Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid kan ondanks puntenverlies juichen: Girona laat grote kans liggen

Laatste update:

Girona lijkt de weg naar een nieuwe landstitel te hebben geplaveid voor Real Madrid. Op bezoek bij Athletic Club kon de nummer twee van LaLiga juist profiteren van een misstap van de Koninklijke afgelopen weekend, maar de Baskische formatie bleek met 3-2 te sterk. Door de nederlaag loopt het verschil tussen koploper Real Madrid en Girona in de 25ste speelronde op tot zes punten. Barcelona staat twee punten achter Girona.

Athletic Club - Girona 3-2


Zonder de geblesseerde Daley Blind in de basis ging het al in de tweede minuut mis voor Girona. Aleix García leverde de bal op knullige wijze in bij Berenguer, die maximaal profiteerde en de 1-0 aantekende. Enkele minuten na rust maakte Viktor Tsygankov de 1-1, maar die bleef niet lang op het scorebord staan.

Op aangeven van Gorka Guruzeta maakte Berenguer zeven minuten later de 2-1, terwijl Iñaki Williams na een uur spelen voor de 3-1 zorgde. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, al vond Girona nog wel de aansluiting. Een kwartier voor tijd werd een vrije trap van Aleix García vanaf de rechterkant binnengetikt door Eric García, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het wedstrijdformulier te staan: 3-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet de beste wedstrijd van Athletic, en op het einde werd het nog wel spannend. Maar zeer slim gespeeld en goed kansen gecreëerd. Met name de eerste helft doe je jezelf wel tekort met slechts een 1-0 ruststand.

Zo vind ik zo'n Inaki ook wel humor. Helpt de ene na de andere kans om zeep, maait op de vijf meter half langs een bal die hij voor open doel binnen kon schieten. Om dan vervolgens één keer zo slim te spelen uit een omschakeling en via de paal binnen te rammen.

Verder verdient die Berenguer ook alle eer. Je hoort hem nooit genoemd worden bij de beste spelers. Maar werkt altijd hard, creëert altijd gevaar. En is ieder seizoen wel goed voor zijn goals en assists op belangrijke momenten. Een zeer waardevolle speler voor dit Bilbao.

De zoveelste grote wedstrijd gewonnen in het San Mames dit seizoen. Nu volgende week nog afrekenen met Atletico in de beker!

Al eindigen ze op plek 3 dan is het nog steeds een geweldig seizoen voor girona met als prijs kwalificatie voor de Champions League. De verrassing van het seizoen blijven ze sowieso.

Als Athletic Bilbao wint is dat toch altijd leuk. Nog leuker is dat ze van Girona winnen, zodat Madrid toch een punt uitloopt. Belachelijk dat die Eric Garcia er niet af gestuurd werd met een 2e gele en hij mocht nota bene de aansluitingstreffer maken terwijl hij al onder de douche had moeten staan. Achteraf wint Bilbao alsnog en is het dus toch goed dat hij geen rood kreeg want dan mag hij de volgende wedstrijd gewoon spelen en zo iemand zie je toch liever op het veld stuntelen en kansen weggeven. Ik kan me herinneren hoe die enkele jaren geleden als absolute wereldtop werd omschreven. Grappig was dat.

Gehoopt en stiekem ging ik er ook vanuit dat Girona vandaag niet zou winnen tegen Athletic in San Mames. Het is echt ongelofelijk moeilijk voor alle teams in de competitie om van Athletic te winnen in San Mames. Het is alleen Real Madrid tot nu toe gelukt om in San Mames te winnen. Het verlies van Girona, maakt die dramatische wedstrijd van Real tegen Rayo nog enigzins goed, omdat je toch een punt uitloopt. 2 keer op rij verloren nu Girona. Ben toch wel benieuwd hoe ze nu om gaan met twee harde klappen die ze nu hebben gekregen. Mochten ze de aankomende potjes ook niet winnen, dan zakken ze wel heel rap weg. Totaal geen schande natuurlijk, en het zou een wereldprestatie zijn als ze CL voetbal halen.

20 februari 2024 om 00:12

In San Mames bedoel je?

20 februari 2024 om 08:13

Ja, en dat het daar moeilijk winnen is.

20 februari 2024 om 11:28

Real blijft een big game ploeg, veel grote wedstrijden worden gewonnen. Ook tegen Girona uit bijvoorbeeld. Ik heb bijna het gevoel dat ze meer moeite hebben met die kleine k**te ploegen. Zou mooi zijn als Real dit jaar kampioen wordt.

Goeie stap richting Europees gezet, niet de beste pot maar de fouten van Girona werden goed afgestraft. De selectie van Athletic is breed genoeg om deze pot zonder Nico, Sancet en Vesga te beginnen. De jonkies Prados, Unai Gomez, Paredes haken dit jaar moeiteloos aan op het niveau. En hopelijk gaat Jaurezigar ook zijn minuten krijgen de komende maanden. Maar het grote verschil in kwaliteit met vorig jaar is De Gallareta, wat een belangrijke speler is dat binnen een half jaar geworden zeg. Aupa Athletic!

Nu wordt het lekker spannend wat betreft de top 4. Nummer 2 tot 5 is slechts een verschil van 7 punten met nog een waslijst aan onderlinge confrontaties. Girona zit in iets mindere vorm terwijl Athletic goed presteert en Atleti en Barca daartussen schommelen nogal qua resultaten. Vooral Barca moet oppassen, die moeten nog op verplaatsing naar alle 4 de andere clubs in de top 5, Bilbao en Atleti zelfs de komende weken met het Napoli tweeluik daar tussen.

19 februari 2024 om 23:38

Ik zie Girona er oprecht nog wel vantussen vallen voor top 4. En ergens hoop ik daar ook wel op, ik heb het niet op de City group.

Wat ik verrassender vind is dat La Real 11 punten van de top 4 staat en 9 achter Athletic, dat had niemand voorspeld voor dit seizoen denk ik.

20 februari 2024 om 00:21

We zullen zien. Girona heeft wel alle lastige verplaatsingen op Atleti na al gehad en heeft itt Barca, Atleti en Madrid geen Europese wedstrijden. Verder moeten ze enkel nog tegen Atleti en Barca uit de top 5. Qua schema hebben ze op papier de makkelijkste resterende planning van de top 5 dus ik zie ze echt wel top 4 eindigen persoonlijk. Ik hoop zelf dat ze de 2e plek vasthouden. Wordt eens wat anders in de supercopa dan zonder Atleti en Barca.

Athletic Bilbao draait een fantastisch seizoen en vooral in San Mamés zijn ze altijd ijzersterk. Ik wilde toevallig ook naar deze wedstrijd gaan, maar kwam helaas niet uit omdat ze op maandag zouden spelen.
Hoop echt snel Athletic Bilbao in San Mamés te kunnen bezoeken, staat al jaren op mijn verlanglijst.

20 februari 2024 om 08:19

Afgelopen jaren een aantal keer geweest, zeker een aanrader. Samen met Betis en Sevilla de meest sfeervolle club om te bezoeken. Als je er bent, noem ze "Athletic" en niet "Bilbao" of "Athletic Bilbao", het is nogal een trots volkje hahah.

20 februari 2024 om 08:29

of “Atletico Bilbao” zoals ze vroeger op Studio Sport volhielden

Had wel verwacht dat Girona hier punten ging laten liggen als je ziet hoe sterk Bilbao is in haar eigen San Mames. Alleen Real heeft daar dit jaar gewonnen dus dat zegt genoeg. Voor de rest weer een leuke wedstrijd. Girona die ook wel Bilbao in het zadel helpt door twee keer een doelpunt weg te geven. Dan wordt het natuurlijk nog moeilijker. Kijken of Girona hier uit kan komen want de laatste 3 wedstrijden al 2x verloren met een gelijkspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren