Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal beschuldigt FIFA van complot op WK: ‘Vooropgezet plan’

Laatste update:

Louis van Gaal heeft zich maandagavond behoorlijk stevig uitgesproken over de titelzege van Argentinië op het WK in Qatar. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal concludeerde tijdens de Eredivsie Awards voor de camera’s van de NOS onder meer dat de WK-zege van la Albiceleste een ‘vooropgezet spel’ was. De 72-jarige Amsterdammer knikte vervolgens bevestigend toen hij werd gevraagd of dat zo was vanwege de aanwezigheid van Lionel Messi in het Argentijnse elftal. Het WK was voor de 36-jarige superster hoogstwaarschijnlijk zijn laatste mondiale eindtoernooi.

Van Gaal, die tijdens het WK in Qatar als bondscoach de scepter zwaaide namens Oranje, draait er niet om heen in gesprek met de publieke omroep. “Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was.” Van Gaal wordt vervolgens gevraagd wat hij precies wil zeggen. “Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg.” De verslaggever stelt een nieuwe wedervraag. “Dat Messi wereldkampioen moest worden?” Van Gaal knikt. “Dat denk ik, ja. Maar ik heb nu genoeg gezegd.”

Het gesprek wordt nogal onvriendelijk. “Waarom gaan jullie altijd door als ik duidelijke aangeef dat het voor mij dat is?” vraagt Van Gaal. “Het is nog al iets om te zeggen denk ik”, aldus de verslaggever. “Ja, maar ik ben nog niet voor de camera geweest en jij stelt de vraag”, zegt Van Gaal gepikeerd. “Ik geef antwoord en ik lieg er nooit om.” Op vragen over Ronald Koeman wil Van Gaal niet reageren. “Volgens mij ben ik daar hier niet voor. Je bent een valse man, je bent gewoon een valse man. Je bent een valse man, tot ziens.” Na het ongemakkelijke einde snelt Van Gaal vervolgens weg naar huis.

Oranje werd in Lusail in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië. Na een zinderend spektakelstuk met twee late doelpunten van invaller Wout Weghorst (2-2) trok het elftal van Van Gaal tijdens de strafschoppenserie aan het kortste eind. Argentinië won in de halve finale gemakkelijk van Kroatië (3-0), waarna Frankrijk in de finale na penalty’s werd verslagen (3-3, 4-2 n.s.). Het leverde de Argentijnen de eerste WK-zege op sinds 1986, toen Diego Maradona het goede voorbeeld gaf aan Messi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 september 2023 om 07:28

Eens, en een complot is wel onzin. Maar het valt wel moeilijk te ontkennen dat Argentinie de scheids een aantal keer heel erg mee had (vooral tegen Nederland). En over de vraag ‘wat vindt u van het huidige NL onder Ronald Koeman dat 3 vd 4 wedstrijden verloor?’ heeft ie ook gewoon gelijk. Is gewoon een vervelende zuigvraag van een slechte journalist.

5 september 2023 om 07:36

Ach dat is overal toch hetzelfde principe. Als je bekend staat als het lieve jongetje in de klas of goed ligt bij de leraar dan kun je vaak ook weinig fout doen of krijg je vaak het voordeel van de twijfel.

We zullen het ook allemaal wel meemaken op het werk dat de ene werknemer weinig verkeerd kan doen bij de baas en dat wanneer een collega die nu eenmaal bekend staat als een "lastig iemand" omdat die gewoon feedback geeft betreft bepaalde processes weinig kan rekenen op begrip en bij elke fout bijna een officiele waarschuwing aan zijn broek heeft.

Dit principe telt ook bij en in het voetbal, Ajax krijgt ook meer het voordeel van de twijfel net zoals andere grote teams (in de eredivisie psv, feyenoord etc) maar ook in de champions league bijvoorbeeld Man city of Liverpool tegen een club uit het oostblok.

hetzelfde gebeurd dus met Messi, hij staat bekend om eerlijk te spelen en krijgt heus wel een paar goede schoppen per wedstrijd te verduren, maar hij heeft nu eenmaal dat beeld dat het een heilige eerlijke jongen is (terwijl het net zo'n eikel is als de rest) terwijl neymar bekend staat om een jankerd en faked alles.

5 september 2023 om 07:47

Helaas is dat vaak het geval bij de winnaar van grote toernooien. Scheidsrechterlijke dwalingen zijn "gewoon" onderdeel van het geluk dat je nodig hebt om uiteindelijk als kampioen boven te komen drijven! Er zijn talloze voorbeelden te bedenken, net zo goed in de Champions League als op de Wk's en Ek's van de afgelopen 20 jaar, waar er gaandeweg het toernooi voor bepaalde teams gewoon heel veel meegezeten heeft!

Ik vind het zo'n enorm zwaktebod van Van Gaal om de FIFA te betichten van vooropgezette plannetjes "om Messi wereldkampioen te maken".. Wat een onzin zeg! Ja, het heeft ze erg mee gezeten maar om over een complot te spreken vind ik ook wel weer veel te ver gaan..

5 september 2023 om 10:01

Argentinië was in elke wedstrijd gewoon de beste ploeg, blijkbaar moeilijk om te accepteren. Nederland kwam met alle geluk terug in de wedstrijd en was in de verlenging opnieuw helemaal niks.

5 september 2023 om 11:15

Alleen een échte winnaar, kan een slechte verliezer zijn haha. Vond de documentaire gisteravond op NPO uitermate boeiend en Van Gaal stelde zich zeer kwetsbaar (bijna menselijk) op daarin. Je kunt het eens of oneens zijn met zijn werkwijze, maar bijna iedereen die met hem heeft gewerkt loopt met hem weg, en hij flikte het bijna met een iets bovengemiddeld team op het laatste WK, ondanks alle zorgen en beperkingen voorafgaand aan dat toernooi. Veel respect voor Van Gaal.

Om na zoveel maanden dit nog te zeggen is erg triest van Louis. Zijn tactiek met die keeper werkte voor geen meter zeg dan dat er ook bij en overigens in die wedstrijd was Argentinie vele malen beter. Hele slechte verliezer maar we kennen niet anders bij onze grote vriend want het ligt nooit aan hem.

5 september 2023 om 07:12

Vele malen beter vond ik niet en dat de scheidsrechter een rol heeft gespeeld lijkt me volledig duidelijk.

Nederland had echter niet van Frankrijk gewonnen en waarschijnlijk ook niet van Kroatië.

5 september 2023 om 07:33

@Daei.. maar het ligt natuurlijk niet aan feit dat wereldcoach van Gaal na de 2-2 weer terug ging naar het schijtbakken voetbal terwijl Argentinië geen idee had wat te doen met die hoge ballen richting Luuk en Weghorst.. Ze waren rijp voor de slacht en als.ze hadden door gedrukt was dat ook zeker gebeurd

5 september 2023 om 07:34

Argentinië was wel degelijk de hele wedstrijd beter. Op de laatste 10 minuten na

5 september 2023 om 07:44

@kokkie precies! In plaats van aan te blijven vallen gingen ze weer inzakken en gokten ze op penalty’s. Ze hadden het grotendeels ook in eigen hand maar hebben het zelf verpest om vervolgens maanden later met zo’n reactie te komen, beetje sneu.

5 september 2023 om 08:35

Kokkie. Dat heb ik ook nooit begrepen. We hadden de Argentijnse ploeg liggen. We hoefden het alleen nog maar af te maken. Argentinië had totaal geen antwoord op het opportunistische spel van Oranje en konden er niks tegen doen. Weghorst scoorde 2x en ik kan mij ook herinneren dat Berghuis de paal raakte. Als we in de verlenging nog even hadden doorgedrukt, dan hadden we die wedstrijd gewonnen. Daar ben ik van overtuigd. Dat Louis en zijn staf dat niet doorhadden, was echt wel een faal van hun kant.

5 september 2023 om 08:09

@S-070
Volgens mij wordt V Gaal hier gewoon naar gevraagd. En ik kan me voorstellen dat het voor hem een pijnlijke ervaring was.

Bovendien was het ook gewoon erg raar dat die knakker de bal in onze reservebank schoot en dat Messi voor wel heel duidelijk hands geen geel kreeg.

5 september 2023 om 08:18

"Heel duidelijk hands" is precies dat; heel duidelijk hands. Bewust hands is een overtreding. Een overtreding hoeft niet altijd een kaart te zijn.

Het is een kaart voor (bewust) hands als je (bewust) met de arm scoort (of probeert te scoren) en/of als je een veelbelovende aanval met de arm stopt. Van beide was geen sprake; dus alleen een vrije trap werd gegeven.

De zelfde reden dat een paar weken terug Ronald Araujo bij Barcelona tegen Getafe de bal letterlijk met beide handen ving (na een crosspass van zijn teamgenoot) op de helft van Getafe en er alleen een vrije trap tegen hem werd gegeven zonder kaart.

Zoals al eerder gezegd, een handsbal moet per definitie BEWUST zijn om strafbaar hands te zijn (tenzij je scoort, dan is zelfs onbewust hands strafbaar). Dus of het nou een handsbal is waarbij de arm wordt uitgestoken om een schot te blokkeren of dat je de bal als een volleyballer weg slaat, beiden zullen bestraft worden als hands en beiden zullen alleen een gele kaart zijn als er een veelbelovende aanval mee wordt gestopt (en een rode kaart als er een overduidelijke scoringskans mee wordt ontnomen).

5 september 2023 om 08:47

Araujo deed het niet om zelf door te voetballen want stopte ook meteen messi deed het om zelf verder te kunnen dus spelbederf en dan is het geel..

5 september 2023 om 09:13

SergioBiscuits (leuke naam trouwens), je vergeet een onderdeel uit het spelregelement en dat is spelbederf. Als je bewust de bal uit de lucht slaat met je hand, is het spelbederf, dus een gele kaart.

5 september 2023 om 13:36

Alles kan spelbederf zijn; het is compleet naar de scheidsrechter zijn mening om dat in te vullen.

Aangezien er al een regel voor (bewust) hands bestaat, kan je handsballen buiten beschouwing laten voor spelbederf. Spelbederf is al het andere dat NIET specifiek in de regelementen staat.

5 september 2023 om 13:38

Het boeit toch ook niet of je het doet om zelf door te voetballen of niet, nergens in de regels staat dat. Het gaat erom dat hij hands maakt en we hebben in de wetten van het voetbal een specifieke regel voor handsballen. En daarin staat dat dit geen geel is als er geen veelbelovende aanval mee wordt gestopt. Vandaar dat beide voorbeelden die ik opnoem geen geel zijn.

5 september 2023 om 14:00

Sergiobiscuits

Nou, dat klopt toch niet helemaal. Dat zou betekenen dat je met je handen op elke bal kunt duiken op eigen helft en maximaal bestraft wordt met een vrije trap tegen.

Spelbederf gaat voornamelijk over handelingen die niet in de geest van het spel zijn. Als je je arm volledig uitstrekt om een bal te blokkeren kun je dat gewoon zien als spelbederf.

En dan roepen we allemaal wat voor een nare norse man Louis is maar toch vind ik dat hij gelijk heeft. Die voetbaljournalisten tegenwoordig zijn van een dusdanig laag niveau dat ik er ook korzelig van wordt.

5 september 2023 om 07:16

Je bent toch wel een hele slechte verliezer als Louis zijnde hier? En wij hadden de scheidsrechter niet mee inderdaad, maar we verdienden het op basis van spel ook zeker niet. En andere partijen was Argentinië vaak ook gewoon beter met een vooral ontketende Messi. Waardoor dit gewoon een terechte titel is geworden.

5 september 2023 om 07:29

Slechte verliezer maar een eerlijke vent. Wat mij betreft vele malen beter dan een doorsnee winnaar.

5 september 2023 om 11:34

Ik heb het ook totaal niet over Argentinie, maar over het niveau van de journalisten en de vragen die zij stellen.

5 september 2023 om 12:35

"maar toch vind ik dat hij hier gelijk heeft" was dan ook precies het stuk waar mijn (terechte) twijfel zat. Ook nu ik het teruglees. Het grootste punt in dit interview was namelijk hoe hij over Argeninië dacht. Maar ja, eens wat betreft hoe hij op de journalist reageerde.

Dit was toch algemeen bekend. Alleen al
Kijkend naar de wedstrijden en penalty’s kon iedereen al duidelijk zien dat er een agenda was.

5 september 2023 om 07:59

Als zo’n agenda was da had de scheids Nederland niet in de laatste minuut nog die vrije trap gegeven.

5 september 2023 om 08:10

10 min extra tijd, penalty aan Frankrijk in de 117de min😂 Als Nederland doordrukt, gewoon penalty's goed schiet of als Kolo Muani scoort en of Frankrijk zijn penalty's goed erin schoot was Argentinië helemaal nooit wereldkampioen geworden....

5 september 2023 om 09:23

@barcalover (aka Messi lover) om het niet te veel te laten opvallen moet je als scheids voor duidelijke overtredingen wel fluiten. En er zaten behoorlijk wat lachwekkende beslissingen in het voordeel van Argentinië

5 september 2023 om 11:10

Kinderachtige reactie. Zoek de penalties maar op en je zult zien dat dat allemaal kwam door goed aanvallend spel van Argentinië. Moest de rest maar niet zoveel overtredingen in de 16 maken. Daarbij kregen ze ook genoeg penalties tegen. Messi en di Maria waren gewoon on fire.

Dat Argentinie een aantal keer zeer goed weg kwam met scheidsrechtersbeslissingen staat vast. Neemt niet weg dat NL gewoon terecht verloor van een beter Argentinie.

5 september 2023 om 07:19

Eens, maar dat was maar een wedstrijd van het toernooi.

5 september 2023 om 07:43

NL verloor niet, was 2-2. Als je een 2-0 voorsprong weggeeft dan ben je beter dan de tegenstander?

5 september 2023 om 08:11

Wellicht overbodig om uit te leggen, maar in een K-O fase win of verlies je. Nederland verloor, na penalties om precies te zijn.
En ik weet niet of je destijds de wedstrijd gezien hebt, maar inderdaad: Argentinie was beter dan NL, zeker 75% van de wedstrijd en verdiende meer om te winnen dan NL.

Het was vooropgezet plan en van Gaal deed er zelf aan mee door toch weer angsthazen voetbal te gaan spelen op het moment dat ze Argentinië bij de spreekwoordelijke b*llen hadden.

Ik zou het onderzocht willen hebben.

Louis zegt waar het op staat. Ben benieuwd of hij geschorst wordt door de FIFA. 1 grote corrupte bende daar.

5 september 2023 om 08:02

Gewoon een slechte verliezer. Moet zeker geschorst worden

Het zat de Argentijnen op cruciale momenten mee, het gehele toernooi, laten we het daar maar op houden

5 september 2023 om 08:05

Yep, zoals Lisandro Martinez zijn ingreep om de 2-2 (gelijkmaker) te voorkomen of Emiliano Martinez zijn redding in de allerlaatste seconde van de wedstrijd bij een 1 op 1 situatie in de laatste 16 om de 2-2 (en dus verlenging) te voorkomen tegen Australië.

Zoals de laatste cruciale momenten van de wedstrijd tegen Nederland waarin Nederland een vrije trap krijgt om gelijk te maken, waarbij Luuk de Jong vergeet dat je als aanvaller niet meer bij de muur mag gaan staan, maar het niet bestraft wordt (en daarna heel de verlenging 0 schoten aflevert en met geluk de penalty's ingaan, waar ze vooraf zoveel over te vertellen hadden en graag voor wilden spelen).

De cruciale momenten tegen Kroatië, waar Kroatië na 15 goede minuten, niks meer klaar kon spelen.

En dan hebben we Frankrijk, die in cruciale momenten meerdere penalties kreeg in de finale en in de allerlaatste secondes van de verlenging 1 op 1 staan met Martinez en dan met een vooraf ingestudeerde spel komen waarbij Kolo Muani een volley zo hard en strak mogelijk, laag en uiterst precies in de hoek schiet en Martinez zijn been precies die hoek uitsteekt om de bal te stoppen...

5 september 2023 om 08:44

Dat van Frankrijk vergeet men het liefst, want dan werkt hun standpunt niet meer...

Niet helemaal waar, maar Messi en co is wel enigszins het hand boven het hoofd gehouden. Het begon al met die rare handsbal van Messi aan het begin en het dieptepunt was de bal in de dugout rossen (moet je nog eens terugkijken) kan toch niet. Ik ben wel een beetje klaar met die Argentijnen sindsdien.

5 september 2023 om 07:20

Als je al een scheidsrechter hebt die Messi geen geel wilt geven (heeft die zelf in een interview ook al gezegd) is het geen eerlijke strijd.

5 september 2023 om 07:22

Messi kreeg later in de wedstrijd gewoon geel. En niemand weet of hij die ook had gepakt als hij al geel had gekregen bij die handsbal.

5 september 2023 om 07:36

Lahoz heeft in een interview aangegeven dat een speler als Messi geen geel hoort te krijgen. Precies de reden dat de overduidelijke handsbal niet bestraft werd.

5 september 2023 om 07:45

Waar kan ik dat interview vinden? Aangezien ik geen artikel kan vinden op Google.

5 september 2023 om 07:49

Staat gewoon op Google, kan hier geen link neerzetten

5 september 2023 om 07:51

Ja zeg dan wat ik moet opzoeken. Want kan het niet vinden. Enige wat ik kan vinden is dat die met pijn in zijn hart Messi geel had gegeven omdat die zijn shirt had uitgetrokken als eerbetoon aan Maradona.

5 september 2023 om 07:59

Ja, later kreeg Messi geel in de wedstrijd. Maar bij die handsbal had hij al geel moeten krijgen.
En dan die belachelijke actie van, geloof dat het Paredes was, zo de bal richting de Nederlandse bank te rossen had direct met rood bestraft moeten worden.
Volgens mij kreeg hij niks en kreeg van Dijk geel omdat hij hem tot de orde bracht met een inbreng van zijn brede borst.

5 september 2023 om 08:04

Hij had bij die handsbal idd geel moeten hebben. Maar dat wil niet zeggen dat hij later in de wedstrijd ook een 2e gele had gepakt.

5 september 2023 om 08:11

Hij had helemaal geen geel moeten hebben; hij stopte geen veelbelovende aanval met die handsbal (Aké die trapte de bal weg met een wanhoopspoging rond de middellijn, met 9 Argentijnen op hun eigen helft) en dus is een vrije trap genoeg. Kijk zelf maar wat de IFAB zegt:

"CAUTION (YELLOW CARD)

A player handles the ball:
- to interfere with or stop a promising attack
- in an unsuccessful attempt to prevent a goal
- in an attempt to score a goal"

Als je de tekst precies overneemt en intypt op google, zal 1 van de eerste resultaten een post van IFAB op Twitter zijn die dit zegt (mocht je de tekst die ik deel niet geloven).

5 september 2023 om 08:20

Ja, dat is dus een beetje uit zn verband getrokken. Messi had tegen Osasuna een keer een shirtje van Newells onder zijn Barca shirt. Die liet hij zien en daarvoor kreeg hij geel van Lahoz. Die wilde dat eigenlijk niet omdat hij het gebaar mooi vond.

Geen desinformatie verspreiden jongens

5 september 2023 om 07:47

Die "rare handsbal van Messi aan het begin" was na bijna één uur voetballen, dus niet "in het begin". Die "rare handsbal van Messi" werd door Lahoz bestraft door Nederland een vrije trap te geven. Die "rare handsbal van Messi" waar iedereen van vindt dat het geel moest zijn was TERECHT niet met geel bestraft, omdat het volgens de regels alleen geel is voor een handsbal als men (bewust) met de hand/arm probeert te scoren, scoort, een mislukte poging doet om een doelpunt te voorkomen of een veelbelovende aanval stopt. De handsbal van Messi was in de middencirkel met nog 9 Argentijnse teamgenoten achter hem, nadat Aké de bal wegwerkt. Hij stopte geen veelbelovende aanval met zijn handsbal en daarom was het geven van een vrije trap voldoende.

De enige reden waarom men hier denkt aan geel is omdat het "overdreven" bewust hands was van Messi. Maar volgens mij vergeet men dat hands per definitie bewust moet zijn om strafbaar te zijn (tenzij het onbewust hands is waarmee een speler scoort)...

Trouwens, als de scheidsrechter echt had gewild dat Argentinië door zou gaan, had hij de overtreding in de allerlaatste secondes makkelijk kunnen negeren ipv een vrije trap te geven voor NL.

Bij diezelfde vrije trap gaat Luuk de Jong ook nog eens binnen één meter van de muur van Argentinië staan; officieël mag dat niet meer en is dat een overtreding. Lahoz (en de VAR) hadden dus, volgens de regels, het doelpunt van Weghorst moeten afkeuren, omdat Luuk de Jong bij de verdedigers in de muur kwam staan (om ze te blokkeren en niet bij Weghorst te laten komen na de korte pass van Koopmeiners) toen de bal door Koopmeiners werd gespeeld. Maar we weten allemaal dat als ze dat hadden gedaan (en dus de regels hadden opgevolgd) we deze discussie alsnog hadden gehad, maar dan in het kwadraat. Dat had Nederland (en de rest van wereld) pas echt kwaad gemaakt en voor complottheorieën gezorgd (ook al had de scheidsrechter dan juist gehandeld).

Ah dus Nederland en Frankrijk zaten ook allemaal in het complot door expres penalty’s te missen? Slechte verliezer. Net zoals vele op deze site die overal een complot achter zien alleen omdat Argentinië wereld kampioen is.

Ah LVG in optima forma. Was lang wachten op een reactie. Heeft zich vermoedelijk flink moeten inhouden al die tijd. Zijn onderbuikgevoelens zullen waarschijnlijk door vele anderen gedeeld worden. Er zit iets heel raars aan de titel van Argentinië vast. Bij eerdere titels ook trouwens.

Onzin want ze hebben er echt controle over als er penaltys genomen moeten worden dan zit er een zender in de bal ofzo en magneten in martinez zn handschoenen. Slecht om dit te zeggen slechte verliezer

5 september 2023 om 08:28

Ik denk dat zijn verhaal verhaal betrekking heeft op het verloop van de wedstrijd en dat het bij eerlijke arbitrage, etc. nooit tot penalty's was gekomen. En kan iedereen die de wedstrijd objectief heeft gekeken alleen maar mee eens zijn.

5 september 2023 om 08:36

Haha aan allebei de kanten konden rode kaarten vallen als je de wedstrijd objectief hebt bekeken. En als je objectief hebt gekeken zou je weten dat Nederland hun eerste schot op doel pas in de 83e minuut had. Ze hebben nog alle geluk gehad dat Argentinië in de verlenging niet scoorde. Objectief gekeken is Argentinië de enige die de wedstrijd verdiende te winnen. Al had ik als Nederlander natuurlijk liever zelf gewonnen.

5 september 2023 om 08:40

Svenieman? Ik kan me niet als mede Nederlander niet voorstellen dat jij/ik (wij) objectief naar de wedstrijd hebben gekeken. Maar over welk verloop van de wedstrijd heb je het? Argentinie komt verdiend op 1-0 en daarna krijgen ze een verdiende penalty 2-0. Pas in de 80ste min schiet Nederland voor het eerst tussen de palen? Dat er dan nog 10 minuten blessuretijd bij kwamen mochten we al heel dankbaar voor zijn. Die laatste vrije trap waar Weghorst uit scoort was ook niet een 100% overtreding. Maar snap echt niet hoe je er bij komt dat Nederland met een andere arbitrage wel had gewonnen?

Van Dijk en Berghuis hebben natuurlijk hun penalty gemist voor Messi.

Dat Messi wereldkampioen moest worden was wel overduidelijk. Ik vind het juist wel goed dat eindelijk iemand zijn mond open trekt!

5 september 2023 om 10:29

Dan is de memo niet echt aangekomen bij veel teams, scheidsrechters enz enz. Argentinië was werkelijk elke wedstrijd de betere ploeg. Alleen de penalty tegen Polen was discutabel. Kan je blijven zagen over een handsbal van Messi, maar dan had hij die kaart voor praten never nooit gekregen. Dit maakt je zo klein, zoals van Gaal hier op reageert. Zelf met het Nederlands elftal alleen tegen Amerika een goede periode gehad, verder was het onder de maat.

5 september 2023 om 14:00

Klopt en die penalty is door nederlandse scheidsrechter en var gegeven

Kijk gewoon in alle rust nog een keer naar de gegeven Argentijnse strafschoppen en we kunnen niet anders dan concluderen dat Louis gelijk heeft. Messi was op dat moment ook gewoon de best betaalde Qatarees he? Wordt tijd dat we dat hele Midden-Oosten maar een beetje gaan boycotten. Foute regimes.

5 september 2023 om 07:54

Kan jij je de gegeven penalty aan Ronaldo nog herinneren (tegen Ghana)? Ronaldo is voor zover ik weet geen Argentijn.

De "best betaalde Qatarees" kreeg 2 penalty's in die finale en speelde voor het land dat 4 jaar eerder in de WK finale ookal een penalty meekreeg waar men over kon twisten (met de handsbalregels van destijds). 3 penalty's in 2 WK finales (back to back). Had dat het land van Messi zijn geweest, zouden er ook complottheorieën opgedoken zijn en zou niemand geven om de context van de penalty's...

5 september 2023 om 08:14

De enige strafschop die imo geen strafschop was is die tegen Polen. De andere 4 waren gewoon overtredingen. Maar goed als het een ander land was hadden we al deze complottheorieën onzin nergens gelezen.

5 september 2023 om 08:21

Ontnuchteraar? Zoals Sonny inderdaad zegt was mijn inziens die tegen Polen alleen onterecht? Tegen NL, Kroatië en Frankrijk waren er allebei gewoon zeker 1!

5 september 2023 om 08:48

En de wedstrijd tegen de Fransen dan? Als Louies gelijk heeft, waarom krijgen zij dan twee penalties en nog de kans om in de laatste minuut te winnen? Waarom wordt het sowieso penalties tegen NL? Want dan kunnen ze er zomaar uitvliegen en is dat hele vooropgezette plannetje voor niets geweest. Was er ook ziek van dat we verloren, maar wat zijn we toch slechte verliezers man....

Argentinië was in alle 7 wedstrijden beter dan de tegenstander. Ook het machtige Frankrijk was de hele wedstrijd de mindere van Argentinië. Sommige penalties leken twijfelgevallen, maar de vrije trap waaruit Oranje scoorde en de 2e penalty van Frankrijk vond ik ook betwistbaar. Argentinië is terecht wereldkampioen geworden omdat ze beter waren dan elke tegenstander die ze troffen.

5 september 2023 om 07:50

Het is ook lekker als je elke wedstrijd bij een 0-0 stand een strafschop krijgt he?

En vergeet die griepgolven van toevallig alle Argentijnse tegenstanders vanaf de kwartfinale niet…

5 september 2023 om 07:55

Volgens mij hadden alleen een aantal Franse spelers "griep" tijdens de finale? Hoe kom jij bij "griepgolven van toevallig alle Argentijnse tegenstanders vanaf de kwartfinale"?

Over 10 jaar komt er een ontslagen/ontevreden FIFA official naar buiten met deze bevestiging. En dan wordt er nog jaren over gesproken, en dat is toch wel een behoorlijke smet op dit WK (als dat er al niet op zat). Het is niet helemaal gegeven aan Argentinië, de Argentijnen winnen 2x met Penalties (NL en FR).

Als het een vooropgezet plan was dan hebben ze het wel slecht gespeeld. Twee keer op een penaltyreeks laten aankomen. Ik schaar het eerder onder het geluk dat van een groot land zijn, net zoals de grote clubs wat vaker voordeeltjes hebben.

Ik heb dit idee ook. De scheidsrechters de pingels alles wijst op doorgestoken kaart. Hoop dat dit ooit bewezen kan worden en er celstraffen komen. O ja en die cup terug moet worden gebracht. Door dat hele onsympathieke elftal. Vooral die keeper.

5 september 2023 om 08:03

Wel heel slecht dat fifa en de scheidsrechters het tot 2 keer toe lieten komen op penalty’s tegen Frankrijk en Nederland. Of Naja misschien dat spelers van Frankrijk en Oranje ook in complot zitten!? Wat denk jij?? Zou me niks verbazen als van Gaal 500 mil heeft ontvangen om zijn spelers te laten missen. Zelfde geld voor Frankrijk, allemaal 100 mil cash als je strafschop tegen Messi en Argentinië mist.

5 september 2023 om 08:17

En Kolo Muani miste express die 1 op 1 kans in de laatste minuut. Als beloning daarvoor kreeg die van Qatar een transfer naar PSG. 🤦🏻‍♂️🤣

5 september 2023 om 11:56

Wat doe je nou alsof je niet weet wat er bedoeld word? Je kunt niet iedereen omkopen of iets, maar zeker wel een scheidsrechter er alles aan laten doen dat een team veel meer voordeel heeft? Dit zou ook niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd.

Wat een onzin, van Gaal heeft gewoon een schandalig toernooi afgeleverd. Nog bijna gered door alles of niets te spelen om dit vervolgens weer om te gooien naar zn slechte tactiek.

5 september 2023 om 08:23

Denk je nou echt dat ze met een andere tactiek veel verder waren gekomen? Dit Nederland is gewoon bij lange na geen wereldtop, verwacht dan ook geen wonderen van de selectie.

Doe dit nou niet joh. Het was al een godswonder dat we er een verlenging uitsleepten en die overleefden tot de pingels. Ja die handsbal was eigenlijk geel, maar we gedroegen onszelf ook niet onbesproken.

Als dat echt zo was had Frankrijk die twee strafschoppen natuurlijk ook niet gekregen…

Ongelofelijk. Schiet je de penalties erin ben je door

Dat het vooropgezet was denkt mijn vriendin zelfs, en zij is Argentijnse. Zij zei van te voren al, dat ze zou verwachten dat de Qatari er baat bij hadden als Messi zijn laatste toernooi zou winnen. 5 penalties is ook vrij ongehoord. Aan de andere kant hebben ze het wel een paar keer tot penalties moeten doen.

Dat gezegd te hebben, denk ik wel dat zij de terechte winnaar van dit toernooi waren. Ze waren de enige ploeg die op de aanval durfden te spelen. Nederland, Frankrijk, Kroatie... allemaal klinisch en laf. Brazilie speelden ook echt om te winnen maar die vergaten de Kroaten definitief te killen en drukte na de 1-0 in de verlenging niet door.

Argentinie vond ik wel een team. Die De Paul liep zich stuk voor Messi, die deed niks anders. Die keeper, ik vind het een eikel, maar die wint wel wedstrijden voor ze. Het elftal klopte wel, veel dienende spelers als Macallister, en de individuele klasse van jongens als Messi en Fideo.

Louis moet ook naar zichzelf kijken, het was verschrikkelijk. Zoals dat duel tegen Ecuador, zo slecht was het in de groepsfase onder Frank de Boer niet eens. VS was de enige goede wedstrijd waarin we de volledige controle hadden en zij geen schijn van kans hadden.

5 september 2023 om 09:45

Vijf penalty’s is vrij zeldzaam, behalve dan dat vorige wk winnaar Frankrijk er ook vijf kreeg op dat wk.

Pff ik ben nooit heel erg fan geweest van Louis, maar dit is toch wel heel erg jammer. Dit Nederland was gewoon niet goed genoeg, laat het rusten.

Slechte verliezer hoor. Fifa mag zoveel willen. Als je wint liggen ze er gewoon uit, dan mag fifa hoof of laag springen. Ze doen alsof infantino mee voetbalde.

Erg trieste reactie van loui, we zijn inmiddels al 9 maanden voorbij dat het wk is afgelopen, argentinie is gewoon terecht wereldkampioen geworden. Dat WK is omgekocht is gewoon onzin en moet ook stoppen. De GOAT messi was met mbappe de beste spelers op het WK

Niet moeilijk over doen, dat was al lang bekend dat het uitgemaakte zaak was voor het toernooit. Het was op het vorige wk al de bedoeling maar toen lukte het niet. Als je toen de wedstrijd tegen Argentinie zag, dat lag er ook dik bovenop. En dan maken ze Messi beste man van het toernooi, die raakte geen knikker toen. Net zoals hij nu weer wordt voorgedragen voor de goeden bal, hoe dan. De man was erg goed, erg goed maar het beste is er van af.

Tsja, complot vind ik te ver gaan.
Maar dat de scheidsrechter die wedstrijd niet zijn beste dag had, is een understatement.

Gezien alle wedstrijden van Nederland hadden ze niks te zoeken op het WK vooral in zo’n poule

Wie dit nog verbaasd heeft of zijn ogen en oren dicht, of nog nooit van de Fifa gehoord...

5 september 2023 om 09:52

Of je bent gewoon een slechte verliezer zoals jou.

Hele slechte verliezer. Die magistrale assist voor de 1-0 van Messi was vooropgezet. Mbappe die twee penalties ontvangt in de finale was vooropgezet. Argentinie dat het bijna uit handen geeft tegen NL was vooropgezet. Gvardiol die voor schut wordt gezet door Messi was vooropgezet. Kolo Muani’s MEGA kans in de allerlaatste seconde was vooropgezet. Alles was vooropgezet. Mijn hemel waar gaan we heen met de maatschappij en overal een complot proberen in te vinden. Triest.

Het wk is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Ik denk dat wij zullen schrikken als we de cijfers krijgen van hoeveel media er is. Met alle aandacht en vele mensen die alles onderzoeken. Als er echt een vooropgezet plan was om iemand kampioen te laten worden dan komt zoiets uit. Dan zijn er gesprekken geweest, emails, brieven appjes. Zoiets komt uit. Zeker als er een vermoeden is en er journalisten naar gaan zoeken.

5 september 2023 om 11:13

Dat kan ook over een aantal jaar zijn, als huidige betrokkenen andere functies hebben en ze zonder gevaar voor zelfbehoud gaan praten. Platini gaf ook toe dat het WK in Qatar omkoping was. Zulke dingen gebeuren heus wel hoor, of het nou uitkomt of niet.

5 september 2023 om 12:06

Dat klopt, het kan inderdaad ook over een aantal jaar zijn. Ik volg meerdere sporten dan alleen het voetbal. In bijna iedere sport die ik volg hoor ik verhalen van verliezers dat de winnaar moest winnen van de organisatie of de bond. Het zal ongetwijfeld gebeurd zijn maar ik heb nog nooit het bewijs gezien dat het ook daadwerkelijk gebeurd is. Je zou toch verwachten dat er in deze tijd al wel een keer echt bewijs is.

5 september 2023 om 14:34

Dat klopt. Ik hou ook niet van zulke uitspraken. Alleen de optelsom van Qatar (eigenaars Psg), Fifa, enorm veel geld en Messi zijn ultieme succes gunnen zou wel gemaakt kunnen worden. Vind ik niet een hele rare gedachtegang.

Dus hij beschuldigd ook de Nederlandse arbiters die wedstrijden van Argentinie hebben gefloten (en meer dan 40 andere arbiters) van corruptie

Wat een slechte verliezer. Nederland was gewoon niet goed genoeg.

'wat als' is altijd een vraag waar je niks mee kan. Al had ik het nog wel willen zien als Lionel eraf had gemoeten na die opzichtige en opmerkelijke handsbal ergens voorbij het middenveld, die vreemd genoeg onbestraft bleek. Maar ach, het is zinloos om er nog echt serieus over na te mokken.

5 september 2023 om 11:11

Die handsbal was op het moment dat hij nog geen gele kaart had dus dan had die er ook niet af gemoeten.

Slechte verliezer, dit soort dingen zeggen om je eigen falen te verbloemen. Argentinie was elke wedstrijd de bovenliggende partij, hebben echt een goed toernooi gespeeld voor de spelers die ze hebben. Daarnaast was 1 van de penalty's onterecht en die ging er niet in. Argentinie werd benadeeld tegen Saudie Arabie, Frankrijk krijgt 2 penalty's in de finale, mist een 1 op 1 kans in de laatste seconde , mist 2 penalty's in de penaltyserie. Ik vind het ver gezocht maar goed Louis is al een tijdje de kluts kwijt....wat was zijn laatste succes ook alweer?

Dat Louis het zegt is natuurlijk niet verrassend. Hij was al zuur tijdens en na de wedstrijd met Messi. Het idee op zich dat zaken hier en daar beïnvloed zijn om Messi een WK te gunnen is niet zo gek natuurlijk. Zijn laatste kans, het moest nu. Laten we eerlijk zijn, dat er volop fraude en omkoping plaatsvindt in de voetbalwereld is geen geheim. Dat het WK in Qatar gespeeld werd door omkoping is nu ook erkend. Je moet wel ergens een tikje naïef zijn om te geloven dat dit soort dingen op het veld niet gebeurt. Je kunt iemand geen wereldkampioen maken, maar je kunt met genoeg geld wel bepaalde mensen bepaalde beslissingen laten nemen waardoor dingen net even meezitten.

Ach wat een onzin weer van Van Gaal. Tuurlijk kreeg Argentinië wat geluk mee maar dat heb je altijd wel nodig om wat te winnen. Voor de rest heeft Argentinië een subliem toernooi gespeeld. Waren tegen Oranje ook de betere partij totdat Weghorst erin kwam. En zelfs in de verlenging waren ze de betere en hadden we geluk dat ze niet hebben gescoord met o.a een bal op de paal. Tegen Frankrijk precies hetzelfde. Daar waren ze ook voor 80 minuten de betere totdat Mbappé er twee maakte. Hij kan nog wel zo zuur doen maar Argentinië is verdiend wereldkampioen geworden.

5 september 2023 om 14:26

@ModricMagic

Wat een topreactie van jou hier zeg, Argentinie is inderdaad terecht wereldkampioen geworden, zelfs voor dat het WK begon werden ze al als favoriet voorspeld om het WK te winnen, nogmaals echt een sportieve reactie van jou hier zeg, een van de weinige op dit forum die nooit provoceert. Klasse kerel😄

Louis, heb jij Virgil en Berghuis zelf opgedragen om die penalty’s te missen? Wat een onbenul zeg, accepteer je verlies. Argentinië was in elke ko wedstrijd de bovenliggende partij, ook tegen Nederland.

Als dit al waar zou zijn hadden ze het in de finale echt niet op penalty's laten uit komen.

eindelijk wordt het uitgesproken...
als je nagaat hoe Argentinië soms letterlijk in de wedstrijd werden gezet door vreemde beslissingen....hoe de spelers tekeer gingen met hun fouten en hun foutenlast , niet normaal.

velen zullen zeggen , neen dat is niet zo maar ik zeg enkel dit daarop

'bekijk het allemaal nog eens goed en stop uw naïviteit....'

Dit is gewoon laster ! Ik zou er een advocaat opzetten als ik FIFA was. Kom maar met bewijs !
En anders betalen. Kijken waar de Van Hooijdonk basher nu blijven…. Is in principe het zelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren