Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johnny Jansen vindt jaar na ontslag bij sc Heerenveen nieuwe club

Laatste update:

Johnny Jansen heeft een nieuwe club gevonden. Ruim een jaar na zijn ontslag bij sc Heerenveen gaat de 48-jarige oefenmeester aan de slag bij Safa SC, dat uitkomt in de hoogste voetbalcompetitie in Libanon. De nummer vijf van de Libanese competitie wist al zeven wedstrijden op rij niet te winnen in alle competities, waardoor Jansen de schone taak krijgt om de stijgende lijn in te zetten.

Jansen is geboren in Heerenveen en werd er in 2005 aangesteld als assistent trainer bij het eerste elftal. Vanaf 2000 werkte hij in verschillende trainersfuncties bij de club. Zo had hij de leiding over meerdere jeugdteams en werkte hij onder meer samen met Dwight Lodeweges, Foppe de Haan en Jurgen Streppel. Na het ontslag van Jan Olde Riekerink nam hij het stokje eerst tijdelijk en later definitief over.

Vanaf het seizoen 2019/20 stond Jansen voor het eerst op eigen benen, toen hij van Heerenveen het vertrouwen kreeg en mocht aanblijven als hoofdtrainer. Onder leiding van Jansen eindigden de Friezen achtereenvolgens als tiende en twaalfde in de Eredivisie. In januari 2022 had de clubleiding na een aantal tegenvallende resultaten genoeg gezien en werd Jansen uit zijn functie ontheven.

Met Safa SC heeft de geboren Fries ruim een jaar na zijn ontslag bij Heerenveen een nieuwe klus gevonden. De club uit Beiroet staat vijfde in de nationale competitie. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de tiende plaats. Inclusief de meest recente bekerwedstrijd van begin april heeft Safa al zeven wedstrijden niet gewonnen. Het is niet bekend hoe lang Jansen heeft getekend in Libanon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
27 april 2023 om 10:41

Sommige trainers kennen hun kwaliteiten beter dan een ander.
Jean Paul van Gastel wilde nooit hoofdtrainer van Feyenoord worden. Ookal deed hij het goed met jeugdelftallen, reden was baan zekerheid als assistent en trainer in de jeugd heb je meer baanzekerheid.
Jansen had gewoon nooit hoofdtrainer moeten worden.
Hij had makkelijk tot zijn pensioen indienst bij Heereveen kunnen blijven.

27 april 2023 om 11:04

Sinds wanneer is ambitie een vies woord?

apart avontuur.
het is niet het meest instabiele land in die regio, maar toch.

naast de culturele en taal barierre lijkt dit mij echt een enorme uitdaging.
beirut zelf lijkt me dan wel weer prachtig

27 april 2023 om 10:36

Gezien de enorme toestroom van vluchtelingen, ongekende inflatie, wetteloosheid, gebrek aan enige voorzieningen vanwege continue stakingen (gezondheidszorg, onderwijs), Hezbollah, totale corruptie en het niet eens kunnen worden over een tijd (ja, echt) plaats ik Libanon op dit moment samen met Syrië en Irak op het lijstje met meest instabiele landen in de regio hoor. Heel veel succes daar, ik geef het 2 maandjes.

27 april 2023 om 10:39

Het is wat je instabiel noemt. Libanon valt nog mee als het je het vergelijkt met Syrië, Libië, Congo of Sudan. Je moet niet bang zijn en gewoon scherp op je omgeving dan komt het wel goed.

Zou meneer Jansen wel weten wat de situatie op dit moment is in Libanon? Ik heb daar een vriend wonen, ze weten niet eens hoelaat het is daar op dit moment (letterlijk). Echt een totale clusterfuck, hoop dat hij een betaling in Euros heeft kunnen regelen.

27 april 2023 om 10:40

Als je naar de zon of maan kijkt weet je altijd hoelaat het is.

27 april 2023 om 10:45

Daar niet. Ze hebben daar nogal een probleem met de wissel van zomer naar wintertijd gehad vanwege mismanagement bij de overheid.

Wat apart... .
Ik zou niet graag in oorlogsgebied willen wonen. Een hele andere omgeving dan Heerenveen. We gaan zien wat Jansen ervan gaat bakken. Het niveau is wel wat lager dan de Eredivisie denk ik. Mvg.

27 april 2023 om 10:43

Hij gaat niks van bakken. Is na 6 maanden waarschijnlijk ontslagen of ontslag genomen omdat hij geen salaris krijgt.

Mooi voor hem. Maar of deze keus ingegeven is door ik wil graag eens naar het buitenland, of min of meer gedwongen omdat binnen Nederland geen betaalde club voor hem in de markt was, blijft de vraag. Misschien had hij nog op amateurniveau een club kunnen vinden, maar dan zullen de verdiensten wel niet overeenkomen met zijn eisen. Maar daarnaast, er zijn meer Nederlandse trainers jarenlang werkzaam in verre buitenlandse, kleinere competities. Dus succes, Johnny!

Hoe komt een club uit Libanon uit bij Johnny Jansen???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren