Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje-spits van 13 miljoen euro duidelijk over mogelijke interlandcarrière

Laatste update:

Emanuel Emegha vertrok deze zomer voor een recordbedrag van 13 miljoen euro naar de Franse Ligue 1-club RC Strasbourg, al was er naar eigen zeggen ook interesse uit de top van Nederland. De geboren Hagenees maakte in de interlandperiode van september zijn debuut voor Jong Oranje, onder toeziend oog van zijn volledige familie. Toch kan de boomlange spits, door de roots van zijn moeder, in de toekomst nog voor Nigeria kiezen. In gesprek met Voetbalzone bespreekt Emegha dit naderende dilemma.

Door David Kramer

Nadat Emegha op jonge leeftijd opgenomen werd in de jeugdopleiding bij Sparta was het wachten op een echte doorbraak bij het eerste. Maar na twee seizoenen, waarin de spits basisplaatsen moest afwisselen met invalbeurten, was het tijd voor een nieuwe stap. Royal Antwerp klopte aan en nam Emegha voor twee miljoen euro over. “In België heb ik niet gespeeld, daarna kwam Sturm Graz, en dan begrijp ik dat mensen denken: wat gaat hij daar doen? Emegha kwam in Antwerpen slechts tot één invalbeurt in een heel seizoen. “Ik moest naar een team dat hoog op het veld staat en aanvallend voetbal speelt.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De stap naar Oostenrijk bleek een schot in de roos. Emegha maakte negen goals in de competitie, scoorde in de Europa League en gaf een assist tijdens de 1-0 zege op Feyenoord. De aanvalsleider had dan ook al eerder een uitnodiging voor Jong Oranje verwacht. “Ik vond eigenlijk dat ik vorig jaar al bij Jong Oranje hoorde. Ik maakte goals op een hoog niveau, maar de vorige trainer koos voor andere mannen, dus ik ben blij dat deze trainer wel voor mij kiest.” De spits is erg te spreken over trainer Michael Reiziger. “Ik heb het gevoel dat hij vertrouwen in mij heeft. Hij wil ook graag aanvallend voetbal spelen, dus dan kan ik goals maken.”

Na een goed seizoen in Oostenrijk was er veel interesse, ook vanuit Nederland. “Als ik zie met welke clubs ik afgelopen zomer gesproken heb, had ik daar nooit van kunnen dromen. Er waren ook verschillende Nederlandse topclubs.” Uiteindelijk was Strasbourg de club die met een niet te weigeren bod van 13 miljoen aankwam bij Sturm Graz en dus vertrok Emegha richting de Ligue 1.

In Frankrijk heeft Emegha samen met Strasbourg te maken met een moeizame start. De club staat vijftiende in de Ligue 1 en de Nederlander scoorde tot dusver slechts één keer. “De Franse competitie is een sterke competitie. Wij hebben een jong team met goede voetballers, dus het is wachten tot het goed gaat vallen.” Of de fans veel van de spits verwachten door zijn prijskaartje? “Dat denk ik wel. Ik snap dat ook best. Ik moet gewoon goals maken en ik weet zeker dat ik dat kan en ik werk iedere dag maximaal. Die goals gaan komen.” Toch kijkt hij niet met extra interesse naar tegenstanders als Kylian Mbappé. “Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten. Hij is een grote speler, maar ook een ander type speler dan ik.”

Mogelijk staat Emegha in de toekomst voor een lastige keuze. De spits kan namelijk zowel voor Nederland als voor Nigeria uitkomen. Toch blijkt de keuze voor de Hagenaar niet zo lastig. “Ik hoop gewoon voor Nederland te kunnen spelen. Dat heeft zeker mijn eerste keus. Mocht ik niet voor het Nederlands elftal worden opgeroepen, dan hoop ik wel voor Nigeria te kunnen spelen.”

Momenteel bereidt Jong Oranje zich voor op de wedstrijden tegen Jong Gibraltar en Jong Zweden, voor Emegha het ideale moment om zich weer te laten zien. “Ik ga het maximale geven om goals te maken.” Wanneer Emegha in Nederland is, staat zijn familie klaar om hem te supporten. “Mijn familie komt eigenlijk altijd kijken als ik in Nederland ben, dat geeft mij wel een extra boost. Ik ga scoren. Met Gods wil.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als spits kan je ook beter kiezen voor Nederland dan voor Nigeria. Osimhen, Boniface en Orban zouden allen geweldige spitsen voor Nederland zijn, hoop ontzettend dat er op korte termijn iemand echt weet door te breken in de voorhoede. Gakpo heeft het wel moeilijk dit seizoen, Dallinga is wel een echte afmaker maar voetballend weer minder, Zirkzee lijkt dit jaar (gelukkig) iets meer van zich te laten zien en Brobbey is fysiek waanzinnig, maar een ontzettend slechte afmaker vooralsnog. Spitsen van jong Oranje lijken ook geen toekomstige toppers, hopelijk dat daar achter nog wat komt met van Persie junior, broertjes van Duiven etc. Moet zeggen dat ik sowieso jong Oranje een bijzonder matige selectie vind hebben nu, weinig namen waar ik het echt in zie zitten.

16 november 2023 om 15:38

Spitsen hebben het gewoon erg moeilijk met doorbreken. Afgelopen jaren zijn er alleen spitsen doorgebroken die of halve buitenspelers zijn en daar eerst minuten op het hoogste niveau hebben gemaakt, of spitsen die de weg van de geleidelijkheid hebben bewandeld. Uitzondering is Brobbey die gewoon het fysiek had van een volwassen speler op zn 16e. Maar dat betekende dat hij ook niet de weerstand had waardoor je jezelf moet verbeteren.

Dat echte Torinstinct kun je bijna niet trainen, die kalmte zit in je.

16 november 2023 om 19:45

Dat is niet alleen een NL probleem naar mijn mening. Kane en Lewandowski zijn goede meevoetballende spitsen. Haaland geweldige afmaker. Maar die natuurtalenten zoals Ronaldo (Lima), Adriano, Ibra en Henry bijvoorbeeld, die zie ik niet. Mbappé komt wellicht nog het dichtst in de buurt, is geen pure spits, maar dat was Henry in eerste instantie ook niet.

16 november 2023 om 22:16

Ik vind isaac babaddi van psv erg talentvol. Is geen spits maar kan erg goed voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren