Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay bekroont basisplaats met goal en maakt bijna werelddoelpunt

Laatste update:

Atlético Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in LaLiga. De ploeg van trainer Diego Simeone won in het eigen Cívitas Metropolitano met 2-0 van Valencia. Samuel Lino, vorig seizoen nog actief voor Valencia, en Memphis Depay maakten de doelpunten. Atlético komt dankzij de zege in punten gelijk met FC Barcelona (44). Girona en Real Madrid hebben respectievelijk elf en tien punten meer, waardoor een plek bij de eerste drie momenteel het hoogst haalbare lijkt voor los Colchoneros.

Aan de kant van Atlético mocht Memphis starten. De Oranje-international viel midweeks in de Copa del Rey in tegen Sevilla en verzorgde toen het enige doelpunt van de wedstrijd. Memphis vormde een spitsenkoppel met Antoine Griezmann, wat inhield dat Álvaro Morata genoegen moest nemen met een plek op de bank. Arthur Vermeeren, die overkwam van Royal Antwerp FC, zat voor het eerst op de bank bij de Madrilenen. Een invalbeurt, en dus zijn debuut, zat er nog niet in voor de Belg.

Na een vrij timide openingsfase begon Atlético steeds meer op de deur te kloppen. Het spel speelde zich steeds meer af rondom de zestien van Valencia. Na prima combinatiespel tussen Memphis en Griezmann werkte laatstgenoemde teleurstellend af. Atlético bleef de druk opvoeren en dat leverde Griezmann een nieuwe prima kans op. De Fransman schoot dit keer uit een vrij scherpe hoek op Giorgi Mamardashvili.

Valencia overleefde de Madrileense storm en zal stiekem zelf aan een voorsprong hebben gedacht nadat Stefan Savic hands leek te maken. Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea ging naar het VAR-scherm en kwam tot opluchting van Metropolitano tot de conclusie dat het geen strafschop was.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor Atlético. Een schitterende pass van Griezmann werd op waarde geschat door Lino, die de bal een keer liet stuiteren en vervolgens overtuigend binnenschoot: 1-0.

Atlético drukte na rust door en ging op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Savic kopte prima in uit een hoekschop, maar zag Mamardashvili redding brengen. Even later was het alsnog raak. Een schitterende dieptepass van Koke kwam aan de rechterkant van het veld terecht bij Nahuel Molina. De Argentijn gaf na een goede eerste aanname voor op Memphis, die er met een vallende kopbal 2-0 van maakte.

Memphis was in de fase daarna dicht bij een schitterende treffer. Met een hakbal wipte hij de bal over zijn directe tegenstander heen, om vervolgens verwoestend uit te halen. De aanvaller zag zijn inzet maar net op het dak van het doel belanden. Na een vermeende overtreding van José Gayà kreeg ook Atlético een penalty, maar De Burgos Bengoetxea kwam terug op zijn beslissing. Grote gevolgen had dat niet voor Atlético, dat geen moment meer hoefde te vrezen voor de overwinning.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zul je zien, zet Koeman hem op het EK gewoon weer in de Spits...

29 januari 2024 om 00:23

Je ziet liever Weghorst of Brobbey?

Laten we wel zijn, als Memphis regelmatig speelt bij Atletico en zijn doelpuntjes blijft meepikken, dan zou elke bondscoach hem opstellen. Tis nou niet alsof we een Haaland en Mbappe op de reservebank hebben zitten.

29 januari 2024 om 01:10

@MOB031En terecht ook. Heeft zich allang bewzen bij het Nederlands elftal dus als hij in vorm is speelt hij.Anderen die komen verre weg niet aan het moyenne van Memphis bij Nederland.

Het lijkt mij toch wel duidelijk dat Brobbey inmiddels wel beter is dan Depay. Leuk dat Depay scoort, hoop dat hij vanaf nu gewoon dit blijft en mijn ongelijk bewijst.

28 januari 2024 om 23:44

Dat is mij helemaal niet duidelijk. Depay heeft op jonge leeftijd al meer in de ED laten zien dan Brobbey. Ik zie Brobbey graag en denk dat het echt een goede kan worden, maar wat goals tegen Heracles en Almere zegt natuurlijk niet alles.

29 januari 2024 om 00:04

Depay, Brobbey, Zirkzee, Weghorst, Dallinga. We hebben in ieder geval wat opties en diversiteit bij oranje in het elftal.

29 januari 2024 om 00:33

Brobbey zal zich toch eerst moeten bewijzen voordat je zoiets kan zeggen. Heeft pas 1 interland en een half goed seizoen bij Ajax, dat is toch wat weinig voor een basisplaats in Oranje.

Memphis is geen wereldtopper maar pikt zijn goaltjes op een veel hoger niveau toch wel mee. Ik denk eerlijk gezegd dat Gakpo een grotere concurrent is voor de spitspositie, al kan je ze natuurlijk ook allebei opstellen.

29 januari 2024 om 01:17

@hangover96

Het is zelfs zo dat Memphis gezien hij elk moment een beslissende actie kan hebben ook al speelt hij een mindere wedstrijd dat dit juist in zijn voordeel getuigt.

De meeste spelers zijn vrijwel nooit beslissend als ze een mindere wedstrijd hebben. Hij dan weer vaker wel.

Aangezien wij bij Nederland ook nul van zulke aanvallers hebben en je er niet altijd op kan rekenen dat het lekker loopt, zou ik altijd Memphis opstellen..

Ik denk dat juist Memphis de perfecte speler is voor Xavi om mee te spelen. Ik verwacht ook dus dat Xavi losbrandt als Memphis terug is.

29 januari 2024 om 07:35

Als je alles altijd zelf doet ipv aan je teamgenoten te denken en als team te spelen, ben jij ook degene die de mooie dingen laat zien. Zeker als je fanboys de tig keer dat je hopeloos faalt als haten afdoen en die paar succesacties tegen San Marino of Schotland weer uit de hoge hoed toveren...

29 januari 2024 om 08:45

Toch merkwaardig dat je het af wil doen als "een paar succesacties tegen San Marino of Schotland", terwijl Memphis met een veel minder goed Oranje, vaker beslissend is geweest tegen toplanden dan een van Persie.

Ik beweer niet dat van Persie een mindere speler zou zijn, maar in Oranje absoluut wel.

29 januari 2024 om 16:58

Nou ja, wanneer is Memphis beslissend geweest tegen toplanden? Hij heeft geloof ik maar 1 niet-vriendschappelijke goal tegen een topland gemaakt in zijn hele tienjarige interlandcarriere, en dat was een met 3-2 verloren pot tegen Duitsland.

Het is wel een goede speler natuurlijk.

29 januari 2024 om 07:14

Dan heb je er weinig kijk op. Brobbey komt nog niet eens in de buurt bij Depay.

Die jongen lijkt meer gewaardeerd in Atleti door zijn ploeggenoten ten opzichte van de mensen in Nederland.

29 januari 2024 om 07:33

Wat is je punt? Wil je zeggen dat "de mensen in Nederland" het verkeerd zien en waarom dan? Beetje gekke kreet op deze manier... Overigens lijkt het me best een aardige jongen, maar in Nederland heeft hij zo vaak bewezen geen teamspeler te zijn en als het niet loopt liever z'n eigen pingel-afstandsschoten-show te willen produceren dan tactisch als leider op te staan en aan het team te denken. Beetje als Suarez onder Jol bij Ajax in die zin dat je de beste individuele speler kunt zijn (misschien), maar eigenlijk het proces van als team groeien en werken tegen houdt. Ik zie veel liever Brobbey, Gakpo, Malen, Berghuis in het Nederlands elftal dan Memphis. Geldt overigens ook voor Bergwijn

29 januari 2024 om 08:58

Een compleet relaas houden dat waardeloos is door te stellen dat je dan liever Berghuis ziet.

29 januari 2024 om 13:42

Verder inhoudelijk nog reactie? Zou leuk en interessant zijn, denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren