Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mendy: ‘Ik kijk naar Haaland zoals ik ook kijk naar Christian Benteke’

Laatste update:

Chelsea-keeper Édouard Mendy is klaar voor het nieuwe Premier League-seizoen. In een interview wordt de komst van topspitsen Erling Braut Haaland (Manchester City) en Darwin Núnez (Liverpool) naar de Engelse topcompetitie besproken met Mendy. De dertigjarige sluitpost geeft aan dat hij klaar is om ook deze spitsen af te stoppen.

“Ik bestudeer heel veel spitsen. Daarbij pak ik nooit één spits of één team er specifiek extra uit. Ik moet mij richten op elke spits en elk team waartegen we spelen. Ik ga me niet ineens meer voorbereiden omdat Haaland nu bij City speelt”, zegt Mendy, geciteerd van het Engelse Goal. Mendy werd dit jaar de eerste Afrikaanse keeper die zich ‘beste keeper van de wereld’ mag noemen.

Mendy legt zijn antwoord verder uit aan de hand van een bijzondere vergelijking. “Ik kijk naar Haaland zoals ik ook kijk naar Christian Benteke (Crystal Palace). Zoveel verschil is er niet. Ik maak me niet druk om een individu en moet gewoon gefocust zijn om een aanvaller van het scoren af te houden. Haaland is een aanvaller en een aanvaller kan scoren. Ik moet hem zien te stoppen. Daar heb ik altijd mijn methodes voor, maar die ga ik niet vertellen.”

Tegenover de komst van supersterren als Haaland en Núnez staat het vertrek uit de Premier League van Sadio Mané. Een goede vriend van Mendy, met wie hij samen zijn interlands speelt bij het Senegalese nationale elftal. “Dat is een groot verlies voor de Premier League. Zowel vanwege zijn kwaliteiten op het veld, als vanwege zijn persoonlijkheid. De mensen in de Bundesliga en fans van Bayern München zullen van hem gaan genieten. Mané is een groot voorbeeld voor jonge spelers. Hij is een geweldig persoon.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Haaland gaat denk ik echt een sensatie worden in de PL. In mijn ogen was dat ook echt hetgeen wat city miste. Een killer !! Die gaat er 25+ inschieten dit jaar. keer met Pep zijn aanvallende speelstijl. Moeten ze hem wel echt als spits gaan gebruiken en niet in de halve finale hem als back opstellen als nieuwe truck van Pep.

14 juli 2022 om 14:20

Met Pep Roulette weet je het maar nooit

14 juli 2022 om 15:08

Ik wil het nog wel eens zien in de PL. Dortmund en de Bundesliga hebben geen teams die heel erg goed de bus voor de goal willen zetten of kunnen zetten en de PL heeft toch wel een aantal teams waar het lastig is om ruimte te krijgen in de laatste 3e van het veld in veel wedstrijden voor City.

Het zal met het grote aantal sterke verdedigers toch wel vechten en beuken gaan worden voor Haaland, ondanks dat je natuurlijk met de Bruyne alleen al alles op maat krijgt.

14 juli 2022 om 15:22

Haaland met zijn fysieke kracht, snelheid en anticipatie, met Silva en de Bruyne achter hem- het wordt echt knallen hoor. Er zit zoveel beweeglijkheid om hem heen dat het bijna onmogelijk is dat ie geen ruimtes kan vinden.

14 juli 2022 om 16:10

De beweeglijkheid zijn de verdedigers in de PL toch al jaren gewend de enige andere factor is Haaland. Tot en met je 2e komma dus. Alles wat daarna komt kunnen we wegstrepen

De verdedigers gaan het zwaarder krijgen zeker, maar onderschat ook niet de verdedigers in de PL er lopen heel wat grote en snelle beren rond die ook kunnen voetballen.

Het lijkt mij als keeper lastig om spitsen te bestuderen aangezien elke wedstrijd verschillende situaties zich voordoen en uit elke hoek en positie geschoten kan worden. Het lijkt mij dat verdedigers veel meer baat hebben bij het bestuderen van spitsen, maar het kan nooit kwaad als keeper zijnde. Logisch ook dat hij dan niet meer aandacht besteedt aan een Haaland dan een Benteke

14 juli 2022 om 14:47

Denk als keeper ook wel, het is denk ik vooral als keeper belangrijk om te weten hoe de spits waar je tegen speelt schiet en hoe hij schiet, iedere spits heeft een bepaald trekje voordat hij zijn trekker overhaalt.

Waar kijkt hij heen? Met welke poot schiet hij het liefst? Wat voor bewegingen maakt hij graag? Kapt hij zijn verdediger graag uit of schiet hij toch liever van afstand? Dat soort dingen tellen echt absoluut mee.

Zo veel verschil is er niet? Haaland Is een dodelijke speler, die tot nu toe overal heeft gescoord. Benteke is zo slecht die hoeft je niet van het scoren af te houden, dat doet ie zelf wel.

14 juli 2022 om 14:31

In principe zegt hij toch niks geks? Hij bedoeld dat er qua voorbereiding niet zoveel verschil is, omdat die waarschijnlijk traint op elk soort situatie. Dat Haaland kwaliteit niet zoveel verschilt van Benteke zegt hij niet.

14 juli 2022 om 14:51

Niet voor elke speler en situatie kan je je trainen. Bij een Benteke weet je vaak al wat hij gaat doen als die 1 op 1 gaat met de keeper, en dat is 9 van de 10 keer recht op de keeper schieten. Spelers als Haaland hebben meer onvoorspelbaarheid en kunnen op soort momenten de keeper totaal kansloos laten. Dus je moet ze zeker niet zien als allebei zijn aanvallers

14 juli 2022 om 14:35

Hahahahaha. Truth!

14 juli 2022 om 15:50

Hij bedoelt maar dat je altijd paraat moet staan als doelman. Dat snap je zelf toch ook wel.

Zag de titel op UK Twitter een paar uur geleden en dacht zowiezo gaat voetbalzone dit oppikken en overbodig reageren. Dit verbaasd me niet

Dit is media weer haat zaniken richting Chelsea. Heel volwassen dit hahaha

Mendy hoeft niet bang te zijn, ik denk dat de centrale verdedigers op hun beurt last gaan hebben van deze snelle maar ook sterke aanvallers. Gewoon combinaties van Aguaro/drogba lijken het wel en ik lees niets dan berichten dat Matip en V Dijk maar wat blij zijn dat Darwin nu aan onze kant zit, zal voor Diaz/laporte/stones ook wel zo zijn gok ik :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren