Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Loop ik straks in het trainingspak van Oranje rond, ongelooflijk toch?’

Laatste update:
/

Henk Dijkhuizen mag zich melden bij Jong Oranje. De verdediger kreeg vrijdag te horen dat hij in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije en Frankrijk is opgenomen en kan het nog steeds bijna niet geloven. “Hier droomde ik als klein mannetje van. Iedereen in de familie is trots. Prachtig”, zegt de rechtsachter van Roda JC Kerkrade.

De Rotterdammer, die eerder voor Sparta Rotterdam uitkwam en ook nog acht jaar in de jeugd van Feyenoord speelde, maakt een uitstekende ontwikkeling door. Hij zou dit seizoen de stand-in worden voor Martin Monteyne, maar die raakte al gauw geblesseerd waardoor Dijkhuizen zijn kans pakte. “Het gaat allemaal heel snel, want ik kwam naar Roda met het idee dat ik op de bank zou beginnen.”

“Ik stond ook wel even te kijken toen mijn ploeggenoot Guusje Hupperts het goede nieuws vertelde. Nu zitten we samen bij Jong Oranje”, vervolgt Dijkhuizen. “Ongelooflijk toch? Loop ik straks in het trainingspak van Oranje rond.” Hij kwam dit seizoen al negen keer in de Eredivisie in actie kwam voor zijn Limburgse werkgever. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-4) maakte Dijkhuizen zijn eerste goal in het betaald voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wat voor Feyenoord als Janmaat weggaat ?

9 november 2013 om 11:02

Zeker, ik vind Dijkhuizen een van de betere backs dit seizoen. Samen met Blind, Janmaat, van aanholt en Johansson van az maakt hij het meeste indruk op mij.

9 november 2013 om 12:28

Van Aanholt? Waar is dit op gebaseerd...

9 november 2013 om 12:31

Op het spel van de laatste weken en dan met name het aanvallend vermogen. Feyenoord heeft een back nodig die net zo aanvallend speelt als Janmaat. Eentje die niet bang is

9 november 2013 om 14:11

En niet te vergeten Bijker, ook Amieux is niet slecht, maar Bijker is toch ook wel een groot talent hoor! Je moet eens op hem letten bij SC Cambuur, fijne back!

9 november 2013 om 16:23

Welke van Aanholt? Je hebt van Vitesse die linksback is en van Heerenveen die rechtsback is.

9 november 2013 om 20:03

Die je bedoelt van Heerenveen heet van Anholt

10 november 2013 om 03:34

Bijker kende ik niet maar inderdaad, een uitstekende back! Tegen Feyenoord vond ik hem erg sterk en is hij in positieve zin opgevallen

9 november 2013 om 11:17

Dan moet feyenoord wel de beurs open trekken.

9 november 2013 om 12:10

Nee bedankt. Ik zag hem tegen Psv, zeer matige back.

9 november 2013 om 12:54

Dijkhuizen had Depay anders helemaal in zijn zak. Misschien beter opletten volgende keer als je een wedstrijd kijkt.

9 november 2013 om 14:51

In zn zak lijkt me wat overdreven.

9 november 2013 om 23:15

Dat viel wel mee. Werd er vandaag ook aan alle kanten voorbij gelopen

Geweldige back echt een talent

Ik bezoek van wedstrijden van Sparta Rotterdam, nou deze jongen gaat het redden let maar op.

Hij is heel snel, hij heeft aanvallende dreiging en hij kan goed verdedigen alleen het probleem is hij pakt teveel rode kaarten.

Heel goed gedaan van Roda JC die weten dat ze hier veel geld mee gaan verdienen, en weer zo een domme fout van beunhaas Vloet.

Dit is zeker een jongen waar het Nederlands elftal kater iets aan gaat hebben.

9 november 2013 om 11:10

Viel me ook op toen hij afgelopen weekend in de Euroborg speelde dat hij wel erg veel overtredingen maakt. Zal wel met de leeftijd te maken, maar hij moet het er op termijn wel uit zien te krijgen. Verder inderdaad een prima back voor in de Eredivisie. Goed koppel samen met die Hupperts.

9 november 2013 om 11:19

Hij is gewoon lekker fel. In nederland zijn dat inderdaad overtredingen. In andere competities niet. Dat is ook de reden dat nederland een van de slechtste verdedigingen heeft.

9 november 2013 om 11:40

Niet geheel Vloet zijn fout. Dijkhuizen begon pas aan het eind van vorig seizoen te presteren, en Dijkhuizen kreeg dan ook een nieuw contract aangeboden. Echter wilde hij liever (en totaal begrijpelijk natuurlijk) in de eredivisie voetballen. Heel jammer dat we hieraan niks hebben verdiend, aangezien ik toch denk dat deze jongen het wel ver kan schoppen.

Vraag aan de Roda fans, die Guus Hupperts is het niet tijd dat die jongen een stap hogerop gaat? Zie hem bij Roda altijd belangrijk zijn in de samenvattingen, maar kijk nooit echt hele wedstrijden van Roda.

9 november 2013 om 11:12

Beter voor Hupperts als hij nog bij Roda JC blijft, hij is af en toe belangrijk.
Snelle speler maar qua techniek en een goede voorzet komt hij nog tekort.
Bij Roda krijgt hij vertrouwen en is een jongen van de club.
Zou ook niet weten waar hij dan naar toe moet gaan want zo geweldig is hij niet.

9 november 2013 om 11:14

Dat vraag ik me ook af, wat is dat een goeie buitenspeler niet wat voor AZ als vervanger Beerens of Martens?

9 november 2013 om 11:14

Guus Hupperts bereikt een hele hoop op inzet en met zijn snelheid. Over grote afstand is hij één van de snelste spelers in de Eredivisie. Met de speelstijl van Roda is dit een groot wapen. Naar mijn idee zou hij niet tot zijn recht komen bij een club die in meer dan 50% van de wedstrijden het spel moet maken. Voor Utrecht en misschien Heerenveen zou het een goede zijn, maar veel hoger dan de subtop van Nederland zie ik hem niet bereiken.

9 november 2013 om 11:26

Ik weet niet of jij roda volgt de laatste weken maar meestal maken zij het spel.

9 november 2013 om 11:45

Roda is een beetje het Heracles van vorig jaar; open wedstrijden en erg veel doelpunten. Ze maken mede het spel, maar domineren allerminst. Ze spelen veelal op de omschakeling omdat het veld altijd gigantisch lang is in hun wedstrijden. Roepen is gemakkelijk limburgalaaf, alleen onderbouwing zou je in deze sieren, want 'ja', ik kijk de laatste weken toevallig een hoop wedstrijden van Roda.

9 november 2013 om 11:55

Tegen groningen domineerden ze niet inderdaad. Maar tegen psv thuis wel, en tegen rkc thuis ook.
Ik kom nu tot de conclusie dat ze thuis het spel maken, en uit wat voorzichtiger zijn.

9 november 2013 om 14:13

Tegen PSV waren ze de betere ploeg, het spel maken en domineren is echter totaal iets anders. Want dat deed Roda allerminst.

9 november 2013 om 19:43

Precies, Roda speelt vooral vanuit de reactie. Alleen Kali heeft de handelingssnelheid om in een positiespel mee te kunnen. Voor de speelstijl die ze nu hanteren hebben ze een stuk meer spelers die mee kunnen komen; zoals een Guus Hupperts en een Dijkhuizen.

9 november 2013 om 11:15

Ik denk dat Guus nog voldoende kan leren bij Roda. Heeft nooit een hele solide indruk op me gemaakt maar is de laatste tijd wel erg goed in vorm! Ik hoop natuurlijk van harte dat hij dit vast weet te houden, maar voor een stap hogerop is het nog iets te vroeg denk ik.

9 november 2013 om 11:16

Mwa, dat vind ik nog reuze meevallen.. Ben zelf pas de laatste weken echt tevreden over 'm, daarvoor heeft hij op een enkele wedstrijd na nog geen potten kunnen breken. Samen met Dijkhuizen speelt hij dit seizoen prima! Lijkt alsof deze jongens elkaar perfect aanvoelen..

Dik en dik verdiend dat Dijkhuizen nu bij Jong Oranje zit, lekker fel en aanvallend ook nog eens sterk.
Enige probleem dat hij vaak (onnodige) kaarten pakt.
Als die zo doorgaat kan hij over anderhalf jaar wel een stap hogerop.

Als er een iemand is die het verdient is het Henk wel. Werkt keihard en zet grote stappen. Ik hoop dat roda hem een paar jaar kan vasthouden, maar hij zal wel binnen 1,5 jaar weg gaan.
Ik denk overigens niet dat roda hem zomaar laat gaan, dus zo'n mazzeltje als met Vormer toen zal feyenoord niet krijgen.

Toch lachwekkend dat Nederlandse elftal van tegenwoordig, 1 leuke wedstrijd en je mag jezelf al international noemen...

10 november 2013 om 03:37

Geen Nederlands elftal, maar jong oranje. Is een significant verschil

Hij heeft waarschijnlijk al meerdere wedstrijden laten zien dat hij een kans verdient.

Wat pas echt ongelofelijk is is dat die Veltman een uitnodiging krijgt na 1 keer een goede wedstrijd te hebben gespeeld.
Die jongen heeft nog amper basisplekken gehad bij ajax om maar te zwijgen van speeltijd.

9 november 2013 om 12:20

1. Luister naar de uitleg van v Gaal
2. Was dit met BMI ook niet zo en vinden we die niet allemaal fantastisch in Oranje
3. Het is een oefenwedstrijd

Het is mooi dat hij een uitnodiging heeft gekregen voor Jong Oranje want naar mijn inzien heeft hij dit ook meer dan verdiend. Hij is samen met Biemans op dit moment het koppel achterin wat zich goed aanvoelt, en samen met Guusje weet hij lekker op te komen en voor gevaar te zorgen. Ik zie in Henk een toekomstig Oranje-back, zolang hij zich op deze manier blijft ontwikkelen want hij laat zien dat hij het niveau v.d. eredivisie zeker aan kan. Tsja het enige probleem wat hij nu vooral heeft is dat hij te enthousiast is en daardoor al 2x rood heeft gekregen. Maar wel mooi dat we deze jongen voor helemaal nop hebben kunnen overnemen.
Guus heeft het verdiend geselecteerd te worden, maar toch heb ik bij hem een groter vraagteken. Zo was hij tegen PSV 2x helemaal super, maar tegen Groningen vorige week was het weer niets. Ook hier zit je met de jeugdigheid maar toch valt dat een beetje tegen. Ook zijn voorzet mag wel wat beter, maar het belangrijkste is dat hij nu moet gaan verlengen zodat hij toch bij ons blijft.

Henk zat een paar keer al bij de voorselectie van jong oranje. Ik hoop dat ze hem daar wat tips kunnen geven, zodat hij wat minder kaarten pakt. Leuk dat roda nu kan zien dat het loont om Nederlandse jongens te laten spelen. De reorganisatie van afgelopen zomer is me nog niet tegengevallen. Ik hoop dat we het kunnen vasthouden vanavond tegen GEA

Ontzettend leuke speler... Werkt als een paard, is snel en heeft een paar extra longen!
Viel mij ook vorig jaar op in die nacompetitie wedstrijden tegen Sparta. Echt zo'n Roda JC speler.. Bijtertje!
Ik verwacht hem over een aantal jaar inderdaad wel in Louis' keurkorps

Hardwerkende back, en een goed koppel met onze Gh20!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren