Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Everton en Forest wacht volgende Premier League-club puntenmindering

Laatste update:

Sheffield United is bestraft voor achterstallige betalingen bij transfers. De hekkensluiter van de Premier League krijgt een aftrek van twee punten in het eerstvolgende jaar dat ze in een competitie spelen die wordt beheerd door de English Football League (EFL).

Dat zou betekenen dat Sheffield bij een eventuele degradatie uit de Premier League dus een straf te wachten staat, daar het tweede niveau in Engeland wordt draaiende gehouden door de EFL.

De puntenaftrek voor Sheffield hangt samen met enige overtredingen die zijn begaan in het seizoen 2022/23. Daarin faalden zij namelijk meerdere keren om andere clubs te betalen na transfers. In totaal moesten clubs meer dan 550 dagen wachten op hun geld.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hiervoor zijn The Blades nu bestraft. Daarbij hangt ze een extra straf van twee punten in mindering boven het hoofd, wanneer zij in de toekomst een betalingsdatum overschrijden met meer dan vijf werkdagen.

Sheffield is niet de eerste club in Engeland die de financiële regelgeving heeft overschreden. Eerder kreeg Everton al een aftrek van tien punten, wat later werd teruggebracht tot zes. Recentelijk kwamen daar weer twee punten aftrek bovenop. Ook Nottingham Forest werd bestraft met vier punten in mindering. Mede daardoor staan beide ploegen net boven de degradatiestreep.

Die degradatienood heerst ook bij Sheffield, dat stijf onderaan staat in de Premier League. In 31 wedstrijden verzamelde de promovendus slechts 16 punten, waarvan één afgelopen weekend tegen Chelsea (2-2).

Degradatie lijkt dus slechts een kwestie van tijd voor Sheffield. Het gat met de veilige zeventiende plaats bedraagt momenteel negen punten, met nog zeven wedstrijden te spelen. Wanneer zij daadwerkelijk afzakken naar de Championship, zal Sheffield het volgende seizoen dus beginnen met twee punten minder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan wel excuses verzinnen voor City, dat het er veel zijn dus het duurt lang. Maar wat ga je dan doen met eventuele titel die ze pakken dit jaar, en vorige jaren. Die zij allemaal, linksom of rechtsom, oneerlijk verdient tegenover clubs die de zaken wel op een rijtje hebben.

11 april 2024 om 17:52

Als er van die 100+ aantijgingen rond de 15-20 waar zijn moeten ze die hele club gewoon 3 niveaus terugzetten. Gaat nooit gebeuren, laat staan dat ze wat punten in mindering krijgen. Het word hooguit een geldboete, daar zullen ze van wakker liggen bij de Emiraten.

11 april 2024 om 18:32

Hooguit een geldboete? Als, met nadruk op als, sommige punten bewezen worden dan komt de Premier League natuurlijk niet weg met alleen geldboete geven. Zeker als je naar de straffen van Everton, Forest etc kijkt.

11 april 2024 om 20:30

Alleen is Sheffield hier volgens mij niet echt relevant, dit is niet de FA maar de EFL die de straf uitdeelt en aangezien City niet in de EFL speelt of gaat spelen kan de EFL City weinig maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren