Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC walst voor rust over MVV heen en wacht tweeluik met FC Emmen

Laatste update:

NAC Breda heeft zich zaterdagavond weten te plaatsen voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Het won op bezoek bij MVV Maastricht met 1-4, hetgeen voldoende was na de 1-0 zege van afgelopen dinsdag in het heenduel. De ploeg van trainer Peter Hyballa overleefde een spannende slotfase. Doelman Roy Kortsmit kreeg rood, waarna Jort van der Sande de keepershandschoenen moest aantrekken. In de volgende ronde wacht NAC een dubbele ontmoeting met FC Emmen.

Hyballa kon tijdens de return tegen MVV weer beschikken over Elías Már Ómarsson. De IJslandse aanvaller verkeerde de afgelopen maanden in blakende vorm, maar moest het heenduel met de Sterrendragers vanwege een lichte knieblessure aan zich voorbij laten gaan. Daartegenover stond de afwezigheid van Odysseus Velanas, die dinsdag nog de matchwinner werd in het Rat Verlegh Stadion. Bij MVV was Leroy Labylle fit genoeg om in de basis te starten.

Beide ploegen slaagden er in de openingsfase niet in om grote kansen te creëren. Het was NAC dat met twintig minuten op de klok eigenlijk uit het niets de ban wist te breken. Sabir Agougil stuurde Ómarsson de diepte in. De spits zag de twijfelende sluitpost Romain Matthys veel te ver voor zijn doel staan en profiteerde door de bal vanaf een meter of 35 knap in één keer in een leeg doel te schieten: 0-1. Een nieuwe individuele fout van MVV lag vervolgens aan de basis van de 0-2 van NAC. Rechtsback Rico Zeegers leverde de bal simpel in bij Ómarsson, die het overzicht bewaarde en breed legde op Agougil. De middenvelder plaatste de bal koel in de linkerbenedenhoek.

De bezoekers leken de wedstrijd nog voor rust definitief in het slot te gooien. Javier Vet had een fraaie steekpass in huis op Ezechiel Banzuzi, die Matthys met een schot door de benen passeerde: 0-3. Scheidsrechter Erwin Blank kon hierna niet anders dan de wedstrijd tijdelijk te staken, nadat er vanuit het uitvak vreugdebier op het veld belandde. Na een afkoelingsperiode van vijf minuten werd het duel uiteindelijk weer hervat.

MVV kwam in het tweede bedrijf beter in zijn spel. Het leidde onder andere tot een grote kopkans voor Sven Blummel, die tot zijn eigen teleurstelling de lat trof. Luttele minuten later moest Kortsmit handelend optreden op het moment dat Cuco Martina bijna in zijn eigen doel kopte. De thuisploeg kreeg alsnog loon naar werken. Op aangeven van Ruben van Bommel wist Dailon Livramento de spanning in de wedstrijd enigszins terug te brengen: 1-3. De spanning in de wedstrijd werd in de slotfase helemaal teruggebracht, nadat Kortsmit met een rode kaart van het veld moest na het torpederen van de doorgebroken Van Bommel.

De Bredanaars hadden al drie wisselmomenten gebruikt, waardoor aanvaller Jort van der Sande de keepershandschoenen moest aantrekken. Hij toonde zich gelijk alert door een voorzet van Jarne Steuckers klemvast te pakken. NAC slaagde er in de blessuretijd alsnog in om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Charles-Jesaja Herrmann bepaalde de eindstand met een geplaatst schot op 1-4. Een smet op de feestavond voor NAC zijn de schorsingen van Kortsmit en Anselmo García MacNulty, die komende woensdag ontbreken in het heenduel met FC Emmen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb als buitenstaander het hele seizoen al het gevoel dat NAC zal promoveren. Vind het een goede ploeg. Ze zijn er nu echt dichtbij. NAC hoort in de eredivisie vind ik.

27 mei 2023 om 22:36

Ik moet het nog maar zien tegen Emmen. Maar de laatste keer dat we promoveerde was ook enorm onverwacht, dus alles is mogelijk.

Met nu al meer dan 11.000 verkochte seizoenskaarten voor volgend seizoen, blijf ik hopen dat het dit jaar lukt. Qua supporters behoort NAC tot de grootste clubs, nu nog op het veld... Er is wel echt een omslag gaande bij NAC. Eindelijk.

Kortsmit mag blij zijn dat we hebben gewonnen. Wat een ongelooflijk domme actie van hem, had heel duur kunnen zijn.

Op naar de volgende. Veel respect voor MVV dit seizoen ook, die hebben toch een sterk jaar gedraaid.

27 mei 2023 om 22:11

Laagste begroting ook nog dat MVV. Knap. NAC is ook niet zo zeer om prestaties, het is vooral onderling met supporters/inwoners cult geworden. Of zie ik dat fout?

27 mei 2023 om 22:11

Het probleem bij NAC was vroeger altijd het beleid. Ik weet niet hoe het tegenwoordig is geregeld maar qua club en status horen ze in de eredivisie. Hopelijk promoveren ze dit jaar al moet ik zeggen als PSV fan was ik er niet rouwig om toen ze degradeerde vanwege de standaard 3 punten die we inleverde bij een avondje NAC.

27 mei 2023 om 23:16

Ruckertb1999. Nac heeft nieuwe aandeelhouders en nieuwe mensen achter de knoppen. Nu is het ietsjes rustiger zeg ik als nwc supporter. Maar bij nac weet je het nooit. Avondje nac zijn altjjd lastig haha

27 mei 2023 om 22:11

Kom gauw terug jongens!

27 mei 2023 om 22:25

Ik hoop met jou mee. Nac hoort in de eredivisie.

28 mei 2023 om 01:22

Hoop ook dat ze weer terug komen, maar niet ten kosten van Emmen.
Zie zelfs NAC eerst dominant in de KKD zijn. Het voetbal is nog niet veel en ze maken zelfde zelf het spel. Het voetbal is ver te zoeken, de supporters verdienen beter voetbal.

Trots op NAC!

Jammer MVV. Hopelijk (vind ik) schakelt NAC weer Emmen uit. Een NAC terug zou wel lachen zijn. Idem voor VVV.

MVV mag trots zijn om in het reguliere seizoen met een plaats in de top 5 te eindigen. Zeker gezien het feit dat ze het laagste budget en leeftijdsgemiddelde (mits de jong-elftallen niet meegeteld worden) hebben van de KKD.

Domme rode kaart als je al zo dik door bent..

27 mei 2023 om 22:18

Echt he, typisch een keeper. Totaal verkeerd ingeschat die hele situatie, en in plaats van dan pas op de plaats te maken gewoon lekker alles of niets en vol doorhalen.

27 mei 2023 om 22:24

Die keeper zou 1 maand geen salaris moeten krijgen . Je staat 10 minuten voor tijd met 4-1 voor en dan maak je zo een domme overtreding .

27 mei 2023 om 22:31

Je kan het hem nauwelijks kwalijk nemen, het is een keeper 😜

28 mei 2023 om 11:56

Was toen nog maar 1-3

28 mei 2023 om 13:32

1-4 over 2 wedstrijden .

appeltje eitje vandaag.

Maar nac gaat nooit promoveren. Nu geluk dat we tegen de slechtste tegenstander van de playoff’s moesten, ik denk dat emmen een maat te groot is.

Over MVV heen gewalst is zeer overdreven . Nac krijgt de 2 doelpunten in de schoot geworpen , verder is Mvv een zuivere penalty onthouden in de eerste helft . Tel daar bij een zuiver doelpunt afgekeurd in Breda . Super zo een VAR .

Hopelijk komt er volgend jaar weer een NEC-NAC.
Ik heb een jaar in dienst gezeten in Breda en vind het een toffe stad met top mensen.
NEC en NAC hebben elkaar in de geschiedenis flink dwars gezeten maar we halen dus ook grote successen tegen elkaar. Voor de eredivisie zouden de supporters van NAC wat mij betreft ook echt een aanwinst zijn.
Heel veel succes mannen.

Mooie wedstrijden met Emmen, verwacht dat NAC doorgaat

27 mei 2023 om 22:41

Sorry maar ik denk dat NAC geen schijn van kans heeft tegen Emmen . En dat zeg ik niet dat NAC van MVV heeft gewonnen . NAC is over 2 wedstrijden absoluut verdiend door . Maar ik ben echt niet onder de indruk van NAC . MVV was kwa veldspel echt niet minder dan NAC .

MVV heeft het eerste halve seizoen uitstekend gedaan, vindt bijna iedereen, en zo is het.
Echter met name vanavond, blijkt dat er een selectie is, die niet opgewassen blijkt tegen o.a. Nac.
Het plafond is dus bereikt , en dat ligt niet aan de inzet van de selectie en Maurice Verberne, er is naar vermogen en kwaliteit die er is , gewoon goed gepresteerd.
En ook respect naar de aanhang,want juist vanavond had het team de steun van de fans nodig, en die waren er!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren