Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi wint GOAL50-award; Xavi Simons ook in top 50

Laatste update:

Lionel Messi en Racheal Kundananji hebben beslag gelegd op de GOAL50-awards voor beste voetballer en beste voetbalster van het jaar. Messi liet onder meer Erling Haaland, Jude Bellingham en Kylian Mbappé achter zich, terwijl Real Madrid Femenino-aanvalster Kundananji onder anderen Asisat Oshola, Lina Caicedo en Tabitha Chawinga de baas was. De winnaars zijn bepaald aan de hand van stemmingen van zo’n 5,75 miljoen voetbalfans wereldwijd.

Messi begon 2023 als kersverse wereldkampioen en hij zette deze vorm door bij Paris Saint-Germain. De Argentijn voegde met de Franse landstitel andermaal een trofee toe aan zijn goedgevulde prijzenkast. Hij eindige het seizoen uiteindelijk met 21 doelpunten en 20 assists achter zijn naam, alvorens hij het Europese hoofdstuk afsloot en besloot om op avontuur te gaan in de Verenigde Staten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Lionel Messi na zijn achtste Ballon d'Or-overwinning eerder dit jaar

De achtvoudig winnaar van de Ballon d’Or, die dit jaar 36 is geworden, tekende een tweejarig contract bij Inter Miami en in zijn eerste elf wedstrijden voor de club was hij veertien keer trefzeker. Daarnaast hielp Messi the Pinks aan de eerste prijs in de clubhistorie in de vorm van de League Cup.

Op internationaal niveau presteerde de Argentijn ook naar behoren. Na de eerder benoemde WK-titel in Qatar, droeg de kleine dribbelaar ook bij aan een goede start van de kwalificatiereeks voor het WK van 2026. Met vijf overwinningen uit zes duels staan de Argentijnen fier aan kop in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep, waarin ze het opnemen tegen negen andere landen.

De verkiezing verliep net als vorig jaar volgens een knock-outsysteem. In plaats van dat er op één speler kon worden gestemd als beste voetballer of -ster, werden er steeds twee spelers tegenover elkaar gezet. Het was vervolgens aan de stemmer om te bepalen wie van hen de voorkeur kreeg. Messi kwam zodoende als winnaar naar voren in elke head-to-head battle.

Kundananji na haar doelpunt tegen Costa Rica op het WK van afgelopen zomer

Bij de vrouwen was Kundananji de grote winnares. De 23-jarige aanvalsleider van het vrouwenelfal van Real Madrid komt pas vanaf de zomer van 2022 in actie voor de Koninklijke, maar vanwege haar geweldige debuutseizoen met 25 doelpunten in 29 optredens is ze door de stemmers verkozen tot beste voetbalster van het jaar 2023. Na dit indrukwekkende debuutseizoen maakte de Zambiaanse speelster indruk op het WK van afgelopen zomer in Australië en Nieuw-Zeeland. Ondanks dat ze met haar ploeg niet wist door te stoten tot de knock-outfase van dat toernooi, wist ze wel te imponeren in de groepsfase door in de 3-1 overwinning op Costa Rica het net te vinden.

Nederlandse inbreng
De enige Nederlander in de top 50-lijst is Xavi Simons, hij eindigde op plek 43. De middenvelder annex aanvaller beleefde een indrukwekkend seizoen bij PSV door topscorer van de Eredivisie te worden. Hierna besloot zijn vorige werkgever Paris Saint-Germain hem terug te halen om hem meteen te verhuren aan het Duitse RB Leipzig. Ook in Duitsland maakte Simons indruk met vier doelpunten en zeven assists in zestien Bundesliga-duels.

Cristiano Ronaldo
De grote afwezige in de lijst is Cristiano Ronaldo. De aanvaller van het Saudische Al-Nassr maakte in 2023 vijftig doelpunten, maar hoort volgens de stemmers van GOAL dus niet tot de vijftig beste voetballers van het afgelopen jaar. Het is voor het eerst sinds 2008, toen de award voor het eerst werd uitgereikt, dat Ronaldo ontbreekt op de lijst. De Portugees was destijds de winnaar van de prijs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor mij persoonlijk hoort Messi er altijd op te staan. Deze man heeft zoveel moois gegeven voor het voetbal. Terechte nummer één voor mij.

Ik ben het wel eens met bovenstaande reactie, dat Ronaldo die in een kalenderjaar weer tot 50 goals komt en echt wel bij Al Nassr en Portugal goed speelt, hij niet in de top 50 te vinden is, dat dat best wel schandalig is.

20 december 2023 om 16:07

Messi heeft toch niet geweldig gespeeld? Wat hij in het verleden heeft gedaan doet er niet zoveel toe. Haaland en Mbappe en ook Griezmann hebben een beter seizoen gedraaid.

Het gaat bovendien over het jaar 2023. Messi pakte zn WK in 2022. Dus dat kan ook geen criterium zijn. In 2023 heeft Messi niks noemenswaardigs laten zien.

20 december 2023 om 17:25

Sommige mensen zullen zolang Messi speelt op hem blijven stemmen omdat hij zo'n mega impact heeft gehad op het voetbal. Messi speelt echter ook al een tijdje in een speeltuin en zo bijzonder is het, op een aantal piekmomenten na, ook niet meer.

Ik had toch verwacht dat Oshoala zou winnen bij de vrouwen gezien het hoge aantal Nigerianen onder letterlijk elke GOAL-post.

Messi de beste voetballer van het jaar? Dat is een goede grap. Hij heeft alleen maar wat nietszeggende prijsjes gewonnen in de Mickey Mouse-competities van Frankrijk en Amerika.

Hij heeft maar 21 doelpunten gemaakt in de Ligue 1, dat is minder dan Mbappe (28), Haaland (26) en Benzema (24). En in de Champions League was hij nergens te zien, hij scoorde maar 3 keer in 6 wedstrijden. Dat is niets vergeleken met Haaland (12), Lewandowski (10) en Kane (9). Hij wordt in 2023 wel heel erg overgewaardeerd; en aan het wk kan het niet liggen want dat was in 2022. Messi heeft alleen maar gescoord tegen de boeren van Frankrijk en de amateurs van Amerika.

Maar eigenlijk zegt deze prijs helemaal niets over wie de beste voetballer is. Het is gewoon een populariteitswedstrijd onder de voetbalfans, niet meer, niet minder. Messi heeft de meeste fans, maar dat betekent niet dat hij de beste is. Er zijn genoeg spelers die individueel veel beter hebben gepresteerd dan hij in 2023, zoals Mbappe, Haaland, Kane, Benzema, en zelfs Ronaldo.

20 december 2023 om 22:56

Mickey mouse competitie... en dan wel Ronaldo benoemen die hele hele jaar actief was in de 60ste competitie? Mbappe en Haaland waren zeker belangrijker afgelopen kalenderjaar. Daarnaast hoe kom je erbij dat Messi de meeste fans heeft?

Maar vooral @unbeliebeble, wanneer je met droge ogen ik citeer: Messi heeft alleen maar gescoord tegen de boeren van Frankrijk en de amateurs van Amerika. En dan wel Ronaldo in het rijtje met Mbappe, Haaland, Kane en Benzema zet kijk je door een dezelfde bril als de Messi stemmers.

20 december 2023 om 23:14

Kane of Mbappe. Kane bijvoorbeeld over CL. Met 9 doelpunten in de CL in 2023 gaat die ver over de 3 goals van Mbappe heen. Maar het waren er geen 9 maar 4 totaal in 2023 in de CL. Maakt dt Kane nu direct minder? Lewandowski dan in de CL. met 10 goals is dan zeker beter dan Kane en Mbappe? Maar Lewandowski scoorde maar 1 CL goals in de 2023, minder dan Mbappe zelfs. Met 28 goals in de comp is Mbappe beter dan Haaland met 26.
Maar Haaland maakte er niet 26 maar 29. Beter dan Mbappe? Maar Mbappe had er geen 28 maar 32, dus weer beter dan Haaland. Maar Haaland speelt in de PL en Mbappe tegen boeren van frankrijk..

Het is onmogelijk om een volledig eerlijke redenatie voor jezelf te creã«ren op basis van cijfers. Het is veel fijner om gewoon op gevoel te kiezen "wie vind ik beter'. Dus de vraagstelling.. wie vind je beter, is lekker swipen en/of klikken op basis van persoonlijke voorkeur. Mijn top 10 over afgelopen 25 jaar ziet er waarschijnlijk totaal anders dan die van andere en dat is helemaal prima ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren