Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marseille zorgt voor sensationele ommekeer, Lyon niet gelijk met PSG

Laatste update:

Olympique Marseille heeft de laatste strohalm in de race om de Franse landstitel gegrepen. Na de nederlaag van Paris Saint-Germain, zaterdagavond, volstond alleen de winst op hekkensluiter Troyes en zo geschiedde. Dat ging echter moeizamer dan verwacht: de bezoekers namen twintig minuten voor tijd de leiding en leken op weg naar een stunt. Pas in de slotfase draaide L’Ohème de wedstrijd om. Olympique Lyon lukte dat niet: de nummer twee van de Ligue 1 kwam na een vroege achterstand bij Stade Brest niet verder dan de gelijkmaker.

/

Olympique Marseille - Troyes 2-1
Winst was voor Olympique Marseille het enige dat telde tegen de hekkensluiter van de Ligue 1. De gastheren uit het zuiden van Frankrijk hadden het echter bijzonder lastig tegen de goed georganiseerde bezoekers en vonden slechts sporadische openingen in de afweer. Met name Jordan Ayew was actief, maar verder dan één gevaarlijke poging voor rust kwam hij niet. Die inzet verdween centimeters naast het doel van Yohan Thuram. André-Pierre Gignac toonde zich eveneens dreigend. Dat de treffer niet viel werkte in het voordeel van de gasten, die meer vertrouwen kregen. Dat betaalde zich twintig minuten voor tijd uit: spits Marco kwam vanaf links naar binnen en schoot onhoudbaar in de hoek binnen.

Een sensatie leek daarmee in de maak, maar een knotsgekke minuut draaide het duel volledig om. Negen minuten voor tijd zorgde Modou Sougou met een van richting veranderde voorzet fortuinlijk voor de gelijkmaker en nog geen zestig seconden later was het wederom raak. Mathieu Valbuena vond Sougou met een schitterende pass, waarna de buitenspeler Gignac perfect op maat bediende: 2-1. Bijna maakte Marcos er vijf minuten voor tijd alsnog 2-2 van, maar de volley van de Braziliaan verdween rakelings over het doel van Steve Mandanda. Het zou het laatste wapenfeit van de onderhoudende ontmoeting blijken.

Stade Brest - Olympique Lyon 1-1
Door de nederlaag van Paris Saint-Germain was Olympique Lyon zondag in de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen met de koploper, maar les Gones faalden jammerlijk in die missie. Aan het slordige puntverlies bij laagvlieger Stade Brest lag een matige openingsfase ten grondslag. Een fraaie een-twee tussen Magaye Gueye en Kamel Chafni, na acht minuten spelen, bracht laatstgenoemde in stelling. Lyon-doelman Rémy Vercoutre had geen antwoord op de inzet van de Marokkaans international. Het was veelzeggend dat de gelijkmaker, acht minuten ná rust, van een speler van de thuisploeg kwam. Een inzet van Lisandro López verdween via Tripy Makondo in het doel. Verder dan de 1-1 kwamen de bezoekers niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Lyon twee dure punten laat liggen. Is eerste jaar dat ik voor L'om én voor Lyon supporter. Vorig jaar was dat Lille en Montpellier (rarara hoe kwam dat). PSG blijft koploper maar hopelijk niet meer voor al te lang.

Lyon verdient het ook niet om kampioen te worden als je zo'n grote kans om gelijk te komen bovenaan onbenut laat. Enige opsteker voor Les Gones is dat PSG nog voor 3 prijzen meedoet en daardoor misschien nog punten gaan laten liggen.

3 maart 2013 om 22:06

Op basis van één (niet eens zo heel slechte) wedstrijd verdient Lyon het niet kampioen te worden? PSG verdient het zeker ook niet omdat het twee uitwedstrijden achter elkaar tegen degradatiekandidaten verliest?

3 maart 2013 om 23:54

En Brest is geen degradatiekandidaat?

Zoals ik al zei, PSG doet nog mee op 3 fronten en heeft een hele drukke schema. Lyon heeft dat excuus niet.

4 maart 2013 om 00:27

PSG heeft geen enkel geldig excuus om te verliezen bij degradatiekandidaten, alleen Pastore heeft al meer gekost dan alle spelers bij de tegenstander bij elkaar en dan heb je nog Ibrahimovic, Thiago Silva en Moura die al evenveel kostten. Lyon laat de afgelopen jaren alleen maar spelers gaan en speelt voor de helft met eigen jeugd, dan is het een stuk logischer om op z'n tijd punten te laten liggen bij degradatiekandidaten.

Zou Lyon kampioen worden, dan zou dat een enorme prestatie zijn van Lyon en een enorme schande van de Parijzenaren, daar doet wat meer wedstrijden spelen helemaal niets aan af. Zeker ook omdat ze heel wat geld hebben besteed (en hebben kunnen besteden) aan een goede bank (gameiro als wisselspits bijvoorbeeld). PSG kampioen zou doodnormaal zijn daarentegen, die club geeft zo ontzettend veel meer uit dan de rest.

4 maart 2013 om 01:02

Dat Lyon een aantal jeugdspelers laat starten maakt het nog niet meteen de helft. Met de 33 jarige Malbranque erbij zou het aantal op 4 komen voor vandaag.

Iedereen weet dat PSG veel heeft uitgegeven en dat ze de gedoodverfde titelkandidaat zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook met die druk om kunnen gaan of dat daar hun prioriteit ligt. Ik denk namelijk dat de sjeiks veel liever zien dat ze de CL winnen.

4 maart 2013 om 01:45

Normaal doet Gonalons mee in plaats van Mvuemba, dan heb je er 5 (alle jeugdspelers in de basis van vandaag zijn normaal ook basisspelers). Dat vind ik aardig de helft (ook omdat er zo nu en dan nog meer meedoen en precies de helft nu helemaal niet kan).

Verder heeft PSG een hele hoop gelouterde spelers gehaald die al lang meedoen in de top, lijkt me onwaarschijnlijk dat die niet tegen de druk kunnen. Dat zou je eerder zeggen van de jonge Lyonnais, die eigenlijk per se CL moeten halen dit jaar. Dat de sjeiks eerder CL willen winnen dan de Ligue 1 lijkt mij ook, maar het lijkt mij ook dat zij weten dat dat dit seizoen nog erg onwaarschijnlijk is. Daarbij smacht PSG ook echt wel naar de titel, is al ontzettend lang geleden dat ze die hebben gepakt. Overigens nogal tegenstrijdig dat je je eerst afvraagt of ze wel met de druk om zouden kunnen gaan en dat je vervolgens oppert dat die competitie helemaal geen prioriteit heeft, dat klinkt alsof je maar wat roept.

Mooi dat Marseille alsnog wint. Hopelijk kan Lyon of het liefst Marseille de koploper uit Parijs nog afstoppen, al zie ik dat niet gauw gebeuren, helaas...

Matige openingsfase van Lyon zoals het artikel terecht aangeeft, maar in de tweede helft en zeker in de slotfase was Lyon duidelijk sterker. Wat een kansen liet Lyon liggen zeg, bal van de lijn gehaald, Licha die een enorme kans miste, Gomis die in de laatste 10 seconden nog 2 millimeter naast schoot... Zonde, maar de titel is in ieder geval weer in eigen hand en dat is al meer dan ik 2 weken geleden (of aan het begin van het seizoen) had durven dromen.

Veld was trouwens erbarmelijk slecht zeg in Brest, desondanks liet Lyon bij vlagen nog best aardige combinaties zien. De toekomst ziet er goed uit voor dit jeugdige, talentvolle elftal.

Dat Saint-étienne de subtopper tegen Olympique Nice wint met 4-0 is geen nieuws? Staan echt maar op 2 punten van L'om. Een speler breekt zijn enkel, hoor je niks over. Tenzij het de Premier League zou zijn.

Voetbalzone, jullie vergeten de wedstrijd van deze speelronde in de Franse competitie. Saint-etienne (een club die zomaar een cl ticket kan gaan pakken dit seizoen) tegen het Olympique Nice van Cvitanich, wat zeer goed presteert dit seizoen. Clement die zijn enkel breekt door een verschikkelijke horror tackle. En natuurlijk het super koppel voorin bij Asse van Mollo, Brandao en ''spiderman'' Aubameyang. En deze wedstrijd word gewoon ''even'' 4-0 gewonnen door Asse. Slecht voetbalzone.

Allez les Vertz!

Pff zoals het hele seizoen was het niet om aan te gluren, zeker de eerste helft niet maar toch pakken we weer 3 punten in het laatste deel. Gewoon 3e plek vast houden,cl halen en dan volgend seizoen met nieuwe spelers beter voetbal en dezelfde instelling Gaan we psg het nog lastiger maken.

Volgende week op naaar lyon!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren