Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlands elftal ziet sterspeler van tegenstander wegvallen voor EK

Laatste update:

David Alaba heeft zondagavond de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd, zo maakt Real Madrid bekend. De Oostenrijker moet daardoor het EK 2024 laten schieten.

"Na de tests die zijn uitgevoerd bij onze speler David Alaba is bij hem een scheur van de voorste kruisband van zijn linkerknie vastgesteld. De speler zal de komende dagen een operatie ondergaan", laat Real Madrid weten.

Na dertig minuten spelen tegen Villarreal sloeg het noodlot voor de mandekker toe. De 31-jarige Oostenrijker raakte geblesseerd en aan zijn gezichtsuitdrukking bleek dat het om een ernstige kwetsuur gaat. Alaba is aanvoerder van Oostenrijk, maar kan zijn land dus niet van dienst zijn. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans een herstelperiode van een maand of acht à negen.

Voor Real Madrid is het een bijzonder hard gelag. De verdediger is een vaste waarde onder trainer Carlo Ancelotti, die eerder dit seizoen ook al twee basiskrachten weg zag vallen met een gescheurde kruisband: Thibaut Courtois en Éder Militão.

“Alaba heeft zijn kruisband gescheurd en het is heel triest nieuws", reageerde Ancelotti na afloop op de persconferentie. "Dit is de eerste keer dat het mij overkomt: drie van mijn spelers scheuren hun kruisband… Het is ongelooflijk.”

Real wilde aanvankelijk niet de markt op om een nieuwe centrale verdediger aan te trekken, maar gaat dit naar alle waarschijnlijkheid nu alsnog doen. “We zullen de komende dagen bekijken of we iemand aan kunnen trekken in januari", aldus Ancelotti.

Oostenrijk neemt het naast het Nederlands elftal op het EK ook op tegen Frankrijk en één van de volgende vier landen, die onderling nog strijden om een plek op het eindtoernooi: Polen, Wales, Finland of Estland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jeetje wat sneu voor hem. Net nu Oostenrijk het best aardig op de rit heeft. Hoop dat ie goed terugkomt.

Dat kan er ook nog wel ff bij voor Real.. hoeveel pech kan je wel niet hebben als club?

Nou dat is wel heel erg ver voor uit kijken met deze kop. Maar wel erg zuur voor hem natuurlijk. Viva holandia

18 december 2023 om 00:06

Trauner in de basis dus 😉. Zullen menig spitsen van NL alsnog genoeg moeite mee hebben 😜

18 december 2023 om 00:06

Ver vooruit kijken? Op een aantal uitzonderingen na duurt de revalidatie gewoon 9 maanden.

Brr lelijke blessure. Indirect zou je natuurlijk kunnen stellen dat dit goed nieuws is voor Nederland maar ik zie persoonlijk toch het liefst zoveel mogelijk sterren op zo'n toernooi

Varane kan denk ik in Januari weer terug?

18 december 2023 om 08:56

Denk dat Varane na zo'n pot als gister niet snel uit de basis vertrekt bij United (mag ik hopen)

Erg zielig voor Alaba natuurlijk, maar ook Real heeft heel veel pech op deze manier. Heel de as achterin die normaalgesproken horen te spelen, zijn weggevallen met een kruisband blessure.. Benieuwd wie Real als vervanger zal halen, want zou niet zo snel weten wie t zal zijn. Met name in deze winterperiode is het natuurlijk sws al erg lastig om iemand binnen te halen. En dan heb je ook nog eens te maken met de Afrika Cup, waardoor clubs mogelijk minder snel een speler laten gaan ivm onderbezetting. Zal wel een leuke klus worden voor Perez..

18 december 2023 om 00:32

Wellicht bijzondere optie maar waarom niet iemand als Stefan de Vrij. Die goed kan verdedigen maar niet te goed is. Waardoor je voor een half jaar een redelijke vervanger hebt die ook weet dat hij daarna achter Alaba,Militao en de anderen zal staan. Zelfde als toen met branthwaite bij Barca

18 december 2023 om 00:35

Real heeft wel een verdediger nodig die aan de linkerkant moet spelen. Op rechts heb je met Rüdiger en Nacho nog opties. En wellicht dat Militao ook nog terugkomt in februari of maart. Een verdediger die links uit de voeten kan is wat Real nodig heeft.

18 december 2023 om 00:51

Moet Real er wel van uitgaan dat Alaba en Militao volgend seizoen weer het centrale duo gaan vormen? Dat lijkt me een behoorlijke gok, want het is van elke speler ronduit onzeker hoe diegene terugkomt uit een kruisbandblessure. Het is in januari heel moeilijk om een topverdediger te kopen, maar Real doet er imo verstandig aan om gewoon topkwaliteit binnen te halen

18 december 2023 om 01:49

Wellicht is Sutalo iets voor Madrid? Nee maar zonder dollen vind ik dat een club als Real Madrid in de winterse transferperiode voor iemand als Nicklas Süle moet gaan. En anders Pepe terughalen voor een half jaar.

Courtois, Militao en Alaba eruit met een kruisbandblessure. Hoeveel pech kan je op dat vlak hebben in je defensie.

Echt bizar dat een club gewoon 3 spelers heeft die een kruisbandblessure hebben opgelopen. En ook nog is je verdediging die in 21/22 de CL won. Wens Alaba een spoedig herstel maar dit is echt niet normaal meer...

18 december 2023 om 10:18

Het is bizar hoeveel zware blessures de laatste tijd voorkomen en vooral Real heeft nu echt veel pech. Je beste belangrijkste spelers, Courtouis en Militao, miste je al. Nu kan Alaba er nog wel bij. Wel ontzettend knap dat Real blijft winnen ondanks de blessures.

Ik denk dat we kunnen stellen dat zijn carrière in de top erop zit? Alweer begin 30 en je moet altijd maar afwachten hoe je hier uit komt..

Jammer dat Pau Torres niet meer in Spanje speelt dat was echt de perfecte vervanger geweest voor Alaba, en ook nog tegen een redelijk bedrag. Nu mag je in januari dubbel de hoofdprijs betalen, een doordat spelers in januari altijd duurder zijn en twee iedere club weet nu ook dat de nood hoog is bij Real Madrid. Zou buiten iemand als Bastoni ook niet weten welke jonge linkspoot het niveau heeft, maar die zal Inter nooit laten gaan in januari. Hoe wrang het ook is voor Alaba kan dit een moment zijn om hem door te selecteren en vol jacht te maken op een nieuwe topper, zodat je eind dit seizoen een centrum van speler X en Militao hebt staan.

Pech voor real en pech voor oostenrijk en ook al word er geroepen dat er iemand gehaald word is het geen garantie want in de spaanse kranten verwachten ze dat tchoumani central komt te spelen tot dat militao en marvel uit de jeugd weer hersteld zijn want het zal moeilijk zijn om een goede vervanger te vinden maar als ze het toch doen betere geen tijdelijke optie maar meteen een investering voor de toekomst zoals om die portugees van benfica antonio silva bijvoorbeeld of anders een ervaren speler er worden wel wat namen genoemd in de spaanse kranten zoals laporte terug halen uit de saudie arabie of namen zoals lenormand, upamecano worden genoemd

Erg zuur dit. Voor alaba en real Madrid.
Real Madrid heeft al een stuk of 6 spelers die lange blessures hebben. Met courtois , militao en nu alaba iig 3 die pas na de zomer misschien weer kunnen spelen.
Daarnaast Vinicius die je dit seizoen al voor heel veel wedstrijd hebt moeten missen ,+ carvajal , tchouameni , Arda , camavinga en mendy .

18 december 2023 om 02:45

Ja daarom des te knapper van real dat ze nog zo goed meedraaien met alles denk dat er weinig clubs zoveel gebleseerde spelers zo makkelijk hadden kunnen opvangen dus respect voor dit team

18 december 2023 om 08:58

Tsja. Arda kan je wel opnoemen, maar die heeft toch nog geen minuten gemaakt, of wel? Dan kan je hem ook niet echt ''missen'' tot heden, toch?

Verder snap ik wel wat je bedoeld

18 december 2023 om 09:46

Dus wij missen Timber ook niet?

18 december 2023 om 10:32

Timber heeft wel de gehele voorbereiding meegedraaid & de eerste 2 potten ook meegedaan. Dus die mis je dan wel, ja.

Arda heeft toch nog amper tot geen officiele minuten gemaakt?

Verder heeft Madrid op het middenveld veel meer opties, dan dat wij achterin hebben.

Niet vergelijkbaar.

Heel zuur voor Alaba en Madrid zelf zeg.
Derde kruisbandblessure dit jaar al bij Madrid, wat een gedoe zeg.

Je ziet het ook steeds meer, die kruisbandblessure's. Kijk met regelmaat wel eens op Fotmob (die voetbal app) naar de uitslagen en dan kijk ik ook vaak naar de bank van teams en daar staan vaak de geblesseerden met blessure ook bij. Hoe veel je tegenwoordig kruisbandblessure ziet, abnormaal eigenlijk.

Wat een titel zeg pff.
Laat wel het niveau zien hoor..
Je brengt nieuws naar buiten om er eventueel jouw voordeel uit te halen. Ipv een titel als sterkhouder van verdediging Real Madrid scheurt
...
Iemand zijn leed breng je eigenlijk als positief nieuws. Hoe laag kan je zinken!

ON:De hoeveelste knieblessure is dit inmiddels bij RM

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren