Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’

Laatste update:

Orkun Kökçü en Roger Schmidt hebben de strijdbijl begraven. De voormalig Feyenoord-middenvelder moest na een kritisch interview in De Telegraaf even op de blaren zitten, maar inmiddels is de lucht tussen de twee geklaard en is Kökçü weer opgenomen in de wedstrijdselectie van Benfica voor het duel met Chaves aankomende vrijdag.

Kökçü werd na zijn uitlatingen in de Nederlandse ochtendkrant uit de selectie gezet door Schmidt. "Ik vond het na dat interview het verstandigste om hem niet te laten spelen tegen Casa Pia", vertelde Schmidt tijdens de persconferentie van Benfica.

"Maar hij is terug", vervolgde de voormalig trainer van PSV. "We hebben een gesprek gehad en hij heeft de gang van zaken aanvaard, zoals ik had verwacht. Het was nooit zijn intentie om ruis of negativiteit te veroorzaken."

Kökçü toonde zich in het bewuste interview teleurgesteld over zijn tijd in Portugal. “Nee, dit is niet wat ik verwachtte", aldus de goudeerlijke Turks international. "Ik heb afgelopen zomer een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen."

"Dat is slechts ten dele gebeurd", legt de controleur uit. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!" Schmidt besloot daarop om Kökçü niet op te nemen in de selectie voor het duel met Casa Pia.

Inmiddels is de middenvelder dus in genade aangenomen. Dat mag geen verrassing heten, daar Schmidt geenszins van plan was om de Turk langere tijd buiten de selectie te houden.

"Voor en na de wedstrijd tegen Casa Pia heb ik gezegd dat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten als speler én van zijn karakter", benadrukt Schmidt tijdens het perspraatje. "Dat interview was een fout."

"Dat was voor niemand goed, behalve misschien voor jullie journalisten", grapt de oefenmeester van As Águias. "Spelers maken fouten, maar ik moet ze steunen en we moeten het hier niet meer over hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach Kokcu heeft vooral de pech dat Joao Neves het zo geweldig doet bij Benfica, die verkopen ze straks voor weer 100 miljoen+. Volgens mij begon die nog prima, maar valt hij nu even buiten de boot, zo kan dat ook gaan in je carriere. Vraag mij af of hij bij Leverkusen ook met bepaalde spelers botste.

28 maart 2024 om 19:02

Van de botsingen met spelers kan ik niet echt wat vinden, maar een arbiter moest er wel een keer aan geloven. Schmidt heeft ooit een wedstrijd doen staken omdat hij niet kon leven met de rode kaart die hij kreeg. Hij bleef gewoon staan.

Verder doet Neves het in ieder geval statistisch gezien niet beter dan Kokcu, getuige zijn 2 goals en 2 assists in 3500 minuten versus Kokcu's 3 goals en 10 assists in 2250 minuten.
Juist het feit dat hij goed presteert, maar regelmatig moet banken was een van de redenen van het interview.

28 maart 2024 om 19:35

Neves is ook totaal een ander soort speler. Meer een Frenkie de jong type, en die moet het ook niet echt van zijn G/A hebben. Dus cijfers zeggen niet zo veel. Maar als je gewoon de wedstrijden bekijkt zul je al gauw zien dat Neves gewoon veel meer getalenteerd is dan Kokcu. Ik verwacht dat volgend seizoen Kokcu echt zal vlammen dan vertrekken er een paar basisspelers en zal hij zijn kans grijpen.

28 maart 2024 om 19:44

Met een De Jong-type bedoel je dan denk ik iemand die het spel maakt van achteruit? Dat doet Kokcu namelijk ook, naast zijn aanvallende impulsen. Daarin vind ik Kokcu zelfs beter. Ik vind Neves juist verdedigend net iets meer uitblinken, maar verder zijn het echt wel vergelijkbare spelers.
Neves is eerder een Nigel dan een Frenkie de Jong.

Ik heb dit seizoen ruim genoeg Benfica gezien om een oordeel te vellen en vind Kokcu voorlopig de betere. Neves is dan weer 3 jaar jonger en Portugees.

Idealiter spelen ze zoals vaker dit seizoen gewoon samen op het middenveld.

28 maart 2024 om 20:27

Ja op G/A een middenvelder beoordelen die ook niet net achter de spitsen speelt, dat is logisch natuurlijk. Mensen kijken zich helemaal scheel op dit soort statistieken, toch ook een beetje een kenmerk van voetbal tegenwoordig.

28 maart 2024 om 21:39

Ik geloof jou oprecht niet dat je Benfica ruim genoeg hebt gezien. Anders zou je niet tot deze conclusie komen. In het Bijlow/keepers topic merkte ik ook al bepaalde comments van jou op. Mijn voorlopige conclusie luidt dat je niet geheel objectief kan reageren als iets Feyenoord gerelateerd is. Is verder ook niet erg. Neves is een groter talent dan Kokcu. Kokcu is van nature meer een 8 dan een 6 en Neves andersom. Voetballend vind ik Neves ook comfortabeler aan de bal.

28 maart 2024 om 23:27

@joga
Ik vind het best leuk dat je me beticht van clubvoorkeur en het niet kijken naar Benfica.
Leuk, want we komen alsnog tot dezelfde conclusie. Kokcu is aanvallend sterker (meer een 8) en Neves verdedigend (meer een 6).
Waar we dan in mening verschillen is wie van de twee comfortabeler aan de bal is. Ik vind Kokcu vooral in de passing een stuk sterker, vandaar ook het grote aantal assists. Neves is een betere dribbelaar, waar Kokcu het vooral van zijn kracht moet hebben.

29 maart 2024 om 00:06

Als jij Neves vergelijkt met een type Nigel de Jong dan heb je er imo weinig kijk op. Neves is veel sierlijker en meer een technische speler dan Nigel de Jong.

28 maart 2024 om 19:02

Nee hij is geblesseerd geweest, maar speelt daarna toch weer regelmatig. Eigenlijk maar 1 wedstrijd gemist op tactisch vlak daarna, verder een schorsing op basis van kaarten en een schorsing door zijn interview. Hij is naar wat ik begrijp minder blij met de rol die hij krijgt op het middenveld en met "hoe belangrijk" hij wordt gemaakt

Kökcu is toch regelmatig basisspeler en krijg voldoende minuten. Hij was volgens mij even geblesseerd. Komt vast wel goed met die jongen daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren