Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met mij aan het roer stond Hamburger SV nu niet zo laag op de ranglijst’

Laatste update:
/

Thorsten Fink heeft geen goed woord over voor de gang van zaken bij Hamburger SV. De 46-jarige Duitser kwam in oktober 2011 aan het roer bij die Rothosen, die hem weghaalden bij FC Basel. In september jongstleden werd hij echter aan de kant gezet en verscheen Bert van Marwijk ten tonele. Die moest afgelopen zaterdag het veld ruimen, na vijf maanden in dienst.

“Het probleem bij HSV is altijd hetzelfde: er wordt veel teveel verwacht”, zegt Fink tegen Die Welt. “Toen ik in oktober 2011 trainer werd zei Franz Beckenbauer: Alleen een magiër kan deze club nog helpen. En hoewel ik geen magiër ben, slaagden we erin niet te degraderen. Het jaar erop werden we zevende. En wat gebeurt er vervolgens? Na vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen word ik ontslagen.”

“En dat terwijl we de club eindelijk in rustiger vaarwater hadden gekregen. Daarna zakte alles in elkaar”, blikt Fink terug. “Ik ben ervan overtuigd dat HSV met mij aan het roer nu niet zo laag op de ranglijst zou staan. Sommige spelers geven niet voldoende voor het geld dat ze verdienen.” Van Marwijk werd deze week opgevolgd door Mirko Slomka, trainer nummer drie van het lopende seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat zon mooie club als HSV zo laag staat, Ik hoop dat de ze de tij nog kunnen keren en 15 of hoger kunnen eindigen.

Triest.

Geweldig grote club in de tweede stad van Duitsland. Er zit daar zoveel potentie.
Moet achter Bayern Munchen toch voor de tweede plek kunnen strijden samen met een Borussia Dortmund en Schalke 04.

18 februari 2014 om 17:26

zeker niet met deze selectie
plek 6 moet haalbaar zijn met een paar nuttige versterkingen

19 februari 2014 om 11:52

In potentie Mike. HSV zit in de tweede stad van Duitsland en heeft een enorme achterban. Zelfs een eigen HSV begraafplaats.

18 februari 2014 om 17:36

Potentie heeft de club inderdaad maar in Duitsland zitten zoveel clubs met absurd veel potentie die gewoon kapot gemaakt worden door de mensen bovenin.
En nu hebben ze 100mln aan schulden waardoor ze niets kunnen doen qua goede versterkingen.

Schalke heeft nog meer schulden dan HSV maar omdat hun wel goed omgaan met hun potentieel komt er flink meer geld binnen waardoor hun ondanks de schulden wel een goede selectie neer kunnen zetten.

@mike fcu
Inderdaad, 4 of 5 goede versterkingen en ze kunnen gewoon meedoen om Europees voetbal.
Probleem is dat er geen geld is voor versterkingen en de versterkingen die ze halen via een rijke supporter zijn gewoon niet goed genoeg.

18 februari 2014 om 18:58

Zullen ze eerst de schulden moeten afbouwen. En die zijn fors. Na jaren van wanbeleid.

18 februari 2014 om 23:41

Leverkusen is zelfs beter man hou op.

Maar Fink heeft wel 100% gelijk. Een uitstekende trainer en zo één na 5 wedstrijden ontslaan getuigt van paniekvoetbal. Vooral als jet het seizoen ervoor keurig als 7de bent geëindigd.

18 februari 2014 om 17:31

Nja keurig als 7e. Dat ze vorig jaar 7e werden had meer met geluk te maken.
Paar punten minder en ze hadden op de 14e plek gestaan dus puur naar de ranking moet je niet kijken.

HIj heeft gelijk wanneer hij zegt dat de verwachtingen bij HSV veel te hoog zijn want de 7e plek vorig seizoen was gewoon een ver boven verwachting want het seizoen ervoor moesten ze tegen degradatie vechten.

18 februari 2014 om 17:55

Goed beleid daar,wordt tijd dat het bestuur eens de laan uit gestuurd wordt.

Ik was alweer vergeten dat hij al na 5 wedstrijden was ontslagen, achteraf kan je zien dat een slechte belissing is maar dat is achteraf. Ookal is het vreemd dat je als vorig seizoen 7e word dat je dan na 5 wedstrijden wordt ontslagen in het nieuwe seizoen.

Triest, onprofessioneel, zonde. Noem het zoals je wilt, maar Fink heeft hier 100% gelijk. Ik kan me niet voorstellen dat een man die HSV naar een zevende plek helpt, het jaar daarop dan zou degraderen met Hsv. De spelers wisten gewoon niet meer waar ze aan toe waren en kregen dus een nieuwe trainer voor hun neus. Dan zie je dat het eventjes goed gaat en daarna zakt het weer in elkaar als een kaartenhuis.

Ik vind dat als je een trainer hebt die met belabberd spelersmateriaal HSV naar een zevende plek kan leiden, moet je hem in het komende seizoen ook de tijd geven en niet na vijf wedstrijden de zak geven. Ongeacht de resultaten.

HSV mag van mij gaan degraderen. Dan kunnen ze tenminste echt weer van nul gaan beginnen. Ik ben het eerlijk gezegd wel zat met die beleidsbepalers daar. Twee trainers de zak geven in een seizoen en daar gewoon miljoenen aan uitgeven qua afkoopsom. Haal daar dan versterkingen van in januari. Nee, die bleven ook uit. In ieder geval geen kwaliteit.

18 februari 2014 om 18:06

""versterkingen van in januari""
Die bleven uit,inderdaad.
Maar zou HSV niet van hetzelfde bedje ziek zijn als enkele Italiaanse top clubs?
Als mijn werkgever mij niet meer betaald ga ik ook weiniger presteren of een rede zoeken voor het zinkende schip te verlaten.
En welke speler met naam zou zich willen verbinden het zinkende HSV ?

18 februari 2014 om 18:16

Ik snap vrij weinig van de vragen die je me stelt, maar er zullen gerust wel spelers zijn die van bijvoorbeeld Hannover 96, Nürnberg, Frankfurt en dat formaat bij HSV willen voetballen. Het is maar net wat je ze kan bieden. Je kan mij niet vertellen dat HSV geen grote salarissen betaald, dus in dat geval vraag ik mij af wat er allemaal gebeurd daar met dat beleid.

Van Marwijk heeft het echt slecht gedaan, Van Marwijk had spelers waar je voor de middenmoot had moeten staan. Van Marwijk heeft gefaald en heb het nooit zo een goede trainer gevonden, bij teams waarin hij zat was er nooit lijn in het spel. Van Marwijk heb ik nooit ene hoge pet van gehad.

18 februari 2014 om 18:17

Van Marwijk heeft spelers waar hij in ieder geval geen middenmoot kan staan. Misschien had hij vijftiende moeten staan, maar echt geen achtste tot twaalfde plek. Dat is echt te hoog gegrepen voor dit zooitje ongeregeld. Alleen er bestaan geen excuses om te verliezen van Braunschweig.

Beetje makkelijke reactie achteraf. De selectie is gewoon niet goed genoeg blijkt eigenlijk iedere wedstrijd. Ook Van Marwijk kreeg ze niet aan het voetballen. Rafael snel weg daar.....

Ik denk dat het toch echt aan de spelers ligt, Fink en Van Marwijk zijn toch prima trainers.

Laten we eerlijk zijn jongens, Van Marwijk heeft gewoon n wanprestatie geleverd.... Je kunt niet 8x achter elkaar verliezen, bijna ongekent, al heb je een team als energie cottbus. Gewoon gefaald Bert

18 februari 2014 om 17:44

Slecht gedaan. Van Marwijk had met HSV veel betere selectie,s dan Nurnberg, Freiburg, Hanover Frankrfurt. Sorry, maar ik heb nooit een toptrainer in hem gezien.

18 februari 2014 om 19:29

Ronaldo..

Het is maar net hoe je het bekijkt. Beetje het gevalletje glas half leeg of half vol.

Je zou kunnen stellen dat Bert gefaald heeft door de prestaties. Je zou ook kunnen zeggen dat Bert zich in een zinkend schip heeft gemanoeuvreerd waarbij hij het tij niet heeft kunnen keren. In dat laatste geval vind ik niet dat Bert gefaald heeft.

Overall maakt niet het allemaal niet uit. Het bestuur van HSV heeft uiteindelijk het meest gefaald van allemaal! Puur wanbeleid!

Ik garandeer: onder Van Marwijk hadden ze zich uiteindelijk simpel gehandhaafd, ik kan het niet bewijzen, maar dat maakt geen zak uit, want HSV heeft hem al ontslagen.

19 februari 2014 om 03:32

Dan had van Marwijk simpel moeten winnen van Braunschweig. Nu krijgen ze Dortmund op bezoek terwijl de concurrenten een makkelijker thuis klus hebben.
Freiburg - Augsburg
Stuttgart - Herta
Neurenberg-Braunschweig
Als HSV pech heeft verdwijnen deze 3 langzaam uit zicht en blijven ze met Braunschweig achter.

Van Marwijk won de Uefa cup door van hooydonk....

Van Marwijk bij dortmunt stijf in rechter rijtje...

Van Marwijk terug naar Feyenoord , kon de verwachtingen niet inlossen, slechts de beker...

Van Marwijk wk 2010 finale gehaald door Felipe Melo...

Van Marwijk ek 2012 3x verloren...

Van Marwijk HSV een wanprestratie

18 februari 2014 om 18:22

Iedereen weet dat er gigantische onrust was in het Nederlands elftal in 2012. Dus daar kan je echt Bert niet op afrekenen. Huntelaar die met zijn persoonlijkheid een hoop onrust veroorzaakte en sowieso groepjesvorming waar serieus niks tegen te doen was. Hij heeft het geprobeerd en het is mislukt. Duidelijk, afgesloten en doorgaan. De prestatie op het WK 2010 kan niemand hem afnemen. Niet door Felipe Melo, maar door een collectief geweldige prestatie. Dus ga niet doen alsof Nederland nergens was op het Wk.

Van Marwijk bij Dortmund zat precies in de tijden dat de financiële crisis uitbrak en dat er simpelweg geen mogelijkheden waren tot spelers aantrekken. Dit was zeer zeker nodig. Uiteindelijk heeft hij er twee jaar gezeten maar kon hij er weinig aan doen.

Terug gaan naar Feyenoord heeft hij van geleerd. Na de Uefa Cup winst had hij nooit meer naar Feyenoord terug moeten gaan. Natuurlijk dankzij van Hooijdonk, maar als trainers worden afgerekend op slechte prestaties van het team, mag je hem ook credits geven voor het maximale halen uit een spelersgroep. Want vergeet niet dat het achterin en op het middenveld ijzersterk stond. Dus niet alleen maar door van Hooijdonk.

En als laatste bij HSV had hij gewoon een waardeloos spelersmateriaal. Ze leefden even op vlak na zijn aanstelling, maar uiteindelijk bleek toch maar weer dat ze er niks van kunnen.

18 februari 2014 om 18:31

Van Marwijk heeft hier gefaald maar het is niet nodig om hem zo de grond in te boren. Waar hij geslaagd is verdient hij gewoon de credtis. Je schrijft al zijn successen aan geluk toe.

Denk dat de spelers hier meer schuld aan hebben dan van Marwijk, hij is in mijn ogen namelijk geen slechte trainer. Toch wel jammer voor hem en ook voor HSV als het daadwerkelijk degradeert.

Fink heeft 100 gelijk. van Marwijk heeft bij HSV hetzelfde gedaan als de spelers: geld opstrijken en er niet te veel voor doen. Lijkt een beetje op wat Guus Geluk nu doet bij Psv. 1x In de week in een rolstoel het voetbalevangelie prediken. Jongens, stop daarmee!

18 februari 2014 om 18:23

Ja, Guus verdient er alleen niks mee knuppel. Hij komt één keer per week op de koffie, denk je dat hij daar een miljoen voor krijgt ofzo? Guus Hiddink baalt als een stekker hoe het gaat met PSV en is bereid om Cocu een hand onder de riem te steken. Denk je dat hij bij Anzhi niet genoeg heeft verdiend om dit er eventjes bij te doen?

19 februari 2014 om 12:16

die één keer per week van amsterdam naar eindhoven kost guus hiddink alleen maar geld, wat denk je wel wat zo'n dikke bentley zuipt en daarbij moet hij ook zijn chauffeur betalen..

Van marwijk komt ook bij studio voetbal vaak wel erg betweterig over. Vliegt bovendien snel in de verdediging. Leuke analyses zullen dat zijn in familiekring met van Bommel. Van gaal is ook een betweter maar dat heeft tevens iets aandoenlijks en amusants en bovendien maakt hij het haast iedere keer ook keihard waar. Van marwijk is wel erg saai met zijn onderkoelde analyses. Hoop niet dat Feyenoord hem weer aanstelt.

Waardeloos mannetje die van Marwijk, bij oranje duurde het nog een paar jaar voordat hij de boel af wist te breken, grotendeels natuurlijk omdat hij daar minder contact had met zijn spelers.
Bij een club als Hsv, waar hij veel vaker met de spelers in contact mocht komen e.d. is hem dit veel sneller gelukt.

Wanneer ze drie wedstrijden winnen staan ze weer op een 13e plek. Gewoon geluk hebben.

HSV zien spelen dit weekend maar ze waren dramatisch ik denk dat ze net boven de degradatiezone blijven.

Van der Vaart had best terug mogen komen naar Ajax ik zie niet de mooie kant van die club.

Hamburger of Ajax?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren