Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe kandidaat voorzitterschap KNVB meldt zich daags na gewaagde uitspraken

Laatste update:

Jorien van den Herik stelt zich beschikbaar als bondsvoorzitter van de KNVB, zo maakt hij duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voormalig Feyenoord-voorzitter gaat snel op zoek naar de vereiste tien voorkeursstemmen. Naast Van den Herik hebben ook Frank Paauw, Jeanet van der Laan en Hans Nijland zich verkiesbaar gesteld.

Afgelopen zondag liet de tachtigjarige Van den Herik te gast in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN al weten dat hij een geschikte kandidaat zou zijn voor het bondsvoorzitterschap. Nu wordt duidelijk dat hij inderdaad plannen heeft om zich kandidaat te stellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen”, vertelt Van den Herik aan de krant. “Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld.”

Van den Herik moet minimaal tien van de zestig voorkeursstemmen verzamelen bij Nederlandse prof- en amateurclubs om daadwerkelijk kans te maken bij de verkiezing. De deadline voor het binnenhalen van de stemmen is op 28 april. Van der Laan en Nijland maakten al bekend de stemmen binnen te hebben.

“Dat betekent dat er nog bij veertig clubs stemmen te halen zijn”, aldus Van den Herik. “Ik ga de komende dagen en weken bekijken of ik tien clubs kan overtuigen dat ik een geschikte kandidaat ben.”

Het is enigszins opmerkelijk dat Van den Herik naar voren stapt. Zondag had hij bij ESPN enkele opmerkelijke uitspraken richting zijn medekandidaten. Hij stelde onder meer dat Nijland en Van der Laan ‘te weinig bestuurlijke ervaring’ hebben. Bovendien zei Van den Herik dat ‘twee vrouwen aan de top van de KNVB een garantie is voor ruzie en gedoe’, wijzend naar KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

“Ik hoorde hem op de radio in de auto. Hans lijkt me een ontzettend aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig: als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren, je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen”, besluit Van den Herik.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat ckubs zich hier niet aan branden na zijn uitspraken. En hoe heeft nijland te weinig bestuurlijke ervaring? Hoop gewoon dat het Nijland wordt, een man met inlevingsvermogen

15 april 2024 om 15:37

Ik ben ook voor Nijland. De relatief kleinere clubs gaan het lastig krijgen en Nijland heeft veel ervaring.

15 april 2024 om 16:09

Kieftenbeld

Er is niks mis met iets benoemen wat waar is. Alleen we zijn tegenwoordig bang om problemen te benoemen. Zacht heelmeesters maken stinkende wonden.

15 april 2024 om 16:20

Was gewoon een achterlijke uitspraak die een achterhaalde instelling bewijst van de beste man.

Ook wel toevallig trouwens. Een dame die dezelfde functie als hem wil uitvoeren, is plots niet geschikt.

15 april 2024 om 16:25

Lierse,

Van den Herik discrimineert niet .. de man is ook niet geschikt

15 april 2024 om 16:32

Lierse
Tuurlijk praat hij voor eigen parochie. Maar hij of nijland zie ik tien keer liever. Hebben zich zowel in het voetbal als privé zakelijk allang bewezen

Qua leeftijd vind ik het allemaal wel wat te oud. Alleen DGKL terug in de voetbalwereld is wel helemaal geweldig

Lijkt me top, echt een frisse wind. Sowieso groot fan van hoogbejaarden in bestuursfuncties. Iedereen weet dat naarmate je echt heel oud wordt je steeds scherper en dynamischer wordt.

15 april 2024 om 15:57

Scherp opgemerkt Migi.

15 april 2024 om 16:21

Ik ben ook heel oud 😛

15 april 2024 om 17:02

Helemaal mee eens, dat zien we al jaren bij 50plus! Niet in geringe mate aan dhr. v/d Herik te danken natuurlijk..

16 april 2024 om 01:20

Zou Joe het hem stiekem hebben ingefluisterd tijdens een potje kaarten? Jorien, wij wijken nergens voor op onze leeftijd, pak jij die KNVB maar aan, ik zal er een resolutie aan wagen.

Absoluut een bestuurder van formaat, maar moet je een 80-jarige voorzitter willen?

15 april 2024 om 15:54

In Amerika zit een 81-jarige achter de rode atoomknoppen, dus bondsvoorzitter KNVB valt dan nog wel mee.

15 april 2024 om 15:59

Het is nou niet dat hij daar nooit op aangevallen wordt

15 april 2024 om 17:01

Waarschijnlijk is hij vergeten waar die rode knoppen zitten

Ongelofelijk hoe je met droge ogen die uitspraak over vrouwen kan doen, nadat we keer op keer zien dat mannen nou ook niet bepaald lukt om geen ruzie met elkaar te maken.. Wat voor bord heb je dan voor je kop.

15 april 2024 om 15:40

Sterker nog. Hoe denk je dat Van den Herik bij 50 plus is weggegaan nog geen jaar geleden? Met ruzie 😂 Wat een clown.

15 april 2024 om 15:47

Vrouwen kennen vrouwen en vrouwen haten elkaar. Ik ben team Jorien hier.

15 april 2024 om 15:59

Samba
Maar heeft hij ongelijk??? Ik zeg nee. Kijk maar in het bedrijfsleven rond. Man vrouw gaat beter samen dan alleen vrouwen

15 april 2024 om 16:09

We hebben het niet over 'alleen vrouwen' we hebben het over 2 vrouwen ipv 1 in een sowieso door mannen gedomineerde wereld, nou nou dat is al teveel.

Kijk eens echt in het bedrijfsleven en in de onderzoeken zul je zien dat gemengdere teams beter werken dan teams gedomineerd zijn door mannen. Juist een argument om er 2 vrouwen neer te zetten ipv 1.

15 april 2024 om 16:19

Nogmaals nee ik heb voor twee vrouwen gewerkt bij een heel groot bedrijf. Werk gewoon niet. Man en vrouw vullen elkaar meer aan. En je moet mensen hebben die voorsprong hebben in dergelijke functie. Dan krijg je de juiste samen stelling. In sommige bedrijfsleven vakken zijn mannen gewoon wat beter net als een vrouw in sommige bedrijf vakken beter zijn.

15 april 2024 om 16:21

Dus omdat jij zelf een situatie hebt meegemaakt waarin het zo gaat moet dat plots in alle situaties zo zijn?

15 april 2024 om 16:28

Jazeker nogmaals vrouw en man versterken elkaar. Meestal is dat man te zakelijk (haantjes gedrag). De vrouw kan beter in het menselijk aspect. Samen maakt dat een prima team.

15 april 2024 om 16:59

Echter zegt deze man dat niet. Hij zegt dat twee vrouwen werken.

Sowieso werkt het niet zo natuurlijk. Eigen ervaring staan niet gelijk aan algemene waarheden.

Als KNVB kan je niet komen aanzetten met iemand van die leeftijd. Als nieuwe bondsvoorzitter moet je iemand nemen waar je een lange termijn visie mee kan creëren en uitvoeren, dat moet deze beste man toch wel begrijpen.

Dit is toch wel de enige geschikte kandidaat (misschien Nijland ook nog). Ik hoop in ieder geval dat het niet Pauw en die van D66 worden.

Ongelooflijk, Van Praag, Van den Herik. Het Nederlandse voetbal lijkt wel de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Goed bestuurder zijn is ook weten wanneer je ruimte moet maken voor nieuwe generaties. Dat moment is niet pas als je 90 bent.

15 april 2024 om 15:43

Haha inderdaad. Maar ja zolang de jonkies hun piemel laten zien of vlak voor hun benoeming allemaal aandeeltjes kopen, blijf je de deur ook wel openzetten voor oude mannen die denken dat ze het wel even oplossen.

Hij was een prima voorzitter voor Feyenoord in de jaren 90. Feyenoord heeft veel aan hem te danken, maar hij moet lekker van zijn oude dag gaan genieten. Het is tijd voor mensen die wat meer van deze tijd zijn en niet de oude witte mannen ons kent ons cultuur wil meenemen. Het mag wel wat diverser qua gedachtegoed.

Jorien is nog steeds een scherp denkende charismatische man die best hoge ogen zou gooien voor deze functie. Waarom niet? Leeftijd is ideaal want geen spelletjes. Charisma en netwerk perfect. Staat boven de partijen en durft te delegeren zonder de verantwoordelijkheid te verliezen. Doe eens gek KNVB

Zou Seedorf geen geschikte kandidaat zijn ? Heeft veel contacten , komt goed uit zijn woorden, ziet er altijd goed verzorgt uit, kortom een echt uithangbord . Lijk me heerlijk om hem daar met die brede glimlach op de tribune te zien als het Nederlands elftal speelt .

15 april 2024 om 16:08

Daar komt de Seedorf lobby weer

15 april 2024 om 16:15



Anders ziet de KNVB er zo kleurloos uit , ze zijn zelf zo'n voorstander van een kleurrijke samenstelling. Put your money where your mouth is zou ik tegen de KNVB zeggen.
En om eerlijk te zijn het zou me een worst zijn wie er daar de boel zal leiden. De KNVB is meer een afvalputje van mensen die het bij een club niet redden of het zien als een extraatje

15 april 2024 om 16:29

Ik heb geen bezwaar tegen zijn kandidaatstelling. Heeft hij zichzelf al voorgedragen?

15 april 2024 om 16:50

Kleurloos? Het gaat om blanken, niet om geesten.

15 april 2024 om 18:19

Ik weet niet of hij zichzelf heeft voorgedragen. Het zal moeilijk worden voor hem , als je niet bij het clubje , ons kent ons , hoort.
De voorzitter zal wel iemand worden die een bekende is van iemand die daar al werkt.

15 april 2024 om 19:07

Seedorf komt alleen maar goed uit zijn woorden, wanneer hij naar de mond wordt gepraat. Krijgt hij kritiek, dan komt hij juist erg onsympathiek en onhandig over.

Lijkt de Amerikaanse president verkiezingen wel. Loopt er nou echt niets beters rond dan een stel bejaarde bestuurders met een generatiekloof van hier naar Tokyo?

15 april 2024 om 16:19

We zitten in een tijd waar alles veilig moet zijn. Het lijkt dat de meeste mensen niet durven risico's te nemen en daarom maar voor het oude vertrouwde kiezen. Want stel dat het fout gaat? Straks is het jouw 'schuld' dat je een 'te onervaren' persoon hebt gekozen.

Als de tachtigjarige Jorien van den Herik bondsvoorzitter wordt stel ik voor dat kenbaar te maken via witte rook.

Rampfiguur.. Heeft Feijenoord begin van deze eeuw compleet om zeep geholpen, ondanks winst in de Uefa Cup. Geen visie, geen inhoud alleen maar Ego.. (beetje als Michael van Praag)... Ik hoop dat de clubs in het betaald voetbal snappen dat dit een lachertje wordt. Sorry Jorien.

15 april 2024 om 17:28

Dat is wat mij ook nog een beetje bijstaat (heb het niet scherp, ben op leeftijd). Dat de man er een best financieel zooitje van heeft gemaakt en met pek en veren De Kuip uitgejaagd is. Ik meen dattie ook jarenlang niet meer in de Kuip geweest. Correct me if I'm wrong

15 april 2024 om 19:11

Hij kwam altijd erg charmant over, als een echte charismatische leider. Kijk maar naar de koosnaampjes als GKL.

Eindstand was het echter echt een puinhoop bij Feyenoord, zowel bestuurlijk als financieel.

80 jaar alweer. .. waarom zou je dit nog willen denk je dan .. persoonlijk zou ik toch voor Nijland gaan. Prima gast en genoeg ervaring opgedaan bij Groningen

Onze grote kale leider lijkt mij de meest geschikte kandidaat. Heeft kennis van zaken een schat aan ervaring en hij straalt autoriteit uit. Een groot minpunt van Van den Herik vind ik wel dat hij enigzins snel geïrriteerd raakt. Dat was gisteren merkbaar bij Goedemorgen eredivisie. Dat compenseert hij weer met zijn bestuurservaring. Uit alles wat hij zegt blijkt waar hij het over heeft

Was het zeker niet oneens met zijn uitspraken over vrouwen in de top van het voetbal.
Daar is de voetbalwereld helemaal niet klaar voor.
Maar Jorien heeft een mooi verleden achter zich bij Feyenoord net als v Praag bij Ajax.
Laat het dan bij een mooi verleden blijven en ga door met jongeren die nog een toekomst voor zich hebben!

15 april 2024 om 17:03

Met van de Herik, van Praag en van Raaij hebben we 3 bijzondere oud voorzitters bij de grote clubs. Ik ben er geen voorstander van dat van de Herik of van Praag (wat al wel gebeurd is) terug komen in het betaald voetbal. Hun tijd is geweest.

Dus wetende dat hij zich kandidaat wil stellen heeft hij die uitspraken gedaan? En dat moet deze belangrijke functie bij KNVB invullen? Goed voorteken. Gelukkig gooit hij bij voorbaat al zijn eigen glazen in.

Moet deze man op zijn leeftijd niet gewoon van zijn oude dag gaan genieten? Anders hebben wij het over een paar jaar over de Joe Biden van de KNVB.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren