Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Malacia reageert voor het eerst op desastreus verlopen WK: ‘Zat erdoorheen’

Laatste update:

Tyrell Malacia werd tijdens het afgelopen WK een van de weinige Oranje-spelers zonder speelminuten. De linksback van Manchester United kreeg geen minuut gegund door bondscoach Louis van Gaal en dat knaagde behoorlijk, zo vertelde hij dinsdagavond na afloop van de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest in gesprek met Viaplay. Malacia erkent dat hij er in Qatar 'even doorheen zat' en het moeilijk had.

"Het is heerlijk dat je met 3-0 wint en de nul houdt als verdediging", begint Malacia na de 3-0 zege op de nummer voorlaatst in de Premier League. United opende de score via Marcus Rashford uit een ingestudeerde corner. De spits werd bediend door Christian Eriksen en schoot feilloos raak. "Als staf zijn ze daar altijd mee bezig", gaat Malacia verder. "Ze analyseren de tegenstanders altijd heel goed en we wisten waar de ruimte lag. Op de training ging dat ook goed en het heeft goed uitgepakt vandaag. We hebben daar de kwaliteiten voor, daar ben ik niet bang voor."

Malacia fungeerde tegen Nottingham weer als linksback, waar hij tegen Fulham nog als rechtsback werd geposteerd door Erik ten Hag. Luke Shaw, zijn grootste concurrent op de linksbackpositie, vormde met Raphaël Varane verrassend genoeg het hart van de defensie en vervulde die rol met verve. Malacia is niet van mening dat hij nu een concurrent kwijt is. "Ik moet gewoon zorgen dat ik daar (als linksback, red.) goed speel. Tegen Burnley in de EFL Cup stond ik er ook en ik wil die lijn doortrekken. Het is aan de trainer om te bepalen wie op welke positie speelt."

Tot dusver kijkt Malacia met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden in Engelse dienst. "Ik heb een kleine dip gehad, maar ken mezelf en weet dat ik mij altijd terugvecht in de basis en daar ben ik nu weer mee bezig. Ik speelde niet goed tegen Manchester City en een wedstrijd later maakte ik een klein foutje (tegen Omonia Nicosia, red.) en dan moet de trainer keuzes maken. Hij maakte op dat moment de keuze, dan moet ik zorgen dat ik goed train. Ik weet dat ik dan weer terug moet naar de basis. Dat heb ik gedaan, dat heeft hij ook tegen mij gezegd, en ik ben blij dat ik er nu weer mag staan."

Voor Malacia komt daarmee alsnog een mooi einde aan het kalenderjaar 2022, dat als een nachtkaars leek uit te gaan met het teleurstellend verlopen WK. De verdediger kwam niet voor in de plannen van Van Gaal en bivakkeerde alle wedstrijden op de bank. "Het is natuurlijk moeilijk als je geen minuten mag maken. Je blijft elke wedstrijd hopen en je doet je best, maar dat was zeker moeilijk. Ik heb even een moment gehad dat ik erdoorheen zat, maar daar moet je doorheen. Als voetballer wil je het liefst spelen. Ik weet ook dat het ineens kan gebeuren en dan moet je er staan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde een verschrikkelijk matige pot gister. Lijkt het vooral aan voetbalintelligentie te missen als je ziet hoeveel dekfouten hij maakt per wedstrijd. Hij moet echt een tandje bij gaan zetten wil hij niet in een tweede Donny van de Beek eindigen bij United.

28 december 2022 om 09:11

Ik vond hem in de beker erg zwak afgelopen weekend. Maar juist gisteren speelde Malacia echt een prima partij hoor. Dan hebben we echt een andere partij gezien. Ik vond alleen Wan-Bisakka en Antony erg zwak gisteren. En Garnacho heeft wel eens betere invalbeurten gehad

28 december 2022 om 09:19

Dan hebben we inderdaad een andere pot gezien. Vond Wan Bissaka vrij overtuigend en solide spelen, waar Malacia naar mijn idee een bron van onrust was, zowel aan de bal als verdedigend. Werd te vaak afgetroefd op fysiek en slimheid en aan de bal gewoon erg onzorgvuldig, met name in de tweede helft.

28 december 2022 om 09:24

Ik wilde inderdaad ook zeggen dat ik Malacia vooral de eerste helft sterk vond. De tweede onzorgvuldiger klopt dus inderdaad wel.

Ik vond Wan-Bisakka ook niet zo zwak als Antony, maar aanvallend merk je dat zij samen echt niet kunnen. Ik vermoed ook dat het aan Antony lag (want jeumig, die was slecht), maar daardoor vond ik Wan-Bisakka ook allerminst overtuigend.

28 december 2022 om 09:39

Nou is Wan-Bissaka ook een historisch slecht in het aanvallende aspect, al helemaal aangezien hij er over heen moet en Antony naar binnen gaat.

28 december 2022 om 11:12

Malacia begon goed, smeet met zijn krachten toen en was in de tweede helft op gebrand.

28 december 2022 om 11:30

Malacia heeft de naam een bijtertje te zijn, maar moet echt uitkijken dat hij het daar niet op gaat verliezen want daar gaat hij niet mee compenseren.

Gisteren was niet superslecht, maar als je Shaw op de back ziet de laatste maanden is dat gewoon één van je beste spelers. Verdedigend solide, maar vooral voetballend een bron van rust. Schuift net zo makkelijk in in het middenveld als dat hij er aan de buitenkant overheen gaat en opent het spel net zo makkelijk vanaf achteruit als dat hij een voorzet van de zijkant geeft.

Dan is Malacia echt onrustig. Moet het duidelijk van zijn energie in de wedstrijd hebben, maar als dat wegvalt is het ook over. Toch is het niet abominabel, dus als hij gewoon focus in een wedstrijd ontwikkelt denk ik dat er als tweede keus nog wel wat inzit, veel meer dan ik dat gevoel bij Donny van de Beek het gevoel heb. Die is gewoon klaar.

Logisch en onbegrijpelijk dat hij niet heeft gespeeld. Blind speelde ook niet heel overtuigend en Malacia had zeker minuten mogen maken. Persoonlijk had ik hem ook liever in de basis gezien ookal ben ik Ajacied.

28 december 2022 om 09:04

Ik had hem veel liever in de basis gezien i.p.v. Blind. Dat was voor onze kansen aanzienlijk beter geweest. Hij kan die gehele linkerkant bestrijken. Hij voegt aanvallend meer toe (vorig seizoen waren zijn statistieken zelfs al niet minder dan die van Blind, die wordt geroemd om zijn aanvallende spel), staat verdedigend zijn mannetje en hij kan de gehele flank bestrijken. Dit was een zoveel beter optie geweest. Helaas heeft Van Gaal het alleen niet meer en komt hij met deze onbegrijpelijke keuze... Wat ook funest is geweest.

28 december 2022 om 09:26

Van Gaal dacht dat het nog 2014 was... Ben blij dat we van hem af zijn alleen zie ik ons wel die middelmatige reeks doorzetten met Koeman die natuurlijk ook heilig gaat vastklemmen aan de "gezellige vriendengroep" wat Oranje tegenwoordig is.

28 december 2022 om 10:18

Vooral dat laatste ergert mij idd aan Oranje. Alsof ze potverdorie een dagje uit hebben met de stichting.

Met al die gezelligheid en veren in elkaars reet stekend speelt er natuurlijk nooit iemand op het scherpst van de snede.

28 december 2022 om 10:27

@forza: Ja. Je zou toch hopen op een frisse wind een keer. Ik ben lichtjes bang voor hetzelfde. Al zou wat vernieuwing (klaassen en Blind voornamelijk) zeer, zéér welkom zijn.

28 december 2022 om 10:40

Ik irriteer mij meer aan de zogenaamde leiders in de groep als van Dijk en Depay, beide willen de grote ster spelen maar dit WK en het vorige EK zijn dat de 2 grootste faalhazen die er rondlopen, vooral van zulke spelers verwacht ik wat.. Dat Blind en Klaassen niet goed genoeg zijn weet iedereen, dat zij opgesteld worden kunnen ze ook niks aan doen

28 december 2022 om 10:41

Kokkie. Van Dijk en Depay kunnen er ook niks aan doen dat zij worden opgesteld. Dus daar mogen wij ook geen commenteer op geven dat zij in het veld staan? Want Blind en Klaassen moeten wij dus maar gedogen omdat zij niet goed genoeg zijn?

28 december 2022 om 10:47

Van Dijk en Depay zijn de 'grote sterren' dan verwacht ik er wel wat meer van dan wat ze op eind toernooien laten zien.. Overigens wel grappig dat Gakpo helemaal de hemel wordt ingeschreven omdat hij 3 goals maakt en verder onzichtbaar is geweest, Klaassen 1 goal, 2 assist en verder onzichtbaar en daar wordt een heel drama probleem van gemaakt.. Klaassen heeft dit toernooi meer impact gehad dan onze grote sterren, ohja ik zal Frenkie ook maar noemen als faalhaas voordat ik.de racisme kaart op m'n bordje krijg

28 december 2022 om 10:55

Gakpo vond ik ook niet heel bijzonder hoor. Maar klaassen zijn assist en goal heeft 0,0 met klasse of goed voetballen te maken. De assist op Gakpo tegen Equador die hadden jij en ik ook nog blind gegeven

28 december 2022 om 10:58

En daarom zitten wij thuis op de bank achter een schermpje andere voetballers af te kraken terwijl het eigelijk heel makkelijk is allemaal.. Ik zou zeggen, ga nog even trainen en ik hoop je te zien op het volgende EK

28 december 2022 om 11:01

Daarbij zijn die goal en assisten typisch Klaassen, elke andere willekeurige middenvelder was tegen Senegal nooit meer mee gelopen in de blessuretijd, bij die assisten komt het ook omdat Klaassen goed druk blijft zetten op de bal, iets wat niet iedereen doet.. Dat hij niet kan voetballen is een ander verhaal, dat zie ik helaas al jaren bij Ajax

28 december 2022 om 11:04

Kokkie. Welke middenvelder rent niet mee in blessuretijd terwijl heel de tent open is? Als wij dit soort dingen al als kwaliteit gaan aanstippen dan weet je inderdaad dat het om een speler gaat die voetballend niet veel kan.... Een beetje speler rent altijd mee in een counter en vooral een speler die nog maar 10 minuten in zijn benen heeft zitten. Bij klaassen worden altijd de simpele dingen tot grote hoogtes geschreven omdat die gewoon niet zo goed kan voetballen. Mocht een Kevin de Bruyne dit hebben gepresteerd dan gaat niemand roepen dat een gemiddelde middenvelder niet mee rent in een counter of dat die 2 assist en een goal had.

28 december 2022 om 11:07

Zijn er genoeg die het niet doen, en dat is idd zijn kwaliteit, Klaassen weet wel waar die moet staan en komen, scoort niet voor niks redelijk veel voor een non-voetballer.. Magoed, ieder z'n eigen mening, het is gewoon zo dat de 3 'grote sterren' minder impact hadden dan Klaassen, dat zegt verder heel veel over hoe geweldig het toernooi is verlopen

28 december 2022 om 11:17

Maar wat voor impact zou een Van Dijk (vond hem ook niet bijzonder, zoals heel het elftal) dan moeten hebben? Want je stipt goals en assist aan als graadmeter, maar dat klaassen zich verstopt en weet ik wel niet hoeveel balverlies heeft geleden wordt dan niet benoemd? En wie zegt dat een speler die ipv klaassen had gespeeld ook niet een goal en een assist had gehad? Ik bedoel zo'n Xavi speelt 10 minuten en heeft bijna een assist op Bergwijn met een hakje? Ik hoop gewoon echt dat Koeman Klaassen lekker op het bankje zet en hij nood nog 10 minuten laat spelen mocht je ballen gaan pompen. Maar als basisspeler echt nooit meer. Heeft daarvoor echt niks te zoeken en mag lekker blijven aanmodderen bij Ajax. Houdt de competitie nog spannend

28 december 2022 om 11:23

Van Dijk is de leider, hoort het team op sleeptouw te nemen, nadrukkelijk aanwezig in de opbouw, team goed neerzetten.. Niks ervan gezien.. Depay hoort dat in de aanval te doen dmv goals, assists, acties, goed samenspel, niks van gezien.. Frenkie hoort de verbinder te zijn, met slimme passes, een lange bal of zijn acties mensen uitspelen, niks van gezien.. En ik zeg nergens dat Klaassen geweldig is, alles behalve dat maar vind dat de kritiek erg overdreven is op sommige spelers terwijl er dit toernooi toch echt meer beroerde spelers rond liepen met een grote staat van dienst

28 december 2022 om 11:31

Ja ik verwacht ook meer van de genoemde spelers, maar van een international verwacht ik gewoon een bepaald basisniveau. En dat heeft klaassen gewoon niet en daar val ik over. Spelers als Frenkie hebben dat basisniveau wel en laten wat ook gewoon zien. Dat dat beetje extra er niet uitkomt dat is hun aan te rekenen, maar dat klaassen zich verstopt en moeite heeft met de meest simpele ballen is gewoon international onwaardig. Zet hem bij FC Groningen neer en Ajax zou hem nooit kopen en had ook geen WK gespeeld. Bij de 3 genoemde speler in jouw stukje is dat natuurlijk een stuk anders.

28 december 2022 om 11:52

Ben het wel met je eens alleen van dijk was er vorig EK niet bij.

28 december 2022 om 11:53

Moet je nagaan hoe sterk het punt van Kokkie is! Wanneer Van Dijk dus zijn verantwoordelijkheid had moeten pakken, dan is hij er gewoon niet. Ik snap wel dat Kokkie hem op basis daarvan dan een faalhaas vindt. Aanvoerder-onwaardig

28 december 2022 om 12:00

Dat EK was van Dijk juist heel sterk, niks verkeerd gedaan.. Echt een topspeler is het, beste verdediger ooit

28 december 2022 om 12:15

Dit is een hele vreemde reactie. Hij is natuurlijk wel absolute top. Hij heeft alleen een mindere fase. Aké is momenteel beter (en zodoende onze sterkste verdediger), maar Van Dijk heeft het al lang en breed laten zien. Jij zei hiervoor gewoon dingen die niet klopten, dit wordt aangekaart en dan kom je met zo'n "vreemde" reactie.

28 december 2022 om 18:49

Uit de feitelijke statistieken blijkt dat malacia aanvallend nul toevoegd. Hij rent naar voren en ja hij geeft soms ook een voorzet, maar ee zit verder geen gedachte achter. Malacia is verdedigend sterker, maar voetballend absoluut niet. Daarom is hij ook snel op de bank beland bij united.

Hij heeft in ieder geval het gif wat de Argentijnen bijv ook hebben en wat Oranje ontbeert. Dan zie ik dus liever zo'n gifkikker dan iemand die "een goeie bal kan inspelen".....
Speelde gisteren ietwat ongelukkig overigens

28 december 2022 om 10:43

Malacia is op z'n best als hij een vaste tegenstander heeft waar hij lekker kort op kan zitten, in een 532 waar hij een soort vrije man is denk ik dat het net als met Blind gewoon niks wordt.. Al die gasten zijn dat systeem niet gewend, zelfs Dumfries leek dit toernooi voor het eerst zo te spelen terwijl hij wekelijks dit systeem speelt.. Gewoon terug naar 433, wordt je ook geen kampioen mee maar met 532 ook niet, dan liever je eigen ziel houden

Aan zijn mentaliteit zal het niet liggen. Je kunt zien dat hij wel wat onwennig overkomt maar hij komt er wel imo. Daarnaast vind het ik nog steeds onbegrijpelijk dat hij geen enkel minuut heeft mogen speen tijdens dit WK. Voldoende wedstrijden gezien waar je Blind al eerder uit had kunnen halen en hem erin had kunnen zetten.

Daarom heb ik respect voor bondscoaches die iedereen minuten gunt op een eindtoernooi...

28 december 2022 om 10:10

Enerzijds mochten er nu meer spelers mee, maar je mag nu ook vaker wisselen, dus zeker mee eens

28 december 2022 om 10:42

Want als hij 5 minuten had mogen opdraven tegen Qatar had hij wel een goed gevoel gehad?

28 december 2022 om 12:22

Dan had hij tenminste nu wel kunnen zeggen dat hij een WK gespeeld heeft

Gister zag je wel dat Malacia aan de bal een heel stuk moet verbeteren, maar hij had wat mij betreft zeker basis mogen staan

Zo zie je maar weer dat er spelers zijn die op het WK waren, met zijn eigen probleempjes ermee van terug komen. Toch niet verkeerd van ten Hag om zo'n life coach er bij te halen voor deze spelers.

Als hij had gespeeld was het natuurlijk geen ander WK geworden. Lijkt ook echt tekort te komen voor United, maar dat is ook niet zo gek. Van Feyenoord naar United is echt een enorme stap, ik hoop voor hem dat hij bij een leuke middenmoter/onderaan subtop PL de kans gaat krijgen.

28 december 2022 om 10:52

Malacia en Antony hebben gewoon her geluk dat Ten Hag bij United zit, anders hadden ze beide niet bij United gespeeld.. Beide nog erg jong maar op dit moment zeker niet goed genoeg voor de basis, als Martinez zometeen weer kan spelen dan staat Shaw gewoon linksback

Door de Narcist van Gaal, speelde hij niet, die zet zijn schoonzoon altijd erin! Ja tegen Argentinië toen het echt niet meer kon haalde hij hij zijn schoonzoon eruit! Grootste fout was om Van Gaal aan te stellen, die doordraaide met zijn penalty’s..van Gaal zal wel ooit een bos bloemen krijgen vanuit Buenos Aires!! Welke idioot haalt het in zijn hoofd wanneer de Argentijnen niet meer kunnen om weer terug naar het systeem te gaan waarom 2-0 achterstond!! Dan ben je gewoon waardeloze coach.. ja, hij heeft in de kwalificatie niet verloren, ja hij fietste door de groepsfase maar wanneer het er echt om draaide Faalde vanGaal faliekant!!

28 december 2022 om 09:44

Ik heb mijn punt genaakt

28 december 2022 om 09:53

Sterker nog: Ik telde er zelfs twee!

28 december 2022 om 09:59

Die jongen kon gewoon niet opboksen tegen Louis Blind, Danny Blind en Dailey Blind..

28 december 2022 om 10:56

Gelukkig hebben we de God van de treinen pakken weer als bondscoach, massaal achter een man staan die er zo weer tussen uit glipt als er ergens anders iets leuks voorbij komt.. Louis van Gaal werd behandeld als een soort God, Koeman is net zo saai kwa voetbal, zoveel veranderd er niet

Ik denk niet dat Malacia veel verschil had gemaakt tov Blind. Misschien had hij die Argentijn niet laten lopen bij de 1-0, maar daar verliezen we die wedstrijd ook niet echt op. Zijn tijd komt wel, al vind ik hem tot dusver bij United erg tegenvallen, los van de eerste 3 wedstrijden. Ik denk eerlijk gezegd dat top premier league ook gewoon te hoog gegrepen is voor em en dat is totaal geen schande, want dat is het voor 99.99% van alle voetballers.

Tja Malacia begon goed bij United, maar ging daarna meerdere malen zwaar in de fout, wat punten heeft gekost. Blind speelde ook niet lekker, maar heeft dan wel de ervaring van het spelen van ek's en wk's en daarop in het verleden ook gepresteerd.

als martinez weer terug is speelt hij ook niet zal shaw weer spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren