Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda haalt na Lokhoff en Lurling opnieuw een clubicoon terug

Laatste update:

Rob Penders keert terug bij NAC Breda, zo maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. De voormalig assistent-trainer krijgt met ingang van komend seizoen de verantwoordelijkheid over de Onder-21 van NAC, het hoogste jeugdelftal. Daarmee keert Penders terug bij de club waar hij elf seizoenen onderdeel van uitmaakte als speler. De oud-voetballer tekent een contract tot medio 2023.

Penders en NAC waren jarenlang aan elkaar verbonden. De voormalig verdediger en aanvoerder speelde 276 wedstrijden namens de Bredanaars en ging na zijn carrière aan de slag in de jeugdopleiding. “Met Rob halen we wederom een clubicoon naar huis”, laat hoofd jeugdopleiding Eric Hellemons donderdag weten in een reactie. “Hij is een zeer ervaren trainer met veel specifieke competenties en kwaliteiten. Door zijn ervaring bij het eerste elftal van NAC, kan hij als geen ander jonge jongens meegeven wat er gevraagd wordt.”

In maart 2019 kreeg Penders, die destijds als interim-trainer de ontslagen Mitchell van der Gaag verving, via de telefoon te horen dat hij bedankt werd voor bewezen diensten. “Twee jaar geleden is er wel iets vervelends voorgevallen, maar daar heb ik altijd heel nuchter ingestaan”, vertelt Penders. “Afgelopen jaar ben ik ongeveer vijf keer terug geweest en dat voelde altijd goed. Het was altijd een warm welkom en fijn om iedereen weer te zien. Ik sta te popelen om weer aan de slag te gaan als trainer en zeker met een Onder 21-elftal.”

Met de terugkeer van Penders haalt NAC niet voor het eerst dit seizoen een clubicoon terug. Eerder werd al bekend dat Ton Lokhoff per 1 april de nieuwe technisch directeur is en woensdag maakte de club de terugkeer van Anthony Lurling wereldkundig. Lurling gaat de Onder-15 van NAC trainen en wordt komend seizoen als assistent-trainer van Maurice Steijn toegevoegd aan de technische staf van de A-selectie. Lurling werkte voorheen als trainer in de jeugdopleiding bij PSV en maakt het huidige seizoen af in Eindhoven.

Doet NAC Breda er goed aan om allerlei oud-bekenden terug te halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Identiteit terug in de club brengen! Wat mij betreft is NAC een eredivisieclub, hopelijk keren zij zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau. Qua grootte, sfeer en club zelf behoord het in de top 12 van Nederland ( Niet op sportief gebied ).

25 februari 2021 om 13:14

Al die factoren geven direct de potentie van NAC aan om een stabiele club in zeker het linkerrijtje van de eredivisie te zijn, maar zolang er geen visie van bovenaf naar de gehele organisatie en de manier van voetballen wordt gegeven zal het heel erg moeilijk zijn om daadwerkelijk het gewenste materiaal op het veld te krijgen en laat staan te behouden.

25 februari 2021 om 13:20

Helemaal eens, maar ik ben wel blij met deze ontwikkelingen. Met name het nieuws van Lokhoff vond ik geweldig. Nu er op deze manier steeds meer identiteit terug komt bij de club word ik alleen maar enthousiaster.

25 februari 2021 om 13:32

Op dit moment gaat het niet eens meer enkel om beleid. De club heeft al zoveel tikken gehad dat het wat jasjes uit heeft moeten doen. Het blijft jammer hoe 'passanten' een voetbalclub zo naar de filistijnen kunnen laten gaan.

25 februari 2021 om 14:07

Ja op die manier kan ik wel nog veel meer clubs die terug naar de Eredivisie moeten. Feit is dat er jarenlang wanbeleid is gevoerd, net als bijvoorbeeld bij Roda en NEC en daarom spelen ze daar waar ze nu spelen, namelijk in de kkd. Helaas de realiteit.

25 februari 2021 om 14:32

Uiteraard bepaalt het sportieve deel of je Eredivisie speelt of niet.

Feit is wel dat NAC met afstand de grootste club is uit de eerste divisie, dus als er ergens potentie is om eredivisie te spelen, dan is het daar.

25 februari 2021 om 14:15

heeft Pierre Van Hooijdonk daar ook nog steeds een functie?

25 februari 2021 om 14:33

Pierre heeft maar heel kort een soort van functie gehad. Toen speelden we nog ere en zat ie in een tijdelijk technisch hart.

Zijn functie is nu vader van een selectiespeler en volgens mij lijntjes onderhouden met de plaatselijke krant om zijn zoon naar voren te schuiven.

25 februari 2021 om 14:59

ok, die samenwerking was geen succes dan

Zal hij een telefoontje gekregen hebben met de vraag of hij terug wilde keren? Anyway altijd leuk dat clubmensen terugkeren bij 'hun' club.

25 februari 2021 om 15:51

Haha zou een mooi verhaal zijn. Vond het destijds een grote schande dat je een club man zo de laan uit stuurt. Wel weer mooi om te zien dan dat die er zelf niet zo zwaar aan tilt!

Hellemons en Penders kennen elkaar natuurlijk ook nog van hun gezamenlijke tijd bij RBC dus dan is het contact ook een stuk makkelijker gelegd.

Ben benieuwd hoe men het gaat doen richting promotie, er staat een aardig team maar de bovenste twee plekken lijken me wel vergeven en voor die ene overgebleven plek zijn er veel teams in de race die echt niet veel voor elkaar onder doen. Persoonlijk vind ik Almere een iets stabielere indruk maken en is het nog maar afwachten wie er als 16de gaat eindigen in de Eredivisie.

25 februari 2021 om 13:21

Wie weet een play off NAC tegen Willem 2

25 februari 2021 om 14:35

NAC zal van De Graafschap moeten winnen, dan is het gat 3 punten en dat is nog wel te overbruggen.

Almere zie ik wel verliezen van Cambuur komend weekend.

En Almere en Graafschap ontmoeten elkaar ook nog.

Dus er is nog best veel mogelijk, maar dan moet je zelf niet veel meer laten liggen.

25 februari 2021 om 16:50

En die kans acht ik klein als je het programma ziet. De komende drie wedstrijden moet je normaliter wel winnen van Top Oss, Helmond en Jong AZ. Daarna krijg je Volendam uit en de Graafschap thuis. Dan kan Jong Ajax uit ook vervelend worden. Daarnaast hebben ze ook nog Cambuur uit op de laatste speelronde en veel ploegen waar het beide kanten op kan.
NAC heeft in mijn ogen een van de zwaarste programma's met wat vervelende uitwedstrijden.

25 februari 2021 om 18:52

Ik acht de kans ook klein dat we het redden.

Het is wel zo dat we de laatste tijd meer winnen van de betere clubs en de punten laten liggen tegen de kleintjes. Als we gewoon van Oss en Dordt hadden gewonnen in december, dan stonden we nu op 1 punt van Graafschap en Almere.

Ik vind het altijd heel erg nobel als mensen die lang bij een club gespeeld hebben weer terug keren in een andere functie bij de club. Ze zijn toch vaak een zeker uithang bord voor de club en kunnen met hun ervaring toch vaak een bijdrage leveren. Het is van een zeker goed belang om club een bepaalde binding bij de achterband te houden en dan kan prima door het aanstellen van bijvoorbeeld een Penders. Ik vind het wel jammer dat een NAC door wanbeleid toch wel een stuk is afgedreven.

Ben benieuwd naar hoe Penders deze rol zal gaan vervullen. De positie van assistent was niet meer te houden toentertijd. Is echter wel op een lullige manier weg gestuurd wat die zeker niet verdiend had na jaren trouwe dienst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren