Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Levante loopt promotie naar LaLiga mis dankzij rake penalty in minuut 128 (!)

Laatste update:

Alavés heeft zich na een bloedstollende wedstrijd verzekerd van promotie naar LaLiga. Zowel in de eerste als tweede play-offwedstrijd tegen Levante werd er niet gescoord, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Alles wees erop dat Levante dankzij zijn hogere eindklassering in de reguliere competitie zou promoveren, totdat Alavés in minuut 125 na interventie van de VAR een strafschop kreeg. Asier Villalibre benutte de eerste penalty die hij ooit nam in het profvoetbal en schoot de Basken zo in extremis na één seizoen afwezigheid terug naar LaLiga: 0-1. Alavés is na kampioen Granada en Las Palmas de derde en laatste ploeg die dit seizoen promoveert naar LaLiga.

Bijzonderheden
Na een spannende reguliere competitie grepen Levante en Alavés net naast de eerste twee plekken, die recht geven aan directe promotie naar het hoogste niveau. Nadat beide ploegen de halve finale van de play-offs om promotie overleefden, eindigde het heenduel van de finale in 0-0. Ook in de return werd er niet gescoord, maar omdat Levante in LaLiga 2 hoger eindigde dan Alavés (derde om vierde), zou eerstgenoemde ploeg genoeg hebben aan 0-0. Alles wees erop dat dat ging lukken, totdat Róber Pier ongelukkig hands maakte. Na het zien van de beelden besloot de arbiter tot het geven van een strafschop, die door Villalibre werd benut: 0-1. Levante kwam vervolgens nog tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker, maar uit een hectische situatie voor het doel en een hoekschop werd er niet meer gescoord.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel zuur maar waar, had het stiekem Levante gegund (derby met Valencia) altijd genieten.

Hmm vreemde regel (als ik goed begrijp). Als gelijk is verlengen en als dan nog gelijk is geen penalties maar dan promoveert hoogst geklasseerde.

18 juni 2023 om 01:41

Dat klinkt apart maar eigenlijk wel een goede regel. Penalties is gewoon een loterij. Dan beslis je het ten minste nog op sportieve gronden. Ik ben voor het afschaffen van de penalty reeks, al is het wel lastig hoe je dat gaat doen in KO toernooien.

18 juni 2023 om 08:58

In serie B italie net zo!
Zelfde scenario was het eigenlijk waar Bari aan het kortste end trok tegen Cagliari.
Mooi toch wel die treurnis bij 58k man

18 juni 2023 om 01:44

Nou ik vind het wel goed dat nr 3 voordeel heeft t.o.v nr 4. Als het maar begin van de competitie bekend is

Allebei om het even. Sowieso saai dat Granada en Alaves nu gelijk weer terug zijn. Had mij maar Zaragoza, Santander en Gijon gegeven. Wie weet volgend seizoen dan maar😁

Bufalo doet het! Was ook al belanrijk tegen Eibar, benieuwd wat Athletic met hem gaat doen komend seizoen. Leuk dat er volgend jaar weer 4 Baskische teams in LaLiga actief zijn.

18 juni 2023 om 04:16

3 clubs

18 juni 2023 om 05:03

4 clubs: Athletic, La Real, Osasuna en nu Alaves erbij.

18 juni 2023 om 09:00

Osasuna valt onder het grote Baskenland volgens mij. Edit: ik zie hier net de reactie van @petterson hieronder.

Beetje twijfelgeval. Basken vinden dat Osasuna bij Groot-Baskenland hoort (de 7 staten. 4 in Spanje, 3 in Frankrijk). Alleen de mensen uit die regio zijn overwegend geen Basken (maar Spanjaarden/castilianen) en vinden dat ze bij de regio Navarra horen, waarvan Pamplona de hoofdstad is.

18 juni 2023 om 10:34

Dat klopt, maar op basis van hun naam schaar ik ze toch onder de Baskische clubs. Osasuna is toch een Baskisch woord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren