Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Megatransfer verandert alles: ‘Mijn familie leed honger, maar nu nooit meer’

Laatste update:

Endrick verheugt zich enorm op zijn overstap naar Real Madrid. Het zeventienjarige toptalent van Palmeiras tekende al een jaar geleden een lucratieve verbintenis bij de Koninklijke, maar zal pas op 1 juli 2024 daadwerkelijk in de Spaanse hoofdstad gaan spelen. "Het is een enorme uitdaging die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt", zegt Endrick.

Al op zeer jonge leeftijd maakte Endrick vanuit Brazilië grote indruk op de Europese topclubs. De jonge spits besloot in december 2022 om voor Real Madrid te kiezen. De Spaanse grootmacht betaalt daarvoor in totaal liefst zestig miljoen euro. Endrick was onlangs in Madrid om zijn contract daadwerkelijk te ondertekenen.

Daar sprak het linksbenige toptalent ook met Marca, de grootste sportkrant van Spanje. "Ik heb op dit moment nog genoeg om voor te spelen met Palmeiras, maar ik denk natuurlijk ook al vaak aan Real Madrid", zegt Endrick.

Endrick kreeg deze maand de gelegenheid om zijn landgenoten Vinícius Júnior en Rodrygo te spreken, een duo dat eveneens op jonge leeftijd vanuit Brazilië bij Real Madrid terechtkwam. "Ik kon gelukkig al wat tijd met hen doorbrengen", zegt Endrick. "Ze hebben me veel dingen verteld over het dagelijks leven, over de grootsheid van de club in alle opzichten, maar ze zeiden me dat je het pas echt beseft als je daar speelt."

Endrick weet dat de kans bestaat dat hij in Spanje slachtoffer wordt van racisme, zoals Vinícius met regelmaat meemaakt. "Ik heb al te maken gehad met racisme, maar het kan me niet schelen. Hoe meer ze het doen, hoe meer ik ze uit zal lachen", zegt de jongeling. "Ik voer deze strijd samen met Vini, Rodrygo en al diegenen die lijden onder racisme."

Familie speelt een belangrijke rol in het leven van Endrick. "Het is een lange en soms zware reis geweest voor mijn familie. Ze hebben me enorm geholpen, ze stonden altijd aan mijn zijde."

Endrick weet dat hij zijn familie dankzij zijn goedbetaalde contract in Madrid extra zal kunnen ondersteunen. "Mijn familie heeft slechte tijden gekend, met daarin ook momenten van honger. Mijn grote doel is om dat nooit meer te laten gebeuren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Endrick gaat een wereldspeler worden binnen een paar jaar, ik hoop dat hij de zelfde ontwikkeling kan doormaken als Vini en Rodrygo nu, Real heeft ook echt een prachtige Braziliaanse aanval met Vini-Endrick-Rodrygo

Zulke artikels die VZ maakt kan ik altijd waarderen complimenten hiervoor!

Voor dit soort jongens is voetbal niet alleen maar het mooie spelletje zoals wij dat kennen maar ook een grote kans om te ontsnappen aan honger en armoede. Persoonlijk ben ik wel fan van dit soort jongens. Het zorgt vaak toch voor iets meer een over mijn lijk mentaliteit!

25 december 2023 om 22:42

ja maar vaak ook voor korte duur. Ze pieken vroeg om zich "vrij" te spelen uit de armoede. En daarna is alles niet meer zo belangrijk lijkt het wel. Is opzich logisch, maar wel jammer van die braziliaanse super talenten.

26 december 2023 om 10:36

Valt me trouwens op dat het altijd gaat om vaak aanvallers die een korte piek moment kennen. Vaak hebben Braziliaanse verdedigers echt veel langere grotere carrières en vallen die niet in dat ‘gefeest of problemen etc.’

Hij zal het natuurlijk allemaal nog moeten waar maken maar het vertrouwen is groot. Is nog een jonge jongen maar oogt al heel volwassen. Een speler met veel potentie. Real Madrid moet hem wel uit de enorme druk houden. Het is goed dat nu jongens als Vini, Jude en Rodry de boel wat dragen in de aanval want die kunnen die druk wegnemen.

Overigens zijn bedrag was 35 miljoen vast plus 25 mil aan variabelen! Groot verschil!

Enorm groot talent dit. Zeker omdat veel mensen in Brazilië zeggen dat Endrick de grootste talent is daar sinds Neymar. Hopelijk dat hij dezelfde weg kan bewandelen als Vinicius en Rodrygo. Maar goed dat kost tijd natuurlijk. Verwacht nog niet heel veel van hem in zijn eerste seizoen. Hopelijk er een topaanvaller bij komt zodat Endrick in de schaduw zich goed kan ontwikkelen.

Dit is echt een toptalent. Als Barca zijnde jaloers dat Real hem heeft binnen weten te halen. Als groot aanhanger van de selecao hoop ik dat hij het individueel goed zal doen. Dat staat natuurlijk haaks op elkaar, maar ben geen misgunner. Bij Barca zal het beleid op de schop moeten. Wat een wanbeleid zeg. Kijk en leer.

25 december 2023 om 23:54

@Joga_Bonito10

Gelukkig hebben we Vitor Roque wel, dat is na mijn mening ook veel meer een pure afmaker dan Endrick, ik vind Endrick en Roque wel gelijkwaardig.

Verder met je eens ben zelf ook een beetje jaloers op het feit dat Real zoveel Braziliaanse talenten binnenhaalt.

Maar niet opgeven maat wij Culers komen er wel bovenop en komen terug waar Barca stond!! Visca el Barca Visca Catalunya💙❤️🙏🏻

Mooi interview en wat hoop ik dat deze jongen het gaat waarmaken. Het is trouwens geen 60 miljoen maar tegen de 40 miljoen. 60 is inclusief .
Real Madrid heeft echt de toekomst. Hoop ook op een goede trainer met visie mocht ancelotti richting Brazilië gaan. Een trainer die al deze jonge jongens beter zal maken. Persoonlijk zou ik een Jurgen Klopp willen zien.

Ik ben blij dat Endrick in een warm nest terechtkomt, waar de sfeer goed is, waar er een goeie balans is tussen ervaren, oudere spelers en jonge honden, waar er landgenoten zijn die hem opvangen, alle omstandigheden zijn daar om dit te doen uitmonden in een succesverhaal. Hopelijk voor mijn club en voor hem komt dit ook zo uit.

Hij is ook pas 17 en heeft nu al bijna 7 miljoen volgers op Instagram. Nou ben ik persoonlijk niet zo thuis met sociale media, maar aan de hand van deze cijfers kan je tegenwoordig wel al zien hoe groot je al bent en zult worden.

Real Madrid heeft echt wel iemand binnengehaald, bizar wat een talentvolle voorhoede zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren