Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onverwachte lofzang Blind: ‘Ik ben heel, heel, heel groot fan!'

Laatste update:

Nederland is er zaterdag in geslaagd om de kwartfinale van het WK in Qatar te bereiken. Oranje versloeg de Verenigde Staten met 3-1. Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Nederland – Verenigde Staten namen Jos Hooiveld en Yassin Ayoub plaats in de analistenstoel. Na de wedstrijd tafelden zij met gastheer Justus Dingemanse nog eens na over alle zaken rond de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal.

Uitblinker aan Nederlandse zijde was Denzel Dumfries. De rechtsback gaf twee assists en maakte in de slotfase zelf een goal. Ayoub zag de tactiek van bondscoach Louis van Gaal eindelijk tot uiting komen. “Dumfries kwam echt in zijn kracht: ordinair banen rennen en goed voorgeven.” Zijn collega benoemt ook de backs tot sleutelspelers. “Hier kwam de kritiek ook vandaan: de backs kwamen niet in hun sterkte”, zegt Hooiveld, voor wie de terughoudendheid dat rond het WK hing weg is. “Heel Nederland komt in de polonaise. Hier hadden we op gehoopt.”

Daley Blind overtuigde de analisten op de andere vleugel tegenover Dumfries. “Ik ben heel, heel, heel groot fan. Ik vind hem een hele goede voetballer”, opent Ayoub zijn lofzang. “Hij zoekt en vindt de voetballende oplossing. Verdedigend laat hij steken vallen, maar aan de bal is hij een groot pluspunt voor Oranje.” Hooiveld ziet als oud-verdediger toch punten van kritiek. “Het jeukt toch. Je kan op achterstand komen omdat Blind niet snel genoeg aansluit. En soms stapten hij en Aké te hoog uit, waardoor er ruimte komt. Ook bij de tegengoal.”

Ayoub verdedigt de laatste linie als het over de tegengoal gaat. “Bij die goal neemt Memphis wel heel veel risico. Daar anticipeer je niet op. Als je daar een hakje doet, dan moet-ie goed aankomen. Ik denk dat Jos gek zou worden als dat gebeurt.” “Ik zou honderd procent gek worden”, reageert Hooiveld, die toch voor meer attentie pleit. “Topclubs anticiperen ook op dingen waarvan je niet weet dat ze gaan gebeuren. Eerst weten dat die bal goed weggespeeld wordt en dan pas uit de organisatie lopen.”

Yassin Ayoub en Jos Hooiveld vertellen heerlijke anekdotes in Leeuwen.

Zoals de analistenrevelatie van VZ al voorspelde, had Oranje baat bij een tegenstander die het spel probeerde te maken. “Ik vind het heerlijk om naar te kijken: zij vertrouwen vol op de aanval”, uit Hooiveld zich positief over de VS.” Ayoub zag dat Nederland zich spiegelde aan de kracht van de opponent. “De duels. Counters eruit halen. Even een geel kaartje pakken. Oranje deed het slim om in het fysieke spel mee te gaan. Vooral als ze dan hoog druk zetten, had de Verenigde Staten daar heel veel moeite mee.”

Van Gaal wisselde in de rust tweemaal. Marten de Roon en Davy Klaassen maakten plaats voor Teun Koopmeiners en Steven Bergwijn. ‘Logisch’, vonden de analisten. “De Roon zat er niet lekker in”, laat Hooiveld weten. “Bij de 50/50-ballen zat hij er niet bij en daar staat hij voor.” Ayoub zag ook Klaassen onvoldoende brengen. “Hij is geen slechte speler, maar moet in de zestien komen. Nu spelen we een beetje op de counter, dan moet hij van heel ver komen. Qua meevoetballen vind ik hem op dit moment ook niet bij Oranje horen.”

Beide mannen zien nog enkele punten voor het Nederlands elftal, wil het uiteindelijk met de beker in de handen staan. “Er is een goede volgende stap gezet, maar ook ruimte voor verbetering. Achterin nog meer solide. Nog sneller terug in de posities sprinten. Maar ik voel me heel positief”, zegt Hooiveld. Ayoub vond het onnodig spannend worden. “Ik snap niet dat ze er nog een open wedstrijd van maken. Ze staan 2-0 voor, dan gaan ze met een counter met zes, zeven man eruit. Dan moet je ook weer met zes, zeven terug. Nu ga je risico nemen, onnodige balletjes. Daarom valt er zo’n goal.”

Gaat Nederland wereldkampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals al aangegeven na 3 minuten zit die gewoon te slapen en in die 2.5 minuut daarvoor werd door van het kastje naar de muur gestuurd. Tel die ‘sprint’ aan de zijkant erbij op halverwege eerste helft en verdedigend houdt het vandaag gewoon niet over. Maar goed laten we hopen dat die in topvorm geraakt.

4 december 2022 om 01:29

Vandaag was hij goed, maar laten we onszelf niet rijk rekenen, want tegen Argentinië kan hij je zomaar de kop kosten.

Het is ook niet voor niks dat Oranje met 5 verdedigers speelt. Iedereen weet ondertussen wel dat Blind verdedigend niet de beste is. Zijn kracht zit hem in de omschakeling en de passes van achteruit.
Bij de eerste kans van de VS liep hij inderdaad te langzaam mee op.

4 december 2022 om 00:23

Maar mag je ook niet zo simpel balverlies lijden. Daar ligt toch echt de eerste fout.

4 december 2022 om 00:55

Het is allemaal ook wel vreselijk selectief telkens. Hij speelt continu wedstrijden achter elkaar bagger, maar word bij de eerste de beste wedstrijd waarin hij iets goed doet weer opgehemeld. Blind is gewoon een zwakke schakel in Oranje, al jaren.

4 december 2022 om 01:33

Bij het Nederlands elftal met een 5 mans verdediging worden zijn te kortkomingen aardig opgevangen. Daar tegen over staat dat hij aanvallend meer brengt dan menig verdediger.

4 december 2022 om 01:52

Zijn tekortkomingen worden vooral niet afgestraft. Ake speelt geweldig, maar ook die kon niet alles compenseren. Echter gingen ze er niet in en dan komt Blind gewoon goed weg. Zelfs in een 5 mans verdediging kun je zijn zwakheden niet goed compenseren. Dan worden de ruimtes achterin te groot. Zeker omdat Dumfries ook gaten achterlaat. Daarom werkt die hele tactiek ook voor geen meter.

4 december 2022 om 05:42

Ja hij laat 10 steken vallen en 2 goede ballen en iedereen moet z’n mond weer houden volgens de blind liefhebbers. Zo werkt het niet. Het blijft een geval van die kan je de kop kosten.

4 december 2022 om 07:36

Mee eens, tegen betere landen, die er nu aankomen, zal zijn zwakte meer tot uiting komen dan het andere. Zelfde geld scoorde USA gisteren meteen de 1-0 omdat Blind staat te pitten. Ben benieuwd ook of Di Maria speelt, die kan hij niet bijhouden, ondanks dat Angel ook de jongste niet meer is

4 december 2022 om 07:44

Wat voor tegenstanders heb je tot nu toe gehad? Allemaal categorie eerste divisie of nog erger.

4 december 2022 om 12:33

Eerste divisie juistem..

4 december 2022 om 13:48

@soccerfan_1 - Mee eens. Dan haalt iedereen de 5-3-2 tactiek aan als excuus, maar we zien met z'n allen (hopelijk) continu hetzelfde fout gaan: Blind en Dumfries zorgen voor veel ruimte achter hen en op die manier wordt het centrale trio uit elkaar gespeeld. Dan is er een zee van ruimte om tussendoor te voetballen. Ook de grote reden waarom Oranje zelfs tegen de slechtste tegenstanders minimaal 2 grote kansen tegen krijgt. Voorin is de stootkracht ook te beperkt om de resultaten vol te houden. Je gaat namelijk een wedstrijd krijgen dat de ballen er niet in vliegen en in die wedstrijden moet je verdedigend heel goed staan. Zeker tegen ploegen die weten hoe je een doelpunt maakt en de kwaliteiten hebben. De loting heeft tot nog toe gewoon enorm meegezeten, maar de hosanna-mensen zeuren weer dat er kritiek is en wijzen naar Belgie en Duitsland en het feit dat we in de kwartfinale zitten. Als je had verloren van Senegal zonder Mane, Ecuador, Qatar of de VS, was dat vooral lachwekkend geweest. Dat moet men niet mooier maken dan het is, al is het natuurlijk mooi dat we er nog inzitten.

Het is met blind de hele tijd ….. Verdedigend laat hij steken vallen, maar

Nee niks maar. Hij moet gewoon z’n verdedigende werk doen en z’n collega verdedigers niet in de steek laten. Niet wandelen, niet wijzen dat iemand anders z’n man maar moet pakken als hij het niet kan belopen. Opletten en de duels aangaan als een vent. Niet achteruit gaan lopen en niet eens een voet uitsteken. Ontzettend leuk dat hij aan de bal wel eens goede dingen doet. Helemaal top maar hij gaat gewoon meteen al de mist in in de eerste minuten. En niet 1 keer maar meerdere keren. Dat kan je tegen de sterkere landen gewoon weer de kop kosten. Die maken het wel af en weten dat ze via blind de opening naar de volgende ronde kunnen vinden.

4 december 2022 om 08:21

Ja het verschil merk je vooral hoe een Timber, Dumfries en Ake op een man afstappen en hoe Blind dat doet. Timber is zelfs iets te agressief in het kort dekken maar dat zie je 10 keer liever dan de schijn pressie van Blind. Vandaag compenseerde hij het met goed voetbal maar ik hou mijn hart vast tegen Di Maria..

4 december 2022 om 13:53

Mua, het is niet zozeer een gebrek aan inzet of iets dergelijks. Blind is totaal niet wendbaar en z'n lichaam reageert gewoon niet zo snel als bij Timber, Dumfries, Ake en natuurlijk Van Dijk. Tegen de VS was hij al met al redelijk, vooral aan de bal. Toch is het op verdedigend vlak gewoon een te groot risico tegen de sterkere landen. Het is ook jammer dat door de kwartfinale en de uitschakelingen van Belgie en Duitsland ineens iedereen schijnbaar z'n mond moet houden, alsof we de top uitgeschakeld hebben. Oranje heeft eigenlijk gewoon gedaan wat het moest doen tegen vrij beperkte tegenstanders terwijl het totaal niet loopt. Tactisch niet en ook qua vorm niet. Dat hoeft men niet mooier te maken dan het is. Dit had Frank de Boer ook wel gepresteerd.

4 december 2022 om 09:11

Als je Blind wisselt dan mis je aanvallende impulsen vanaf de zijkant. Een goede bal vanuit achter is een gemis.

Blind maakt een doelpunt. Maar laten we nou niet gaan doen alsof dat alles goed maakt van het totaal niet kunnen verdedigen en totaal gebrek aan snelheid.

Gisteren was een vrij intense Delay Blind wedstrijd. Iedereen die zegt dat hij verdedigend te zwak is heeft zijn gelijk kunnen halen en iedereen die zegt dat hij aanvallend meer toevoegt dan Malacia ook. Precies dit is de spagaat waar we nu als land in zitten, het was makkelijk geweest als Frimpong linksback was. Dan waren we van alle problemen af geweest, nu is het kiezen tussen 2 kwaden.

Blind heeft gistermiddag alle geluk van de wereld gehad dat Noppert zo uitstekend redde op de eerste grote kans van de VS. Geen buitenspel, want opgegeven door een dromende slak op linksback/-midden. Was dat de 0-1 geworden, was Leiden in last geweest, en was de wedstrijd waarschijnlijk heel anders gelopen. Misschien zelfs uitschakeling. Wel heeft Blind aanvallend heel goed gepresteerd, wat niet altijd lukt. Op het missen van een levensgrote kans na, daarna doelpunt en geweldige voorzet op Dumfries - twee cruciale momenten in de wedstrijd - was hij mede beslissend. Maar verdedigend is hij zo’n zwakke schakel, dat je je moet afvragen of het, in zijn algemeenheid, nog wel verantwoord is om hem telkens op te stellen. Het is alsof je hier te maken hebt met Dr. Jekyll en Mr. Hide. Terzijde, wat moet Koopmeiners nog doen om niet meer te worden opgesteld?

Blind speelde niet slecht maar hij is gewoon zo tergend langzaam. Bij iedere aanval op snelheid langs zijn kant houd ik mn hart vast. Hij loopt de 100 meter in 38 seconden.

Blind speelde niet slecht maar hij is echt heel heel traag nu, het is dat Ake echt een geweldig toernooi speelt anders waren we daar al een paar keer op afgestraft. Tegen Argentinië zal hij gewoon weer starten die hebben niet veel diepte in hun spel en staan vaker compact bij balbezit ipv te jagen dan zal Blind het spel echt moeten maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren