Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli-eigenaar deed spelers voorafgaand aan duel met Barça waanzinnige belofte

Laatste update:

De selectie van Napoli heeft dinsdagavond een enorme winstpremie misgelopen. Eigenaar Aurelio De Laurentiis onthulde dat hij de spelers van i Partenopei in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Barcelona had gestimuleerd door hen een flinke som geld te beloven bij het bereiken van de kwartfinales. Napoli ging in Catalonië echter met 3-1 onderuit.

De ploeg van trainer Francesco Calzona had na het 1-1 gelijkspel in het heenduel nog alle kans om tot de laatste acht in het miljardenbal door te stoten.

De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport meldde voorafgaand aan de return dat De Laurentiis de spelers van Napoli tien miljoen euro had beloofd als ze dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League af zouden rekenen met Barça.

In een interview aan CBS Sports liet de 74-jarige voorzitter zelfs weten dat hij de spelers ‘meer dan tien miljoen euro’ had beloofd bij kwalificatie voor de kwartfinales.

De Laurentiis zette alles op alles om zich met Napoli te kwalificeren voor het WK voor Clubs in 2025, dat komend jaar in de Verenigde Staten plaatsvindt. Dan had het echter wel de volgende ronde van de Champions League moeten bereiken. Door de uitschakeling van Napoli is het Juventus dat zich nu samen met Inter heeft verzekerd van deelname aan het mondiale clubtoernooi.

Vanaf 2025 wordt het WK voor clubs om de 4 jaar gespeeld en doen er in totaal 32 teams mee. Op dit moment zijn er al tien Europese clubs zeker van een ticket: Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, Chelsea, Inter, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto en Real Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat WK voor clubs is een absurde farce. Bizar dat ze met zoiets aankomen. Het korte toernooi was al totaal idioot en nu wordt het gewoon een korte champions league. Lekker voor de spelers, nog acht extra wedstrijden midden in de zomer, en ga er maar van uit dat ze het weer louter in de aircostadions van de woestijndictaturen gaan houden.

13 maart 2024 om 12:57

Ik denk dat deze competitie eerder in Azie of in de VS zal worden gespeeld. Daar liggen namelijk de grootste commerciele kansen.

13 maart 2024 om 13:19

Mwah, qua persoonlijke premies denk ik dat de sjeiks een betere band hebben met FIFA/UEFA.

13 maart 2024 om 15:25

Azie valt snel af hoor. Daar liggen voor de clubs grote commerciele kansen omdat het een grote markt is maar voor Uefa niet zozeer. Die verdienen aan zo'n toernooi voornamelijk obv kijkcijfers (lijkt me relatief gelijk, los van waar het toernooi gehouden wordt) en ticketverkoop. Echter zijn er in Azie niet bijzonder veel landen waar grote stadions zijn en de populatie welvarend genoeg is om dure tickets te kopen. Dus om een stadion vol te krijgen moeten de tickets al relatief 'goedkoop' zijn. Dan zijn ze inderdaad veel beter af in de VS. Geen voetballand maar wel goede faciliteiten en een welvarende bevolking. Japan en Zuid-Korea voldoen aan beide, China heb je wel de stadions maar volgens mij niet de rijke bevolking. Dat was het dan volgens mij, tenminste in oost-Azie. Arabie is natuurlijk ook Azie maar daar doelde je duidelijk niet op.

uiteraard verdienen ze ook aan sponsors maar wederom lijkt dat me niet afhankelijk van de locatie.

13 maart 2024 om 13:34

Het is volgend jaar in de VS, wel aircostadions, geen woestijndictatuur.

13 maart 2024 om 13:44

Zonde he, weer wedstrijden die eigenlijk nergens om gaan om een prijs die niemand iets kan schelen, alleen zodat de Amerikanen, de Chinezen en de Arabieren dure kaarten kunnen kopen om de pipo's een paar minuten te zien voetballen. Verandering in het voetbal heeft nauwelijks te maken met de sport beter maken, alleen maar meer geld verdienen.

13 maart 2024 om 14:03

Tja en er gaat niks veranderen zolang de monopolie blijft bij de FIFA en Uefa. We kunnen wel eindeloos blijven klagen maar uiteindelijk hebben de fans toch niks te zeggen.

13 maart 2024 om 14:18

Werken voor je geld, zo noem je dat. Ik weet niet waarom jij als voetbal-fan gaat zeiken dat er meer voetbal gespeeld gaat worden, beetje raar.

13 maart 2024 om 14:25



Heel simpel is dat, normaal gesproken keek je dagen uit naar een topwedstrijd. En nu boeit het niet zo veel omdat er dan bijna elke dag een topwedstrijd wordt gespeeld

13 maart 2024 om 14:28

Het is een prijs die totaal geen waarde heeft. Dit wordt een voorseizoen-toernooitje. De CL is net een maand eerder afgesloten, de winnaar daarvan is de beste club ter wereld. Andere continenten komen niet in de buurt. Een WK voor clubteams werkt zodoende totaal niet. Werken voor je geld, hou op met me hoor

13 maart 2024 om 14:43

Da’s toch op zich prima, we hebben sowieso al allerlei zinloze toernooitjes in de zomer als de Audi Cup, de Gamper Trophy, de Asian Premier League enzo.

13 maart 2024 om 15:11

Achja voor het 50 miljoen startgeld is dat voor vele clubs als een goede reden om te gaan.

13 maart 2024 om 15:18

Ik vind wel dat er meer met het wk voor clubteams gedaan moest worden want het huidige format was inderdaad een lachertje. Echter vind ik dit ook niet top. Ben al wel blij dat ze het om de 4 jaar gaan doen en niet jaarlijks zoals ze eerst suggereerden.

13 maart 2024 om 16:22

Gewoon geen WK voor clubteams, de verhoudingen zijn absurd tussen Europa en de rest van de wereld. Het enige wat een langer toernooi doet is dat het langer gewoon een toernooi wordt van de Europese teams. Als een Napoli nou hier had gewonnen en naar dat WK ging, en het per ongeluk won, zijn ze dan 'de beste club ter wereld'? Nee, natuurlijk niet. Gaat nergens over joh.

13 maart 2024 om 18:44

Die redenering kan je voor een ek of wk ook maken natuurlijk...

14 maart 2024 om 00:12

Welnee, bij een WK of EK zijn er veel meer competitieve landen en kunnen de spelers wel degelijk vanuit absolute topcompetities komen. Een Brazilië of Argentinië is relevant vanwege hun spelers in Europa

14 maart 2024 om 22:10

Ja maar ook daar geldt dat een land het zomaar per ongeluk kan winnen maar dat ze nog niet de beste ter wereld maakt, al zijn ze dat wel officieel.

13 maart 2024 om 19:13

Volgens mij is het al aangegeven dat ze deze onzin toernooi in de VS gaan houden

Op basis van wat is Juve dan wel gekwalificeerd?

13 maart 2024 om 15:08

Op basis van prestaties in de CL in de afgelopen jaren.

Deze man heeft zo weinig klasse. In het weekend nog een cameraman omvergeduwd maar het wordt precies getolereerd. We horen ook niets meer van de Osimhen transfer waarbij er fictief jeugdspelers naar Lille werden gestuurd. Achja het blijft Italie.

13 maart 2024 om 18:40

AdL die fungeert als perschef, en Politano weghaalt bij de journalisten. Het heeft wel iets, he.😉

Ik was echt fan van de CL voor enkel landskampioenen. Zo zou een WK ook moeten zijn, enkel de landskampioen van landen mee laten doen.
En dan het liefst ook een home grown regel voor de selectie invoeren.
Genoeg gedroomd, commercieel niet interessant dus onmogelijk..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren