Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Los Angeles grijpt eerste MLS-titel dankzij treffer Bale in de 128ste (!) minuut

Laatste update:

Los Angeles FC heeft maandagnacht voor het eerst in de clubgeschiedenis de titel in de MLS veroverd. In de finale stond er tegen Philadelphia Union na negentig minuten en een verlenging een score van 3-3 op het scorebord, waarna een strafschoppenserie uitkomst moest bieden. Hierin bleek de ploeg van trainer Steve Cherundolo met 3-0 te sterk. Invaller Gareth Bale vervulde een heldenrol door er in de 128ste minuut nog een penaltyreeks uit te slepen.

De ban werd in de eerste helft gebroken door Los Angeles via een van richting veranderde vrije trap van Kellyn Acosta: 1-0. Met een klein uur op de klok kwamen de bezoekers vervolgens langszij dankzij Daniel Gazdag, die van dichtbij doel trof en de 1-1 aantekende. Los Angeles kon de titel in de slotfase ruiken, nadat Jesus Murillo een hoekschop van Carlos Vela overtuigend tegen de touwen knikte. Twee minuten later brachten de bezoekers de stand uit een standaardsituatie echter weer in evenwicht: Jack Elliot kon een vrije trap van Kai Wagner vogelvrij inkoppen: 2-2.

In de verlenging leek Los Angeles-doelman leek doelman Maxime Crépeau de schlemiel te worden. De sluitpost kon inrukken na het krijgen van zijn tweede gele kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Murillo, waarna hij met rood en een ogenschijnlijk zware blessure van het veld moest. Met een man meer leek Philadelphia de finale in de 124ste minuut via een rebound van Elliot naar zich toe te trekken: 2-3. Bale sleepte er met het hoofd vier minuten later alsnog een strafschoppenserie uit voor the Black and Gold: 3-3. Philadelphia benutte geen enkele penalty, waardoor Los Angeles voor het eerst de titel in de MLS won.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een schandalige poppenkast. De blessuretijd ging door tot Bale eindelijk gescoord had. En dan alle penalties missen. Clowneske tv.

6 november 2022 om 09:08

Hoe bedoel je dat de blessuretijd doorging totdat Bale had gescoord? Ik keek die pot live en Crepeau heeft tien minuten op de grond gelegen. Die negen minuten waren zeker te verantwoorden. Of bedoelde je hem anders?

6 november 2022 om 09:25

Ach ja misschien ook wel. Ik ben een beetje bitter betreffende de MLS omdat het doordrenkt is met commercie en zielloos zijn voortgang zet. Ik vind het wrang dat uitgerekend de minst persoonlijke voetbalcompetitie ter wereld aandacht krijgt, waar traditioneel en harstochtelijk voetballand met een impact tot de kern van de bevolking haar identiteit nauwlijks wordt besproken. Geen hond in LA heeft dit 'feestje' gevierd en alleen de geïnvesteerde miljoenen houden deze trofee omhoog.

6 november 2022 om 09:27

Dus je hebt het totaal niet gezien en doet dan een uitspraak dat er niks klopt van de blessuretijd, juist ja.

6 november 2022 om 09:29

Je hebt me ontmaskerd. Of, dat kan ook, vind ik die verlenging te lang duren.

6 november 2022 om 09:31

Eens hoor. Kan ik weinig tegen inbrengen. Is ook een vrij identiteitslose bedoening. Ik keek die finale puur voor de sensatie en doordat ik geen zin had om te gaan slapen. Dat zegt wel voldoende, denk ik. Ik ga niet voor mijn plezier naar Salt Lake - Houston kijken, om maar wat te noemen, als er niks op het spel staat.

6 november 2022 om 09:55

Tja, dat er uit het niets clubs uit de grond gestampt worden en er 50.000 Amerikanen op de tribune zitten zegt eigenlijk al genoeg over die competitie. De hype is er wel, maar echt voetbal kan je het niet noemen.

6 november 2022 om 11:42

En het niveau is echt belachelijk slecht, nog minder dan de eredivisie.

6 november 2022 om 11:42

Dit artikel staat hier vanwege de omstandigheden he. Het is een finale en de manier waarop die verlopen is. Plus het feit dat het Bale is. Als dit pakweg in Armenië gebeurde, zou het hier waarschijnlijk ook staan. Ik heb hier vaak genoeg artikels van derde rangs competities voorbij zien komen als er belangrijke of opvallende dingen gebeuren. En daarbij, voetbal is voetbal.

6 november 2022 om 09:09

Hij scoort binnen de 9 min blessure tijd die er waren door de blessure en rode kaart voor de keeper...

Heerlijke ontknoping. Een van de meest spectaculaire verleningen die ik heb gezien.

Bale en finales... Ongekend haha

Snap niet waarom real hem van de hand heeft gedaan!

Dus de andere doelpuntenmakers zijn niet belangrijk geweest? Wat een slechte sensatie titel.

6 november 2022 om 11:57

En vooral de keeper niet eens benadrukken, 3 penalty's kunnen tegenhouden. Alhoewel ze slecht getrapt waren en er één overging.

6 november 2022 om 16:13

Jouw tweede zin geeft denk ik aan waarom de keeper niet benadrukt is.

Prachtige pot met veel spanning, een rode kaart en een bizarre ontknoping. Jammer dat uiteindelijk LAFC er mee vandoor gaat, terwijl Philadelphia Union toch de betere ploeg was.

Philly hikt er toch al een paar jaar tegenaan met goed beleid, die zouden hem wel verdienen inmiddels.

Jammer dat Elliot, die als verdediger notabene 2x scoort, zich zo te kijk laat zetten in dat luchtduel met Bale vlak voor het einde, om maar niet te spreken over de penalties van Union…

MLS wordt steeds sterker en sterker, en ook de fan engagement wordt steeds groter. Kwestie van tijd voor dit een van de grotere competities ter wereld is! Genieten!

Hhaha die commentator. Hoe heb je zon hoge stem als verslaggever?

6 november 2022 om 12:07

Check Carlo Zampa eens op youtube, je lacht je een ongeluk.

Het gejuich Klinkt bij een goal precies hetzelde als bij vrouwenvoetbal. Zitten er daar ook bijna alleen vrouwen en kinderen op de tribune. Wat een gegil zeg.

128e minuut? Doen ze daar bij het voetbal ook time-outs ofzo

6 november 2022 om 14:38

Haha, het is al heel wat dat ze ook kunnen gelijkspelen in deze competitie. Er moet normaal gesproken altijd een winnaar en een verliezer zijn. Het spel wordt langzaamaan wel meer populair maar de populariteit zit momenteel meer bij de Spaans sprekende community

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren