Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zie liever een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers’

Laatste update:

Sparta Rotterdam moet Leen van Steensel, de assistent van Ole Tobiasen bij Jong Sparta, een tijd missen en besloot met Sarina Wiegman snel een vervanger aan te stellen. De vrouwelijke oefenmeester staan sindsdien volop in de belangstelling en hoopt dat er vele vrouwen haar voorbeeld zullen volgen. Voormalig Sparta-coach Jan Everse denkt dat dit echter nog wel even zal duren.

/

“Veel vrouwen hebben tegenwoordig een hoge functie in het bedrijfsleven. De voetbalwereld is daarentegen uiterst conservatief. Maar als ik moest kiezen tussen een vrouw met kwaliteit of een man die niet zoveel verstand van het spelletje heeft, zou ik toch echt voor de eerste kiezen”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Spelers zijn niet gek en kijken echt wel door de vooroordelen heen. Het gaat erom of iemand respect weet af te dwingen en dat kan alleen door kwaliteit te leveren. En zeg nou zelf: jij ziet toch ook liever een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers van tegenwoordig die alleen maar staan te schreeuwen.”

Wiegman vertelt zelf dat ze dingen niet doet om een voorvechtster te zijn, maar wel begrijpt dat ze nu volop in de spotlights staat. Ze merkt dat er wel een verandering op komst is en is blij dat zij bij een progressieve club als Sparta aan de slag kan. Verder probeert Wiegman zich vooral op haar werk te richten en er verder niet te veel bij stil te staan.

Denk jij dat Sarina Wiegman snel navolging zal krijgen van andere vrouwen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van de vrouw op de foto krijg ik het niet warm..

8 oktober 2016 om 12:19

Volgens mij is dat dan ook niet haar functie. Volgens mij moet ze trainingen geven en is ze daar niet voor het plezier van een stelletje oververhitte jochies.

"een leuke vrouw langs de lijn, dan die lelijke trainers van tegenwoordig die alleen maar staan te schreeuwen"

ok. We gaan de andere kant op generealiseren. Eerst hadden vrpuwen geen verstand van voetbal, nu zijn de mannelijke trainers lelijk en schreeuwen alleen maar. Dit helpt de discussie niet echt, zo'n seksistische uitspraak.

8 oktober 2016 om 09:40

Zo gaat het altijd. Het feit dat bepaalde groepen ooit gemarginaliseerd zijn zorgt voor een tegentrend waarin andere groepen begooid worden met foute stereotyperingen en gediscrimineerd (bijvoorbeeld in de discussie over diversiteit op universiteiten) worden. De walgelijke smoes van 'white privilege' of 'male privilege' zorgt dat je daar ook nog eens niks tegenin mag brengen. Dus vanaf nu zijn mannelijke trainers schreeuwende, lelijke en oude mannen. Als Everse had gezegd dat hij geen zin had gehad om naar uitgezakte taarten langs de kant te kijken was de wereld te klein geweest, nu valt niemand erover

8 oktober 2016 om 12:21

Everse staat dan ook weer niet heel erg bekend om zijn genuanceerde uitspraken. Eigenlijk typeert hij zichzelf met deze uitspraken.

8 oktober 2016 om 10:35

Nergens wordt beweerd dat alle mannelijke trainers schreeuwend langs de lijn staan of dat alle vrouwen langs de lijn leuk zijn

8 oktober 2016 om 13:32

Oh jezus het is ook wel echt 2016 he.. Iedereen die iets zegt trapt iemand anders op zn teentjes, echt niet normaal meer!

8 oktober 2016 om 14:27

"dat een man zegt dat ie een bepaalde vrouw leuk vindt zou een vrouw gewoon moeten waarderen, punt."

Ik denk dat de vrouw wel zelf kan uitmaken. De ontwikkelde vrouwen die ik tegenkom, willen op hun kwaliteiten worden en stellen totaal geen prijs op dit soort seksitische opmerkingen omdat ze dat irrelevant en soms zelfs bedreigend vinden, Jouw stelling geeft weinig ruimte voor nuance en is door de tijdgeest volkomen achterhaald.

Gaat het over voetbal of over het uiterlijk van mensen? Zou me echt een worst wezen hoe 'mooi' de trainer van Ajax is... Dat de sport conserfatief is snap ik best, maar voor dat je het weet krijg je de feministen op je dak...

Denk dat een vrouw nooit hetzelfde respect bij spelers kan afdwingen als dat een man dat zou kunnen. Prima als verzorgster e.d. Maar (assistent)trainer lijkt mij een slecht plan.

8 oktober 2016 om 10:19

Omdat? Ik ben wel benieuwd naar de onderbouwing van je stelling.

8 oktober 2016 om 10:56

Weet jij wel met wat voor gasten je te maken hebt? Die gaan een vrouw echt niet serieus nemen zeker omdat vrouwen nooit op het niveau van mannen hebben gevoetbald. Daarnaast werkt het sowieso niet een vrouw die 30 van die jonge jongens in het gareel moet houden.

8 oktober 2016 om 11:20

Mourinho bijvoorbeeld heeft ook nooit op hetzelfde niveau gevoetbald. dat vrouwen niet op niveau hebben gevoetbald is dus geen geldig argument. Dat het sowieso niet werkt, dat een vrouw van 30 geen jongens in het gareel kan houden is überhaupt geen argument, maar een mening.

Kan niet wachten op een relatie tussen speler en trainer of nog erger, een affaire.

8 oktober 2016 om 10:13

Dan verwijs ik je door naar Shownieuws of RTL Boulevard of hoe die programma's ook heten. Wat ze in hun privéleven uitspoken, zal mij persoonlijk een worst wezen, al liggen relaties tussen staf en werknemer ietwat gevoelig, ze doen maar. Zolang het werk er niet onder lijdt.

Hoe gaat dit in de kleedkamer aan toe. Beetje ongemakkelijk bij het douchen/omkleden lijkt me.

8 oktober 2016 om 10:16

Ik vraag me af hoe het voor de moslimjongens zal zijn. Sommigen strenggelovingen geven een vrouw al geen hand, laat staan dat ze zich halfontbloot gemakkelijk zullen voelen met een vrouw in de kleedruimte. Maar goed, ik ben geen echte kenner van al de regels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren