Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oosterwolde en Tadic dragen met goals bij aan zege Fenerbahçe op Union

Laatste update:

Fenerbahçe heeft een uitstekend resultaat geboekt in het heenduel van de achtste finale van de Conference League. De nummer twee van de Süper Lig versloeg de nummer één van België, Union Sint-Gillis, met 0-3. Uitgerekend Rode Duivel Batshuayi was goed voor het eerste doelpunt. Jayden Oosterwolde verdubbelde de voorsprong en Dusan Tadic zorgde in blessuretijd zelfs nog voor de 0-3.

Bij Fenerbahçe verschenen de nodige bekende namen aan de aftap. Sebastian Szymanski, Dusan Tadic en Oosterwolde, als linksback, mochten starten. Ferdi Kadioglu begon op de bank, al zou hij wel al in de eerste helft invallen. Batshuayi kreeg de voorkeur boven Edin Dzeko.

Fans van Fenerbahçe zorgden direct voor vuurwerk door vuurwerk op het veld te gooien, al was de Turkse passie iets te veel van het goede. De wedstrijd werd even stilgelegd, al werd die snel hervat. Fenerbahçe stond verdedigend sterk en gaf weinig ruimte weg aan de koploper van de Jupiler Pro League.

In de twintigste minuut werd het vrij plotseling 0-1. Een vrije trap werd door Caglar Söyüncü doorgekopt naar Batshuayi, die van dichtbij met rechts afrondde: 0-1. De topclub uit Istanbul kreeg vertrouwen van de treffer, al lieten ook de Belgen bij vlagen goed spel zien. Tegenvaller voor Fener was het geblesseerd uitvallen van Söyüncü. De ervaren mandekker werd afgelost door Kadioglu.

De Arnhemmer werd al snel na zijn entree de diepte ingestuurd en kreeg de nodige ruimte, maar loste uiteindelijk een teleurstellend rollertje. Ook Batshuayi kreeg nog een aardige mogelijkheid voor rust. De ex-spits van onder meer Liverpool nam de bal niet goed aan, waardoor de kans verloren ging.

Vlak na rust zorgde Tadic voor het eerste gevaar. De Serviër schoot echter naast. Tadic kreeg na een uur spelen de bal goed mee van Batshuayi, maar hij kon geen vervolg geven aan een gevaarlijk ogende aanval.

Ook Union liet zich zien. Alessio Castro-Montes liet een goede kopkans onbenut en claimde een strafschop na een vermeende overtreding op Loïc Lapoussin, maar daar bleek geen sprake van te zijn. In de tegenstoot schoot Kadioglu net over.

Union ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf daarmee ook de nodige ruimte weg. In de slotfase bleek Fenerbahçe ijskoud. Tadic gaf mee aan Oosterwolde, die vanaf eigen helft een zeer indrukwekkende sprint inzette en vervolgens met links afrondde: 0-2. Na een handsbal kreeg Fener ook nog een strafschop, die werd benut door Tadic: 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte overwinning, fijne scheids. Nu in Istanbul afmaken. Gefeliciteerd Fenerliler!

Fenerbahce zeer sterk. Vooral achterin. Scheidsrechter liet het spel lekker doorgaan. Je ziet wel dat Fenerbahce het tempo soms niet aankan. Een geflatteerde uitslag. Union speelde niet slecht.

Iedereen speelde fantastisch behalve..... C Under. Djiku en Fred. Wat een transfers! En iedereen die zich afvroeg waarom FB 100 cvs heeft aangetrokken.... thuis klaren die hap! Wij ruiken bloed. En het is niet alleen een winst op Union!

7 maart 2024 om 23:17

Fred komt net terug, hij moet nog een beetje spelritme op gaan doen. Geef hem even de tijd. Anders sta je met Mert Hakan daar, liever niet.

Cengiz is wel echt kansloos slecht; ondanks dat Syzmanski niet in vorm is zit hij wél keihard te strijden, hij is echt dramatisch. Je kan nog beter met Bats op rechtsbuiten gaan spelen of Mert op rechtsback, Osayi op rechtsvoor. Dat zou al meer doen dan die dooie Cengo.

7 maart 2024 om 23:22

Ik heb je niet gehoord over Ferdi die weergaloos speelde op de linksback positie, je haalt hem wekelijks naar beneden, na vandaag mag je hem ook een keer uitlichten. Overigens begin ik bijna spijt te krijgen dat ik Fener vandaag op winst hoopte na je rare laatste zin, ik feliciteer de overige Fener fans wel uiteraard, lekker genieten en morgen napraten op werk/school mannen!

8 maart 2024 om 00:13

@sheva
Speelde een prima wedstrijd. Weer een assist en goal erbij!

Ik vind Ferdi geen back maar een middenvelder. Speelt af en toe prima op de back positie maar dat noemen we een gelegenheidsback!

Net zoals HarryKewell bij gs als centrale verdediger speelde in nood! Ja je leest het goed. Harry kewell 1 van de beste wingers van Liverpool speelde bij gala als centrale verdediger! En dat deed hij prima!

Cengiz is een linksback!!!!!!!! Ferdi is meer een rechtsbuiten. Wissel die 2 met elkaar en ik ben tevreden!

7 maart 2024 om 23:26

Cengiz was de zwakste aan jullie kant. Het moet echt beter anders vind ik dat hij niet mee moet naar het EK. Hoe belangrijk ik ook vind dat hij kan zijn, iedere speler moet het verdienen.

7 maart 2024 om 23:30

Cengiz heeft niks te zoeken in de selectie van Turkije. Is totaal niet in vorm en presteert precies niks. Al scoort die wel eens is hij 9 vd 10 keer gewoon slecht.

De Ismails waren op dreef vandaag. De coach met een prima opstelling en prima wissels op de juiste momenten en Ismail Hoog die de hoge verwachtingen waarmaakt en een puike pot speelt, man of the match. Djiku speelde ook ijzersterk, iedereen eigenlijk wel. Alleen Cengiz vond ik wat zwakjes. Misschien moeten we hem op linksback proberen hehe. Jayden Oosterwolde, abi ben jij een speler of ben jij een vliegtuig? Wat een drive en wat een goal. Tadic, bedankt dat je voor Fener koos. Je bent een orkestrale magie. Hopelijk vallen de pijntjes mee, al zag het bij Caglar er niet best uit.

7 maart 2024 om 23:08

Ismail Yuksek kwam zichtbaar te kort. Kan het tempo nauwelijks aan. Laat staan om hem uit te roepen tot motm. Ik vond Oosterwolde sterk spelen.

7 maart 2024 om 23:12

Ik denk dat wij twee verschillende wedstrijden hebben gekeken. Ismail zat overal tussen met zijn schoenmaat 67 en octopus poten. Dat wat hij mist aan gochme en tactiek, vult hij prima aan met zijn techniek en werklust.

7 maart 2024 om 23:13

Ben je serieus? Of wil je trollen?

7 maart 2024 om 23:15

Ben met je eens dat Ismail vooral aan de bal het tempo niet aankon. Als die jongen een beetje met tempo de bal bij zijn teamgenoten kan krijgen, zou het een ongelofelijke speler zijn. Verdedigend heeft die Union (23 gewonnen duels) echt kapot gemaakt.

7 maart 2024 om 23:19

Ik ben serieus. Ismail is traag en kan de bal niet goed inspelen. Verder is het wel een man die keihard werkt, maar niet echt over voetbalintelligentie beschikt. Althans, zo denk ik erover. Fréd en Oosterwolde zijn een niveau hoger.

7 maart 2024 om 23:21

Ik sluit mij volledig aan bij je analyse.

7 maart 2024 om 23:36

In de rol van stofzuiger is het een machine. Laat het voetballen maar aan de rest over. Stofzuigen, gaten dicht lopen en continue druk zonder bal zetten: daarin blonk hij vandaag uit net zoals tegen Kroatie. Zulke spelers heb je ook nodig.

7 maart 2024 om 23:56

Het doelpunt van Oosterwolde is voor mij een bevestiging dat Oosterwolde doorheeft wat het belang van omschakelen is. Ismail heb ik niet zien omschakelen. Dit is voor mij als kijker een belangrijke vaardigheid die ik zoek bij een voetballer. Kijk maar in de aankomende wedstrijden.

Zakelijke overwinning en ik blijf het zeggen, Oosterwolde in Oranje.

7 maart 2024 om 23:14

Als linkercentrale verdediger is die dodelijk. Dat zal echt dik verdiend zijn. Koeman doe je ogen open !!!

7 maart 2024 om 23:19

Je slaat door. Komt niet eens in de buurt van Ake en van de Ven. Maar kan nu prima mee als back-up. Denk alleen dat het huidige EK nog niet voor hem is weggelegd. Wellicht daarna.

7 maart 2024 om 23:29

Ik zeg hij verdiend het, als reserve mee kan gewoon. Ik vind hem een lcv en met een Van Dijk, de Ligt etc is het voor hem ook een hele goede leerschool. Ik gun het hem van harte, ik heb hem toen in Istanbul gezien en half uur leuk gesprek gehad met hem, topper van een gozer.

7 maart 2024 om 23:32

Als ik zie wie er allemaal een kans krijgen om zich te bewijzen in Oranje sla ik zeker niet door als Oosterwolde een oproep verdient met zijn spel. In mijn ogen een monster in wording als verdediger. Zowel op links als centraal.

7 maart 2024 om 23:39

Hij speelt Hartman er niet uit op linksback momenteel. Centraal is hij niet beter dan Ake en van de Ven (beide linkspoten). Blind zal sowieso de voorkeur krijgen vanwege zijn voetballend vermogen. Oosterwolde zijn tijd komt in de nabije toekomst zeker. Maar dit EK vermoed ik van niet. Koeman zal nu spelers oproepen die oprecht mee kunnen naar het EK en serieus in aanmerking komen. Denk niet dat hij nu gaat experimenteren.

Wat een energie en wat een strijdlust hebben de spelers vandaag geleverd. Heerlijke overwinning en belangrijke punten voor de Coëfficiëntenlijst. Kwartfinale loading..

Mijn steun voor Fenerbahçe werd mij laatst niet in dank afgenomen gezien het feit dat ik gala supporter ben. Maar de TFF moet Gala sancties opleggen voor het belachelijk maken van de Turkse league. Wat zij hebben gepresteerd op Europees vlak is een schande en zal en mag niet vergeten worden.Echt zwaar respect voor Fenerbahçe. Gestreden voor elk meter. Kan me niet heugen dat Union het ooit zo zwaar heeft gehad op eigen bodem.Hoop uit de grond van m’n hart dat Fener dit jaar kampioen wordt. Gala verdient helemaal niets.Ze moeten echt eens wakker worden en Fener als voorbeeld nemen.Tromso doet nog pijn.

7 maart 2024 om 23:09

Overdrijven is ook een vak

7 maart 2024 om 23:11

Met zo een grote begroting het laten afweten tegen Molde , jezelf in de voeten schieten tegen Kopenhagen en als een lammetje afgeslacht worden door Sparta ?

7 maart 2024 om 23:33

Je steun werd niet in dank afgenomen omdat jij je eigen club helemaal de grond in boort, hoe slecht het ook gaat je club hoor je te steunen, Fener word al 10 jaar geen kampioen en nog steunen zij hun club meer dan dat jij dat ooit heb gedaan, heb zelden Fener fans zo schandalig over hun eigen club horen praten in slechte tijden, kun je wel een voorbeeld aan nemen, wat is dit voor onzin dat de TFF GS een straf moet opleggen omdat zij het Europees laten afweten, Kopenhagen verliest ook maar 6-2 overall terwijl zij de Prem league helemaal aan gort spelen, tegen Sparta gingen we er af na de rode kaart van Kaan en speelde we met Berkan linksback wat verwacht je nou? Objectief zijn is geen probleem dat word gewaardeerd maar jij gaat er wel heel diep in.

7 maart 2024 om 23:55

hahaha jij bent niet voor gala. Europees kon het inderdaad veel beter maar om dan zo te praten terwijl je dit seizoen waarschijnlijk een recordpunten gaat halen…

8 maart 2024 om 03:33

Op welke manier, en met welk voetbal worden deze punten behaald. Krab jezelf even achter de oren en probeer objectief te zijn. Zo zul je serieuzer genomen worden

8 maart 2024 om 01:18

Haha nep trol, supporters zoals jij zijn kakkerlakken. Trots zijn op je clubbie. Ik ben in Europa voor elke Turkse club zonder een andere club af te kraken. Als er oorlog met de Grieken zou uitbreken, zou jij als eerste de Griekse vlag hijsen, en overlopen.Nuff said.

7 maart 2024 om 23:12

Waarom moet je gelijk na zo een mooie overwinning zo een reactie plaatsen? Is nergens voor nodig beetje jammer dit.

7 maart 2024 om 23:13

Waarom sneer naar Gala? Je speelt hier gewoon voor jezelf man. Gewoon genieten van je club en vooral niet op hun letten, laat ze lekker praten we gaan ze pakken ik zweer het je!!!

7 maart 2024 om 23:16

Ik doe alleen wat overige Gala fans ook doen als ze een overwinning boeken. Genieten met een sneer jegens je corrupte rivaal is altijd mooi. En de meeste hier verdienen het!

7 maart 2024 om 23:22

Ik gun het jullie van harte hopelijk pakken jullie de beker. Ik snap je wel het zit je heel diep om altijd maar de 2de te zijn in Turks voetbal dus je moet altijd vergelijken.

7 maart 2024 om 23:13

Geniet van de overwinning. Een sneer uitdelen aan Galatasaray levert géén punten op. Hoop dat Fenerbahce heel ver komt. Het liefst de finale tegen Dynano Zagreb

7 maart 2024 om 23:17

Prag bu Isleri renktas ZAHAHAHAHA

Oosterwolde wat ben jij een heerlijke onderschatte speler. Verdedigend ijzersterk, en ook nog eens even een doelpuntje pakken vanuit de centrale verdediging zomaar even.

Samenvatting wedstrijd: we waren verdedigend scherper en aanvallend bezitten we meer individuele kwaliteit, en zo win je een wedstrijd in Europa. Dat wordt dus een lekkere rustige wedstrijd na de wedstrijd tegen trabzon, waar galatasaray toeschouwers niet op gehoopt hadden, helaas pindakaas.

Gururun adidir Fenerbahce, Ik ben zooo trots op mijn clubje, dat natuurlijk weer als enige Turkije moet gaan vertegenwoordigen. Heel turkije zou daarom hier trots op moeten zijn.

7 maart 2024 om 23:13

Oosterwolde heeft alles in zich om een top back te worden. Hij heeft lengte, hij is snel en is nog eens goed aan de bal.

7 maart 2024 om 23:15

Heeft wat Oranje betreft alleen de pech dat hij Hartman als concurrent heeft. Dat vind ik nou net een talent die ik iets hoger inschat. Maar uiteraard een goede back-up. En dan nog van de Ven die LB en LCV kan spelen. Oranje heeft binnenkort wellicht de beste verdediging ter wereld. Als je gewoon ook nog van Dijk, Ake, de Vrij, de Ligt, Geertruida, Frimpong en Jurrien Timber hebt. Potentie gepaard met talent. Dan vergat ik even nog Dumfries te benoemen.

8 maart 2024 om 00:57

Eerlijk is eerlijk, toen die centrale verdediger Soyuncu eruit moest vanwege blessure werd ik eventjes nerveus dat Oosterwolde naar de centrale verdediging moest opschuiven en Ferdi op linksback zou gaan gaan spelen. Maar ik was helemaal niet bezorgd om de performance van Oosterwolde op centraal, maar eerder de gaten die zouden vallen achter Ferdi omdat hij een iets te aanvallende back is (omdat hij gewoon een aanvallende middenvelder was voorheen).
En die gaten vielen ook in de wedstrijd en Oosterwolde knapte het op. Trots voel ik als ik naar die jongen kijk.

Al met al Oosterwolde vind ik toch meer zekerheid bieden dan een Ferdi, al is het wel leuk om Ferdi´s aanvallende acties te zien.

7 maart 2024 om 23:59

Je hebt helemaal gelijk, onze Turkse nationale vlag moet ook aangepast worden naar een Fener vlag na zo een overwinning op Union!

8 maart 2024 om 00:46

Jij zou eens wat meer blijheid moeten tonen dan jaloezie. Het zijn ten slotte toch punten voor Turkije die we binnenhalen als enige resterende turkse club in europa, dat is een feit.

8 maart 2024 om 01:33

Lees me overige reacties dan zie je zelf dat ik vandaag Fener supportte, als dat al getuigd van Jaloezie weet ik het ook niet meer, ging mij meer om je reactie dat Fener “weer” als enige Turkije moet gaan vertegenwoordigen, misschien even je geel blauwe bril af doen en reacties goed lezen ipv blindelings er van uit gaan dat het jaloezie is. Je kan ook blij zijn zonder naar de andere Turkse clubs te wijzen hoe moeilijk het ook voor je is uiteraard.

Zeer geflatteerde overwinning. Union beter, Fenerbahce dodelijker.

7 maart 2024 om 23:12

Beter in wat? Zeuren en zeiken? Misschien iets meer aan de bal, maar totaal niet gevaarlijk. Ik denk dat de aanval van Pendikspor het ons zondag nog moeilijker maakt.

7 maart 2024 om 23:14

Nou ja Union beter op basis van wat? We hadden meer balbezit en meer schoten. Union heeft geen enkele grote kans gecreëerd.

7 maart 2024 om 23:15

Elke aanval werd dicht gelopen en ze hebben niet eens een serieuze kans gecreëerd. Dat zijn de verdiensten van de spelers van Fenerbahçe die vandaag een prima pot op de mat hebben gelegd en heel zakelijk hebben gewonnen. Je reactie klinkt een beetje zuur.

7 maart 2024 om 23:17

Beter en dan een jantje krijgen, top man

7 maart 2024 om 23:25

De overwinning is absoluut niet geflatteerd, de 3-0 eindstand misschien wel een beetje, maar Fener was gewoon beter.

7 maart 2024 om 23:29

als dit een match was geweest waar corners als doelpunten werden beschouwd had union een monsterscore gepakt.

Ismael Yuksek: net als tegen Kroatie leek hij vandaag op prime Makelele. Eindbaas. En dat sneren weer hier naar andere supporters. Vandaag draait om het belang van het Turkse voetbal. En dan sneren naar de aartsrivaal. Het niveau hier wordt erbarmelijker met de week.

Uitstekende wedstrijd. Hope dat de blessure meevalt van Çağlar.

Wat een prachtige overwinning!!! Fener heeft Union helemaal dolgespeeld. Wat een strijd wat een discipline! Het team (Behalve Cengiz) heeft gewoon een 10 gescoord.
Dit was het sterkste Fener die ik dit seizoen heb gezien.
Osayi en Ferdi op de backs. Oosterwolde met Djiku achterin. Bats in de spits, Syzmanski Fred en Ismail op het middenveld. Tadic met Irfan en je kan voor prijzen gaan spelen! Die wissels daarna zijn helemaal mooi meegenomen.

Dat je 0-3 wint is extra lekker, na Union speel je tegen Trabzon dan kan je weer spelers sparen.

Enige smet is wel Caglar.. wat is dat toch met die spelers de hele tijd.

Verder wil ik de uitsupporters bedanken voor de geweldige sfeer, wel echt dom van ze man. Op insta werden ze nog gewaarschuwd voor eventuele straffen als ze zich misdragen. Minuut 1 begint en huppsss wat doen ze? Wat een … (vul het maar in). Je zet je club weer in diskrediet. Echt man man man. Straks mag je de volgende wedstrijden geen uitvak meer.. zucht.

Verder ben ik echt apetrots op mn clubbie. Wat een toppers echt deze wedstrijd ga ik vaak nog terugkijkeh!!

So nog naar Jayden Oosterwolde, die mag je vandaag echt in het midden zetten. Wat een speler is die geworden zeg. Als die als lcv speelt is die zo dodelijk, hij heeft met zijn kracht, snelheid, inzicht en linkervoet zoveel techniek dat die echt een wereldtopper kan gaan worden.

Oosterwolde Man of the match met een dikke 10.0 cijfer!

In alle eerlijkheid een geflatteerde uitslag.

Fener werd de eerste helft weggespeeld, enorm slordig in de passing en zwak in de aanval. De enorm sterke verdediging-Djiku en Caglar hielden Fener op de been. Eerste schot op doel gelijk raak, alles wat Batshuayi raakt veranderd in goud lijkt het. Verder enorm zwak eerste helft met slecht positiespel.

Tweede helft kreeg Fener meer controle; Union werd nerveus en slordig en ging ongecontroleerd in de aanval. Fener werd gevaarlijk in de counter en door slimme en sterke verdedigende linie kregen ze meer en meer controle.

Uiteindelijk een prachtige score natuurlijk maar de score reflecteert het veldspel niet in mijn optiek.

Tadic kan het tempo niet meer aan. Vooral de counter die hij verprutste gaf dat duidelijk weer. Hij maakt met zijn techniek en inzicht veel goed maar loopt op zn laatste teentjes. Verder zeer sterk gespeeld door Djiku, Oosterwolde en Ferdi met zn dynamiek waren beslissend. Dzeko met zn slimme asisst was weer belangrijk. Cengiz weer ondermaats.

Mooie overwinning maar nogmaals, Union was zeer slecht en ongeconcentreerd. Desalniettemin genieten van de score en benieuwd naar de volgende ronde.

7 maart 2024 om 23:26

Dat ze ongecontreerd en slecht waren is toch omdat Fener er tegenover staat en geen meter weggeeft en fysieke duels wint en op het middenveld duels wint toch? Dan ga je niet in je spel komen, domme overtredingen maken, irriteren, tacklen, kaarten door praten etc etc. Ja dat krijg je niet als zij 3-0 voor staan, Fener verdiend hier alle credits. Top gespeeld, wel geef ik je toe dat aanvallend wel inderdaad beter kon maar dan nog ze hebben resultaat geboekt dus ik klaag niet.

7 maart 2024 om 23:26

Goede analyse, sluit mij er bij aan.

Nice! Had een heel slecht gevoel over deze wedstrijd, omdat we de laatste tijd wat minder in vorm waren.

En dan winnen we gewoon even 3-0 uit tegen een redelijk team dat Frankfurt elimineerde en Liverpool versloeg. Dit maken we in Istanbul gewoon af. En tegelijkertijd heeft ons basketbal team Real uit heeft verslagen, mooie avond voor Fener fans, ben erg tevreden : ).

Mooi, nu kan Union zich op het kampioenschap focussen.

Ismail, Oosterwolde of Fred. Wat had ik ze graag bij Gala zien spelen. Afgezien van minuut 50 - 60, speelde Fenerbahce erg dominant. Return wedstrijd zou ongetwijfeld ook niet saai worden.

Ismail Yuksek, wat een draak van een wedstrijd speelde hij zeg! Wat een unieke speler ook, bij sommige wedstrijden is hij mn pispaaltje en bij andere wedstrijden weer mn held. Hij speelt ook veel beter als hij Fred naast zich heeft. Over Fred gesproken, wat een klasbak! In het begin een paar verkeerde passen gegeven maar dat zal te maken hebben met zn westrijdritme. Je zag ook dat Fener aanvallend veel beter uitkwam toen zijn bijna naamgenoot (Ferdi aka alleskunner) erin kwam. Volgend seizoen gaan we hem enorm missen. Iedereen speelde goed behalve Cengiz. Hij mag veel meer strijd leveren. Verder vind ik het ook jammer voor Irfan Can. Die man speelt zn beste seizoen tot nu toe en nu moet hij banken voor een speler die maar een maand goed heeft gespeelt.Afijn, uit 0-3 gewonnen en nu is het de zaak om de return zakelijk uit te spelen.Edit: Ismail Yuksek*

Leuk om te zien dat Oosterwolde basis speler is bij Fener. Bij Twente was die de eerste halfjaar echt goed. Maar toen door Smaldini uit de basis gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren