Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Suárez wordt in Miami herenigd met Lionel Messi; contractduur bekend

Laatste update:

Luis Suárez gaat zijn carrière zo goed als zeker vervolgen bij Inter Miami, zo melden onder meer Fabrizio Romano en David Ornstein. Volgens The Athletic gaat de Uruguayaan een contract voor één seizoen ondertekenen bij de club uit Florida.

Dat Suárez naar de Major League Soccer gaat, mag geen verrassing heten. De voormalig sterspeler van Ajax wordt al tijden gelinkt aan een vervolgstap naar de Amerikaanse competitie. Afgelopen week nam Suárez bovendien geëmotioneerd afscheid van de fans van Grêmio, de club waar hij 52 wedstrijden voor speelde.

Suárez kwam in die wedstrijden voor de club uit de Braziliaanse Série A tot 24 goals en 17 assists. De inmiddels 36-jarige Zuid-Amerikaan gaat in Miami herenigd worden met een flink aantal oud-ploeggenoten, die hij nog kent uit zijn tijd bij FC Barcelona: Jordi Alba, Sergio Busquets en Lionel Messi.

Met Messi, en Neymar, vormde Suárez jarenlang misschien wel het meest gevreesde aanvalstrio van Europa. Suárez speelde tussen 2014 en 2020 voor de Blaugrana en won in die tijd vier landstitels en eenmaal de Champions League.

Onzeker is nog wat Suárez gaat verdienen. Vanwege de zogeheten salary cap mogen slechts drie spelers boven een bepaald bedrag verdienen. Messi is veruit de best verdienende speler bij de club, gevolgd door Josef Martínez en Busquets. Die drie spelers zijn zogeheten designated players, wat inhoudt dat zij meer mogen verdienen dan het normale maximum.

Dat maximum lag in 2023 op 5,210 miljoen dollar. Omdat de club en trainer Gerardo Martino al hebben aangekondigd dat Martínez gaat vertrekken, komt er ruimte vrij voor Suárez om daar een vorstelijk salaris te innen. Mogelijk gaat Miami gebruik maken van van TAM, de 'Targeted Allocation Money'. Amerikaanse clubs krijgen namelijk 2,7 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) aan 'Targeted Allocation Money' toegewezen. Dat geld kan gebruikt worden om designated players onder het salarisplafond te krijgen.

Mogelijk worden de regels omtrent de salary cap deze winter nog aangepast, weet The Athletic. De laatste vrijdag voor de Major League Soccer weer van start gaat moeten de spelers bekend zijn die meer dan de salary cap gaan verdienen. De verwachting is dat het nieuwe seizoen in februari 2024 van start gaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit begint nu steeds meer op een veteranenelftal te lijken...maar erg leuk dat die jongens nu een vriendenteam bouwen in America. Ben erg benieuwd wat ze ervan gaan bakken, maar ik verwacht niet dat ik het ga volgen... ik lees het hier wel op de website..

5 december 2023 om 20:41

@Klaas Analiste

Dat jij het niet wilt volgen is jou keuze, niemand verplicht je dat om te doen he.

Verder ga ik het zelf zeker volgen en verwacht er zeker wat van, toch prachtig dat Messi en Suarez weer samenspelen na 4 jaar.

5 december 2023 om 20:47

Ik ontvang alleen de Eredivisie op de tv. Ik ben uiteraard erg benieuwd naar de verrichtingen van Messi en zijn barcelona jongens, maar ik kan het dus niet volgen.

5 december 2023 om 21:21

@Klaas Analiste

Ah dan snap ik dat wel hoor, ik heb gelukkig een zender waar ik bijna alle league’s van alle landen kan kijken dus ik ga het zeker volgen.

Dit was wel echt een droomkoppel in hun hoogtijdagen. Doet me denken aan het koppel Totti en Batistuta. Heel veel doelpunten en prachtige acties

5 december 2023 om 21:01

Het was eerder een droom trio. Neymar uit zijn Barcelona tijdperk is zeer onderschat. Neymar zat qua spel echt ver boven iedereen. Er was maar 1 nog beter dan hem en diegene is ook de reden dat hij vertrok naar PSG. Los van zijn kuren, maar puur qua spel na Ronaldinho de winger die me het meest entertainment heeft bezorgd. Uiteraard los van Messi, maar dat is een geval apart.

Erg blij met dit nieuws, ook ben ik blij dat Messi weer zijn beste vriend Suarez terugheeft en weer met hem gaat samenspelen en met Busquets en Alba ook natuurlijk. Wordt echt een mooi team zo.

Luis, het gaat je goed. Ik weet nog dat hij tegen me zei dat hij Stam een rode kaart ging laten krijgen toen we tegen Ajax moesten voetballen. Ik verklaarde hem voor gek. Hij kreeg gelijk.

Suarez kon beter stoppen. Hij wordt nu elke ochtend wakker met pijn. Slikt 3 pilletjes per dag en neemt een paar uur voor de wedstrijd een spuitje. Dat moet je toch niet willen.

5 december 2023 om 21:15

Had het artikel ook gelezen. Kan niet meer spelen met zijn zoontje zegt hij.

5 december 2023 om 22:42

Een riant salaris doet wonderen en werkt pijn verzachtend.

6 december 2023 om 11:53

Bizar, dat interview schreeuwt aan alle kanten ‘stop’. Als je zoveel pijnstilling nodig hebt om te kunnen voetballen snap ik niet dat je het riskeert dit vanaf je vijftigste iedere dag te moeten doen.

Hij zei zelfs dat hij mank loopt de eerste uren van iedere dag vanwege die knieblessure en hij is pas 36. Als je toch nog 40 jaar zo moet leven..

Hij gaat ook het verschil niet maken, dat is ook niet de verwachting. Ben wel benieuwd of Miami het komend seizoen veel beter gaat doen en de top 5 kan aanvallen

Heb je het dan goed voor elkaar ? Lekker niveau zaterdag 3 met je maten een potje voetbalen. Bbq op zijn tijd aan. Zon die schijnt en dichter bij je familie.

Maar eh, hoe zit dat nou dan met die dispensatiespelers die niet meetellen voor het salarisplafond? Messi gaat daar logischerwijs overheen, Busquets en Alba ook. Zou Suarez voor een fooi voetballen of zouden ze een vage constructie bedacht hebben om hem buiten de MLS om nog wat geld toe te steken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren