Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijk: Jan Vertonghen krijgt penalty, maar is het daar niet mee eens

Laatste update:

Een bijzonder moment tijdens het Jupiler Pro League-duel tussen RWDM en RSC Anderlecht (0-3) zaterdag. De bezoekers kregen na een half uur spelen een penalty, maar Jan Vertonghen – nota bene speler van Anderlecht – was het daar niet mee eens. Toch bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing, waarna de strafschop werd benut door Kasper Dolberg.

Op dat moment stond Anderlecht al met 0-2 voor in de Brusselse derby. Vertonghen had voor de openingstreffer gezorgd, door een schot van Mario Stroeykens van dichtbij van richting te veranderen. Met een fraai afstandsschot zorgde Anders Dreyer, voormalig speler van sc Heerenveen, vervolgens voor de 0-2.

Na 28 minuten kreeg Anderlecht ook nog een strafschop. Scheidsrechter Nicolas Laforge kende de penalty toe nadat Vertonghen in de hoek van het RWDM-strafschopgebied onderuit werd gehaald.

De voormalig Ajacied zelf was het opmerkelijk genoeg niet eens met die beslissing, en probeerde de arbiter op andere gedachten te brengen. Tevergeefs, want de penalty bleef staan en Dolberg scoorde: 0-3, en dat bleek ook de eindstand.

Na afloop van het duel reageerde Vertonghen voor de camera van Eleven Belgium op het moment. "Het was een beetje ingewikkeld. Iemand tikte mij heel licht aan van achteren, en daarna raakte hij ook de bal."

"Dus mijn reactie was dat ik het licht vond, en ik stond er zelf ook een beetje van te kijken. Maar ik heb wel begrepen van de mensen die het gezien hebben dat hij mij wel echt raakte. Zo voelde het ook wel, maar ik denk dat het heel licht was", aldus de Anderlecht-aanvoerder.

Uiteindelijk won Anderlecht het duel dus ruim, waardoor het steviger op de tweede plek van de Jupiler Pro League staat. De club was overigens al zeker van deelname aan de Champions Play-offs, die over twee weken beginnen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel een keer verfrissend, om iemand “eerlijk” te zien spelen in plaats van altijd maar zeiken overal om.

10 maart 2024 om 08:01

Verfrissend, maar wel bij 2-0 voorsprong. Vraag me af of hij bij 0-1 ook zo sportief was geweest

10 maart 2024 om 09:36

Zuurpruim

Dan had hij best tegen dolberg kunnen zeggen "mis" de penalty... of had hem.zelf genomen en naast geschoten.

10 maart 2024 om 06:21

Was ook zeker een optie. Maar zo kun je altijd blijven becommentariëren wat iemand doet. Alleen deze houding al, is mooi om te zien. Laten we vooral daar bij stil staan.

10 maart 2024 om 07:13

Bij het zien van de herhaling leek het mij ook gewoon een terechte penalty. Heel dom inkomen van die tegenstander.

10 maart 2024 om 09:54

Eerlijk ben je niet alleen in woorden maar ook in daden.

Wat is hier eerlijk aan? Hij word toch van achter gechargeerd? Volgens mij mag je niet een sliding maken als iemand zijn rug tegen je heeft gekeerd al is het op de bal.

Ja met 2 - 0 voor leuk maar niet als je achter staat en je zou moeten winnen. En dan zou je eigen speler zo doen en het je daardoor punten kost..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren