Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislopen WK onder Van Gaal deed ervaren international pijn: ‘Dit hoort niet’

Laatste update:

Het doet Donyell Malen nog altijd pijn dat hij het WK 2022 in Qatar heeft moeten missen. De aanvaller van Borussia Dortmund was een van de dertien afvallers bij Oranje die de laatste schifting van toenmalig bondscoach Louis van Gaal niet overleefde.

Malen debuteerde in 2019 in Oranje en speelde sindsdien 28 interlands, waarin hij vijf keer het net wist te vinden. De vleugelaanvaller behoorde in 2021 tot de EK-selectie van Frank de Boer, maar Van Gaal liet hem voor het WK van 2022 thuis.

De inmiddels 72-jarige keuzeheer gaf uiteindelijk de voorkeur aan Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (op dat moment FC Barcelona), Cody Gakpo (op dat moment PSV), Noa Lang (op dat moment Club Brugge), Vincent Janssen (Royal Antwerp), Luuk de Jong (PSV) en Wout Weghorst (op dat moment Besiktas).

Voor Malen kwam het mislopen van het WK hard aan, aangezien Van Gaal hem tijdens de WK-kwalificatie wel geregeld gebruikte als invaller. “Het was een grote teleurstelling”, zegt de aanvaller van Borussia Dortmund tegenover de NOS. “Ik dacht: dit hoort niet en dit wil ik niet.”

Tijdens Koemans tweede ambtstermijn als bondscoach van Oranje kon Malen altijd rekenen op een oproep, waardoor hij komende zomer mag hopen op een uitverkiezing voor het EK in Duitsland. “Elke voetballer wil spelen op een EK, dus ik ook”, laat Malen weten.

"We hebben een heel sterk team. We zitten op voorhand misschien niet bij de drie favorieten, maar op een eindtoernooi weet je nooit wat er kan gebeuren.”

Het Nederlands elftal werd bij de loting voor het EK van 2024 gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een playoff-winnaar (Polen/Wales/Estland/Finland) in groep D.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, kwalitatief is het om het even welke aanvallers je selecteert. Het is dan maar net of je genoeg minuten maakt en daarin iets laat zien. Malen was op dat moment haast onzichtbaar en volgens mij z'n basisplaats verloren. Daarna had hij pas z'n goede periode, meende ik.

Maar goed, meer was het ook niet. Inmiddels is Malen weer z'n 'oude' wisselvallige zelf en kun je je inmiddels weer afvragen of hij wel in de basis bij Oranje moet. Vooral als Memphis weer gaat presteren.

18 februari 2024 om 10:40

Malen staat vaak op rechtsbuiten tegenwoordig toch?

Een aanval met
Gakpo - Depay - Malen

Zou dan niet verkeerd zijn.
Xavi Simons in potentie onze beste aanvaller misschien wel. Maar die kan ook op 10 uit de voeten en presteert bij Nederland nog niet zo sterk.

18 februari 2024 om 10:58

Dan ga je uit van 433. En Gakpo en Malen zijn niet echte buitenspelers in een 433 en Memphis niet een echte kopper. Stel dat je een 2 spitsen systeem hanteert. En dan iedere positie dubbel bezet. Dan kun je kiezen uit Gakpo, Memphis, Malen, Bergwijn, Brobbey, Zirkzee en Lang (mits fit). Dat is best een pittige keuze waarbij ik eigenlijk alleen Gakpo al met pen durf op te schrijven. Memphis is nog lang niet op zijn oude niveau, Malen is wisselvallig, Bergwijn ziet er niet uit maar wordt toch gemist als ie niet meedoet, Brobbey en Zirkzee zijn het minst ervaren maar het meest in vorm en een fitte Lang kan echt iets forceren.En Simons zie ik als 10, niet als aanvaller

18 februari 2024 om 11:04

Klinkt misschien raar maar ik zou Bergwijn ook niet uitsluiten op rechtsbuiten. Heeft eens aangegeven een klik te hebben met Memphis en hij schoot ons notabene na Qatar.

18 februari 2024 om 12:49

Maar Bergwijn is geen rechtsbuiten. Zijn beste periodes heeft hij vanaf links gespeeld (Lozano op rechts en De Jong in de spits destijds). Een vleugelspeler aan de andere kant neerzetten kan echt funest zijn voor een vleugelaanvaller.

18 februari 2024 om 13:53

Ik denk dat de huidige bergwijn het best rendeert als spits in een 2 spitsen systeem. De echte explosiviteit op de flank is er afgetraind in londen

Zijn vorm was weinig indrukwekkend geloof ik? Bovendien hebben Nederlandse bondscoaches altijd liever bankspelers van Ajax mee dan een speler die in het buitenland speelt.

Malen zal dit jaar zeker kunnen rekenen op een basisplaats lijkt me. Zijn vorm is best goed en voorin valt er nog het een en ander te verdelen lijkt me!

18 februari 2024 om 12:23

Hij deed het vgm gewoon vrij oke. Niet slechter dan Bergwijn haha. En ja vorm maakt niet zoveel uit altijd, kijk vincent janssen maar

De Jong en Weghorst beiden meenemen vond ik toen raar. Je zou zeggen neem alleen De Jong mee als pinch hitter, maar juist Weghorst was van grote waarde in die rol toen. Malen was jujst een goed alternatief geweest in de omschakeling.

Maar goed, deze keer gaat ie natuurlijk wel mee.

18 februari 2024 om 11:03

Nou als Weghorst of de Jong geblesseerd zou raken, heb je er tenminste nog een voor nood in de laatste minuten. Ik zou toen eerder Vincent Janssen hebben thuis gelaten.

18 februari 2024 om 11:17

Precies, snap tot vandaag de dag de meerwaarde van Janssen niet!

18 februari 2024 om 11:04

Dat komt omdat Weghorst bij ajax op de bank zat klaarblijkelijk.. en dan mag die wel mee.Aldus Yoeri..

18 februari 2024 om 14:42

De Jong is overated als pinchhitter. Weghorst vind ik wel een betere pinchhitter met zijn drive en kracht.

Malen is typisch zo'n speler waar we enorme potentie in zien, maar die in het Nederlands elftal maar zelden levert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren