Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raphinha neemt sportieve wraak en houdt titeldroom FC Barcelona levend

Laatste update:

FC Barcelona geeft niet op in de strijd om de landstitel in LaLiga. De Catalanen wonnen zaterdagavond met 1-0 van Las Palmas, dat het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde na de rode kaart voor doelman Álvaro Valles na een keiharde charge op Raphinha. Diezelfde Raphinha zag een goal worden afgekeurd, maar kroonde zich na rust tot matchwinner. Barcelona staat nu vijf punten achter koploper Real Madrid, dat zondag tegen Athletic Club uitkomt.

Bij Barcelona ontbrak Frenkie de Jong andermaal vanwege een enkelblessure die hij enkele weken geleden opliep. Op het middenveld werd de centraal opererende Ilkay Gündogan geflankeerd door Fermín López en Sergi Roberto. Lamine Yamal en Raphinha moesten voorin voor de aanvoer zorgen richting diepste spits Robert Lewandowski.

Barcelona leek al vroeg op 1-0 te komen tegen het stugge Las Palmas. López wist Raphinha na 20 minuten spelen te bereiken en de Braziliaanse vleugelaanvaller schoot van binnen de zestien raak. De arbitrage constateerde echter een buitenspelsituatie, waardoor het Catalaanse feestje niet doorging.

Luttele minuten later wist Raphinha opnieuw de aandacht op zich te vestigen. De buitenspeler vloog bijna door de lucht door de keiharde charge van de uitgekomen doelman Valles, die wonderlijk genoeg verbaasd was toen hij de rode kaart te zien kreeg. Raphinha had zichtbaar veel pijn, maar hoefde niet naar de kant te worden gehaald door Barcelona-trainer Xavi.

Bij Las Palmas moest voormalig Barcelona-speler Munir El Haddadi plaatsmaken voor reservedoelman Aarón Escandell. De Catalanen wilden nog voor rust profiteren van de overtalsituatie, maar hadden pech toen Lewandowski een geplaatste kopbal op de lat zag belanden.

De 1-0 voor Barcelona kwam er na bijna een uur spelen alsnog. João Félix lobte de bal op schitterende wijze over de verdediging van Las Palmas heen en het was de weggesprinte Raphinha die met een krachtige en fraaie kopbal scoorde. Vreugde en opluchting bij de Barcelona-fans in het Olympisch Stadion Lluís Companys.

De minieme voorsprong kwam niet meer in gevaar voor Barcelona, dat de moegestreden Lewandowski in de slotfase naar de kant zag gaan. Vitor Roque mocht zich in de laatste tien minuten bewijzen tegenover Xavi. Barcelona trok de 1-0 over de streep en kan nu rustig wachten op wat Real Madrid zondag doet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cubarsi, wat een beest. Heel snel zijn contract verlengen. Dit gaat een hele grote worden.

Cubarsi MOTM wat een pareltje toch!

30 maart 2024 om 23:11

Vind je? Vond hem voor zijn doen niet zo goed hoor. Ja, voor een 16-jarige alsnog geweldig, maar ik heb hem eigenlijk altijd beter zien spelen dan vandaag. Hij had echt enkele foutjes hoor. Eentje waardoor Las Palmas bijna op 1-0 kwam, het is dat Ter Stegen die bal redt. Op Villareal thuis na zijn slechtste wedstrijd voor Barcelona dit seizoen.

Raphinha of Felix MOTM, al was Gündogan weer hartstikke stabiel zoals altijd.

30 maart 2024 om 23:14

Hij is 17 inmiddels, foutje. Dat veranderd echter niet dat hij niet geweldig speelde.

30 maart 2024 om 23:14

@pedri16

Raphinha zou ook idd kunnen deed alles goed vandaag. Maar ik geef toch de voorkeur aan Cubarsi

Over Felix gesproken ik hoop echt dat die man gewoon dit wekelijks laat zien want wat viel die toch geweldig in zeg. Die assist op Raphinha is van wereldklasse.

31 maart 2024 om 00:06

Maar Cubarsi ging bij de enige 3 kansen die Las Palmas kreeg in de fout? Hoe kan je dan heel goed spelen. Hij was prima hoor, maar niet foutloos.

Niet een al te best potje, maarja zijn we wel gewend inmiddels. Het was zeker niet slecht, maar nog altijd ruimte voor verbetering. Verdedigend stond het wel weer, over het algemeen, op en top. Als dat zo blijft staan zijn er zeker nog kansen voor dit seizoen. Felix viel trouwens wel erg goed in. Maar het blijft toch een momentenvoetballer so far.

30 maart 2024 om 23:13

Dat einde was wel heel slecht hoor. Je speelt tegen 10 man.. en je laat je thuis helemaal naar achter drukken. Je moest gewoon de bal in de ploeg houden en als het kon nog een keertje proberen aan te vallen. Nu gaat het goed, maar ik hou er niet van als je de tegenstander moedwillig de kans geeft je onder druk te houden. Stel één voorzet valt goed ben je de sjaak.

Barca het nieuwe Atletico geworden. Hoeveel maal hebben ze al 1-0 gewonnen dit jaar of met 1 goal verschil?

30 maart 2024 om 23:24

Te weinig anders stonden we wel eerste.

31 maart 2024 om 01:02

Met één doelpunt verschil winnen komt omdat Barcelona wekelijks gigantische kansen mist en ze in de eerste seizoenshelft vrij veel tegengoals kregen. Niet omdat ze á la Atletico met 8 man in eigen 16 staan.

31 maart 2024 om 10:24

Hier doe je Atletico te kort mee!

Daarnaast Real ook vaak zat met 1 goal verschil gewonnen, bijvoorbeeld dankzij een Bellingham een paar minuten voor tijd...

31 maart 2024 om 13:33

Barca iets van 18 keer, Real 14 en Atleti 15 keer of zoiets. Beetje non-discussie want Atleti stelt daar ook een 7-0 tegenover bijvoorbeeld en Barca heeft toch ook 5-0 uitslagen en een van de 1 goal verschil winsten van Real was tegen Barca in Barcelona. Uiteindelijk levert het allemaal drie punten op voor de winnaar.

Allereerst 3 punten prima, maar zo slecht uitspelen van kansen en dat tegen 10 man van las palmas echt heel slecht. Ook een kritiek punt van Xavi het door rouleren van spelers en zijn wisselbeleid mag echt die echt gaan veranderen want een Lewandowski mocht er al veel eerder uit, Gündogan mocht ook wel rust krijgen, cancelo idem dito komt net terug weer. En had ik graag Kounde ook wat rust zien pakken en Faye zijn eerste minuten in La Liga laten maken maarja even een paar mooie individuele acties gezien voor de rest een wedstrijd om snel te vergeten

Lekker allemaal een 5e gele kaart pakken om Cadiz te missen, zodat ze in de Clasico erbij zijn. Zal je zien dat je puntverlies lijdt tegen Cadiz. Misplaatste arrogantie zeg met 8 punten achterstand…

31 maart 2024 om 00:59

Nu mis je inderdaad Lewandowski, iñigo en Cancelo tegen Cadiz.. nu had ik Lewandowski sowieso willen zien rusten tussen het CL tweeluik in, maar nu doordat Iñigo en Cancelo ook geel hebben betekent dat automatisch dat Koundé alweer 90 minuten zal moeten maken, en dat Cubarsi en Araujo geen rust kunnen pakken. Tenzij Xavi ineens Faye de kans geeft, maar dat verwacht ik niet.

Fort-Cubarsi-Araujo-Koundé zal het wel worden. Terwijl je toch echt liever een okselfrisse Koundé en Araujo hebt tegen Mbappe.

Welke titeldroom, of denken ze echt nog dat het mogelijk is?
8 punten (als real weer wint) is echt veel, oké ze moeten nog tegen elkaar, maar ook daarbij speelt Real thuis (en barca is niet bepaald in top vorm)

31 maart 2024 om 10:30

Als Real Madrid vandaag punten verliest is het nog een beetje mogelijk. Anders niet inderdaad.

“En Barca is niet bepaald in vorm” jawel hoor. De laatste maand gaat het hartstikke prima.

31 maart 2024 om 15:58

Als ze van Real winnen tijdens El Classico moet Real Madrid nog 2x verliezen wil Barça kans maken op de titel. Maar dan moet Barça vanaf nu dus letterlijk elke wedstrijd winnen, makkelijker gezegd dan gedaan. Zowel Real die 3x moet verliezen als Barça die elke wedstrijd moet winnen...

31 maart 2024 om 18:47

Daarom zeg ik, als Real vanavond verliest. Dan kan je tijdens de classico proberen om het verschil terug te brengen naar twee punten. Dan is alles nog mogelijk.

Is het waarschijnlijk? Nee, maar je moet je ergens aan vasthouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren