Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG-trainer Luis Enrique reageert op veelbesproken wissel Kylian Mbappé

Laatste update:

Kylian Mbappé werd vrijdagavond niet gewisseld vanwege een blessure. Dat vertelde Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique na afloop van het Ligue 1-duel met AS Monaco (0-0). De aanvaller bleef in de rust achter in de kleedkamer, waarna hij opmerkelijk genoeg besloot om enkele selfies met fans te nemen en vervolgens plaatsnam op de tribune, waar zijn familie zat.

Het was niet voor de eerste keer in de afgelopen periode dat Mbappé vroegtijdig naar de kant werd gehaald. Ook vorige week, thuis tegen Stade Rennes (1-1), werd hij gewisseld. Dat gebeurde toen in de 65ste minuut.

Vrijdag werd de vertrekkende sterspeler dus opnieuw gewisseld, waarna hij zich opmerkelijk gedroeg. Na afloop van het duel ging Enrique in op de beslissing om Mbappé te wisselen.

“Dit was honderd procent mijn beslissing”, aldus de oefenmeester van PSG. “Vroeg of laat moeten we eraan wennen om zonder Kylian te spelen. En als trainer is het altijd mijn doel om de beste oplossing voor het team te vinden. Dit vond ik deze keer het beste.”

“Ik doe niet mee aan dit spel. Ik ben een professional en wat ik al heb gezegd, zal ik tot aan het duel met Real Sociedad blijven herhalen. Er is geen probleem. Als trainer neem je voortdurend beslissingen over het elftal. Dat heb ik nu ook gedaan. Ik wil geen ruzie maken, het was mijn beslissing.”

Ondertussen weet Le Parisien meer over de wissel van Mbappé en zijn band met de trainer. “Hoewel de relatie tussen Luis Enrique en Mbappé vanaf het begin gebaseerd was op respect, vertrouwen en dialoog, wisselen de twee de laatste tijd weinig woorden.”

“In de rust heeft Luis Enrique in een koud zinnetje verteld dat Mbappé eruit ging voor Randal Kolo Muani, zonder enige toelichting. Dat heeft zijn hart en zonder twijfel zijn trots geraakt”, besluit de Franse krant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik doe niet mee aan dit spel. Ik ben een professional en wat ik al heb gezegd, zal ik tot aan het duel met Real Sociedad blijven herhalen.

Ach joh, je hebt het spelletje gestart. Iedereen moet gewisseld kunnen worden uiteraard, maar als manager moet je dat ook verkocht krijgen. Daarnaast ruikt het ook naar een spelletje om ter grootste als je je sterspeler plots steeds gaat wisselen nu hij lijkt te vertrekken. Dinsdag zal ie vast wel de 90 minuten volmaken...

2 maart 2024 om 19:51

Niet dat ik het erg vind overigens, integendeel. Doe het maar lekker rustig aan met hem, er komt nog een ek aan ook en als ie naar Madrid komt zien we hem uiteraard liefst zo fris mogelijk. Nu al wat rust pakken is dus mooi meegenomen.

2 maart 2024 om 19:58

Hij gaat 100% vertrekken. Dat is allang bevestigd door álle betrouwbare bronnen.

En hoogstwaarschijnlijk naar Real.

Zou niet weten waar hij anders naartoe moet willen.

2 maart 2024 om 20:10

Bij Mbappe weet je het maar nooit. Pas als de handtekening is gezet, weten we waar hij volgend seizoen gaat spelen. Alle opties liggen nog open.

2 maart 2024 om 20:11

Ach, fool me once…

Ik geloof pas dat het zeker is na de aankondiging. En dan nog eigenlijk pas als ik hem in het wit aan de aftrap zie staan in augustus

2 maart 2024 om 20:41

Je zit nu twee verschillende situaties met elkaar te vergelijken.

2 jaar geleden had hij nog geen publieke keuze gemaakt itt nu.

Nu heeft hij al publiekelijk gezegd zijn contract niet te verlengen én al afscheid genomen van de teamgenoten.

Álle serieuze media hebben al gezegd dat hij gaat vertrekken itt 2 jaar geleden toen.

2 maart 2024 om 21:35

Maar hij heeft nog nergens een handtekening gezet. Hij kan dus nog altijd van gedachten veranderen.

Die jongen is allang mentaal uitgecheckt bij PSG.

Die gaat vanavond naar zijn toekomstige club kijken (:

2 maart 2024 om 20:10

Dat hij klaar is met PSG en het rond is met Real geloof ik, maar ik denk niet dat Mbappe het type is die er de kantjes van afloopt. Integendeel, het lijkt me dat hij sportief alsnog veel goals wil scoren en de CL wil winnen dit seizoen.

Bedankt voor dit artikel Voetbalzone want dit verduidelijkt het wel voor me nu.

Het zijn juist de Qataris en PSG die gekrenkte eergevoelens hebben. 'We moeten vroeg of laat leren zonder Mbappe te spelen'. Waarom dan niet laat? Je hebt hem immers nu tot je beschikking en ik geloof niet dat hij nu al met zijn hoofd bij Real is. Die zal nog zeker wel zijn goaltjes en prijzen willen winnen.

Ik ben wel benieuwd hoe PSG fans tegen deze situatie kijken - @Allez Paris wat vindt hij hiervan?

2 maart 2024 om 20:30

Mbappe speelde tegen Rennes en Monaco gewoon niet goed en werd echt niet alleen maar gewisseld omdat hij misschien niet zou willen bijtekenen.

Zelf denk ik dat het voor beide partijen wel goed zou zijn om afscheid van elkaar te nemen. Dan hoeft Mbappe de onzin niet aan te horen dat hij het alleen maar in de Franse competitie laat zien, en dan kan PSG ook weer verder. Zeker als hij 60 miljoen per jaar gaat vragen ofzo, daar kan je genoeg andere goede spelers van kopen.

Ik denk zelfs niet dat PSG een vervanger hoeft te halen voor Mbappe. Barcola is een speler die ik qua potentie heel hoog inschat, hij doet me een beetje denken aan Vinicius qua manier van spelen. En dan heb je gewoon nog Kolo Muani en Goncalo Ramos als spitsen.

2 maart 2024 om 20:39

Ok, het heeft dus ook met zijn prestaties te maken in de afgelopen wedstrijden.

Verder ook een nette reactie van je. Als je sommige reacties hier ziet van non-PSG fans zou je denken dat iedereen hem misgunt.
Ik vind dat PSG het knap heeft gedaan om hem tot zijn 25ste in Parijs te houden. Tuurlijk het kostte een aardige duit en hij kreeg de sleutels na vertrek van Messi en Neymar, maar het heeft de status van de club zeker geholpen.

2 maart 2024 om 20:44

Gezien je naam ben je groot fan van PSG, prima hoor, maar dat is totale onzin wat je zegt.

Kolo Muani en Ramos zijn hoogstens Europese subtop.
Barcola is veel te vroeg.

Alleen Mbappe, Hakimi en heel misschien Zaire Emery in de nabije toekomst zijn wereldtop atm

Jullie hadden de kans met Di Maria, Neymar, Thiago Silva, Ramos en Messi destijds om CL te winnen

3 maart 2024 om 00:00

@dries

Kolo Muani en Ramos zijn nog vrij jong. Die gaan dus best nog wel ontwikkelen. Ik denk dat we vaker vergeten dat de meeste voetballers pas op hun echte top geraken tussen de 26 en soms 30 jaar.

Iemand moet deze idioot Luis Enrique uitleggen dat wennen aan een nieuwe selectie en een andere samenstelling in de werkelijke wereld gebeurt in de off-season. Of anders op zijn vroegst wanneer je de Uber Eats binnen hebt en uit de CL bent geknikkerd.

2 maart 2024 om 21:17

Als coach heb je de taak om op de uitgaande vertrek te acteren. Je kunt 2 dingen doen. 1 Is de speler tot het einde van het seizoen optimaal te gebruiken en succes te behalen. Of 2 een speler met toekomst bij de club de kansen te geven waar die op hoopt op speeltijd. In elk geval kan hij het wel of niet goed doen. PSG heeft een brede selectie dan is de keus begrijpelijk van de coach. Als het een kleinere club was heb je niet veel goede spelers van het kaliber Mbappe en zou het makkelijker zijn om hem te laten spelen. Of Luis Enrique goed of fout doet laat ik in het midden.

Een professionele coach laat niet de emoties meespelen en stelt het best mogelijk team om te winnen.

Het is verder nogal een achterlijke redenatie.
Tenzij ze niet van plan zijn om spelers te halen en te verkopen…

Mbappe is de enige voetballer, die in zn eentje Real Madrid of City kapot ken spelen. De uitschakeling van 2 seizoenen geleden was pijnlijk door die blunders van Donnaruma want Mbappe liet ze alle hoeken van het veld zien tegen de uiteindelijke winnaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren