Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luhukay keert met Hertha alweer na een jaar terug in de Bundesliga

Laatste update:

Hertha BSC weet zich met nog vier speelronden te gaan verzekerd van promotie naar de Bundesliga. De club uit Berlijn, getraind door de Nederlander Jos Luhukay, won zondag met een minimaal verschil van laagvlieger Sandhausen en weet zich daardoor al verzekerd van een plek bij de eerste twee in de 2. Bundesliga. De hoofdstedelingen degradeerden een jaar geleden naar het tweede niveau.

/

Die zorgen zijn echter verleden tijd. Dankzij een laat doelpunt van Pierre-Michael Lasogga nam Hertha voor eigen publiek afstand van Sandhausen, waardoor de ploeg op 66 punten komt uit dertig wedstrijden. Nummer twee Eintracht Braunschweig kan nog wel langszij komen, maar dat heeft geen negatieve consequenties. De eerste twee in de 2. Bundesliga promoveren namelijk naar de eredivisie van het Duitse voetbal.

Hertha, waar voormalig FC Twente-middenvelder Peter Niemeyer de aanvoerdersband draagt, kan in het restant van het seizoen dus rustig aan doen en zich alvast voorbereiden op de terugkeer in de Bundesliga. Voor Luhukay betekent de promotie ook een persoonlijke triomf. Vorig jaar verliet hij Augsburg om bij Hertha een klasse lager aan het werk te gaan. Na een jaar keert hij dus weer terug op het hoogste plan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor hem! Hertha hoort gewoon in de Bundesliga thuis!

Ik blijf het jammer vinden dat er geen club in Berlijn is die mee kan doen in de top.

21 april 2013 om 17:16

Inderdaad apart, zijn in Europa weinig of geen andere clubs te noemen uit de hoofdstad van een land die geen rol van betekenis spelen in de competitie. Hooguit kan je zeggen dat Lazio en Roma geen absolute top zijn maar die spelen in elk geval in de top 5.

Leuk voor Hertha. Hebben toch wel een aardige selectie met spelers als Ramos en Ronny en een goede keeper. Luhukay deed het in de Bundesliga leuk met Augsburg, ben benieuwd hoe ze het gaan doen, hebben nog veel spelers in de selectie van toen ze nog in de Bundesliga speelde, dus ervaring hebben ze wel.

Gelukkig is Hertha Berlin weer terug waar ze thuishoren. dat zeg ik puur op basis van waar de club vandaan komt. Namelijk de hoofdstad van Duitsland, Berlijn.

21 april 2013 om 16:22

Nog wat open deuren nodig om open te trappen?

Hertha hoort gewoon thuis in de Bundesliga met de grootste stadion van Duitsland.
Verder hoop ik dat Kaiserslautern ook terug keert.

Promotiekoning Luhakay, het blijft zo lullig voor hem dat hij nooit aan kan blijven in de BL omdat het bestuur steeds een eenvoudige klassering in de middenmoot verwacht. Maar fijn voor hem, en ook fijn voor Hertha, prachtige club die absoluut thuishoort in de Bundesliga

21 april 2013 om 16:13

Dat hij werd ontslagen bij Augsburg was ook ook grote onzin.
Hertha is een club met meer mogelijkheden, met juiste investeringen zou een middenmoot toch wel tot de mogelijkheden behoren

21 april 2013 om 16:28

Jordinhoo, Luhukay wist donders goed dat hij het nooit beter kon doen als dat hij tot nu toe gedaan had bij Augsburg. Ookal speelde Hertha 2. Liga, het is een veel grotere club dan Augsburg, en ik denk zelfs dat het team van Hertha iets sterker is dan dat van Augsburg. Bij Hertha is hij onthaald als de grote redder en hij kan nu weer gaan bouwen aan iets groters, iets wat bij Augsburg helaas niet mogelijk is. Luhukay is geliefd in Berlijn, die blijft wel!

21 april 2013 om 16:39

Ja natuurlijk maar het blijft belachelijk dat iemand, die een toch vrij kleine club als Augsburg naar de Bundesliga heeft geleid, zo weinig krediet heeft dat hij na een paar maanden alweer op straat staat. En natuurlijk kon hij het daar niet veel beter doen, maar de beslissing om bij Augsburg weg te gaan had volledig bij hem moetenl iggen. Maar inderdaad, uiteindelijk is hij goed terecht gekomen. Hertha is een prachtige club, met nog steeds een enorme potentie omdat het in Berlijn ligt, en ik hoop dan ook dat hij nu wel het project af mag maken, ook als hij na 4 maanden nog 17e staat

21 april 2013 om 17:25

Iedereen is positief bij Hertha, en als er één ding is wat ze na het debacle van 2 seizoenen geleden wel geleerd hebben is dat ze niet zomaar moeten goochelen met de trainers. In één seizoen 3 trainers verslijten en alsnog degraderen is natuurlijk bizar. En Luhukay heeft meer krediet dan Preetz, die zichzelf door het aanstellen van Luhukay wist te redden. Het is natuurlijk afwachten wat voor team er volgend jaar staat om dan een realistische doelstelling te hebben.
Dit seizoen begon Hertha ook heel matig, maar Luhukay heeft rustig de tijd gekregen, en hij laat Hertha ook nog eens leuk voetbal spelen. In plaats van het gecounter wat we gewend waren van Babbel, Skibbe en Rehhagel, wordt er were naar voren gespeeld. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik heb het gevoel dat we eindelijk de trainer hebben gevonden waarmee we vooruit kunnen. Een sympathieke man die zichzelf niet overschat, ons leuk voetbal laat spelen en daarbij presteert. Hij is juiste man op deze plaats.

Is Luhukay geen goede trainer voor Psv.

21 april 2013 om 17:50

Waarom niet, heb een zwak voor Jos een rustige trainer die niet gek doet! Heerlijk!

Perfect! Leuk voor Hertha! Vond het vorig seizoen al zonde dat ze degradeerden!

Het was aan het begin van het seizoen al vrij zeker dat we zouden terugkeren. Terwijl bij Hertha belangrijke pionnen als Niemeyer, Ronny, Kraft, Kobiashvili en Ramos bleven, en er ook nog flink veel geld van Raffa binnengekomen was, gingen de spelers bij de concurrenten al weg. Daarnaast kregen we met Luhukay een geweldige trainer, waardoor het ondanks een matig begin van het seizoen vrij zeker was om snel terug te keren. Hertha heeft dit jaar zowel intern als sportief de juiste keuzes gemaakt en hiermee staat de basis er om volgend jaar te kunnen handhaven in de Buli.
Het zal echter pas echt feest zijn in Berlijn als we kampioen zijn, want voor minder gingen we dit seizoen natuurlijk niet!

Overigens is Braunschweig ook zo goed als zeker gepromoveerd, die staan met nog 4 wedstrijden te gaan 10 punten voor op Kaiserslautern en Köln!

21 april 2013 om 17:49

Ramos is een goede, had bijna bij Groningen gespeeld maar koos voor Hertha jammer!

Wat zou ik deze Venlonaar graag als trainer van VVV zien. Maar ja, waarschijnlijk zou hij bij een Duitse Oberliga club nog meer verdienen dan bij Vvv. Die komt voorlopig dus niet terug.

Die Luhukay. Toch een prima trainer hoor, maar altijd slachtoffer van de hoge verwachtingen van de besturen van de clubs waar hij werkt. Weet met prima voetbal en soms weinig middelen clubs naar het hoogste niveau te brengen, en als ze dan het hele seizoen op of rond de degradatiezone spelen wordt ie er weer uitgeknikkerd en herhaalt het verhaal zich bij een andere club.

Zou nog wel eens leuk zijn om hem in de Eredivisie te zien. Een club als VVV of Roda ligt dan voor de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren