Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexico kroont zich dankzij weergaloze vrije trap tot finalist op Gold Cup

Laatste update:

Mexico heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de finale van de Gold Cup. In het Allegiant Stadium in Paradise, Nevada, was de ploeg van Jaime Lozano met 3-0 te sterk voor Jamaica. Het land staat door de overwinning in de finale tegenover Panama, dat eerder in de nacht na strafschoppen te sterk was voor de Verenigde Staten.

Bij de Mexicanen was er een basisplaats voor Jorge Sánchez. Edson Álvarez en Santiago Giménez begonnen op de reservebank. Na amper drie minuten spelen was het voor de eerste keer raak voor Mexico, toen Henry Martin op de juiste plek stond om een voorzet van Jesus Gallardo tegen de touwen te werken. De aanvaller genoot alle vrijheid om aan te nemen en de linkerhoek te vinden.

De score werd na een half uur verdubbeld door Luis Chavez. Na een overtreding op Orbelin Pineda wist de middenvelder van Pachuca zich wel raad met het buitenkansje. Van ruim twintig meter krulde hij de bal weergaloos over de muur in de korte kruising. Jamaica zette daar in de eerste helft wel enkele afstandsschoten tegenover, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van Heimir Halgrimsson niet.

Lozano bracht na ruim een uur spelen Giménez binnen de lijnen en liet niet veel later ook Álvarez opdraven. De Eredivisionisten zagen hoe een andere invaller de eindstand bepaalde op 3-0. Na een voorzet van Gallardo mocht Roberto Alvarado het laatste zetje geven. In de nacht van zondag op maandag (1.30 uur Nederlandse tijd) speelt Mexico de finale tegen Panama.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je bedenkt dat Gimenez nog geen enkele vakantiedag heeft gehad, afgezien van het tripje naar Ibiza en een kort uitstapje naar Amerika dan vraag ik mij toch af wanneer hij aansluit bij Feyenoord. Neem aan dat hij nog wel twee weken ofzo weg mag blijven.

13 juli 2023 om 07:58

'Voordeel' voor Feyenoord en Gimenez is wel dat hij bijna elke keer maar een halfuurtje mee mag doen. Misschien ook wel bewust gedaan om hem te ontlasten, dat weet ik niet. Maar los van de energie die zo'n toernooi kost komt hij niet 100% afgemat terug denk ik. Al gaat hij de JC Schaal vermoedelijk niet halen.

13 juli 2023 om 08:07

Nog steeds bizar, de finale is 17 juli. Als je hem twee weken vakantie geeft (wat denk ik het minimum is na zo een lang seizoen) komt hij minder dan twee weken voor de start van de eredivisie weer terug bij Feyenoord. Dat is toch te bizar voor woorden.

13 juli 2023 om 08:13

Ja, eens hoor. Eerst de Nations League en dan nog een Gold Cup erachteraan. Maarja, we zullen er aan moeten wennen ben ik bang. Komen alleen nog maar toernooien bij.

13 juli 2023 om 08:29

Klopt, maar het gaat natuurlijk niet alleen om fysieke belasting. Ik kan me voorstellen dat je toch ook even lekker echt vakantie wilt en wat tijd met je familie zijn. Zeker als die in een ander land wonen.

13 juli 2023 om 08:29

Speelt Mexico ook een Nations League? Dacht, dat, dat nou juist een Europees feestje was. Overigens eens dat het waardeloos is, dat de finale zo laat pas gespeeld wordt. Denk dat Feyenoord Gimenez pas bij de start van de competitie op het trainingsveld ziet. Denk dat hij na het seizoen wel vakantie heeft gehad tot de voorbereiding gold cup begon.

13 juli 2023 om 08:47

@ironmanutd, helemaal eens hoor. Moet ook niet vergeten worden.

13 juli 2023 om 08:49

Concacaf heeft inderdaad ook een Nations League. Van andere 'regio's' weet ik het eigenlijk niet.

13 juli 2023 om 09:11

Elke prijs heeft zijn waarde. JC schaal is mooi om te winnen maar niet alles op alles zetten. Na finale ff rust en dan weer knallen. Het scheelt ook dat eredivisie eind mei klaar was.

13 juli 2023 om 09:36

Geldt denk ik voor alle finalisten van de Goldcup. En hij speelde niet alles.

13 juli 2023 om 11:33

JC schaal is een leuk oefenpotje en doet uiteraard je best om hem te winnen op het moment dat je hem speelt, want een prijs is een prijs. Echter is het geen echte prijs. Ik zie het eigenlijk net als het alle toernooitjes in de voorbereiding. Winnen leuk, maar indien je niet wint, dan geen probleem.

13 juli 2023 om 12:51

Nou een voordeel? Wennen aan een half uur elke keer is in geen enkel geval een voordeel ? Het lijkt me meer de tijd dat ie er bij is voor dat de competitie begint. 2 weken later moet Feyenoord tegen PSV lijkt me sterk dat die daar dan alweer klaar voor is.

13 juli 2023 om 08:02

Zou hem nu alvast uit de selectie van de JC halen. De eerste 2 CL potten mist hij dus tot eind oktober draait hij een enkel schema. Dus lijkt me dat je hem dan mooi af en toe een dagje vrij kunt geven als hij het nodig heeft.

13 juli 2023 om 08:23

Martyn7

Gimenez heeft, net als de rest van de Feyenoord-selectie (jahanbakhz en Szymanski uitgezonderd) vakantie gehad tussen 12 november en begin januari.

Nu weet ik dat Taylor de landelijke pispaal is geworden na het vertrek van Blind. Maar die heeft met het jeugd EK tot vorige week meer dan een jaar lang geen vakantie gehad.

13 juli 2023 om 08:36

Dat is wel apart ja, maar waar ik me het meeste zorgen om maak is wellicht de aanbiedingen komen zodra hij klaar is met de Gold Cup. Laten we hopen dat ie nog bij Feyenoord blijft, al komt ie pas in september terug

13 juli 2023 om 09:08

Voordeel is dat hij Europees gezien toch de eerste potjes geschorst is. Dus alleen in de ED zou je het zonder hem nog moeten redden de eerste potjes.

Dat is goed nieuws. Beide Mexicanen komen zo goed in the picture. Daarna snel verkopen, zodat Sven kan gaan investeren in Vitik; rechtsback, Spertsyan en een backup spits.

13 juli 2023 om 08:31

Omdat de een weg wilt, en de ander kwalitatief te kort komt misschien?

13 juli 2023 om 08:56

Er mag geld zijn, maar je selectie mag ook niet te groot worden he. Wil je straks 80 man op loonlijst hebben (incl Jaj).

Eerst moeten paar spelers weg die te kort komen of die gewild zijn (alvarez, Kudus en Timber), dan gericht aankopen.

13 juli 2023 om 08:49

Laat Spertsyan alsjeblieft lekker weg zeg. Genoeg goede voetballers die al in Amsterdam rondlopen en al jaren in de opleiding zitten. Laat die maar doorschuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren