Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Hij is zo jong maar hij kan het niveau heel goed aan, dat is heel fijn’

Laatste update:

Ronald Koeman is zeer tevreden over Bart Verbruggen. De bondscoach van het Nederlands elftal zag de doelman van Brighton & Hove Albion uitblinken in de oefeninterland tegen Duitsland (2-1 verlies), nadat Mark Flekken afgelopen vrijdag ook al imponeerde tegen Schotland (4-0 winst). "Ik ben zeer tevreden, zowel over Mark als over Bart", aldus Koeman na afloop bij de NOS.

Verbruggen verrichte tegen Duitsland meerdere prachtige reddingen. "Het geeft veel plezier om een keeper te hebben op deze leeftijd (21 jaar, red.) die het niveau goed aankan, heel goed misschien zelfs wel, en die wordt alleen maar beter", zegt Koeman.

Tot aan het EK zal niet duidelijk worden wie de eerste doelman van Nederland zal zijn op het toernooi. "Dat is even afwachten tot aan de zomer", aldus Koeman.

De bondscoach is zelf niet gelukkig met de 'keeperstombola' bij Oranje. "Het is duidelijk dat het onrustig is geweest bij de keepers, ook met name door blessures. Het liefst wil je naar een vaste eerste doelman en ook naar drie vaste keepers voor een interlandperiode."

Verbruggen moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in een kopbal van Niclas Füllkrug, al was de bal slechts heel nipt over de doellijn, zo claimde de doellijntechnologie in elk geval. Koeman doet zijn beklag over de goal van Duitsland.

"Het is eigenlijk in eerste instantie een volle overtreding van Antonio Rüdiger op Weghorst, die loopt hem gewoon vol in zijn rug. De bal valt op de schouder van Füllkrug en valt binnen. Ik had ook nog vraagtekens of de bal wel geheel over de lijn was, maar blijkbaar hebben ze een chip in de bal." Koeman vertrouwt met tegenzin op de technologie. "Laten we dat maar geloven, ja."

Koeman zag bij de tegenstander een duidelijke uitblinker. "Er was eigenlijk één speler bij hen die het verschil maakte, en dat was Jamal Musiala, waar al het gevaar vandaan kwam."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo is het wel. Was echt een meer dan prima pot en ik zie in hem wel de eerste keeper voor komend EK en misschien wel komende jaren. Met Flekken heb je ook nog een goede keeper achter de hand. Het is maar even afwachten hoe het met Bijlow gaat verlopen maar ik verwacht niet dat die als eerste keeper naar het EK zal gaan.

27 maart 2024 om 01:37

Ik heb dus echt het gevoel dat elke willekeurige interlandperiode een nieuwe doelman een zogenaamd “zekerheidje” wordt genoemd. Krijg echt het idee dat ik om de 3 maanden bij een nieuwe doelman lees dat we die moeten laten staan. Totdat weer één van het rijtje Flekken/Bijlow/Verbruggen een foutje maakt, dan moet hij gauw eruit voor een ander uit het rijtje. Die dan weer wordt bestempeld als “zekerheid”. Tot de volgende fout, en zo gaan we maar verder.

Flekken/Bijlow/Verbruggen zit denk ik gewoon heel weinig verschil tussen. Dus kwalitatief maakt het niet heel veel uit. Ik vind Verbruggen een prima keuze, maar Bijlow ook, en Flekken ook. Het maakt uiteindelijk niet heel veel uit denk ik.

27 maart 2024 om 02:54

Pedri, je eerste alinea is toch vrij overdreven. We weten allemaal dat Bijlow het lievelingetje is van Koeman, dus wanneer hij fit was keepte hij. Daarnaast hebben we Flekken en Verbruggen de kans zien krijgen. Flekken is leuk maar Verbruggen is echt een talent, een heel groot talent, die de concurrentie langzaam achter zich laat. Verbruggen is voor mij de eerste keeper(dat vond ik ook al voor z’n goede wedstrijd vandaag), het niv verschilt inderdaad (nog) niet heel veel, toch vind ik Verbruggen de beste. Hij is razendsnel bij de grond en meevoetballen gaat hem prima af, ook 1-op-1 is hij erg sterk door zijn snelheid. Maar vooral omdat hij 15 jaar onze eerste keeper kan zijn zou ik hem nu gewoon vertrouwen geven. Koeman lijkt dat ook te gaan doen. Ook wanneer Bijlow straks weer fit is zou ik altijd Verbuggen opstellen.

27 maart 2024 om 07:24

Het is dat een aantal mede-Feyenoorders nog op een enorme transfersom rekenen, maar ik zou het al onterecht vinden als Bijlow Wellenreuther dit seizoen nog zou vervangen, maar voor het EK denk ik gewoon thuis laten, als die al fit is.

Verbruggen en Flekken mee en dan voor ervaring een bizot of cillessen kiezen als derde keeper kiezen.

27 maart 2024 om 08:03

Inderdaad, veel Feyenoorders maar ook analisten doen altijd net alsof Bijlow de nieuwe Van de Sar is. Dat valt allemaal reuze mee en zelfs Wellenreuter laat zien niet voor hem onder te doen. Van mij hoeft Bijlow ook niet mee naar het EK, mooi omdat ook van een Feyenoord supporter te horen.

Verbruggen moet de nieuwe nr. 1 worden.Dit is een jongen met enorme potentie en kan ook zorgen voor stabiliteit in het keepersgilde de komende jaren. Flekken is een laatbloeier en kun je er ook de komende 2 a 3 WK/EK bijhouden. De derde keeper maakt verder niet zoveel uit of. Je nu kiest voor Olij, Bijlow of een talent.

27 maart 2024 om 06:09

Ondanks dat ik Flekken hoger heb zitten, snap ik dit qua stabiliteit wel. Dit zijn de twee beste keepers van Nederland en Verbruggen is iemand waar we dan nog jaren op kunnen bouwen. Dus lekker laten staan voorlopig. Flekken dan, helaas voor hem, voorlopig tweede doelman.

Eerste keuze maken, mijn eerste keuze was Bijlow maar hij is zo blessure gevoelig daar kun je niet op bouwen.
Zou kiezen tussen Olij, Flekken en Bijlow als 2de en 3de keeper

Keepte gisteren erg goed, zelfs de winnende goal had ie bijna. Zou voor hem goed zijn als hij gewoon elke week keept ipv die tombala bij Brighton nu. Wellicht komen er wel clubs als hij bij Oranje keept komende zomer... NL kan er nog lang mee voort in ieder geval (maar dat hebben we vaker geroepen...)

Ik vind hem beter dan Flekken, omdat Flekken veel te geforceerd mee voetbalt. Bij Ierland leverde die wat ballen in, werd bijna uit gescoord en zo ook tegen Schotland. Dat risico wil je gewoon niet lopen op een eindtoernooi. Qua keeperskwaliteiten zijn die twee redelijk aan elkaar gewaagd, maar zou dus kiezen voor Verbruggen omdat je dan wat meer rust achterin hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren