Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johnny Jansen gaat per direct aan de slag als hoofdtrainer in Eredivisie

Laatste update:

Johnny Jansen is de nieuwe trainer van PEC Zwolle, zo meldt de club via de officiële kanalen. Dinsdagochtend maakte de Overijsselse promovendus het verrassende vertrek van Dick Schreuder bekend en nog dezelfde dag is zijn opvolger bekend. Schreuder gaat bij de Spaanse derdeklasser CD Castellón aan de slag. Jansen tekent een contract voor twee jaar bij de Blauwvingers, met een optie op een extra seizoen.

De 48-jarige Jansen ging eind april aan de slag bij Safa SC, dat uitkomt in de hoogste voetbalcompetitie in Libanon. Aan zijn dienstverband in Azië komt na ruim twee maanden alweer een einde. "Ik heb er enorm veel zin in om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan", laat Jansen weten. "De club telde tien jaar lang mee in de Eredivisie en heeft na de degradatie van vorig jaar het afgelopen seizoen bewezen op dat niveau nog steeds thuis te horen. De komende periode wil ik gaan bouwen aan het team en tegelijkertijd verder gaan op de ingeslagen weg."

"PEC Zwolle staat voor verzorgd en aanvallend voetbal, het publiek vermaken, maar ook keihard werken met een fitte ploeg, want daarin onderscheidde het team zich echt", vervolgt hij. "Met die mix gaan we samen voor een mooi seizoen waarin handhaving ons belangrijkste doel zal zijn.” Jansen is geboren in Heerenveen en werd er in 2005 aangesteld als assistent-trainer bij het eerste elftal van sc Heerenveen. Vanaf 2000 werkte hij in verschillende trainersfuncties bij de club. Zo had hij de leiding over meerdere jeugdteams en werkte hij onder meer samen met Dwight Lodeweges, Foppe de Haan en Jurgen Streppel. Na het ontslag van Jan Olde Riekerink nam hij het stokje eerst tijdelijk en later definitief over.

Jansen neemt Ronnie Pander mee naar Zwolle als assistent-trainer. Zij kennen elkaar nog van hun eerdere gezamenlijke periode bij sc Heerenveen. Daar stond Jansen vanaf het seizoen 2019/20 voor het eerst op eigen benen, toen hij van de Friezen het vertrouwen kreeg en mocht aanblijven als hoofdtrainer. Onder leiding van Jansen eindigden de Friezen achtereenvolgens als tiende en twaalfde in de Eredivisie. In januari 2022 had de clubleiding na een aantal tegenvallende resultaten genoeg gezien en werd Jansen uit zijn functie ontheven.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Vind jij Johnny Jansen een geschikte opvolger voor Dick Schreuder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was er echt niemand ander beschikbaar? Hoe kom je in hemelsnaam uit bij deze nobody?

27 juni 2023 om 12:38

Nou degradant is ook bekend. Wat een miskoop is dit als trainer. Zou Jans eerst nog eens polsen en anders is Pieter de Jongh ("the Champ" nog een betere optie.

27 juni 2023 om 16:53

Ja, je vraagt je toch af of Marcel Keizer (wil mss alleen nog maar voor veel (olie)dollars werken), Stanley Menzo, of zelfs JP van Gastel niet kan. Om maar aan te geven: er zijn talloze kandidaten die meer geschikt lijken.

27 juni 2023 om 18:26

Er is totaal geen creativiteit bij de beleidsmakers bij pec, eigenlijk al jaren niet. Dit samen met het feit dat er geen geld is, gaat aankomend seizoen 1 groot fiasco worden voor mijn club.

Succes aankomend seizoen Zwolle... Je hele selectie is weg, je koopt niet heel veel echte namen en je haalt een trainer die er geen reet van kan.

28 juni 2023 om 01:09

Dankje , we zullen het nodig hebben

Zonde. Dat betekent een retourtje KKD. Johnny Jansen lijkt me een heel aardige man, een prima assistent, maar ik heb hem nooit op enige visie kunnen betrappen.

Als de keuze daadwerkelijk op Jansen valt, spreekt er ook zo weinig ambitie uit. Jammer dat bijvoorbeeld een Reiziger al bezet is.

Ik weet me nog te herinneren dat de Heerenveen supporters hier niet te spreken waren over deze trainer. Sterkte voor komend seizoen Zwolle! Taha en v.d.belt weg, terwijl er ook interesse is in Beelen. Gelukkig zijn er nog een hoop transfervrije alternatieven op te halen, zoals Menno Koch, Veendorp, Kappelhof, Foor en Paulissen.

27 juni 2023 om 11:20

Poee nee. Echt een prima kerel en leuk voor ze camera. Maar de beste man heeft totaal geen verstand van het spelletje. Als dit daadwerkelijk doorgaat zie ik Zwolle zo weer gelijk degraderen.

27 juni 2023 om 21:14

Beter als assistent of trainer van het beloftenteam

Oh nee toch, wil Zwolle zo graag weer degraderen? Johnny is een geweldige vent, maar hij heeft totaal geen verstand van het spel. Was bij Heerenveen echt verschrikkelijk en heeft alleen een tijdje mogen blijven zitten omdat hij een clubman was.

27 juni 2023 om 11:11

Ik denk dat hij heus wel verstand heeft van het spelletje, anders ben je ook niet zo lang assistent. Ik denk alleen niet dat hij het naar de spelers kan overbrengen

27 juni 2023 om 12:57

Hij is assistent geweest, omdat hij erg goed met de spelers kan omgaan. Op persoonlijk vlak. Als hoofdcoach heeft hij niks toe te voegen.

Dat zou een vreemde keuze zijn vanuit PEC Zwolle perpectief. Jammer dat iemand als Jimmy Floyd Hasselbank nooit genoemd wordt in Nederland voor een vacante trainerspositie. Heeft echt kijk op het spelletje en is zeker een goede trainer wat hij bij een bescheiden club als Burton Albion heeft bereikt met promotie naar de Chamionship. Weet alleen niet of die daar voor open staan een dienstverband in Nederland.

27 juni 2023 om 10:53

Hasselbaink is pas geleden aangesteld als assistent trainer bij Engeland. Die zie ik voorlopig niet vertrekken en word heel erg gewaardeerd in Engeland. Jammer dat hij in Nederland nooit genoemd word inderdaad.

27 juni 2023 om 11:08

Inderdaad dat is waar ook dat hij kort geleden als assistent trainer aan de slag is gegaan bij England. Ik ben van mening dat Hasselbank voor elke club onder de top 3 een toevoeging als trainer zal zijn en met veel van die clubs zeker wel iets kan bereiken in de Eredivisie.

Sterkhouders weg, geen nieuwe aanwinsten en no name als coach. PEC Zwolle te goed voor de KKD en te slecht voor de Eredivisie. Wordt vermoedelijk een degradatie om vervolgens na 1 jaar weer te promoveren. Een gevalletje yo-yo

27 juni 2023 om 18:57

Ze worden de nieuwe heen weer denk je?

Je hebt keus uit zoveel coaches en je komt hiermee? Wordt echt weer een verschrikkelijk seizoen voor ons als supporter. We zijn weer terug bij het beleid van 4-5 jaar geleden..

Jeetje PEC, is er echt geen betere trainer beschikbaar? Willen jullie zo snel terug naar de KKD? Wat is dit voor een nobody? Waarom niet opnieuw met Jaap Stam verder gaan? Of een Gert Jan Verbeek? Er moet toch wel een betere trainer te vinden zijn

27 juni 2023 om 11:14

Zwolle kan Stam of Verbeek wel willen, maar de trainer zelf moet ook maar zin hebben in PEC. Kleine begroting, selectie kwalitatief twijfelachtig……net waar je zin in hebt. Sparta zit ook nog zonder trainer…..zo makkelijk is het nog niet momenteel om een geschikte trainer te vinden

Het heeft er alle schijn van dat Dick Schreuder de bui van degradatievoetbal al zag hangen bij PEC Zwolle. Het riekt naar vluchtgedrag, na het vertrek van een aantal sleutelspelers bij de Zwollenaren. Ik had echter wel verwacht dat Dick Schreuder dan aan de slag zou gaan bij een perspectiefvollere buitenlandse club. En niet bij een modale club uit de Spaanse 2e Divisie A (CD Castellon).

🎶 KKD here we come..... again!!🎶

Jongens jongens jongens......

Hoe kun je nou bij deze gast uitkomen?
Je weet dat je gezien het begrotingstekort niet veel spelers kunt halen, dus heb je een creatieve trainer nodig. Dit is toch een verschrikking.
De meest kleurloze trainer in de historie van de eredivisie

Nou directie pec maar weg dan! Hier kun je toch niet mee aankomen... Dat je wat minder geld hebt dat is tot daar aan toe maar dan zoek je juist een trainer met ervaring en een groot netwerk aan spelers! Kansloos seizoen voor PEC!

We hebben ook ploegen nodig voor de laatste plaatsen. Tot zover is Zwolle een uitstekende kandidaat aan het worden.

Johnny Janssen kon me niet bekoren bij Heerenveen. Weinig tactisch vernuft, ook in de media matig. Dit is een stap die PEC weer terug naar de Eerste Divisie kan sturen. Hadden ze beter een andere Johnny voor in de plaats kunnen nemen (;p)

Mijn eerste gedachte is behoorlijk negatief. Maar goed, we gaan het zien.

Als je dan al aan een Jans(s)en denkt had dan die voormalige stroman van FC Twente genomen.

Dat Dick weg is kon ik prima mee leven. Bijna elke ploeg de een beetje kon counteren was vorig seizoen gevaarlijk tegen ons en ik vond zijn tactische oplossingen vaak niet heel denderend . Maar van deze trainer wordt ik ook niet heel enthousiast, maar hoop dat hij me verrast. Het gaat een heel moeilijk seizoen worden.

Een club als Emmen kon een Fred Grim strikken.. en Zwolle komt met dit... Reiziger had je meer aan gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren