:27

Welk staartje? Scheids staat in zijn recht om af te fluiten als de tijd erop zit. Ongeacht waar de bal zich bevindt. Alleen een penslty moet altijd doorgang vinden, zelfs als de officiële tijd erop zit. Veel voetbal fans hier die de spelregels niet kennen.

Toni kroos had gelijk, het uitbrengen van de samenvatting van de arbitrale dwalingen gaat je alleen maar tegenzitten, nu dit aroggante scheidsrechterskorps zich alleen maar meer tegen je gaat keren, met vandaag als absolute dieptepunt. Opgezweepte spelers van Valencia geen enkele keer berispen, het tijdrekken, de var momenten die in totaliteit al 7 minuten hebben geduurd, de blessure van diakhaby die 4 minuten heeft gekost. En dan midden in een aanval affluiten in minuut 98, is werkelijk waar belachelijk en een farce van jewelste. Het lijkt erop dat de arrogantie door het Spaanse bloed banjert, scheidsrechters die zich als de veredelde guardia civil opstellen en graag autoriteit willen uitstralen en iedereen tegen zich in het harnas jagen

2 maart 2024 om 23:14

Eerlijk is eerlijk, het wekelijks uitbrengen van arbitrale dwalingen van de aankomende scheidsrechter door een officieel club kanaal is wel echt schandalig eigenlijk. Het gaat wellicht inderdaad ook nog eens tegen je werken

2 maart 2024 om 23:20

Hoezo zou dat schandalig zijn? Als jij genoeg verdachte beslissingen tegen hebt gehad, dan is dit zeker een legale manier om dat kenbaar te maken. Als je dan als scheidsrechterkorps en la liga er zo op reageert dan bevestig je meer opzet dan dat je het tegenspreekt. Fluit goed of leid beter op!

2 maart 2024 om 23:23

Omdat het gwn het bewust onder druk zetten van zo’n scheidsrechter is.

2 maart 2024 om 23:24

Ach, een stel internethelden die een kanaal beheren. Niemand die er om maalt. Uiteraard kan iemand van bovenaf ze een halt toeroepen en dat weigeren ze dus je kan het hen ook toeschrijven maar al bij al kijkt niemand naar RMTV joh. Al dat gezeik eromheen maakt het net groter en plaatst het pal in het gezicht van het algehele publiek die het anders niet eens mee zouden krijgen.

Bovendien lijkt er ook wel reden tot klagen he. De hele Negreira zaak, nu worden een groep VAR-refs beschuldigd van het doctoreren en/of subjectief doorspelen van beelden in voordeel van Barca en nadeel van Madrid, kwam er begin dit seizoen ook naar buiten dat Rubiales de tuchtcommissie gebood de schorsing van Busquets te laten aanslepen zodat hij beschikbaar zou zijn voor el classico etc. Vooralsnog is er nergens uitsluitend beoordeeld dat er sprake is van corruptie maar het stapelt allemaal wel op en dan krijg je inderdaad het gevoel dat je benadeeld wordt. Ook als je ziet dat Madrid al 27 goals afgekeurd heeft zien worden door de VAR, de 2e in La Liga pas 14.

2 maart 2024 om 23:26

Het is niet schandalig. Alle clubs in LaLiga zijn het zat maar de scheidsrechterkorps is doof en wil het niet horen of zien, letterlijk en figuurlijk. Hetzelfde geldt voor de bond. Tja dan moet je toch op een manier aan de voetbalwereld, ook buiten Spanje, de wanpraktijken en het niveau van de scheidsrechter blootstellen. Er moet verandering komen!

2 maart 2024 om 23:29

Tja en zo is de schorsing van Nacho dit seizoen al 2 keer verminderd terwijl hij schandalige overtredingen beging en die van Vitor Roque die niks deed niet. Real heeft ze echt niet vaker tegen dan mee hoor

2 maart 2024 om 23:30

Dan enkel beelden in je eigen nadeel naar buiten brengen is niet echt de beste manier (als dat zogenaamd de reden zou zijn uiteraard), dan moet je alle beelden naar buiten brengen, ook waar je een keer bevoordeeld bent.

2 maart 2024 om 23:32

Het lijkt er zelfs bijna op dat de scheidsrechters collectief hebben afgesproken om tegen de wind in te fietsen.

2 maart 2024 om 23:33

Een schorsing van 1 wedstrijd na 2x geel verkorten... hoe zie jij dat voor je? Mensen die de gewoonte hebben domme dingen te zeggen zijn er bij gebaat zichzelf te leren even 2 seconden stil te staan bij wat ze gaan zeggen voor ze hun mond open doen

2 maart 2024 om 23:39

Zat voorbeelden waarbij gele kaarten geseponeerd zijn hoor. Maar goed ik zal wel te dom zijn volgens jou.

2 maart 2024 om 23:44

Barcelona heeft al 5 penalty’s in extra tijd gekregen dit seizoen

2 maart 2024 om 23:45

Dat is niet wat je zei. Je had het over schorsingen inkorten. Overigens is kaarten seponeren ook enorm, enorm, enorm zeldzaam. Kan me niet eens herinneren dat dat gebeurd is de laatste jaren. Enkel een directe rode kaart van Vini vorig seizoen.

Ik noemde je ook niet dom, ik zei dat je domme dingen zegt en het bewijs daarvoor leverde je zelf hierboven aan. Over je intellect kan ik niet oordelen, het niveau van je reactie hier wel.

2 maart 2024 om 23:51

Haha nou voor mij was het logisch dat een schorsing van 1 wedstrijd inkorten impliceert dat er geen schorsing over blijft. En jij weet ner zo goed als ik dat het beroep van Barcelona daarop is afgewezen.

2 maart 2024 om 23:56

Wat een onzin verspreid je? Het zijn er 2. Las Palmas en Celta de Vigo. Het hadden er overigens 3 moeten zijn, maar bij Rayo uit werd die niet aan Raphinha gegeven.

3 maart 2024 om 07:57

@real8madrid Ik vind het toch frappant dat een club wiens succes volledig gebouwd is op corruptie en fraude (tijdperk Franco) zich beklaagd over vermeende corruptie.

3 maart 2024 om 08:33

Zou mooi zijn als het officiële La Liga account elke week een samenvatting zou uitbrengen van alle spelers die blessures simuleren, duikelen, bij de scheids gaan zeiken en om kaarten vragen. Denk dat je in La Liga daar wel een uurtje per week mee kunt vullen. En na elke wedstrijd spelers confronteren met die beelden en hen om uitleg vragen waarom ze dit doen.

Scheidsrechters zijn niet perfect en de Spaanse zijn zeker niet de beste ter wereld. Maar als je ziet dat zowat elke speler de scheids de hele tijd probeert te manipuleren snap ik dat de scheids fouten gaat maken. Die moet op oveel dingen letten. Als spelers gewoon zouden voetballen zouden voetballen kan de scheids zich ook op voetbal richten.

3 maart 2024 om 08:37

@unbeliebeble zie mijn andere reactie. Samenvattingen van duikelingen en simuleren zouden ook mooi zijn. Vooral als je dan spelers in interviews gaat vragen wat ze hier aan het doen zijn. Vooral in Spanje is het meer theater dan voetbal. Er moet verandering komen!

2 maart 2024 om 23:15

Haha sorry maar het uitbrengen van scheidsrechterlijke dwalingen is echt te treurig voor woorden. Ben je een club met 14 Champions Leagues en dan verlaag je je tot dat niveau.

3 maart 2024 om 07:04

Nou zeg je wel wat hoor, grote woorden. Maar de Guardia Civil was nou niet bepaald tegen RM. Je hebt het over de militaire politie van Franco, de dictator die RM gebruikte voor sportswashing avant la lettre.

Hahaha dit is toch een grap. Hij fluit af terwijl de bal al in de lucht is. Zelfs Valencia spelers reageren nog op die voorzet. En dan gaat die incapabele scheidsrechter fluiten. Echt schiet mij maar lek. En dan ook nog is rood geven aan Bellingham. Bizar dit zeg. Dit is geen voetbal maar La Liga.



2 maart 2024 om 23:14

"it's not football, it's la liga!"

2 maart 2024 om 23:20

Kijk eens naar de beelden van de Valencia verdedigers hoe zij helemaal gek worden toen ze zagen dat Jude scoorde. Die hadden totaal niet door, eigenlijk niemand dat de scheids in een volle aanval had afgefloten.

2 maart 2024 om 23:20

Zelfs de grensrechter concentreerde op de voorzet

3 maart 2024 om 00:36

Hoe ironisch! La Liga is toch Real Madrid? Hoe vaak deze club de laatste tijd wel niet is geholpen staat compenseert dit totaal niet. Niettemin natuurlijk een belachelijke actie van de scheidsrechter.

3 maart 2024 om 02:06

Scheids floot af net voordat de voorzet gegeven was, in de 9de minuut blessuretijd. Beetje lullig maar gewoon terecht

Deze scheidsrechter mag nooit meer een wedstrijden fluiten.. hoe fluit je af als de bal in de lucht is?? ongelooflijk!!

Titel klopt niet, goal was niet afgekeurd, wedstrijd was al afgelopen.

2 maart 2024 om 23:18

Dank je! Ik citeer Sierd: …5 sec na het eindsignaal…! Scheids floot af gelijk na het duel bij het uitverdedigen waar Real hem won en breed speelde waar de voorzet gegeven werd op Bellingham. Raar moment dat wel maar theoretisch mag die dat. Jammer dat Valencia ‘t tot zover lieten komen en wat een akelig blessure…

2 maart 2024 om 23:29

Daar ging de chaos ook niet om. De blessure en de var check gingen al meer dan de helft van de extra tijd aan kwijt. Deze gast denkt na een kleine twee minuten en midden in een aanval, nota bene op het moment dat een voorzet wordt gegeven te gaan affluiten… dan ben je wel echt een dwaas van een scheidsrechter

2 maart 2024 om 23:39

Snap je frustratie alleen hij floot voor de voorzet alleen omdat het ‘affluiten’ ik z’n geheel al 5 sec duurt en bij voetbal telt scoren in de zoemer(fluit) helaas niet. Raar moment dat wel, zoiets zal in NL niet gebeuren. Dan moet je hem echt de 16 uit wegperen. Ben sowieso geen fan van deze Scheids overigens.

3 maart 2024 om 00:05

Precies dit zou ik zeggen. Het is geen afgekeurde goal. Wedstrijd was afgelopen. Over moment van afluiten kan je discussiëren. Blessuretijd was al voorbij, scheidsrechter staat de corner nog toe. Corner lijdt niet tot een goal, maar wel tot balbezit voor Real. Als de voorzet was weggekopt door defensie Valencia en de bal kwam weer bij Real. Moest hij dan nog een keer door laten spelen omdat er weer een voorzet kan komen....?

Wat een heerlijk chaotisch einde.

Heel treurig publiek dat van Valencia

2 maart 2024 om 23:17

Vandaag viel het best mee. Ik heb alleszins geen racisme gehoord. Vorig seizoen was het echt om te janken. Een speler die je niet mag constant uitfluiten is niet bijzonder beschaafd maar valt al bij al nog reuze mee.

2 maart 2024 om 23:30

het is diep treurig dat je zo met één speler bezig bent, vervolgens nog de verkeerde uit fluit.. Support lekker je team, die konden dat geluid gebruiken

2 maart 2024 om 23:34

Ach, het is inderdaad niet netjes maar ook niets nieuws dat een speler zo geviseerd wordt. Dit bleef binnen de perken van het acceptabele.

Dat moment van affluiten joh...

Blij dat deze pot achter de rug is. Vreselijke hekel aan die bezoekjes aan Mestalla. Vergelijk dit Valencia voor de leut eens met de rode loper die doorgaans tegen Barcelona aantreedt. Hugo Duro mag ik wel, zijn interview na de wedstrijd was verfrissend.

Overigens veel sterkte aan Diakhaby, zag er vreselijk uit en wens je niemand toe.

2 maart 2024 om 23:16

Oh en weer maar eens een voorbeeld van hoe vreselijk arbitrair de extra tijd is. 7 minuten extra voor 3 goals, een Var-check van 4 minuten, blessurebehandeling van 3 minuten en 10 wissels verspreid over 6 verschillende wisselmomenten is een absolute grap. Dan hebben we het nog niet eens over het tijdrekken hier en daar van sommige Valencia-spelers die bleven liggen.

Zuivere speeltijd graag. Niet dat het snel gebeurt in La Liga, die hebben niet eens doellijn technologie want dat kost teveel. Die steken liever hun geld in een onbekwame bobo als Tebas een salarisverhoging van 70% geven en hem de bestbetaalde bondsvoorzitter (inclusief Uefa en Fifa) in Europa te maken.

2 maart 2024 om 23:24

Vorige week tegen Sevilla, 8 min extra tijd, ook een Var moment, verschillende wissels, en ook nog een blessure van de ref, spel lag tijdje stil, toen niks gehoord van Real fans.
Je moet ook niet vergeten in de eerste helft 5 min extrat tijd, plus 7 is samen 12min, en dan nog klagen

2 maart 2024 om 23:29

5 minuten in de extra tijd was dan ook volledig terecht.

Wat loop jij nou te janken? Ik geef aan dat het arbitrair is en dat het systeem veranderd moet worden. Jij geeft zelf aan dat je het er mee eens bent want je verwijst naar te weinig extra tijd voor Barca. Wat is het probleem dan? Of mag je dat gewoon niet na een wedstrijd van Madrid benoemen?

2 maart 2024 om 23:17

Barcelona speelde daar ook 1-1 hè.

2 maart 2024 om 23:22

Barcelona is momenteel ook niet te vergelijken met Real op dit moment, dat snap je wel denk ik

2 maart 2024 om 23:24

Hij vergelijkt het toch zelf. Lees anders de comment eens

2 maart 2024 om 23:31

Ik vergelijk Valencia qua prestatie.

Niet Barca en Madrid. Barca speelde er ook 1-1 maar dat neemt niet weg dat het verschil in intensiteit en niveau tussen Valencia toen en Valencia vandaag opvallend is.

2 maart 2024 om 23:23

Barcelona is de laatste jaren anders ook niet zo gelukkig tegen Valencia, zowel in Mestalla als Camp Nou. Hebben zelfs nog recent een verloren. Tegen Real is er in Mestalla bijna altijd wel wat extra's en dan vaak vooral in de jaren dat Valencia wat minder presteert met de penalty hattrick van Soler als ultieme voorbeeld, maar ik kan me ook nog te goed herinneren dat we 2(?)x met 0-5 ten onder gingen en een 3-6.

2 maart 2024 om 23:36

Man ik heb echt trauma's aan Valencia en Mestalla. Die puinhoop van vorig seizoen bijvoorbeeld. Of het gelijkspel in een van de laatste speelrondes in '14 denk ik waar Isco in de laatste minuten nog de lat raakt. Kostte Madrid toen mede de titel.

2 maart 2024 om 23:45

Mooiste pot tussen deze twee is voor mij nog altijd de CL finale 2002. Beide mooie teams met echte clubmannen. Sympathie voor beide teams en Depor. Raul & Morientes, top duo. Bij Valencia, een van mn favoriete middenvelders destijds, Mendieta en de strijdbare Angulo op de flank.

2 maart 2024 om 23:47

Dat is inderdaad wel iets wat me altijd zal bijstaan, Valencia is regelmatig indirect beslissend geweest in de titelstrijd door resultaten tegen Real. De wedstrijd van vorig seizoen is natuurlijk compleet overschaduwd door het racisme incident rondom Vincius, ik herinner me vooral nog de ''geniale'' actie van Comert die met een 2e bal de wedstrijdbal bal wegschoot.

2 maart 2024 om 23:50

@Kuyt007

Angulo was een schaduwspits, Kily Gonzales stond op de flank ;-).

3 maart 2024 om 00:04

Thnx klopt! Speelde om Claudio Lopez heen. Kily was ook een km-vreter met die Angloma op de rechtsback. Had je R. Carlos bij Real die lekker kwam opdraven en bij Valencia Angloma. Goede oude tijd .

Schandalige scheidsrechter. En dan zeggen mensen vaak dat Real Madrid de arbitrage altijd mee heeft.

Bedankt Manzano… echt ongelofelijk dit, hoe kan je nou affluiten midden in een voorzet, het wordt per week erger daar in Spanje

Hahaha!

Voorzet is onderweg, Jude Bellingham kopt de winnende erin, maar toen de voorzet onderweg was, fluit de scheidsrechter af.

Een absolute schande. Dit is geen voetbal. Dit is La Liga. En dan nog stoer doen door Bellingham en Rudiger een rode kaart te geven. Gil Manzano, jij hebt je werk weer lekker gedaan.

Ik ga het niet ook over de wedstrijd hebben. Leuk een puntje na een 2-0 achterstand, maar wat ik vandaag heb meegemaakt. Haha sorry.

2 maart 2024 om 23:17

Die commentator zegt ook nog dat hij 5 seconden van tevoren affluit. Dus dacht waarom is Real zo boos. Maar inderdaad, na de herhaling zie je inderdaad dat het echt schandalig is dat hij affloot. Tijdens de voorzet ook nog. Echt een schande.

2 maart 2024 om 23:48

Gewoon een groffe schande. Gil Manzano mag nooit meer in zijn leven Valencia - Real Madrid fluiten. Desnoods per direct op straat gooien. Niemand is zijn optreden nog vergeten in de corona tijd toen die ook Valencia - Real Madrid floot ( en 3(!) penaltys gaf aan Valencia ).

Inmiddels heeft Real een statement eruit gegooid. Geloof me, als de officiele account van Real Madrid dat doet, dan is het ook echt iets bloedserieus.

Trouwens, alleen Bellingham heeft rood gekregen. Fftjes dacht men dat Rudiger ook rood had gekregen, maar dat klopt niet.

3 maart 2024 om 00:12

Door deze scheids heeft Barca een aantal jaar terug de titel verloren.
Hij keurde een doelpunt van Barca niet goed, terwijl dd bal 1 meter over de lijn was.

3 maart 2024 om 02:11

Welke herhaling heb jij gezien. Hij fluit duidelijk nog voor de voorzet van de voet komt, toen de aangegeven blessuretijd allang verstreken was. Dan kan je nog zeggen dat de blessuretijd te kort was, maar dat is iets heel anders.

3 maart 2024 om 08:23

Hij wijst naar de stip als de voorzet is gegeven. Dus fluit hij tijdens de voorzet. Het is zijn goed recht goor gezien hij de scheids is. Maar dit is toch een ongeschreven regel in het voetbal. Zolang nog een aanval doorgaat speel je gewoon door.

Valencia spelers zie je overigens ook nog doorgaan. Dus die wisten ook niet dat er afgefloten werd.

3 maart 2024 om 00:05

De herhalingen die circuleren met totaalperspectief zijn ook duidelijk. Zet zijn fluit aan de mond wanneer Brahim de bal ontvangt maar fluit niet en wijst niet naar de stip, haalt de fluit weer uit zijn mond, blijft het spel volgen en fluit vervolgens terwijl de bal onderweg is. Schandalig.

3 maart 2024 om 00:13

Je ziet ook de spelers van Valencia keihard balen dat Bellingham de winnende maakt. Die hadden totaal niet door dat de scheids een einde maakte aan de wedstrijd, terwijl de voorzet onderweg was.

Absolute schande. Hopelijk een soort gerechtigheid morgen doordat Mallorca en Bilbao winnen. Maar dat zal wel niet. La Liga moet spannend gehouden worden hé.

Mijn naam zal niet helemaal meehelpen, maar dit is niet oke toch? Ik heb dit nog nooit gezien en mag hopen dat de beste man voorlopig niet meer fluit.

Dit is gewoon onbekwaamheid van de scheidsrechter. Maar verloopt wel eerlijk.

Aan de andere kant ; in de premier league mocht Liverpool net zolang doorgaan tot ze de winnende maakten.

2 maart 2024 om 23:24

Onbekwaamheid? Hij fluit al jaren. Dit is purr opzet.

Man wat een ref die twijfelde nog had gewoon laten doorspelen aangezien de bal in de lucht onderweg was naar de goal Als het bij valencia was gebeurd dan schreeuwen veel mensen hier moord en brand vardrid bla bla maar anyway niet verloren goed terug gekomen na 0-2 en als je kampioen wilt worden en zo je seizoen wilt redden moet je niet naar real kijken en hopen dat ze punten verliezen maar op je eigen ploeg focussen.

Scheidsrechters dit jaar in een notendop.. waar ze in de PL, Eredivisie en Serie A vaak rare VAR beslissingen nemen (ook normale beslissingen hoor) maar het is in La Liga echt van een absurd circus niveau...

Dacht uit de herhalingen te zien dat hij floot voor dat de voorzet werd gegeven.. maar alsnog kom op... wat een kut moment om te fluiten zeg..

Goed Gefloten scheids
90 minuten de tijd om hem erin te knallen maar het moet krek in de laatste 5 sec en dan ligt het aan de scheids

2 maart 2024 om 23:25

Je vergeet waarschijnlijk dat ze 2,5 minuten met de var bezig waren in de blessure tijd

2 maart 2024 om 23:45

Dan moet er ook 90 minuten gevoetbald worden Jantje.

Real mag geen kampioen worden.

Ik heb zelf sympatie voor Valencia.. Kan iemand mij uitleggen waarom de scheidsrechter de wedstrijd heeft afgelopen terwijl Real Madrid in een aaval zat? Er wer net een voorzet gegeven (waar uit werd gescoord) maar de scheidsrechter uit het niets af floot? Real is hier wel bestolen zeg...

3 maart 2024 om 01:09

Dat zal waarschijnlijk niemand kunnen uitleggen, in de eerste helft floot hij ook al af toen Valencia in de aanval was..

La Liga is een grote grap. Slechte scheidsrechters. Racistische supporters waar ze niks aan doen. Vooral die scheidsrechters wat een drama elke wedstrijd maken ze wel een grote fout.

Ik moet zeggen dat ik zelf ook in de war ben, want floot hij nu voor de voorzet of toen de bal nog in de lucht was? Kan toch niet dat je fluit als de voorzet nog onderweg is? Mijn gok is dat hij floot voor de voorzet kwam, ik kon het gewoon niet horen door al dat lawaai. De ref heeft veel fout gedaan vanavond, maar bij deze weet ik het niet. Over de wedstrijd: afschuwelijk gewoon.

2 maart 2024 om 23:22

Indd uit de herhalingen zag je denk ik dat hij floot voor de voorzet en leek zelfs 3x te fluiten. Wat door het lawaai niet goed te horen was. Blijft wel een kut moment om af te fluiten...

3 maart 2024 om 00:07

De herhalingen die je nu overal ziet zijn vrij duidelijk. Hij fluit terwijl de bal onderweg is. Zet 2 seconden eerder al fluitje aan de mond maar fluit niet. Is ook los van het al dan niet horen heel duidelijk daar de scheidsrechter bij affluiten met beide handen naar de stip wijst doorgaans en Gil dat hier ook doet.

3 maart 2024 om 00:09


Sowieso, maar de bal was toen wel ver van de goal en ze zaten volgens mij ruim over de tijd dus je moet als ref wel ingrijpen op een bepaald moment. Voor Real zal het zuur zijn, maar is niks aan te doen helaas.

3 maart 2024 om 00:19

Ver over tijd? 5 minuten blessure behandeling diakhaby, var moment 2e goal vini 2 minuten. 10 wissels, en nog tijd tijd rekken van Valencia. Dan komt er slecht 7 minuten bij, en in die 7 min een var moment van ruim 3 minuten voor dat penalty moment en er wordt af gefloten in minuut 98 hoezo waren ze dan ruim over de tijd haha?

3 maart 2024 om 00:46

Real8madrid, scheids begint overduidelijk met affluiten een fractie voordat die gozer de bal voorgeeft.

Blijft natuurlijk vrij achterlijk om dat te doen, en juist daarom hoef je het niet te overdrijven.

3 maart 2024 om 00:52

Real8madrid

Ja tis superkut en het is elke week raak... En elke keer mogen de zelfde mannetje weer opdraven..

Als "kers op de taart" nog 2 rode kaarten... Benieuwd of daar nog tegen te vechten is..

3 maart 2024 om 01:54

Weet ik veel Salmad. Hoelang had jij dan nog door laten spelen? Op een gegeven moment moet het afgelopen zijn. Er zijn andere dingen op tv die staan te wachten

3 maart 2024 om 02:09

Hahahah wat een gozer ben je Millonario, hoop dat je sarcastisch bent. Als je niet de feiten kent kom dan ook aub niet met “ruim over tijd”.

3 maart 2024 om 14:48

Ik ken de feiten inderdaad niet, en jij ook niet hoor. Niemand hier trouwens, het is allemaal speculeren wat we hier doen. Beetje rustig aan doen, kerel. Het is maar voetbal, niet zo druk maken.

Ten eerste hoop ik dat er niks ernstig is met Diakhaby..

Eerlijk gezegd heb ik mijn vraagtekens bij de afgekeurde goal! Ik heb nog nooit een scheids zien affluiten bij een aanval. Nou.. weg +2 punten!!!

2 maart 2024 om 23:22

Ook belachelijk dat ze ong 2,5 minuten nodig hadden in de blessuretijd voor de var check en hij halverwege de 98ste min gaat fluiten

Beetje slap artikel op basis van het spel speel je terecht gelijk.
Niks over Diakhaby.
En ja dat stuk over die laatste minuten is ook wat gekleurd omschreven.

Wel is dat affluiten zeer bijzonder. De helft vd spelers van Valencia waren openlijk aan het balen omdat ze ook de fluit niet goed hoorde of verwachtten

2-2 is al bij al een terechte uitslag.
Real voelt zich bestolen, maar de scheids deed dit ook in de eerste helft, terwijl Valencia aan het aanvallen was, nu deed hij het aan de overkant, en het is direct zever.
Sommige Real spelers zoals vini en ruddiger mogen ze ook is schorsen voor hun gedrag, als ze niet winnen vertonen ze altijd slecht gedrag.

2 maart 2024 om 23:21

Duidelijk niet gekeken.

Real Madrid had 73% balbezit dus hoe kan je zeggem dat het een eerlijke uitslag is?

Bij Valencia was die aanval op de middellijn dus wel andere situatie.

Eens dat Vinicius soms vervelend is, maar bij "jullie" heb je ook genoeg bloedzuigers als Gavi, Frenkie, Lewandowski etc.

Gelukkig zijn Alba, Pique en Busquets inmiddels weg.

2 maart 2024 om 23:29

@Driesdevries

Ben jij oprecht zo een supporter of kom je gewoon trollen op VZ?

Balbezit is leuk als je er iets mee doet, in het geval van Real dus quasi 60 minuten lang niets. Valencia had de wedstrijd een uur lang volledig onder controle. Daarna kwam Real dreigen, met een grote kans voor Bellingham. Voor de rest was het vrij rustig voor Mamardashvili.

Eerste helft speelde Valencia dit Real bij momenten weg. Ook zij creëerden niet superveel, maar ze waren wel het gevaarlijkst. Denk dat Real zelfs geen
schot op doel had in de eerste helft.

3 maart 2024 om 07:01

Hoe kan je dit nou zeggen Driesdevries, Valencia was ruim een uur lang de betere ploeg, en zelfs toen Madrid meer grip kreeg op de wedstrijd kwamen ze niet tot veel kansen en mag je misschien blij zijn dat die bal van Peter Federico er niet nog ingaat

Wat zien mensen toch in Valverde (en Rodrygo) en waarom mag hij áltijd basis staan?

Voegt al wekenlang niks toe. Was vandaag weer de zwakste vh veld en veroorzaakte ook nog tegengoal.

Brahim Diaz en Camvinga zie ik voorlopig liever.

En de scheidsrechters in Spanje zijn dramatisch werkelijk.

Wat is dit voor een grote grap. Precies tijdens een voorzet afsluiten waar ook nogeens in word gescoord. Nog nooit zoiets gezien.

Allereerst hoop ik dat Diakhaby hier sterk uitkomt, dit was echt een hele ongelukkige blessure die wel heel akelig was.

Ten tweede, de Valencia supporters waren lekker sfeervol, het Mestalla kolkte weer als tevoren. Alleen zou ik Vinicius nu wel met rust laten als je vorig jaar een racisme-rel hebt gehad. Wat lichtjes uitdagen is no problem, vandaag waren ze hem weer aan het zoeken. Lukte vrij aardig tot de 2-1.

Ten derde, het doelpunt wordt terecht afgekeurd aangezien hij affluit. Het kan dus onmogelijk een fout zijn van de scheids. Alleen moet je je wel afvragen of deze Gil Manzano wel geschikt is als La Liga scheids. Volgt de regels wel heel strikt naar de letter en heeft totaal geen matchgevoel . De aanval moet je eigenlijk gewoon laten doorgaan, je fluit niet af als de voorzet net getrapt wordt. Ik snap de frustratie van de Madridistas wel, alleen kan je wel niet roepen om een foute beslissing aangezien hij geen foute beslissing maakt. Je kan hem enkel verwijten dat hij geen matchgevoel heeft en hij best de aanval had mogen laten doorgaan.

Ten vierde, Javi Guerra is een schitterende voetballer die best een stap omhoog kan denk ik.

Ten vijfde, hay Liga als Barça morgen wint?

Die k"t manzano heeft met zijn corrupte beslissing niet alleen real bestolen maar ook mijn toto lijstje.

De scheids was inderdaad waardeloos. Maar als Real Madrid op deze manier blijft door voetballen dan eindigen ze niet op de eerste plaats.



Dit is echt storm in een glas water er is niks aan de hand. De 7 minuten extra waren gespeeld, bal was helemaal aan de zijlijn en scheidsrechter fluit af, klaar punt uit. Dat real madrid dan door voetbalt terwijl de helft van het valencia team al niks meer deed en naar de scheids liep om handje te schudden is real z'n probleem.

Als scheids niet had gefloten dan was valencia gewoon bij de les en was die treffer niet gevallen. De wedstrijd was gewoon afgelopen, de scheids weet toch niet dat de goal zou vallen? En nogmaals was niet eens een goal want fluitje ging al meer dan 5 seconden voordat de bal er in ging

2 maart 2024 om 23:25

Lichtjes overdreven niet?

Ik zie bvb Mosquera m de frustratie van zich afroepen omdat ze net de 2-3 tegenkrijgen. De voorzet werd net getrapt op het moment dat hij affluit. Toegegeven, het is klote voor Manzano dat die bal ook net binnengaat, maar als je de pas naar de flank nog toelaat moet je niet affluiten als daar ongetwijfeld een voorzet van komt.

2 maart 2024 om 23:30

Wat was het tijdstip van het ''doelpunt'' precies? Was dat na 97 minuten? Stel het was na de 97 minuten en bal gaat er in dan roept de scheids ook ontzettend veel kritiek over zich af omdat het dan net zo lijkt dat je extra lang laat doorspelen na extra extra tijd tot dat real scoort en dat is in het verleden wel eens zo geweest

2 maart 2024 om 23:35

@Lewangoalski69

In dit geval had ik het wel begrepen hoor, er is een VAR moment in de 7 minuten blessuretijd. Dat VAR momentje heeft ongeveer 2 minuten geduurd. Daarnaast was 7 minuten eigenlijk sowiso te weinig, 6 wissels en een blessurebehandeling van Diakhaby dat toch ook een minuut of 4-5 heeft geduurd.

2 maart 2024 om 23:44

Sterker nog 10 wissels, en nog een var moment bij de 2e goal van Vini van zeker 2 min. Plus 5 min van Diakhaby, iedereen was verbaasd dat er slechts 7 min bij zijn geteld. In die 7 min is er ook nog is een var moment van minimaal 2 min mbt die penalty, en dan fluit meneer af bij minuut 98 tijdens een voorzet notabene. Nooit gezien dit.

2 maart 2024 om 23:37

Ik denk dat jij aardig diep in je glas hebt gekeken als ik je relaas zo lees. Feitelijk klopt er weinig van..

3 maart 2024 om 00:06

Wat een grap..."de helft van het Valencia team liep naar de scheids om handje te schudden" volgens mij hebt gij wat teveel gedronken...

Wederom een schandalige arbitrale vertoning jegens Real Madrid, zoals de zoveelste keer dit seizoen

Gil manzano ik hoop dat je een warme welkom krijgt in Bernabeu ! . En wat is Valencia een vieze club geworden zeg alleen maar agressiviteit van spelers tot de toeschouwers.

Ik kijk dit seizoen wat vaker naar Real Madrid, mede door de aankoop van Güler. En er zit zo ongelofelijk veel voetbal in dit team naar mijn mening qua spelers materiaal. Maar ik denk dat het tijd is voor een coach dat meer uit dit team kan halen. Krijg vaak het gevoel dat ze veel teren op individuele kwaliteiten. Maar goed, dat is mijn mening.

2 maart 2024 om 23:46

Mijn mening is dat Turkse fans Real eigenlijk liefst zien falen zolang Arda Güler niet op het veld staat.

Ancelotti haalt echt wel het maximale uit deze selectie, zeker dit jaar toch. Hebben maanden gesukkeld met veel blessures, hebben na het vertrek van Benzema geen waardige vervanger gehaald en ze doen het eigenlijk nog steeds vrij goed.

3 maart 2024 om 00:10

Beetje onnodige opmerking, vind je niet? Ik geef alleen aan waarom ik Madrid meer ben gaan volgen. Snap niet zo goed waarom je dan ineens begint over Turkse fans die Real willen zien falen.

Ik zeg ook zeker niet dat Ancelotti een slechte coach is, maar ik vind hem conservatief en te behoudend. Het is naar mijn mening heel resultaat gericht. Ik denk persoonlijk dat hier wel meer uit te halen is. Ze doen het zeker niet slecht.

2 maart 2024 om 23:47

Maar ff, hij kwam met zoveel hype. Terecht of niet, dat zal (nog steeds) moeten blijken, maar hij werd toch aardig opgehemeld over waar erover gesproken werd. Die jonge raakt geblesseerd, op een klote moment, als je net begint in Madrid, jezelf wilt bewijzen ect. Maar waarom wordt hij nou eigenlijk zo bijzonder weinig/niet ingezet? (vanavond natuurlijk niet, snap ik).
Maar, ik denk dat het nu onderhand toch bijzonder lastig voor hem wordt, om zichzelf in dit RM-team te voetballen.
Volg real ook wel tijde, niet bekend met de ins and outs maar weet t wel ongeveer…. De jonge man is eigenlijk op dit moment gewoon nergens bij betrokken? Wellicht toch beter voor wat verandering bij RM, idk 🤷‍♂️? Trouwens dit natuurlijk niet de reden zijn zodra hij vertrekt… Heb eigenlijk altijd wel een zwak gehad voor die man van behoorlijke leeftijd onderhand, miss ook meer omdat hij vaak gwn normaal doet in Spanje vergelijken met al die clowns aan het roer in Spanje ect.

3 maart 2024 om 00:14

Het is natuurlijk begrijpelijk dat hij niet veel minuten gaat maken in dit Madrid. Kijk wat voor een team er staat. Zeker met Mbappe straks erbij. Maar het was zeker wel wenselijk geweest als hij toch 15-20 minuten kon meespelen soms zodat we hem tenminste konden oordelen.

Denk dat het vooral te maken heeft met Ancelotti die heel behoudend en voorzichtig is. Maar goed, hij is de trainer dus hij bepaalt. Hij is inderdaad in tegenstelling tot andere coaches tenminste een hele rustige man aan de zijlijn.

Zag die beste man op t einde rollen dan…., niet norma man. Snap dat de ref overigens een penalty zag, t leek er ook wel ff op, maar als die herhaling dan zelf toch ook morgen ofzo ergens terugziet (zal wel niet, snap ik)…
Denk je toch ook wtf is dat… amper geraakt man, zag m doodgaan 😂😂😂

Wedstrijden tussen Real Madrid en Valencia stellen eigenlijk nooit teleur. Een kolkend Mestalla, Vinicius die de bijna ultieme sportieve revanche neemt en zich niet laat kennen(het provoceren na de goals maakte het ergens nog mooier) en een scheids die tot 2x toe in een aanval affluit aan beide kanten. Puntenverlies is natuurlijk jammer na een 2-0 voorsprong, maar ik heb weer volop genoten.

Oh en de 2-3? Laat mij gewoon blij zijn met m'n punt, want wtf Gil Manzano....

Daikhaby;

Geen geldig doelpunt want einde wedstrijd is einde wedstrijd. Ik snap de frustratie maar er is niks aan te doen, zelfs niet voor Real dit keer.

Als je kijkt naar de VAR checks die al meer dan 7 minuten waren, de blessurebehandeling van Dia van 5 minuten, de wissels en het tijd rekken van Valencia, dan weet iedereen dat het niet klopt wat hier gebeurd is. Maar zoals wekelijks, we zijn het gewend. Yaremchuk en Diakhaby met overtredingen waar Nacho eerder in het seizoen rood voor kreeg. Raar dat de Valencianen alleen maar geel kregen. Of eigenlijk niet raar. Dit zijn we gewend. Andere clubs mogen trouwens doorvoetballen na 90 minuten totdat ze scoren of een penalty cadeau krijgen. Ook dat zijn we gewend. Wonden likken en klaarstomen voor de volgende pot.

2 maart 2024 om 23:45

5 seconden eerder afgefloten zeggen ze hier hahahha. Wat een grap. Dit was een oplichterij! Fkn aanval was nog dik bezig.

Wat een gehuil allemaal, als je in 90+ minuten niet kunt winnen van Valencia dan verdien je het ook niet om te winnen, en er werd duidelijk afgefloten, hij fluit af toen de bal richting de zijkant ging, je hoort het Sierd ook zeggen.

2 maart 2024 om 23:48

Goed, dan mag niemand dus ooit nog over extra tijd of moment van affluiten klagen? We schrijven het op.

3 maart 2024 om 00:54

Jij mag van mij altijd klagen, als je vervolgens ook klaagt over je eigen team en spelers en hoe ze hier niet binnen 90 minuten hebben weten te winnen van een zeer matig Valencia.



Was dit niet dezelfde scheidsrechter die Barcelona een penalty gaf in blessuretijd en vervolgens de penalty liet overnemen toen Lewandowski hem miste?

2 maart 2024 om 23:48

@Driesdevries

Nee, dat was Martin Munuera. En ten tweede, die is terecht hernomen aangezien de keeper al een meter voor zijn lijn stond voor dat de bal vertrok.

Wat is je punt nu?

3 maart 2024 om 00:56

Droefdetoeter

Liet deze scheids niet al bijna 2 minuten extra spelen in de extra tijd, en fluit vervolgens af als de bal richting de zijkant wordt gespeeld.

Discutabel moment, zeker. Echter heeft Real niet veel te klagen dit seizoen wat betreft de arbitrage, met die pot tegen Almeria als hoogtepunt.

2 maart 2024 om 23:49

Dan benoem je 1 pot...

Twee strafschoppen tegen Atleti, 2 tegen Getafe. Eerste pot tegen Atleti scoren zij na een duidelijke overtreding om de bal te veroveren. Een kaart of 12 niet gegeven in die 3 wedstrijden alleen al... Niet te klagen zegt ie.

Wat loopt iedereen te zeiken over de slotfase. De 7 minuten extra tijd is al dik voorbij want we zaten al ruim in minuut 98.

Bal is aan de zijlijn, scheids fluit af. Klaar, wedstrijd afgelopen. Dat Bellingham nog scoort en de fluit niet heeft gehoord is niet de scheidsrechter's probleem.

2 maart 2024 om 23:50

Neem je wel even moedwillig het VAR-check moment van meer dan 2 minuten niet mee waardoor hij minstens tot minuut 99 moet bijtellen.

Benieuwd wat Bellingham zei trouwens. Die kwam nog maar in de buurt van Gilletje en het was prijs.

2 maart 2024 om 23:56

@real8madrid

Die wees precies eerst naar het publiek en dan riep die iets naar Gil Manzano. Wat er geroepen werd zal morgen wss wel in de kranten staan.

Bellingham zal hoogstens 1 wedstrijd aan de kant gaan, denk dat ze bij de bond ook rekening zullen houden met de omstandigheden.
Normaal is een rode kaart wegens iets toeroepen naar de scheidsrechter minstens 4 wedstrijden.

3 maart 2024 om 00:08

Drie wedstrijden lees ik. Absurd indien waar. Ancelotti gaf dan weer aan dat Bellingham geen belediging riep.

3 maart 2024 om 00:57

@real8madrid

Hij zei "rap*st " was gilletje niet van gediend.

ik hoorde de fluitsignaal van de scheids in mijn huiskamer daarna schoot Bellingham. het maak dan niets uit of de bal erin ging of niet.

Zie veel te veel de claim dat die fluit tijdens de voorzet maar misschien moet je het beeld dan eens stilzetten tijdens het fluiten..

3 maart 2024 om 00:08

Precies, nadat de bal de voet van Brahim verlaat.

De scheids is wel consistent gebleven, want dit deed hij precies in de eerste helft bij de de tegenpartij.

Ik zag de titel en dacht al: oh ja, natuurlijk, Real voelt zich "bestolen".
Maar dan zie je ineens het hoofd van Gil Manzano en dan weet je maar nooit wat er gebeurd is.
Als ik de herhaling echter terugkijk denk ik niet echt dat dit echt een fout van hem is (ik weet het, ik ben ook in shock), maar gewoon ongelukkig. Ze waren al 1.5 minuut over de blessuretijd (ja ik weet dat er een VAR moment was, maar die tijd krijg je nooit 1 voor 1 terug en je moet een keer affluiten), ziet Diaz de hoek in lopen en vervolgens nog een keer inhouden. Op dit punt verwacht hij er niks meer van en zet de fluit naar zijn mond. Dat Diaz dan ineens zo snel een goede voorzet geeft, dat hij inderdaad pas fluit als de bal van zijn voet is, is super onfortuinlijk. Zou iedereen boos zijn als dit zijn club overkomt, 100%, is het een van de ergste/schandaligste acties van een Spaanse "arbiter" zeker weten niet.

Als Realfan voel ik dat Madrid bestolen is, maar laat dit gedoe niet als een rookgordijn dienen voor een ander probleem: namelijk dat Real al een paar wedstrijden gewoon niet goed speelt. Waarom was een remontada vandaag überhaupt nodig? Waarom stonden we 2-0 achter in de eerste helft waarin Valencia weinig in te brengen had? Daar moet het ook over gaan.

Prima beslissing scheids. Fluit netjes af. Real voetbalt verder en scoort, maar wedstrijd is allang afgelopen. Ophef altijd met Vinicius Junior. Zweept ook zo een negativiteit op. Triest

Almeria voelde zich ook bestolen in Bernabeu, soms zit het mee, soms zit het tegen.

Real heeft de arbitrage een keer tegen. Meestal fluiten ze in het voordeel van Real.

En ik maar denken dat de scheidsrechters in Engeland uit de hoogte doen. Dit is bijna legendarisch slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren