Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB maakt laatste tegenstanders Oranje bekend voor aanvang van EURO 2024

Laatste update:

Het Nederlands elftal sluit zijn oefencampagne voor aanvang van EURO 2024 af met wedstrijden tegen Canada en IJsland, zo maakt de KNVB donderdag bekend. Beide duels worden afgewerkt in De Kuip.

Op donderdag 6 juni staat de ontmoeting met Canada op het programma. Bij the Reds is Alphonso Davies de grote blikvanger. De linkerverdediger van Bayern München lijkt aanstaande zomer een transfer naar Real Madrid te maken.

Nederland kwam slechts eenmaal eerder uit tegen Canada. In aanloop naar het WK in 1994 troffen de ploegen elkaar in het Varsity Stadium in Toronto. Oranje won toen met 0-3 dankzij treffers van Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank Rijkaard. Bondscoach Ronald Koeman was toen de aanvoerder.

Vier dagen na het treffen met Canada, op maandag 10 juni, komt het nationale team van IJsland op bezoek in Rotterdam. Het wordt de eerste keer dat de twee landen elkaar in vriendschappelijk verband zullen treffen. Wel namen de landen het eerder tegen elkaar op in kwalificatiepoules voor het EK en WK.

De meest recente wedstrijden tegen IJsland werden gespeeld in oktober 2014 en september 2015. De eerste wedstrijd, in Reykjavik, ging met 2-0 verloren door een dubbelslag van Ragnar Sigurdsson. Ook in Amsterdam werd er verloren van IJsland. Debuterend bondscoach Danny Blind zag zijn ploeg met 0-1 onderuitgaan door een goal van Gylfi Sigurdsson.

Mede door die nederlagen slaagde Oranje er niet in om het EK 2016 te bereiken. De Europees kampioen van '88 eindigde slechts vierde in de poule, achter Tsjechië, IJsland en Turkije. Later deze maand oefent de ploeg van bondscoach Koeman nog tegen Schotland en Duitsland.

Oranje neemt het op het EK 2024 op tegen Frankrijk, Oostenrijk en een van de landen uit het volgende rijtje: Estland, Finland, Polen of Wales. Die landen gaan in de play-offs uitmaken wie het ene felbegeerde ticket grijpt voor het eindtoernooi in Duitsland. Oranje begint het toernooi op 16 juni tegen de winnaar van de play-offs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een oefenwedstrijden zeg, kun je in aanvang van zon toernooi niet betere tegenstanders regelen?

7 maart 2024 om 17:37

Daarom spelen ze ook over 2 weken tegen Schotland en Duitsland

7 maart 2024 om 17:45

Nee dat kan niet. Geen enkel Europees topland oefent tegen een ander Europees topland in de laatste voorbereiding. En de zuid Amerikanen zitten zich voor te bereiden op de copa. Die zullen of niet willen komen of met een C elftal komen.

Dus dit zijn gewoon hele logische teams om tegen te oefenen. Niet meteen zo op je achterste poten,

7 maart 2024 om 18:01

Want Nederland is momenteel nog een topland?

7 maart 2024 om 18:05

Ja. Kijk maar naar de ranking

7 maart 2024 om 18:06

Okki

Laatste wk bij de beste 8, nations league bij de beste 4. Dat kan slechter.

7 maart 2024 om 18:26

Top is relatief, maar volgens vrijwel alle maatstaven kan je ons best een topland noemen ja.

7 maart 2024 om 18:43

Het voelt natuurlijk niet zo als je naar vele namen kijkt, ook het voetbal is zelden attractief.

7 maart 2024 om 19:49

Neh, top-10 van de wereldranglijst: we kunnen er geen ene kloot van

7 maart 2024 om 18:09

@klapstoel88Zo kort voor het Ek niet nee, geen van de geplaatste landen zal tegen een geplaatst land gaan spelen. Dus blijven de niet geplaatsten over, en er doen er tegenwoordig meer mee dan niet.

7 maart 2024 om 18:09

Kan, maar het gaat ook om ingespeeld te raken en mogelijk de kans op veel doelpunten voir de "good feeling".

7 maart 2024 om 20:33

Van IJsland hebben we nooit gewonnen :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren