Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jack Grealish pareert kritiek over alcoholgebruik: ‘Laat ons met rust’

Laatste update:

Jack Grealish kan zich niet vinden in de kritiek die hij in de media heeft ontvangen na het vieren van de Champions League-overwinning eerder deze maand. Manchester City versloeg Internazionale met 1-0 in de finale van het toernooi. Grealish ging dat weekend viraal vanwege zijn veelvuldige alcoholgebruik. Na het duel tussen Engeland en Noord-Macedonië (7-0 winst) verscheen de vleugelaanvaller voor de camera van Channel 4 Sport, waar hij opriep om hem vooral met rust te laten.

“Ik keek laatst door mijn telefoon en zag dat ik afgelopen seizoen op 11 juli begon met trainen. Het is nu 19 juni, dus ik heb al meer dan elf maanden alles gegeven”, begon de 27-jarige aanvaller zijn betoog. “Laat ons gewoon even met rust, ik had het gewoon naar m’n zin en liet me even gaan”, pareerde Grealish de kritiek. Kritiek kwam bijvoorbeeld van voormalig voetballer Stan Collymore. Hij riep na het zien van de beelden van Grealish op om voetballers het drinken van alcohol helemaal te verbieden.

Ook wil Grealish benadrukken dat hij zeker niet de enige was die van een alcoholische versnapering genoot na het beslag leggen op de prestigieuze treble. “Sommige mensen hadden iets over mij te zeggen, maar je moet niet vergeten dat het hele team de overwinning vierde. Het waren er veel meer dan slechts ik, alleen van mij gingen er video’s viraal op social media.”

Grealish had afgelopen seizoen een aandeel in het binnenhalen van de FA Cup, Premier League en de Champions League. De linkervleugelaanvaller was vijf keer trefzeker en gaf zeven assists in 28 competitiewedstrijden. Ook in de FA Cup was hij driemaal aangever. In de Champions League legde de in Birmingham geboren dribbelaar iets minder overtuigende statistieken op de mat. Hij gaf een assist in dertien optredens en wist geen doelpunt te maken.

De kritiek op het alcoholgebruik van Grealish is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het nadeel van profvoetballer zijn. Alles wat je doet ligt onder een vergrootglas. Die man heeft net alles gewonnen wat er te winnen valt met zijn club en heeft daarnaast ook een groot aandeel gehad in dit succes. Laat hem dan toch even lekker uit zijn plaat gaan.

21 juni 2023 om 14:23

Precies. Na een zo lange seizoen mag je best effe genieten hoor. Tuurlijk ze verdienen miljoenen. Maar soms onderschatten we dat leventje ook.

21 juni 2023 om 15:20

Die Colleymore is helemaal van de pot gerukt met zijn opmerking dat profvoetballers helemaal geen alcohol mogen. Dat ze vel moeten laten en een uitgebalanceerd dieet volgen prima, maar als het seizoen afgelopen is mag je toch zeker wel wat. Ook voetballers hebben vakantie namelijk...

21 juni 2023 om 16:48

@fctleon,

Na afloop van een seizoen of na het winnen van een finale moet dit idd kunnen. Al ligt die gast een week in coma. Echter weten jij en ik dat dit ook na veel gewone wedstrijden gebeurt.

Weet je joe frustrerend het is voor olympische sporters op Papendal. Die trainen 3x per dag zich het schompers. Letten een heel jaar, zo niet langer op hun voeding. Geen grammetje te veel. En dat voor een fooi waar ze niet of nauwelijks van kunnen rondkomen. Die moeten tussen al het trainen door gewoon centjes verdienen zoals jij en ik.

Die zien dan de voetballers 1x, max. 2x een beetje rondjes rennen in een draf. Balletje hooghouden, grappen en grollen, half uurtje serieus, om vervolgens aan de cola of een biertje. Bitterballetje erbij of ze gaan ff langs de Mc.

Een voetballer is geen topsporter. Beetje conditietraining, beetje sprinten, beetje krachttraining en voor de rest ben je afhankelijk hoeveel talent je van "god" heb gekregen.

Voor alle topsporters kan ik de kritiek best begrijpen. Voor elke amateursporter, laat die gasten lekker zuipen. Zolang ze maar niet achter het stuur stappen moeten ze zelf weten wat ze doen.

21 juni 2023 om 21:19

Plus mensen vergeten vaak dat ze pas begin 20 zijn. Iedereen, behalve Ake, gaat los

Klasse reactie! Laat die jongens lekker, hebben gepresteerd en gestreden als leeuwen het hele seizoen. Het is niet zo dat hij te laat of afwezig was door de alcohol, geen misdragingen en heel de wereld heeft er van genoten.

Hier heeft hij 100% gelijk in, de mensen die hier kritiek op hebben zijn zo verschrikkelijk zielig.

Wie denkt Stan Collymore wel dat hij is! Zeker aan het eind van het seizoen mogen de teugels wel wat vieren en zeker na winst van de treble. Verder dacht ik dat Grealish wel een goed seizoen achter de rug had maar als ik zijn cijfers zo zie dan valt dat nog wel tegen

21 juni 2023 om 14:33

Grealish heeft al z'n creativiteit uit z'n spel gehaald. Veel plichtmatige balletjes breed of terug, weinig balverlies Misschien is t de opdracht van Pep maar ik vind m persoonlijk totaal niet meer op de speler van Villa lijken.

21 juni 2023 om 15:23

Hij stond anders dik bovenaan in het klassement van meeste kansen gecreëerd in de champions league. Ook veel meer dan een de bruyne bv.

21 juni 2023 om 15:28

En wat voor kansen waren dit? Hij heeft 1 assist in 13 CL wedstrijden en 0 goals

21 juni 2023 om 16:17

Niet afgemaakte kansen.

21 juni 2023 om 16:38

Zag ergens dat hij de meeste dribbels heeft ooit van de Engelse ploegen in de CL in een seizoen. Veel kansen gecreëerd voor zn medespelers waarin als ik mij niet vergis hij ook nog eens bovenaan stond maar jij benoemt even dat de creativiteit uit zn spel is.

Laat hem lekker joh, je bent het hele jaar bezig met je lichaam zo goed mogelijk verzorgen, dan mag je best ook een paar dagen even los gaan. Vooral nadat je de treble hebt gewonnen!

Ik ben ontzettend fan van de persoon Grealish. Maar het zijn wel belabberde statistieken voor een aanvaller van City. Daar valt nog veel winst te halen voor ze.

21 juni 2023 om 14:36

Niet helemaal mee eens. Guardiola wil hem juist in deze rol hebben en hoeft niet zoveel te pingelen en te scoren. Hij brengt meer dan alleen doelpunten en assists en dat is precies wat Guardiola van hem vraagt.

21 juni 2023 om 15:24

Het is ook wel een excuus hoor. Op deze manier zou een speler nooit iets fout kunnen doen, want hij vult enkel z'n rol in. Natuurlijk voegt Grealish ook buiten het aanvallende aspect wat toe aan City. Hij heeft een goed overzicht, een leuke techniek en een goede passing.

Echter is rendement gewoon een onderdeel van 'aanvaller zijn' en daarin is het wel pover voor een aanvaller van City. In de competitie praten we over 5 doelpunten en 7 assists, maar in de CL is het nog veel slechter met slechts een assist in 13 wedstrijden.

Wel een goede speler overigens. Hou z'n prijskaartje buiten beschouwing en hij is een goede kracht voor City.

21 juni 2023 om 15:47

Als de trainer dat niet persé van hem vraagt? In de CL finale zag je bijvoorbeeld dat hij vrij weinig een actie aanging en vaak de bal terugspeelde. Achteraf bleek dat Guardiola dat van hem vroeg, het is dan logisch dat je dan minder rendement hebt maar dat kan je hem niet verwijten. Het is ook iemand die verdedigend goed meedoet, combinaties aangaan, passjes geeft.

Dat hij zich hiervoor moet verantwoorden slaat echt nergens op. Laat iemand lekker zelf bepalen wat hij doet, waar maken mensen zich druk om zeg. Kan ook niet begrijpen dat mensen 'ja' stemmen.

21 juni 2023 om 15:09

Ik kan me voorstellen dat jeje moet verantwoorden als je midden in het seizoen zit en op de vooravond van een belangrijke wedstrijd de lamp in hangt. Maar we zijn nu compleet off-season... Dus ja, dan maakt het toch nite uit wat je doet.

21 juni 2023 om 17:49

Nou ja hij speelde natuurlijk nog wel voor Engeland. Tegen Malta en Macedonië weliswaar, en dik gewonnen dus niks aan de hand. Maar complete off-season was het nog niet

Wat een onzin dat ze zo veroordeeld worden. Die gasten leven het hele jaar als een monnik. Laat ze even lekker gaan. Zolang ze er bij de eerste wedstrijd maar weer staan

Mensen hebben natuurlijk altijd kritiek op voetballers. Die gasten leven super professioneel het hele jaar lang. Lijkt me alleen maar menselijk dat ze dan even los gaan en genieten. Al helemaal als je zo'n geweldige prestatie hebt neergezet dit jaar.

Joh laat die gozer gewoon, het gaat nergens over. Grealish is echt een typisch Brits ventje van Birmingham, die had net zo goed elke avond in de pub kunnen zitten, maar is door zijn talent en harde werk uitgegroeid tot een topvoetballer. Vind het een geweldige gozer, heerlijk down to earth, altijd geweldig naar fans toe met een mooie lach. Die jongen heeft zich kapot gewerkt het laatste jaar en ze hebben alles gewonnen, laat hem dan lekker dat vieren hoe zij dat willen. Iedereen is zo hypocriet als maar kan.

Tsja, de reden waarom menige Britse topper piekt op z'n 21e en daarna langzaam de weg kwijtraakt. De voorbeelden zijn talloos Jamie Tart zit duidelijk nog in de ontkenningsfase.

21 juni 2023 om 14:42

Nou kom maar op met je voorbeelden dan!

21 juni 2023 om 15:12

Gelukkig speelt hij al jaren prima en piekt hij bij City nu op zijn 27e

21 juni 2023 om 15:12

Dus profvoetballers die aan t einde van t seizoen ff los gaan kunnen een mooie lange carrière vergeten?

21 juni 2023 om 15:14

Ik denk dat de spelers van Bayern dan snel over de datum geraken, aangezien ze elkaar daar met complete pullen achterna gaan haha

21 juni 2023 om 15:12

Je doet je naam iig eer aan

21 juni 2023 om 16:49

Zonnesteek opgelopen? Je zit maar wat uit je duim te zuigen.

Heb toch heerlijk genoten van Jackie hoe hij het viert. Dit zou toch bijna iedereen op dit forum ook doen. Hulde Jack.

21 juni 2023 om 14:56

Dat zou niet iedereen doen, want tegenwoordig is bijna de helft van de mensen hier een moraalridder geworden die bang is om af te wijken van de nieuwe norm uit angst om afgeschilderd te worden voor iets waar ze bang voor zijn. Maar ieder weldenkend mens zou feest vieren als hij de Treble wint.

Prachtige gozer. Hard werken is hard ontspannen. Niet iedereen is een voorbeeldprof zoals Ronaldo, Lewandowski en tegenwoordig ook een Haaland die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar non-stop begin zijn met zichzelf totaal in shape houden en daar letterlijk alles voor over hebben. Grealish is t.o.v. vorig seizoen sowieso een stuk fitter en bepalender dus hij is alleen maar beter geworden. En nu wint hij de Treble, iets waar hij waarschijnlijk nooit van het durven dromen, en zitten mensen azijn te pissen omdat hij de teugels laat vieren. Ik vind het maar triest.

Liever dit dan je neef in je been steken. Dit is gewoon de boy nextdoor... Laat hem lekker, zeker na zo'n succesvol seizoen! Waren er maar meer zoals Jack...

Grealish is helemaal opgeleefd onder Guardiola dit seizoen. Misschien wat minder rendement en sprankelend, maar hij is vooral in dit systeem ook defensief enorm gegroeid. Kan heel lang op en neer gaan aop die flank en al meermaals een gigantische sprint van hem terug gezien om te corrigeren! Chapeau voor zijn omzetting!

Verder: ik genoot wel van de filmpjes. Vind hem een prachtige kerel en eentje met het hart op de tong. Mooi dat hij zich gewoon laat gaan. Wie zou dat ook niet doen als die de Treble wint? Mijn god, zeurpieten.



Manchester City versloeg Internazionale met 1-0 in de finale van het toernooi.??
Was de eind stand niet 2-1?

Ach ja, een jaar lang alles gegeven en daarom ook alles gewonnen. Drinkt hij nu wat teveel, so be it.

21 juni 2023 om 16:19

Eindstand was 1-0, goal van Rodri

Bier en voetbal is onlosmakelijk met elkaar verbonden als je het mij vraagt .. elk amateur dat kampioen word beleefd het op dezelfde manier.. laat gaan

Ik houd wel van die echte Engelsen, die kunnen drinken als een malle.
Jack G. lijkt me een gezellige kerel om erbij te hebben op een feestje.

"anderen deden het ook!"

Overigens wel helemaal met hem eens. Als profvoetballer heb je misschien 4 weken per jaar waarin je je even kan laten gaan en zelfs dan met mate want je moet wel weer op je streefgewicht en spiermassa zitten wanneer je je weer bij de club meldt. Dan mogen ze toch wel even lekker hard gaan in die korte periode vind ik, zeker als ze alles winnen en wat te vieren hebben. Als dit nou na de titel gebeurde terwijl de CL nog gespeeld diende te worden was het anders maar voor zover ik weet heeft men als goede professionals gewacht met uitbundig vieren. Wat is het probleem dan?

Alcohol verboden alleen voor voetballers? Dat lijkt me onzinnig. Het gedrag van die Grealish is een beetje onnozel, maar je kan hier moeilijk wat aan doen. Je hoopt dat mensen dat zelf een beetje door hebben.

Laat die jongen toch ff genieten van zijn succes, einde van het zeizoen waar praten we over

Wat een zielige mensen die hier commentaar op hebben. Laat die man lekker genieten man! Naast voetballers zijn het ook gewoon mensen en geen robots! Dus mensen die op kantoor werken, mogen ook niet even een biertje nemen na werk of in het weekend?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren