Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Los Angeles wordt van lijst speelsteden WK gehaald door onenigheid met FIFA’

Laatste update:

Het lijkt erop dat er op het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten geen wedstrijden gespeeld zullen worden in Los Angeles. Dat weten verschillende buitenlandse media te melden. Het SoFi Stadium in de Californische stad was een van de stadions waar wedstrijden gespeeld zouden worden, maar onenigheid tussen de stadionbeheerder en de FIFA lijkt roet in het eten te gooien.

Stan Kroenke, een zakenman die met zijn bedrijf eigenaar is van het SoFi Stadium, heeft het aan de stok met de FIFA. Volgens ESPN weigert Kroenke bijvoorbeeld geld te betalen om het veld te verbreden.

Normaliter worden er namelijk American football-wedstrijden gespeeld in het stadion, en een American football-veld heeft een breedte van 49 meter. Een voetbalveld is een stuk breder: 68 meter.

Daarnaast zou Kroenke niet tevreden zijn over de inkomsten die het stadion krijgt van de organisatie van het WK. Hij zet zijn vraagtekens bij de verdeling van het geld tussen de FIFA, de stad Los Angeles en het SoFi Stadium.

De kans lijkt hierdoor groot dat Los Angeles van de lijst wordt gehaald als speelstad tijdens het WK. Er wordt al gespeculeerd over een vervangende locatie: Las Vegas, San Francisco en Seattle lijken de grootste kanshebbers.

Het SoFi Stadium werd in 2020 geopend, en biedt plaats aan 70.240 mensen. Het wordt dus vooral gebruikt voor American football, daar de clubs Los Angeles Chargers en Los Angeles Rams er hun thuiswedstrijden spelen.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2028 wordt het stadion ook gebruikt, onder meer voor de openings- en sluitingsceremonie. Daarnaast was het dus ook de bedoeling dat er wedstrijden op het WK voetbal gespeeld zouden worden, maar dat lijkt nu dus niet door te gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een mooi modern stadion, maar voor de rest heeft las vegas toch dezelfde aantrekking. Ik denk dat de fifa hier niet zo van wakker ligt eerlijk gezegd.

18 oktober 2023 om 19:13

Ik denk dat Fifa er behoorlijk van wakker zou liggen als ze niet in het SoFi mogen spelen. Bij een WK in de VS hoort wel het toppunt van stadions in de wereld, wat het SoFi is. Zeker als de Fifa voetbal wilt laten groeien in de VS

18 oktober 2023 om 19:17

La is toch een stuk interessanter denk ik commercieel gezien. Meer dan 5x zoveel inwoners en ook meer immigranten van afkomsten waar voetbal veel groter is dan in de VS. Voetbal is in LA populairder dan zo'n beetje in elke andere staat van de VS.

18 oktober 2023 om 19:40

Ik denk dat Atlanta het meest voetbalgekke stad is in de VS, die spelen elke week voor 50000 man. Toen Miami langskwam zelfs 75000 en Messi was toen geblesseerd.

18 oktober 2023 om 19:59

Maar voor een toerist/buitenlandse voetbalsupporter is LV denk ik beter. LA vind ik geen stad voor een toerist. LV is compacter met veel vertier, wellicht een mooiere fanzone.

Overigens vind ik SF ook wel een mooie vervanging, mildere klimaat en en niet zo immense stad als LA. Althans dat was mijn ervaring toen ik LA en SF bezocht.

18 oktober 2023 om 22:33

Die mensen maken toch wel het tripje naar las vegas als het moet.

19 oktober 2023 om 00:23

Mijn familie woont in Atlanta en het is inderdaad een van de grotere clubs tegenwoordig van de MLS. Toch denk ik inderdaad dat LA wel een grotere voetbal stad is, alleen al omdat er zoveel immigranten wonen vanuit heel latijns Amerika. Ook veel in Atlanta hoor, maar niet zo groot als in LA.

Als Las Vegas het alternatief wordt, moeten we hopen dat Italië daar niet komt te spelen.

18 oktober 2023 om 19:13

Hahahahaha goud dit

18 oktober 2023 om 20:44

Alleen Italië plaatst zich al een tijdje niet meer ☺️

Zou zonde zijn als er geen wedstrijd wordt gespeeld in wat toch wel het meest moderne/mooiste stadion ter wereld is. Ik hoop dat er alsnog gevoetbald zou worden in LA maar dat ze dan één van de college football stadions kiezen (rose bowl of LA Memorial stadium). In beide stadions passen in principe 90k+ man en de rose bowl heeft al eerder een wk-finale georganiseerd.

Als ze het toch buiten LA houden, zou Las Vegas een mooie optie zijn. Is toch zonde dat de Allegiant Stadium niet gekozen kon worden als speelstadium omdat het destijds nog niet voltooid was. Is na het SoFi toch wel het meest moderne stadion ter wereld

18 oktober 2023 om 19:30

Alleen wordt het in de zomer in Las Vegas zo 40 graden terwijl het in LA eerder 30 graden is of zo.

18 oktober 2023 om 19:43

Ik zou het wel prachtig vinden als ze in het stadion van de raiders (Allegiant inderdaad, was de naam vergeten) spelen. Is echt een belachelijk stadion maar is wel dicht met airconditioning dus temperatuur is geen probleem

18 oktober 2023 om 19:50

Daar heb je een punt. Ik kan me van 94 nog herinneren dat er behoorlijke climaat verschillen waren tussen de steden en dat lijkt me nu nog erger. Vanuit dat oogpunt leek me Las vegas helemaal geen goed idee. Maar als he took overdekt kan dan maakt dat niet uit.

19 oktober 2023 om 00:24

Weet niet hoe veel je daar van merkt, het is wel bloedje heet in Vegas, maar niet zo heet als bijvoorbeeld in Qatar. Ook is het nieuwe hypermoderne stadion daar wel goed tegen.

19 oktober 2023 om 09:43

Zowel Las Vegas als Qatar hebben een woestijnklimaat. In de maanden juli en augustus scheelt het gemiddelde temperatuur ongeveer 2-3 graden tussen die twee gebieden, dus dat valt reuze mee.

Ook in Qatar hadden we volop hypermoderne stadions.

Voor alle voetbalfans die naar Amerika willen is het alleen maar een zegen om niet naar Los Angeles te hoeven. Niet dat San Francisco een betere optie is als stad, dus laat ze maar lekker naar Vegas of Seattle gaan. Laat dat meurende Californië maar links liggen.

Overigens is het heel bijzonder dat die Kroenke meent dat de FIFA de veldverbreding zou moeten betalen natuurlijk. Dat zou wel de wereld op z'n kop zijn.

18 oktober 2023 om 19:43

Maar ik kan me ook voorstellen dat hij het niet doet.
Het is een gloed nieuw stadion, het verbreden van het veld gaat waarschijnlijk ten koste van een deel van de tribunes (je hebt het immers over 20 meter veld die er bij moet). Zo'n verbouwing ga je natuurlijk nooit dekken met de huur inkomsten die je voor een paar wedstrijden krijgt.
Dat hij dan vindt dat de Fifa is of de WK organisatie die voor die kosten op moet draaien lijkt me niet heel gek.

18 oktober 2023 om 20:59

Dan schuift Kroenke zijn stadion toch niet naar voren als optie? Prima als hij het niet wil betalen, maar hij heeft dan toch verder ook niet zo veel te eisen?

18 oktober 2023 om 21:49

Hij eist toch ook niets?Wat is er gek aan dat een huurder zelf moet betalen voor aanpassingen die nodig zijn voor zijn specifieke toepassing?

18 oktober 2023 om 20:30

Eh Los Angeles is vast vies hoor, maar meurende Californië? Voor een groot deel echt een prachtige staat qua natuur.

18 oktober 2023 om 20:57

LA en SF zijn ranzige steden waar je niet lang hoeft te zoeken voor je (om het even plat te zeggen) een persoon op de straat ziet zitten poepen. Het is er buiten de rijkeluisbuurten niet te harden. San Diego is ook al lang en breed verloren. Dat er tussen die stinksteden een mooie strook natuur ligt is verder niet zo relevant, omdat ze daar niet gaan voetballen. Bij een commercieel toernooi gaat het om de steden en in die context moet je mijn bericht dan ook lezen.

18 oktober 2023 om 21:53

Ja ik zou ook niet snel een stedentripje naar LA boeken.

18 oktober 2023 om 22:24

Ja er zijn hier en daar in San Diego wel junks maar datzelfde zie je ook wanneer je door Amsterdam, Rotterdam, Groningen etc loopt. Ik zou nooit mijn San Diego weer terug willen omruilen voor het koude Nederland

19 oktober 2023 om 00:09

We hebben recent nog wedstrijden in Rio, Moskou en Kaapstad gehad, laten we wel zijn, dat is ook buiten de rijke wijken geen Club Med.

19 oktober 2023 om 00:24

@misseva88 eens over LA en SF, maar San Diego vind ik echt geweldig.

19 oktober 2023 om 08:19

Moskou mag écht niet in het rijtje met Rio en Kaapstad genoemd worden.
In Rio en Kaapstad moet je vrezen voor je leven als je daar alleen loopt, dat is in Moskou echt niet zo.
In geen enkel opzicht kan je Moskou met die steden vergelijken.

Wel opvallend dat ze daar nu pas mee komen. Je zou toch zeggen dat Kroenke inmiddels redelijk weet hoe een Europees voetbal veld er uit ziet.

18 oktober 2023 om 21:48

Dat weet hij waarschijnlijk ook wel. En waarschijnlijk weet hij ook exact wat het gaat kosten om zijn station daarvoor aan te passen. Vandaar dat hij ook aangeeft daar zelf geen geld aan te willen uitgeven

19 oktober 2023 om 16:21

Dat hij geld wil hebben begrijp ik. Wat ik minder begrijp is waarom dat nu een issue is. Het is niet alsof ze net bedacht hebben dat ze een WK gaan organiseren.
Ze weten al 3 of 4 jaar dat het daar gehouden gaat worden, het bid is 6 of 7 jaar geleden voor het eerst ingediend en ze zijn nog langer geleden al begonnen met de voorbereiding.

Amerika heeft zoveel grote stadions. Genoeg anderen die het plekje in kunnen nemen.

Het Allegiant even verderop in Las Vegas vind ik eigenlijk nog wel mooier. Daarbij heb je natuurlijk de Mercedes-Benz Arena van de Falcons en het US Bank stadium van de Vikings om er een paar te noemen. Dat pompeuze bouwproject van die eigenaar van Arsenal en de Rams á 6 miljard vind ik een beetje over the top.. Dat een veldverbreding er dan niet meer vanaf kan begrijp ik wel, het geld zal wel op zijn.

18 oktober 2023 om 20:42

Falcons hosten al de halve finale.
En Vikings trokken zich in een eerder stadium al terug ivm onduidelijkheid vanuit de FIFA qua kosten/baten verdelingen tussen stadion, organisatie, Fifa.

Overigens zou LA dan niet de eerste zijn.

Chicago, Montreal, Minneapolis, Washington trokken zich eerder al terug.

Moet zeggen dat ik het leuk vind om dit gesprek hier te zien. Ik kijk elk weekend naar American Football dus ken de stadia goed en sommige van de steden ook, zelf woon ik in Washington D.c., jammer dat je geen wedstrijd hebt in de hoofdstad.

Tja, het verbaast me niet dat dit in de VS gebeurt. Dat land heeft geen voetbalcultuur, dus draait nu alles enkel om het geld. De mensen die dit toernooi moeten helpen organiseren, kijken dan ook enkel naar wat het voor hun oplevert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren