Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Pascal Jansen kan zeer controversiële stap maken naar Spartak Moskou’

Laatste update:

Pascal Jansen kan zijn trainerscarrière mogelijk vervolgen bij Spartak Moskou. Dat meldt De Telegraaf op basis van Russische media. De 51-jarige trainer werd begin dit jaar ontslagen bij AZ, en is sindsdien clubloos.

Momenteel is Guille Abascal nog de trainer van Spartak, maar de 34-jarige Spanjaard staat flink onder druk. Dat heeft te maken met de matige prestaties: momenteel staat Spartak zesde in de Russische competitie.

De achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg bedraagt negen punten, en daarmee lijkt Spartak het eerste landskampioenschap sinds 2017 sowieso te kunnen vergeten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Abascal moet dus mogelijk vertrekken op korte termijn, en Russische nieuwskanalen schuiven Jansen nu naar voren als belangrijkste kandidaat om hem in dat geval op te volgen.

Bij Spartak staan Quincy Promes en Manfred Ugalde onder meer onder contract. Eerstgenoemde zit momenteel echter in de gevangenis in Dubai, en wordt mogelijk uitgeleverd aan Nederland.

Ugalde kwam afgelopen winter over van FC Twente en maakte vorige week zijn eerste goal voor Spartak, in de bekerwedstrijd tegen Zenit (1-2 nederlaag).

Het is vooralsnog niet bekend of Jansen, die ook al enige tijd aan Ajax wordt gelinkt als mogelijke nieuwe trainer, openstaat voor een avontuur in Rusland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie kans, Pascal! Ik zeg doen ;-)

Hoe komt Spartak in hemelsnaam bij Pascal Jansen uit? Daarnaast lijkt het mij een vent met een gezonde portie verstand dus ik zie hem daar niet heen gaan. Rusland totaal niet interessant om (op dit moment) te wonen en je doelpunten moeten komen van een gezochte Nederlandse crimineel 😂

8 april 2024 om 21:36

Misschien dat ik er anders in sta maar mij lijkt me een gezonde portie verstand dat je ja zegt tegen een salaris van misschien wel een paar miljoen per jaar.
Zeker in zijn geval, hij is geen ex top speler die al financieel onafhankelijk is, is zelfs nooit actief geweest als prof (is door een blessure nooit verder gekomen dan de jeugd teams van een aantal prof clubs) en is tot AZ hem doorschoof voornamelijk actief geweest als assistent en in het jeugdvoetbal en vaak ook nog eens bij kleinere clubs.

8 april 2024 om 21:45

Als geld zijn drijfveer is en zijn carrière+reputatie hem niet uit maakt, dan wellicht. Je kunt er niet omheen dat het enorm controversieel is, daarnaast je je gezin er in betrekt en de veiligheid ook niet optimaal is met zo nu en dan een drone aanval (wie weet hoe erg dat wordt in de nabije toekomst)

8 april 2024 om 22:13

Voor zijn carriere denk ik eigenlijk ook niet dat het een slechte move is.
In Nederland is er alleen bij Ajax een vacature die een stap vooruit zou zijn, de top 5 competities zitten niet op hem te wachten, dan moet hij of hopen dat er een grote club komt uit een land als Belgie of Oostenrijk of naar een subtop club als Utrecht of Heerenveen.
Dan is Spartak Moskou ook gewoon nog een hele grote club en een hele grote naam in het Europese voetbal

Ondanks de huidige situatie denk ik dat hij eerder vanuit Spartak nog weer een leuke carriere stap kan maken dan vanuit de Nederlandse subtop.

9 april 2024 om 00:05

Dat geld is leuk, maar dat kan je dan alleen daar uitgeven, er komt geen geld meer uit Rusland de EU in

9 april 2024 om 00:41

@foebele Geld komt alleen niet de EU in van bedrijven of personen die op de sanctie lijst staan. Dus dat is, tenzij spartak moskou (of hijzelf) op de sanctie lijst staat geen probleem.

Genoeg bedrijven die nog wel zaken doen met Rusland en Russen en ondanks dat Nederland geen visas meer verstrekt aan Russen mogen ze via andere landen, bijvoorbeeld Frankrijk, ook nog steeds naar Europa komen en moeten toch echt ergens mee betalen. Daarnaast kan hij zich natuurlijk ook nog gewoon via een omweg in Europa uit laten betalen.

9 april 2024 om 05:50

Wat een gelul allemaal,geld is altijd een drijfveer jij werkt ook niet voor niks en zou ook graag financieel onafhankelijk zijn.

8 april 2024 om 23:32

Misschien kan hij Promes wel uitnodigen voor een gesprek bij hem thuis in Nederland om te vragen hoe het daar aan toe gaat

Ethisch gezien, zou Jansen hier zijn naam waarschijnlijk mee beschadigen. Aan de andere kant is de Russische competitie echt niet slecht qua niveau. Spartak zie ik een beetje als een wisselende ploeg: ene seizoen draaien ze mee in de top, andere seizien vallen ze er opeens (ver) buiten. En financieel harkt hij natuurlijk wel flink wat binnen.

Hoe Spartak bij hem uitkomt, dat is mij nog een raadsel. Echter weten we niet of hij ze zelf benaderd heeft of andersom.

9 april 2024 om 06:06

Waarom zou hij zijn naam ethisch gezien beschadigen hiermee? Omdat Rusland in een oorlog zit? Omdat we in het Westen altijd vinden dat Rusland de enge boze “buurman” is?

9 april 2024 om 16:22

Iets teveel RT gekeken?

Ik zou echt graag willen weten welke Russische kanalen dat zouden zijn. Vreemd dat dit niet vermeld wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren