Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal schiet in de lach wanneer hij gevraagd wordt naar Dirk Kuijt

Laatste update:

Louis van Gaal durft nog niet te zeggen of Dirk Kuijt een goede trainer gaat worden. Volgens Van Gaal beschikt de nieuwe coach van ADO Den Haag over genoeg kwaliteiten om te slagen als trainer, maar moet hij daarvoor nog wel veel leren. “Een goed paard is nog geen goede ruiter”, zo herhaalt hij de woorden die Co Adriaanse in 2004 sprak over toenmalig bondscoach Marco van Basten.

Tijdens het persmoment krijgt Van Gaal te horen dat Kuijt respect voor hem heeft als trainer. “Ik ben er trots op als een voetballer als Dirk Kuijt, die geweldige kwaliteiten heeft maar niet de hoogste kwaliteit van de voetballers die ik ken, toch zo’n carrière kon doormaken... En hij was ook nog eens zó belangrijk voor het Nederlands elftal. Op het WK in Brazilië heeft hij een andere rol van mij gekregen en dat heeft hij ongelooflijk goed uitgevoerd. Dan ben ik er trots dat hij dat zegt."

Dat Van Gaal lovend is over de speler Kuijt wil nog niet zeggen dat Kuijt honderd procent zeker succesvol zal zijn als trainer, zo laat de 70-jarige trainer weten. “Dat is nog maar de vraag. Dan ga ik Co Adriaanse napraten: ‘Een goed paard is nog geen goede ruiter.'" Adriaanse kreeg in 2004 dezelfde vraag voorgelegd toen Van Basten net was aangesteld als bondscoach van Oranje. “Ik denk dat hij een goede coach zal worden. Maar dat is hij op dit moment nog niet, want hij heeft totaal geen ervaring.”

De bondscoach trekt een vergelijking met zijn eigen start als trainer. “Toen ik coach van Ajax werd, had ik wel al elf jaar voor de klas gestaan. Dan kan je zeggen dat dat niks voorstelt, maar dat stelt alles voor. En zeker op het niveau waarop ik les gegeven heb. Dus hij moet leren om zijn visie over te brengen op spelers. Daar heeft hij nog geen ervaring in. Ik denk dat hij het kan, ik ken hem goed. Nog steeds heb ik contact met hem. Ik denk dat hij het gaat waarmaken", zo spreekt Van Gaal zijn vertrouwen uit in Kuijt, al zet hij wel vraagtekens bij de keuze van de 41-jarige oud-voetballer om aan de slag te gaan bij ADO. "Maar ADO is nou niet bepaald de club... Maar hij doet er wel ervaring op”, zo weet Van Gaal er uiteindelijk toch nog een positieve draai aan te geven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dirk Kuyt had ik vroeger wel sympathie maar na zijn analyse's, interviews en misschien wel botox heb ik geen sympathie meer. Ik gun hem het succes bij ADO maar als ik eerlijk ben verwacht ik dat hij keihard gaat floppen.

2 juni 2022 om 22:38

Waarom vallen zo veel mensen over zijn botox? Dat is toch totaal niet relevant voor zijn kwaliteiten als trainer? Ik zou het zelf ook nooit doen, maar als hij dat wil, is dat verder prima toch? Snap niet waarom zoiets de sympathie voor hem zou verminderen.

2 juni 2022 om 22:46

Ik stoor me niet aan zijn botox, maar aan zijn gedrag. Voor de buhne altijd de uberpositivo uithangen, maar dan vervolgens in je boek de uiterst correcte Gio zwaar afvallen

2 juni 2022 om 23:00

Zon domme vergelijking van Co Adriaanse en LvG. Een paard en een ruiter vergelijken met een voetballer en een trainer. Zoiets onnozels kan alleen van iemand komen die geen bal kan trappen.

Maar goed, probleem van Kuyt is dat hij zich presenteert als de ideale schoonzoon, maar dat niet is. Illegaal gokken, vrouw bedrogen op een kut moment enz. Inmiddels prikt de meerderheid er doorheen en vandaar de negativiteit.
Feit is denk ik dat het gewoon 50/50 is. Kuyt was geen geweldenaar maar het niveau van de ED wel dermate ontgroeid dat hij een toptransfer afdwong. In de top best lang vol gehouden. Hij was ook een speler die meer techniek had dan hoe het eruit zag.
Blijft gewoon een rare pipo eigenlijk.

3 juni 2022 om 00:23

@Japie_Krekel
Het jaar van kampioenschap van Feyenoord speelden ze meeste wedstrijden beter zonder Kuyt dan met hem.
En dat jaar heeft Kuyt zijn glans verloren, in mijn ogen. Het is hem van harte gegund hoe hij zijn loopbaan als speler heeft kunnen eindigen.
De sneer richting Gio, documentaire betreft beslissing, en het handelen des tijds voor de wedstrijd tegen Excelsior uit. Vervolgens de trainers opleiding en weigeren van trainerschap bij jeugd elftal. Zijn een kleine opsomming van zijn ware aard.

3 juni 2022 om 09:42

Haha Mancunianb, ik zie dat beeldspraak niet je sterkste kant is.

2 juni 2022 om 22:58

Je zou je mening over iemand maar bijstellen omdat hij/zij botox heeft gebruikt, aardig triest.

3 juni 2022 om 07:38

Laten we eerlijk zijn, los van die tokkies op de tribune, is toch alles beter dan de vorige trainer? die kerel was mourinho op steroids

Die journalist per direct de laan uitsturen wat een vraag 🤣

Kuyt was nimmer een goed paard en zie ook geen goede ruiter in hem. Zijn analyses op tv laten zien dat hij zich verschuilt achter open deuren. Dus ik zie al dat ie het spel niet snapt. Dan krijg je namelijk nietszeggende praat ter compensatie. Succes voor ado en hun achterban.

2 juni 2022 om 22:38

ADO verliest met 6-0, Kuyt: "Het team heeft echt keihard gestreden en ik heb een hoop positieve punten gezien waar we op voort kunnen borduren. Ik ben trots op de jongens."

2 juni 2022 om 22:47

Ik denk dat als we de biografie van Kuyt als leidraad nemen dat Kuyt juist zijn spelers makkelijk gaat afvallen in de media. Kuyt ziet een toptrainer in zichzelf en achtte zich in zijn spelerstijd al ver verheven boven de andere jongens in een ploeg.

3 juni 2022 om 08:00

Flauw, dat is gewoon tegenwoordig. Ten Hag doet ook niet anders.

2 juni 2022 om 22:40

Hij was ook geen tactische speler. Maar wel echt een werkpaard, strijden voor elke meter. Hij was dus zeker een goed paard. Als analist was het inderdaad geen expert en heb ook geen idee of hij het goed gaat doen als trainer. Gun het hem in ieder geval wel.

2 juni 2022 om 22:41

Kuyt was niet het beste paard nee maar wel een die altijd kei hard werkte en niet opgaf. Zulke spelers zie ik nu weinig bij orange rond lopen moet ik eerder zeggen. Als ze nu niet geselecteerd worden gaan ze zitten janken.

2 juni 2022 om 22:44

Met keihard werken kom je er niet. Kuyt op linksback in 2014 deed pijn aan de ogen. Was een ideale 12e man. Kun je 2006 tegen Portugal nog herinneren? Moesten het hebben van kuyt in de spits, tel uit je verlies

3 juni 2022 om 01:27

Ah, vandaar dat hij zes jaar lang een gewaardeerde kracht was bij Liverpool en tot meer dan 100 wedstrijden voor het Nederlands elftal kwam. Je kunt geen fan zijn van het type speler dat hij was, maar hier doe je hem toch echt tekort mee.

3 juni 2022 om 22:32

Ja en wat won Liverpool in die tijd dan?

2 juni 2022 om 22:52

Dat is iets te makkelijk toch, net zoals een goede voetballer niet direct een goede trainer is, is een goede analist ook niet direct een goede trainer. sterker, de meeste analisten zijn mislukte trainers of oud voetballers die al dan niet na het behalen van hun diploma geen zin hadden in het trainersschap dus dat lijkt me helemaal geen indicatie.

2 juni 2022 om 22:58

Ik heb 2 jr geleden ofzo mourinho en wenger samen analyses zien geven over cl wedstrijden, wat een verademing. Twee toptrainers.
Een analyse geeft zeker een indicatie wat de kwaliteit is van iemand als trainer. Bij Van bommel bijv. hoor je wel weer die open deuren, zie ook zijn carrière.

3 juni 2022 om 16:41

Ik zeg ook niet dat een goede trainer niet ook een goede analist kan zijn of omgekeerd. Alleen zo duidelijk als jij het verband hier schetst door er nu een paar voorbeelden uit te halen hoeft het helemaal niet te zijn.

Om een voorbeeld te noemen, ik denk dat je Ten Hag niet moet vragen om in een studio te gaan zitten als analist. Aan de andere kant, hier in Engeland zien ze Neville als een van de beste analisten, ook voordat hij ongeveer in zijn eentje de superleague om zeep hielp, maar die stond bij zijn enige baan als trainer na 3 maanden weer op straat.

2 juni 2022 om 23:00

Dus als we deze logica moeten geloven ben je een goede trainer als je wat kan praten op tv? Ik begrijp dat niet echt. Het zijn beiden zulke verschillende dingen. Kuyt zijn tv optredens zijn altijd hetzelfde geweest. Open deuren intrappen.

2 juni 2022 om 23:04

Nee als je iets zinnigs weet te zeggen. Een goede trainer is niet, zoals jij lijkt te denken en de kuyts/sneijders van deze wereld zeker denken, een kwestie van beetje ouwehoeren, arm om de schouder etc. Het is oa tactisch briljant zijn en dat kan alleen als je het spelletje snapt, en dat kun je zien aan de analyses van die persoon

2 juni 2022 om 23:19

Maar hij heeft nog geen enkele wedstrijd op niveau gecoacht. Dus kunnen helemaal niet beoordelen of hij het slecht gaat doen. Hem afwijzen per definitie op zijn tv optredens is onzin. Ik ken weinig trainers die hun hele analyse op tafel gooien als ze voor de camera staan. Vaak staan ze een geprepareerd stukje voor te leggen.

2 juni 2022 om 23:29

Nou, ik zeg dus obv voorbeelden van de andere trainers en hun analyses, dat ik voorspel dat kuyt geen goede trainer is/zal zijn. Als je niet eens 1x blijk geeft van tactisch inzicht, hoe ga je dat dan op t veld wel doen. Spelers prikken hier ook doorheen

3 juni 2022 om 10:13

obv deze berichten van jou als voorbeelden voorspel ik dat je niet goed bent in een management functie. Vergelijkbaar met jij zegt, maar totaal appels en peren natuurlijk. Laat Kuyt eerst beginnen voordat we gaan zagen met onzin argumenten.

3 juni 2022 om 11:48

Kuyt heeft de Eredivisie aan gort geschoten, heeft meer dan 200 wedstrijden voor Liverpool gespeeld en staat op 104 interlands. Maar nee hoor, geen goed paard....

Laten we eerst maar gewoon afwachten hoe Kuyt het doet. Ik verwacht er zelf ook niet veel van, maar hij verdiend als trainer wel gewoon de kans. Om hem vooraf gelijk tot de grond af te branden is ook niet helemaal fair

2 juni 2022 om 23:02

Kuyt verdient het wel om een beetje op zijn plek te worden gezet hoor. Het is een hypocriete, enge man. Vind zichzelf echt fantastisch.

Louis zal wel in de lach schieten om andere redenen.. dit is geen goed ‘gezicht’ voor de club ADO.. een uithangbord met minder verstand van voetbal dan een eekhoorn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren