Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

President die arbiter Meler sloeg treedt uren na zeer opmerkelijk statement af

Laatste update:

Maandagavond werd het Turkse voetbal opgeschrikt door een incident direct na de wedstrijd tussen MKE Ankaragücü en Çaykur Rizespor (1-1). Er ontstond een massale rel, waarbij scheidsrechter Halil Umut Meler naar de grond werd geslagen door een woeste Faruk Koca, de president van Ankaragücü. Inmiddels is bekend geworden dat Koca is afgetreden als president van Ankaragücü, om 'de club geen verdere schade toe te brengen'.

Koca bracht eerder op de dag een statement naar buiten. "Tijdens de wedstrijd was er grote spanning in het stadion vanwege de beslissingen van de scheidsrechter. Ik was hierdoor erg boos. Ik probeerde mezelf te kalmeren, maar na afloop van de wedstrijd ging ik naar de scheidsrechter toe en wilde ik in zijn gezicht spugen."

"Toen ik het veld betrad en naar de scheidsrechter ging, heb ik niet geslagen. Ik heb hem een veeg gegeven. Door mijn veeg ging de scheidsrechter naar de grond. Het was niet hard genoeg om hem te laten vallen. De scheidsrechter stond vijf à tien seconden en wierp zich toen tegen de grond. Later hoorde ik dat de scheidsrechter in elkaar geslagen was."

"Het incident is gebeurd, het spijt me ik bij een dergelijk incident betrokken ben. Ik bied mijn excuses aan aan de heer Meler en zijn familie, de Turkse scheidsrechtersgemeenschap, het sportpubliek en onze natie voor mijn houding tegenover Halil Umut Meler."

Op de beelden is te zien dat Koca een vuistslag uitdeelde aan Meler, die direct daarna naar de grond ging. Er werd daarna nog verschillende malen op hem ingetrapt door andere personen. Toen Meler weer op kon staan, werd hij onder strenge veiligheidsmaatregelen naar de kleedkamer gebracht.

Meler
Meler ligt in het ziekenhuis, waar hij dinsdag bezoek kreeg van onder meer scheidsrechters en de president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan. Meler gaf ook een eerste reactie op de gebeurtenissen op maandagavond. "Hij (Koca, red.) zei tegen me dat hij me ging vermoorden. Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond."

"Daar kreeg ik nog vele trappen in het gezicht en andere delen van mijn lichaam. Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega’s dat het ‘gedaan’ zou zijn met mij. Hij zei specifiek tegen mij dat hij me ging vermoorden.” De daders, inclusief Koca, zijn opgepakt. Meler kan het ziekenhuis naar verwachting woensdag verlaten.

Eerder op dinsdag werd bekend dat de Turkse voetbalbond (TFF) alle binnenlandse competities heeft stilgelegd. Daarnaast worden Ankaragücü, Koca en de andere daders volgens de TFF op de 'zwaarst mogelijke manier' gestraft.

Aftreden
Koca heeft zijn aftreden inmiddels bevestigd. “Ik wil graag aan het publiek aankondigen dat ik ontslag heb genomen als president van MKE Ankaragücü om verdere schade voor de club, de Ankaragücü-fans, de gemeenschap waarin ik me bevind en mijn familie te voorkomen."

"Ik hoop dat dit incident, dat ik meer dan wie dan ook niet kan accepteren, een reden zal zijn om ons sportleven, en vooral onze voetbalgemeenschap, te zuiveren van fouten, tekortkomingen en de geweldscultuur."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gek is die voorzitter joh. Voor mijn gevoel kan zoiets ook alleen in turkije

12 december 2023 om 19:33

In Griekenland kwam een voorzitter het veld zelfs op met een vuurwapen.

12 december 2023 om 19:48

Precies, wilde ik net zeggen. In Griekenland is het niet veel beter. En in de balkan landen kan het in de lagere competities ook wel eens misgaan.

12 december 2023 om 20:36

En Afrika! En in Italië overal onder Rome ook 😁

12 december 2023 om 21:31

Ooohhh in Griekenland is het ook zo, nee dan maakt het natuurlijk niet uit. Lekker boeiend wat er in andere landen gebeurt. Wat een schande en wat een intens infantiele reactie en wat een intens infantiele reactie van die ex-voorzitter.

12 december 2023 om 21:34

@grasnaaier dat is toch gewoon een reactie op de uitspraak "voor mijn gevoel kan zoiets ook alleen in Turkije"

12 december 2023 om 22:39

Zo erg als je er niet uitkomt hè? Legt alleen uit dat het niet alleen in Turkije gebeurt en dat begrijp je dondersgoed!

13 december 2023 om 07:53

In Nederland heerst echt een bepaald beeld over landen als Turkije. Als er in Turkije iets gebeurd, worden alle incidenten in andere landen ineens vergeten en kunnen dit soort incidenten alleen in Turkije gebeuren. Soms schaam ik me eigenlijk wel voor dit soort mensen, maarja

13 december 2023 om 04:38

Wat een onzin. Dit kan echt in ieder land gebeuren tegenwoordig.

Absurd die gozer die ook nog even schopt als de scheids op de grond ligt. Gewoon alle 3 een gevangenisstraf van een goed aantal jaar voor zware mishandeling lijkt me?

13 december 2023 om 12:03

Nog niet zo lang geleden zag ik een "PSV-supporter" het veld oprennen en proberen keeper Dimitrovic van Sevilla te hoeken. We moeten echt ophouden om te wijzen naar anderen. Dat een voorzitter het hier doet ipv een supporter is absoluut verrassend, maar bewijst alleen maar dat sport en emotie soms een hele slechte combinatie kan zijn. Onder invloed van wat dan ook verandert de 1 wat sneller in een beest dan de ander.

Kon niet uitblijven dit.
Heel benieuwd hoe dit gaat aflopen!

Hoe durf je ook zo'n statement te geven. Alsof er nog iets te redden valt. Hopelijk krijg hij een gepaste straf voor zijn daad. Zulke mensen horen niet voorzitter te worden.

hij zegt gewoon 'ik sloeg niet' wauw...

12 december 2023 om 20:25

Het bewijs dat zeer beperkte mensen dus gewoon clubvoorzitter kunnen worden.
Ongelofelijk dat hij dit zegt.
Hoop dat hij ook nog vervolgd word voor mishandeling, zou wel op zijn plaats zijn.

halverwege gestopt met lezen. Ik vind dit zo gruwelijk dat ik niets verder hoef te weten

Trieste vent, zo reageer je als je op je kloten krijgt met FIFA en dan sla je niet eens iemand. En dan ook zo'n zwak statement, om van te walgen. Vies.

Die kansloze gast ook die komt inlopen en die scheids vol in zijn gezicht trapt, die vind ik zowaar nog kanslozer dan die voorzitter.

Hoop dat ze die kopschoppers ook allemaal net zo zwaar straffen.

12 december 2023 om 19:54

Inderdaad, ik merk op dat de namen van de andere daders nergens vermeld worden; ook zij verdienen het om aan de schandpaal genageld te worden.

Wat ik begrepen heb, is dat hij het proces in de gevangenis moet afwachten en vandaag is afgevoerd naar de gevangenis

Edit: samen met zijn andere 3 handlangers

Het ergste is misschien dat de harde kern van de desbetreffende club bijeen zijn gekomen en steun hebben uitgesproken voor de voorzitter..

12 december 2023 om 20:53

De man ging in verband met zijn suiker ook het ziekenhuis in voor een check (zou een black out hebben gehad). Bij zijn ontslag onder luid applaus verwelkomt door supporters. Gezell.

Deze gek moet gewoon gevangenisstraf krijgen met zijn 2 handlangers voor zware mishandeling. Zelfs op de grond trappen ze de scheids. Daarnaast levenslang verbannen uit het voetbal. Ankaragucu reglementaire nederlaag van 3-0 en min 10 punten geven. Tegen dit soort praktijken keihard optreden.

Wat een lul, spugen in iemands gezicht is misschien wel het ergste, geef mij dan maar een klap liever hoor.

Lekker vast zitte ondanks je miljoenen op je rekening.. Je verdere ondernemerscarriere is ook wel voorbij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren