Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leverkusen flikt het weer: eerste nederlaag wordt in extremis voorkomen

Laatste update:

Kampioen Bayer Leverkusen heeft zondagavond opnieuw een nederlaag in extremis weten te voorkomen. Niclas Füllkrug dacht Borussia Dortmund in de 80ste minuut de zege te bezorgen, maar Josip Stanisic kopte Leverkusen diep in blessuretijd op gelijke hoogte: 1-1. Die Werkself breidt de ongeslagen reeks uit naar 45 duels, terwijl Dortmund blijft steken op een vijfde plaats, twee punten achter RB Leipzig.

Bij Dortmund ontbrak Donyell Malen nog steeds vanwege blessureleed. Ian Maatsen verscheen daarentegen wel aan de aftrap. Xabi Alonso besloot veel van zijn sterspelers rust te geven. Florian Wirtz, Victor Boniface en Exequiel Palacios moesten allemaal genoegen nemen met een reserverol, terwijl Jeremie Frimpong als wingback startte.

De Oranje-international kreeg in de openingsfase de eerste kleine mogelijkheid uit een voorzet. Doordat de timing van de offensieve verdediger niet helemaal goed was, zag hij zijn kopbal ruim over het doel van de thuisploeg gaan.

Dortmund kroop na een half uur door het oog van de naald nadat Emre Can op de rand van zijn eigen zestien op de hak van Frimpong trapte. De VAR beoordeelde het moment, maar besloot de bezoekers uiteindelijk geen strafschop toe te kennen.

Leverkusen domineerde het balbezit, al wist het dat niet in grote kansen om te zetten. Alejandro Grimaldo kwam nog het dichtst bij met een vrije trap die rakelings over de lat ging.

Dortmund had op slag van rust op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Lukas Hradecky een schitterende redding in huis had op een hard schot van Marcel Sabitzer.

Leverkusen had ook in het tweede bedrijf moeite om mogelijkheden te creëren, waarop Alons besloot om Wirtz binnen de lijnen te brengen. Het sorteerde niet het gewenste effect. Sterker nog: Dortmund wist de ban in de 80ste minuut te breken via Füllkrug, die van dichtbij raak volleerde: 1-0. Grimaldo dacht in extremis nog de

Daarmee leek de eerste nederlaag in alle competities van die Werkself in dit seizoen een feit te worden. Grimaldo dacht in extremis al voor de ontsnapping te zorgen, maar had buiten Dortmund-doelman Gregor Kobel gerekend, die de bal uit de kruising tikte. Uit de daaropvolgende hoekschop was het vervolgens alsnog raak: Stanisic kopte een hoekschop van Wirtz overtuigend tegen de touwen: 1-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Leverkusen deze mooie reeks heeft doorgezet.Gun het Dortmund daarentegen ook niet, vreselijk wisselvallige ploeg.

21 april 2024 om 22:04

Houdini zou op den duur jaloers worden van al die ontsnappingen! De hoeveelste is dit? De 8ste - 9de keer dit seizoen… bewijst ook maar dat als in een seizoen alles mee zit dan ook echt alles mee zit.

Bizar dat ze het weer doen! 90 7 haha

Nog 4 potten in de bundesliga te gaan!

Wat een mentaliteit, wat valt er nog te zeggen over dit team. Geweldig strijdend ten einde nadat de var de rode kaart terugdraaid, en wederom met resultaat. Wirtz komt binnen de lijnen en neemt zijn ploeg weer bij de hand, held. Benieuwd waar dit gaat eindigen dit seizoen!

21 april 2024 om 19:44

Ik weet niet welke pot jij hebt gezien maar Wirtz viel absoluut niet goed in.

21 april 2024 om 19:48

Vond hem wel een stuk meer brengen dan Hofmann en met name Tella. Perfect was het niet maar hij bracht zeker wat meer aanvallende impact voor Leverkusen

21 april 2024 om 19:56

In ieder geval 10x beter dan Hofmann en Tella.

21 april 2024 om 19:57

@Baron
Hoeft niet altijd perfect te zijn om dreiging te brengen. Met dat Wirtz speelt krijgen anderen meer ruimte wat leid tot meer gevaar voorin.

21 april 2024 om 20:02

Jij zegt dat hij z’n ploeg bij de hand nam, dat deed hij verre van. Riskante acties met dom balverlies zoals we niet van hem gewend zijn. Het is een begenadigd talent maar ik krijg nu toch ook vaak het idee dat mensen op een LiveScore app zien: assist Wirtz dan moet hij goed gespeeld hebben.

Verschrikkelijke wedstrijd om te zien met een nog slechtere scheidsrechter. Wat Dortmund deed leek echt helemaal nergens op.

21 april 2024 om 19:51

Kom er eigenlijk een nieuwe trainer volgend seizoen? Zo ja, wie? Hasenhuttl of Flick zou ik uitstekende optie vinden voor Dortmund. Dan kunnen ze weer oudewets aanvallend spelen wat past bij Dortmund.

21 april 2024 om 19:55

Hassenhuttl heeft net getekend bij Wolfsburg.

21 april 2024 om 19:59

Nou het lijkt erop dat Watzke/Kehl hun vriendje Terzic willen aanhouden. Als er volgende week wordt verloren kan dat echt niet meer. Het voetbal is al erg lang dramatisch, vorig jaar had je nog ene Jude Bellingham die je vaak redde. Nu is het hopen op een bevlieging van iemand maar 0,0 idee zit erachter. Ik zie Flick (of de Zerbi) naar FC Bayern gaan.

21 april 2024 om 20:01

Slot is toch een prima optie?

21 april 2024 om 20:07

Prima optie Arsenal, maar wie wil er straks nog coach zijn met Mislintat in de rangen 😉

21 april 2024 om 20:28

Haha dat is waar

Vraag me echt af wie en wat voor voodoo er op Leverkusen is gegooid. Dit is niet meer normaal haha, moet wel duistere magie achter zitten. Als ik het goed heb, al 13 keer een beslissend doelpunt gemaakt in de laatste minuut.

21 april 2024 om 20:48

"Dessers voodoo", die heeft dat uitgevonden van die laatste minuten.😁.
Wel geweldig toch dat ze dit elke keer flikken.
Eindelijk een jaar dat de focus niet op Dortmund of München ligt.

De mentaliteit die Xabi al heeft weten brengen in dit Lecerkusen mbt doorgaan tot het einde en diezelfde mentaliteit die er bij Madrid ingebakken zit. Stel je voor als die 2 de handen in elkaar slaan in de nabije toekomst…

21 april 2024 om 21:47

Dezelfde mentaliteit waar Liverpool ook voor bekend staat, stel je voor Xabi bij LFC 😏

Waarom elke keer rouleren. Belachelijk dat Boniface, Palacios en Wirtz niet spelen. Tella in de spits met Hofmann en Frimpong wat is dat überhaupt.

21 april 2024 om 20:14

Ja echt belachelijk om spelers rust te gunnen! Xabi out!

21 april 2024 om 20:22

Je kunt ook teveel rouleren.

21 april 2024 om 20:25

De beste man is ongeslagen kampioen geworden in de bundesliga en is verder overal nog ongeslagen. Hij zal het vast wel weten..

21 april 2024 om 20:40

Ja dus mag er geen kritiek komen? Met beetje pech was je ongeslagen status kwijt en in de EL eruit gegaan. Een coach die voor minuut 46 3x moet wisselen bevestigt zelf al dat die niet goed begonnen is.

21 april 2024 om 20:46

Met een beetje pech was die die allang kwijt door spelers geen rust te gunnen. Zo kan ik ook scenarios schetsen. Probeer bij de feiten te blijven als je kritisch wil zijn.

21 april 2024 om 20:59

Als als.. Pep en City doen het toch ook. Die speelt ook bijna altijd met dezelfde 11. Klopp was ook zon kluns door het tegen Atalanta te doen en daardoor zijn ze nu uit de EL. Had Leverkusen ook kunnen overkomen.

21 april 2024 om 21:12

Je hebt niet door dat ik jou nadeed door net als jij een scenario te schetsen die mij goed uit kwam.
Nogmaals, feiten helpen je beter als je kritiek wil uiten. En de feiten zijn nou eenmaal dat ie nog steeds ongeslagen is.

22 april 2024 om 07:38

Tja dat geluk houdt een x op natuurlijk. Als je met je beste elfat was gestart had je easy gewonnen van dit Dortmund. Maar goed ik snap dat het makkelijk scoren is op deze manier. Waarschijnlijk heb je de wedstrijd niet eens gezien, zoals 90% in dit topic.

22 april 2024 om 10:39

Als als als. Je grijpt wederom naar situaties die je zelf creërt. Misschien hadden ze juist wel verloren door niet je spelers rust te geven. Maar goed ik begrijp dat je zelf geen wedstrijd kijkt en dit projecteert op andere leden. Zie je hoe makkelijk het is om aannames te doen?

21 april 2024 om 20:31

@derkaiser123

Overdrijven is ook een vak wat is er mis om je spelers rust te gunnen?

21 april 2024 om 20:55

Hij is in de war met Schmitt denk ik.

23 april 2024 om 00:48

Een winnende of ongeslagen trainer heeft altijd gelijk. 😉

Frimpong speelde weer rechtsbuiten. Voor iedereen die mij niet serieus neemt als ik t voorstel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren