Manchester City toont veerkracht en wint doelpuntrijk duel in Japan

Manchester City heeft zondag in een oefenduel het Japanse Yokohama F. Marinos met 3-5 verslagen. In het Japan National Stadium kwam de thuisploeg wel verrassend op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust trok City de stand gelijk en na rust liep de Engelse kampioen verder uit naar 2-4. In de slotfase kwam Yokohama nog wel terug tot 3-4, maar het mocht niet meer baten voor de Japanners: Haaland deed namelijk nog en duit in het zakje en besliste de eindstand op 3-5. John Stones, Julián Álvarez, Erling Braut Haaland (twee keer) en Rodri namen de doelpuntenproductie van City voor hun rekening.

City begon de wedstrijd bepaald niet met een B-team. In de basisopstelling was de verdediging op slechts één plek anders dan in de gewonnen Champions League-finale tegen Internazionale (1-0 winst). Kyle Walker, Stones, Manuel Akanji en Nathan Aké vormden namelijk de achterhoede. Verder mochten onder meer aanwinst Mateo Kovacic, Jack Grealish en Álvarez vanaf de start meedoen tegen de Japanners.

In de 27e minuut was het Yokohama dat verrassend op voorsprong kwam. Op de counter brak de Braziliaanse spits Anderson Lopes door. Eerst wist doelman Stefan Ortega nog te redden, maar in tweede instantie was het raak voor Lopes. Zo'n tien minuten later verdubbelden de Japanners de marge via rechtsachter Ken Matsubara, die alle tijd en ruimte had om raak te schieten.

Nog voor rust wisten the Citizens de schade te herstellen via Stones en Álvarez. Laatstgenoemde mocht raak schieten na een blunder van jewelste van de Yokohama-doelman. In de tweede helft wist City zaken op orde te stellen. Doelpunten van invaller Haaland en Rodri leken de eindstand op 2-4 te bepalen. Kenta Inoue maakte er na miscommunicatie tussen doelman Ortega en Rico Lewis in de slotfase van het duel echter nog 3-4 van en nog later in het duel besliste Haaland dan echt de eindstand, door er nog 3-5 van te maken.