Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijhuis wekt irritatie: ‘Ongelofelijk. En zelf vindt hij het allemaal prachtig’

Laatste update:

Bas Nijhuis laat traditiegetrouw weer veel doorspelen bij het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord. Commentator Vincent Schildkamp ergert zich groen en geel aan het optreden van de arbiter van dienst.

Schildkamp plaatst een kritische kanttekening bij Nijhuis na de zoveelste overtreding van Sadik Fofana. De boomlange centrumverdediger liep hard door op Quinten Timber. “Zo”, spreekt Schildkamp zijn verbazing uit.

De bewuste overtreding van Sadik Fofana op Quinten Timber.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Dat is ook niet zijn eerste overtreding. Fortuna zoekt echt de grens op in de duels met de spelers van Feyenoord en gaat daar met enige regelmaat ook overheen.” Nijhuis paste na de overtreding op Timber de voordeelregel toe. Toch beklaagde de middenvelder zich bij de arbiter en was ook Slot not amused langs de zijlijn.

“Het is ongelofelijk dat Nijhuis hier niet tegen optreedt”, oordeelt Schildkamp bij het bekijken van de herhaling. “Allemaal leuk, een scheidsrechter die het allemaal lekker wil laten gaan. Maar de momenten dat je echt moet optreden zijn zo overduidelijk.”

“Het leidt ook tot onbegrip van spelers, als je op een gegeven moment echt niet meer weet waar je aan toe bent”, voegt Schildkamp toe. “Maar hij vindt het zelf allemaal prachtig.”

Rob van Elewout, onderdeel van de Feyenoord-podcast Kein Geloel uit zijn onbegrip ook op X. “Bas Nijhuis. Echt een clown in scheidskleren. Vreselijk. Overigens goed dat de commentator de gevolgen van zijn optreden benoemt. Dit kan echt niet.”

Kees Kwakman


Ook Kees Kwakman is niet te spreken over het fluiten van Nijhuis, zo geeft hij tijdens de rustanalyse van ESPN aan. "Hij moet gewoon optreden als er een overtreding is", oordeelt de analyticus halverwege.

"In dat geval weet je het met Nijhuis niet vaak. Ik heb moeite met de overtredingen voor dat vasthouden. Timber die een keer weg is, daar wordt niet voor gefloten of geel voor gegeven. Iñigo Cordoba die aan de zijlijn weg is en Thomas Beelen die vasthoudt."

"Je weet nooit zo goed waar je aan toe bent met Nijhuis. Hij laat veel doorgaan, maar soms ook niet. Dat maakt het soms voor trainers en spelers vervelend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doorvoetballen is belangrijk, het is een mannensport wat momenteel vaak door watjes wordt uitgevoerd.

Maar dat die Fofana geen geel kreeg bij die overtreding op Timber sloeg natuurlijk nergens op.

Feyenoord moet nog uitkijken, dat ze niet compleet de wedstrijd uit worden geschopt.

14 april 2024 om 15:58

Nijhuis is een sieraad voor de Nederlandse voetbal. Vroeger werden Nederlandse clubs in de voorrondes tegen Russische en Turkse clubs altijd uitgeschakeld. Ze werden fysiek altijd afgetroefd omdat ze in competitie wedstrijden in bescherming werden genomen. Dan kwam een 3de rangs Tjechische club ze gewoon uitschakelen door beetje geweld te gebruiken. De Eredivisie is heel soft in dat opzicht. Nijhuis heeft ook een hoop voetballers omgeturnd in mannen.

Nu het Feyenoord overkomt hoor je ze klagen maar bij andere wedstrijden van Nijhuis roepen ze dat ze wel van een beetje mannelijk voetbal houden. Nijhuis moet of stoppen met fluiten of zijn stijl aanpassen en gewoon de KNVB regels hanteren , kan of wil hij dat niet moet hij stoppen.

14 april 2024 om 15:40

Iedereen houdt toch van mannelijk voetbal? En dat we het een keer niet eens zijn met een beslissing wil niet zeggen dat "we" ineens klagen.
Geef mij maar altijd Nijhuis als scheidsrechter. Dat softe gedoe en kapot fluiten vind ik helemaal niks

14 april 2024 om 15:42

In sommige wedstrijden kan ik Nijhuis wel als scheidsrechter hebben, ook bij wedstrijden van Feyenoord. Al is Nijhuis zijn stijl altijd inconsequent en vrij hinderlijk. Maar wanneer hij de wedstrijd van een schop-ploeg fluit dan is het ronduit gevaarlijk. Vandaag is zo'n geval, Nijhuis neemt grote risico's met de fysieke gesteldheid van spelers.

Maar het is zo lekker mannelijk wat Nijhuis voor ogen heeft. Lekker door laten spelen.

Absolute clown. Wat mij betreft trouwt hij met een van de moeders van een Ajax speler zodat we hem nooit meer mogen krijgen. Ik ben geen fan.

Hij werd altijd geroemd om de manier van fluiten door elke keer door te laten spelen. Maar de reden daar van is is dat het gewoon een slechte scheidsrechter is die de overtredingen gewoon niet ziet. En dat verbergt hij met stel je niet aan doorspelen

Werkelijk idioot hoe Nijhuis vandaag weer aan het fluiten is. Fortuna trapt naar alles wat beweegt en Nijhuis fluit niet eens, laat staan dat hij een kaart trekt. Hij laat de wedstrijd compleet ontsporen.

Hopelijk kijkt de KNVB mee want dit gaat echt veel te ver. Vorige week al die rare actie met die penalty en nu dit weer. Nijhuis zet zichzelf en de KNVB wekelijks voor lul.

Ik hoop echt van harte dat er vandaag geen blessures vallen. Het zou erg zuur zijn als een speler de KNVB-bekerfinale moet missen vanwege de grote Nijhuis show.

14 april 2024 om 15:39

Laten we die ruperti en nijhuis allebij dan met pensioen sturen. Die ruperti is ook 1 grote grap als var

14 april 2024 om 15:44

Dan zie ik persoonlijk toch liever Higler vertrekken. Hij en Nijhuis maken er veel vaker een potje van dan Ruperti.

Vind hier in nederland dat er sowieso wel snel gefloten word voor van alles en nog wat. Als je bvb de pl of bl bekijkt is het ook veel harder als hier wat het niveau vaak ook beter maakt. Laat ze hier ook maar wat harder maar wel fair spelen is prima. En nijhuis kan na de voordeel regel toch ook nog geel geven? Laat het door gaan en geef daarna geel klaar is het ook opgelost

Ik vind Nijhuis wel een goede scheidsrechter volgt zijn eigen plan, maar sinds hij telkens bij Vi zit en die Johan Derksen heeft zijn lof uit gesproken richting Bas... is hij wel heel erg in zichzelf gaan geloven

Laat hem gewoon weer even een stapje terug doen, en niet telkens de media opzoeken

Wat het probleem van Nijhuis is, is dat hij verschrikkelijk inconsequent fluit. Hij doet maar wat. De ene keer wordt een speler met een Dennis van der Geest achtige ippon naar de grond gesmeten en dan fluit hij niet, maar twee minuten later kijkt een speler iets te lang naar een andere speler en dan fluit hij wel en dan geeft hij geel. Volkomen logisch dat bij iedereen daar de vlekken van in de nek schieten.

14 april 2024 om 23:48

Jij denkt dat als je maar flink overdrijf dan is mijn punt wel duidelijk?
Nijhuis fluit gewoon als een echte kerel en is één van de weinige scheidsrechters die waarschijnlijk net zo kotsziek wordt van al die omvallende popjes als dat ik dat ben.
Voetballers zijn allemaal comedianten aan het worden en kunnen beter auditie gaan doen voor GTST dan over dat veld gaan rollen als stervende zwanen.

Heerlijk zo’n scheidsrechter en absoluut onzin dat je niet weet waar je aan toe bent. Dat weet je prima, tenzij je hem voor het eerst hebt. Lekker doorvoetballen ipv dat doorfluiten. Dat er dan eens een gele kaart gemist wordt is beter dan 10 minuten minder voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren