Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool kan rustig naar Manchester City - Arsenal kijken na zege op Anfield

Laatste update:

Liverpool heeft zondag een uiterst belangrijke zege geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam in eigen huis vroeg op achterstand tegen Brighton & Hove Albion, dat uiteindelijk toch niet bij machte bleek om Liverpool van de zege af te houden: 2-1. Luis Díaz en Mohamed Salah maakten de openingstreffer van Danny Welbeck ongedaan. Liverpool (67 punten) kan nu rustig afwachten wat achtervolgers Arsenal (64) en Manchester City (63) tegen elkaar doen.

Van de Nederlanders bij Liverpool stond alleen Virgil van Dijk aan de aftrap. De aanvoerder vormde het hart van de verdediging met Jarell Quansah. Voorin kregen Salah, Darwin Núñez en Díaz het vertrouwen van Jürgen Klopp, die Cody Gakpo pas vlak voor tijd zou brengen. Bij Brighton startten Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman.

Na precies 87 seconden wist Welbeck de score te openen op Anfield. De aanvaller kreeg de bal na ongelukkig uitverdedigen van Van Dijk voor zijn voeten en rondde overtuigend af in de verre hoek: 0-1. Liverpool moest even bijkomen en kwam goed weg toen een scherpe voorzet van Simon Adingra net niets opleverde voor Brighton. Liverpool moest zijn ritme nog vinden in de openingsfase, al zat het ook tegen toen the Reds geen strafschop kregen nadat Núñez aan zijn shirt werd gehangen door Pervis Estupiñán.

De motor van Liverpool draaide langzaam maar zeker warm en dat leverde enkele dreigende momenten in de zestien van Verbruggen op. Zo ook via Salah, die net niet genoeg tijd had om naar zijn linker te draaien en naast schoot. Halverwege de eerste helft ging er een zucht van opluchting door Anfield. Een afvallende bal uit een hoekshop kwam terecht bij Salah, die de bal via Veltman met veel gevoel terugbracht in de zestien. Díaz dook op en rondde fraai af: 1-1.

In het uiterst vermakelijke duel gingen beide ploegen vol voor de volgende treffer. Zo kwam Adingra net tekort aan de ene kant en schoot Núñez aan de andere kant van dichtbij net niet binnen. Al liggend zag de Uruguayaan zijn inzet via het been van Verbruggen naast rollen. Liverpool klopte steeds meer op de deur, maar ondanks de nodige aanvallen zochten de ploegen de kleedkamers op met een 1-1 stand.

De openingsfase van de tweede helft was rommelig van beide kanten, al was het gevaar nooit ver weg. Zo was voormalig Brighton-ster Alexis Mac Allister dicht bij een kopdoelpunt, maar hij zag zijn inzet net naast vliegen. Liverpool haalde ook in de fase daarna zijn niveau nog niet, maar verscheen rond het uur uur toch een paar keer voor het doel van Brighton. Zo vloog een poging van Dominik Szoboszlai een meter naast en stuitte Núñez uit een lastige hoek op Verbruggen.

Liverpool kreeg het opeens te pakken en kwam halverwege de tweede helft alsnog op voorsprong. Szoboszlai had een uitstekende strakke pass in huis op Mac Allister, die in alle vrijheid op randje zestien mocht bepalen wat hij wilde doen. De Argentijn opteerde voor een steekpassje op Salah, die Verbruggen kansloos liet met een geplaatst schot in de verre hoek: 2-1. De Egyptenaar stond geen buitenspel, daar Van Hecke dat ophief.

Twintig minuten voor tijd werd Núñez neergelegd door Van Hecke, waarop arbiter David Coote de voordeelregel toepaste. Salah hoefde amper na te denken en had een fantastische steekpass in huis op Díaz, die met links via Verbruggen raak schoot. Uit de herhaling bleek echter dat de Colombiaan een teenlengte buitenspel stond. Het duel was dus nog verre van gespeeld. Zo moest Caoimhín Kelleher ingrijpen op een kopbal van Lewis Dunk. Vlak voor het eindsignaal onderscheidde Verbruggen zich nog met een fantastische save op een schot van Salah, maar een punt leverde dat uiteindelijk niet meer op voor Brighton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning. Diaz was de beste voorin, Mac Allister weer enorm sterk en Salah beslissend, ondanks een mindere dag.

Nu lekker achterover leunen en kijken naar de kraker tussen City en Arsenal.

31 maart 2024 om 17:17

Die Diaz, wat een energie en spirit. Okay, hij mist nog te veel, maar ik snap wel dat je hem opstelt als het er om gaat en niet Gakpo.

31 maart 2024 om 17:49

Die Diaz is in mijn optiek qua voetwerk by far de snelste speler ter wereld op dit moment. Niet normaal behendig, efficient en snel met zijn voet bewegingen. Nauwelijks bij te houden

31 maart 2024 om 17:53

Diaz moet een nachtmerrie zijn voor tegen te verdedigen. Met volle snelheid telkens op je af zien komen en zoals je zei zijn voetenwerk is niet bij te houden. Zo een onvoorspelbare speler.

Oef het is binnen! Dit was echt een belangrijke die we gewoon moesten winnen anders verdienen we de titel gewoon niet. Het was wel echt een nerveus gedoe op het einde, alsof het voor de allerlaatste keer is dat we voor een prijs spelen. Voor de rest wil ik gewoon alle spotlights op Alexis ‘El Maestro’ MacAllister laten schijnen, absolute wereldklasse. Nu hopen op een gelijkspel tussen City en Arsenal!

In de eerste helft , zag ik toch gewoon een counterploeg in de naam van bha? Of had ik er verkeerd gezien? Ik praat niet over het opbouwen. De assist van Veltman op het doelpunt van Liverpool was toch gewoon amateuristisch. Wat een fout

Sterk team Brighton. City en Arsenal moeten daar allebei nog naartoe.

31 maart 2024 om 17:43

Klopt, beginnen langzamerhand weer in hun huidige vorm te komen

31 maart 2024 om 18:50

Zeer filosofisch. In je huidige vorm komen. Hoe zit het dan als je niet in jouw huidige vorm zit? Overigens snap ik wel wat je bedoelt hoor. Ze komen inderdaad weer in de goede vorm die ze eerder ook haalden en waarom men hen toen bewierookte.

5-1 was een betere uitslag geweest gezien het spelbeeld. Salah verprutste de ene na de andere kans. Typisch dat ie dan wel de winnende maakt.

Scheidsrechter was echt dramatisch. Floot de hele wedstrijd aan gort. Elk wissewasje was een overtreding. Behalve in de 16.. daar kon alles ineens.

Mac Allister, Endo en van Dijk zijn de afgelopen maanden van wereldniveau en zo belangrijk! City - Arsenal gelijkspel zou toch mooi zijn. YNWA!

31 maart 2024 om 19:51

Gelijkspel een feit. Prima weekendje zo.

1 april 2024 om 14:51

Van Dijk was vandaag niet bepaald van wereld niveau, zelfs debet aan de tegengoal en tegen een rampzalig United doodleuk 3 goals slikken na de 87e minuut. Opvallend dat wanneer ik opmerk dat Nunez de ene na de andere kans verprutste je mij hierom bekritiseerde, maar zelf doe je het wel gretig bij 1 off day van Salah die een paar kansen miste. Mac Allister inderdaad belangrijk de afgelopen maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren