Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-ploeggenoot pakt Robinho en Dani Alves aan: ‘Als het mijn dochter was...’

Laatste update:

Felipe Melo heeft flink uitgehaald naar Robinho en Dani Alves. De twee laatstgenoemden werden onlangs tot respectievelijk 9 en 4,5 jaar celstraf veroordeeld wegens twee verschillende verkrachtingszaken. Melo vindt de straf voor zijn twee landgenoten meer dan terecht.

"Ik heb een dochter van vijftien jaar", begint de 40-jarige Melo zijn verhaal tegenover Globo Esporte. "Als ze dat bij mijn dochter hadden gedaan, denk ik niet dat ik hier zou zijn om dit interview te geven."

"Ik geloof dat we andere mensen moeten respecteren. We moeten vrouwen respecteren, we moeten mannen respecteren... Zij moeten boeten voor wat ze hebben gedaan, heel simpel. En laat het als les dienen, zodat anderen het niet doen. Dit is heel ernstig."

Melo, die nog altijd actief is bij Fluminense in de Braziliaanse Série A, speelde tussen 2009 en 2010 22 interlands voor Brazilië. In die tijd was hij ploeggenoot van zowel Robinho als Dani Alves.

Op 22 februari jongstleden werd Alves schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw in een toilet van een nachtclub in Barcelona eind december 2022. De Catalaanse rechtbank oordeelde dat Alves voor vier jaar en zes maanden achter tralies moet zitten, nadat het Spaanse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding had geëist.

Alves werd maandag op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis in Barcelona. De voormalig rechtsback kreeg de borgsom van één miljoen euro bij elkaar en mag daardoor het hoger beroep tegen zijn veroordeling in vrijheid afwachten. Dinsdag, de dag na zijn vrijlating, vierde Alves de verjaardag van zijn vader in een restaurant in Barcelona, waarna het feest met enkele vrienden werd voortgezet in de villa van de momenteel clubloze voetballer.

Vorige week werd bekend dat ook Robinho de cel in moet. Dat besloot het Braziliaanse gerechtshof nadat de honderdvoudig international van de Goddelijke Kanaries in 2017 al in Italië werd veroordeeld voor groepsverkrachting. Destijds was uitlevering vanuit Brazilië naar Europa niet mogelijk vanwege de wetgeving.

In Robinho’s geboorteland heeft men nu besloten dat de oud-prof alsnog achter slot en grendel gaat. Dat gebeurde op verzoek van het Italiaans gerechtshof. Net als Alves gaat ook Robinho in beroep tegen de uitspraak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is zoals ik eerder had gemeld schandalig, klap in t gezicht voor de slachtoffers.. mooi dat Melo dit openlijk veroordeeld! Neymar en co trokken hun handen er ook vanaf Wat volgt er meer? Sttipfeestjes thuis? Feestje van zijn vader gaat natuurlijk niet het enige zijn! Rubiales is gewoon harder gestraft..

Goed van Felipe Melo. Ben het volkomen met hem eens.



Felipe Melo, echt een dorpsidioot op het veld. Had niet verwacht dat deze persoon zoveel zinnigs zou zeggen buiten het veld. Mijn respect heeft ie.

28 maart 2024 om 20:29

Omdat we spelers vaak zien spelen of een interview hier en daar zien wil niet zeggen dat we ze ook kennen. Verder absoluut eens dat dit hopelijk een signaal is naar andere! Alhoewel je ook hoort dat er vrouwen zijn die liegen, zo lang gerechtigheid zegeviert!

Wat als die vrouwen liegen? Ik persoonlijk denk dat die vrouw gewoon alves heeft verleid en met toestemming sex met Alves heeft gehad en daarna haar kans schoon zag. Ik geloof oprecht niet dat alves tegen haar wil in ,in een WC in een nachtclub haar heeft verkracht.

28 maart 2024 om 18:11

Jij denkt erg veel, maar bewijst helemaal niets. Misschien moet je nog even het 'ze droeg een kort rokje' argument erin gooien en dat ze er eigenlijk om vroeg.

Alves en Robinho worden niet voor niets veroordeeld.

28 maart 2024 om 18:14

Bij woord 6, 7 en 8 ging het mis in deze post.

28 maart 2024 om 18:38

Ongelofelijk Migi.. ik snap er geen bal van dat zoveel mensen dit proberen te verdedigen. Het slachtoffer heeft geld geweigerd omdat ze Dani Alves vast wilt hebbben.. geld is geen motief. “Ik denk dat ze haar kans schoon zag” zegt hij ook.. ongelofelijk.

28 maart 2024 om 18:35

Ezels zoals jij moeten niet “denken”. Jij kan niet “denken” wat er gebeurt is. Dat is namelijk allemaal gebasseerd op gebakken lucht. Pak de feiten erbij en probeer dan nog eens te “denken”

Ondanks dat er in dat toilet geen camera’s hangen, hebben politie en OM veel duidelijkheid gekregen over wat er die nacht werkelijk is gebeurd en kennen zij geen enkele twijfel over het waarheidsgehalte van de verklaring van het slachtoffer. Volgens haar vroeg Alves haar herhaaldelijk mee te gaan naar een andere plek; na lang aandringen volgde ze hem door een deur. Toen ze zag dat het een klein toilet betrof, probeerde ze direct weer naar buiten te gaan, maar hij sloot de deur en overweldigde haar.

Zestien minuten lang hield hij haar daar vast, duwde hij haar op de grond en verkrachtte hij haar. In het ziekenhuis werden niet alleen lichte verwondingen op haar knieën gevonden, maar ook verschillende dna-sporen van Alves, waaronder sperma in haar vagina. Sporen van de handen van de vrouw op de spiegel van het toilet bevestigen haar relaas over hoe de verkrachting plaatsvond en spreken de versie van Alves tegen.

De vrouw verliet het toilet huilend en vertelde direct aan haar vriendinnen wat er was gebeurd. De portiers van de discotheek, bij het zien van haar tranen, vroegen haar ook wat er aan de hand en waarschuwden vervolgens de politie. Het slachtoffer werd dezelfde nacht nog in het ziekenhuis onderzocht en behandeld.

Geld zal Alves in dit geval niet helpen. Het slachtoffer, dat direct na de verkrachting aangifte deed, liet al in een vroeg stadium van het onderzoek weten dat ze geen schadevergoeding zal eisen, ze wil alleen dat er gerechtigheid komt, verklaarde ze. De 23-jarige vrouw zit thuis en kan niet werken. Volgens de artsen heeft ze ptss (posttraumatische stressstoornis) met ‘een zeer hoge intensiteit’, wat normaal functioneren onmogelijk maakt.

Manmanman denk je nog steeds dat het vrijwillig was?

28 maart 2024 om 21:30

Bedankt Pedri, ik sluit me volledig aan bij jouw comment. Vooral bij de tweede tot en met de laatste alinea, maar ZEKER ook bij die eerste.

28 maart 2024 om 23:06

Misschien moet je jezelf als expert of getuige opwerpen! Het klinkt alsof je er meer vanaf weet dan de rechters die uitspraak hebben gedaan!

De enige juiste reactie. Loyaliteit geeft geen pas als het op dit soort verschrikkingen aankomt. Hulde dus voor Melo.Zoals hier eerder gesteld, ergens best verrassend voor een speler die binnen de lijnen regelmatig minder moreel ontwikkeld voor de dag kwam. Maar goed, Jan Wouters beging op het veld regelmatig overtredingen die celstraf en TBS rechtvaardigden en was daarbuiten de bedeesdheid zelve.

Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen. Maar Felipe Melo heeft helemaal gelijk hierin. Verbaasd me ook best dat er nog niet echt openlijk op dit is gereageerd door andere voetballers.

28 maart 2024 om 20:45

Waarom zouden andere voetballers er op moeten reageren? Is toch hun zaak niet? Melo wordt hier toevallig naar gevraagd omdat hij teamgenoot van hen was en geeft antwoord.

28 maart 2024 om 21:19

Omdat als ze onschuldig waren verklaard je 100 procent zeker wel iets van hun zou horen.
Ik zeg niet dat alle voetballers iets moeten zeggen maar je had toch wel iets kunnen verwachten aangezien het 2 wereld beroemde voetballers waren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren