Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik moet ermee dealen dat de beste speler van Nederland op mijn positie staat’

Laatste update:

Joey Veerman is blij met zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV mocht het dinsdagavond tegen Duitsland vanaf de eerste minuut laten zien, en schoot Oranje na iets meer dan drie minuten al op een 0-1 voorsprong. Desondanks verloor Nederland uiteindelijk wel van de oosterburen: 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd veroverde Memphis Depay sterk de bal op de rechterflank, waarna hij het overzicht behield. Veerman sloot direct aan en werd aangespeeld op de rand van de zestien. De middenvelder van PSV nam de bal ineens uit de lucht en plaatste de bal in de linkerbenedenhoek: 0-1.

Na afloop van de wedstrijd, die dus met 2-1 werd verloren, blikt Veerman bij de NOS terug op zijn goal. “Ik heb een tijdje geleden voor het laatst een goal gemaakt. Volgens mij uit tegen FC Twente (op 25 november, red.)”, weet de middenvelder nog. "Het was al een tijdje geleden, dus het werd wel weer eens een keer tijd.”

Als Veerman de beelden van de goal en zijn juichen daarna terugziet, lijkt hij enigszins verbaasd te zijn. “Op dat moment zit je in een soort bubbel als je je eerste goal voor Nederland maakt. Normaal juich ik altijd heel intens als ik scoor, maar dat was volgens mij nu een beetje rustig. Ik denk dat ik gewoon heel blij van binnen was.”

Veerman, die links op het middenveld geposteerd stond, speelde tegen Duitsland zijn achtste interland. Voor de derde keer mocht hij het vanaf de eerste minuut laten zien. Dat had mede te maken met het ontbreken van de geblesseerde Frenkie de Jong. “Als Frenkie de Jong weer fit is, is dit waarschijnlijk zijn plek”, weet ook Veerman.

Meestal speelt de PSV’er links op het middenveld, maar ook aan de rechterkant kan hij wel uit de voeten, vertelt hij. “Ik heb natuurlijk tegen Dortmund twee keer en in de topwedstrijden in Nederland regelmatig op zes gespeeld, dus dan kom je ook op rechts uit. Het is dus niet onbekend voor mij. Het zou heel mooi zijn om vanaf de aftrap te mogen spelen op het EK. Maar ik ben er nu vijf of zes periodes bij, en ben al heel blij als ik mee mag naar het EK. Ik krijg ook best wel veel speelminuten van de bondscoach.”

“Gelukkig kreeg ik het vertrouwen vandaag, en van de week (tegen Schotland, red.) ook het laatste half uur. Het is aan mij om het goed in te vullen. Maar ik moet ermee dealen dat de beste speler van het Nederlands elftal op mijn positie staat", besluit Veerman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond Veerman niet goed spelen. Schouten wel. Ook Reijnders vandaag niet best, al zou ik hem ook niet op 10 zetten, maar iets meer in een controlerende rol, straks naast F de Jong. Misschien toch maar eens Simons op 10 proberen.

26 maart 2024 om 23:29

Wauw. Ben het met elk woord eens haha. Keuze voor Schouten of Reijnders laten afhangen van vorm op dat moment.

26 maart 2024 om 23:38

Eens ik vond Schouten erg nuttig tussen die goede combinaties van de Duitsers. Voor Veerman gaat het allemaal iets te snel. Die moet wekelijks in een betere competitie gaan spelen om nog een stap te zetten.

26 maart 2024 om 23:59

Heerlijk interview! Lekkere nuchtere hollander met goede zelfkritiek en een bewondering om voor Oranje uit te komen. Koeman vind het belangrijk dat mensen hun plek in de groep kennen en accepteren, Veerman laat dat hier duidelijk blijken en krijgt idd veel minuten. Die is erbij komende zomer denk ik.

27 maart 2024 om 00:44

Wat nou als je iets heel anders doet en dan Depay op 10 zet, met Brobbey er voor (in 433) en anders met Brobbey en Gakpo er voor (in 532).

27 maart 2024 om 06:20

@Formus: Zirkzee en Gakpo voorin en ik kan me in jouw opstelling vinden. Brobbey komt echt hopeloos tekort. Dan mis je toch zoveel voetbal. Ik snap echt niet dat men om Brobbey vraagt, terwijl er veel betere spelers a la Zirkzee/Malen/Depay en Gakpo zijn. Om over Simons nog maar te zwijgen.

27 maart 2024 om 08:48

Brobbey is leuk om in de 80ste minuut in te brengen ipv Weghorst. Als hij in NL al moeite heeft met de verdedigers terwijl hij het moet hebben van zeulen en beuken; hoe gaat hij dat dan echte verdedigers opbrengen die hem op techniek helemaal weg spelen?

27 maart 2024 om 08:57

Brobbey heeft helemaal geen moeite met de verdedigers in Nederland. Alleen de laatste wedstrijden wordt van hem verwacht dat hij vanaf de middenlijn het in zijn eentje opneemt tegen vier verdedigers en dan een doelpunt maakt. Dat kan vrijwel niemand.

Buiten dat moet Nederland gewoon 4-3-3 spelen wat mij betreft. Het middenveld was nergens te vinden tegen Duitsland doordat NL met 5 verdedigers speelde. Telkens was er een mannetje tekort voorin of op het middenveld. Een aanvaller als Depay op 10 zetten gaat daar niets aan veranderen.

26 maart 2024 om 23:32

Precies dit! 1 van de 3 middenvelders in de 5-3-2 moet ook aanvallend ingesteld zijn. En dan heb ik het niet over Wijnaldum die het niet meer kan belopen. Xavi of Gakpo op 10, met daarvoor 2 aanvallers. Dan zou het kunnen werken.

26 maart 2024 om 23:39

Het is Koeman. Hij gaat altijd Schouten, Wieffer of de Roon opstellen. Hopelijk valt de Roon af want jezus die oogt traag.

27 maart 2024 om 00:45

De Roon kan echt niet meer idd. Als ie ooit al echt wel kon 😉

26 maart 2024 om 23:39

Vond Veerman voor rust prima spelen. Mooie goal en weinig balverlies. Voorruit spelen was lastig met backs die niet opkwamen en Memphis die opgesloten zat tussen 2 reuzen. 2e helft was hij niet zo goed. Slordig in de passing terwijl er toen wel meer ruimte was.

Maar hij was zelfkritisch in zijn interview en gaf aan de Frenkie de beste speler op zijn plek staat. Vond het een goed interview. Schouten vond ik erg goed spelen. En idd Reijenders kwam niet goed uit de verf. Misschien ook iets teveel respect voor Kroos.

Tegen zware tegenstanders zou Schouten, Frenkie en Reijnders doen. En tegen iets mindere tegenstanders Schouten inwisselen voor Gakpo of Xavi.

27 maart 2024 om 07:37

Dan heb je denk ik met de ogen dicht gekeken de eerste helft

27 maart 2024 om 07:47

En jij hebt dan helemaal niet gekeken. Ook goed beargumenteerd trouwens, chapeau! Vond veerman ook prima spelen eerste helft. Prachtige goal, een momentje dat hij werd overlopen en stom balverlies. Daarna weinig slordigheden. Tweede helft gewoon matig. Veerman moet z’n plek nog een beetje vinden maar iedereen weet dat hij kan voetballen. Zoals zelf ook aangeeft is de concurrentie moordend op zijn positie. Zit nog wel wat rek in gezien zijn ontwikkeling laatste jaren.

27 maart 2024 om 09:01

Ik snap niet hoe mensen kunnen zeggen dat een middenvelder van Nederland goed heeft gespeeld de eerste helft. Bij balbezit van de Duitsers konden ze doorlopen tot het strafschopgebied van Nederland. En bij balbezit van Nederland was er geen middenvelder te vinden om aan te spelen. Ik vond het pijnlijk om te aanschouwen.

En ik ben inmiddels als Ajacied wel wat gewend.

27 maart 2024 om 13:55

Omdat je even verder moet kijken dan alleen naar de middenvelders. Oranje verloor daar de slag omdat Duitsland daar steeds een man meer had. Depay verderdigde niet mee terug en Blind was continu te laat en te traag.

Daar waar de Duitse backs steeds opkwamen en zorgden voor een overtal situaties deden Dumfries en vooral Blind dat niet. Tijdens die overmacht durfden onze Cv's niet in te stappen zodat bijvoorbeeld Schouten kon doordekken op de extra vrije Duitse speler.

Dan lijkt het alsof het aan onze middenvelders ligt maar juist hierdoor konden zij onvoldoende in hun kracht komen. En als je dan alles in ogenschouw neemt dan vond ik Veerman eerste helft redelijk OK spelen.

De hele grote kansen van Duitsland kwamen pas nadat Koeman ging wisselen en Weghorst, De Roon en Timber inbracht. Hierdoor was alle balans helemaal weg. En was het niet alleen meer een optisch overwicht van Duitsland maar werd Nederland weg gespeeld.

26 maart 2024 om 23:47

Dat is ook waar mijn voorkeur naar uit zou gaan. De Jong - Reijnders - Simons op het middenveld. De Jong is verdedigend uitstekend en kan ruimtes overbruggen. Reijnders ook en Simons de ruimte geven om creatief te zijn.

Verbruggen - Dumfries - de Ligt - van Dijk - Aké - de Jong - Reijnders - Simons - Malen - Depay - Gakpo is het beste wat je nu op papier kan krijgen.

27 maart 2024 om 00:13

Dat middenveld lijkt me te aanvallend. ik ben er vrij zeker van dat dat tegen een topland niet kan. Dan moet je altijd Wieffer/Schouten naast Frenkie hebben.

Frenkie is goed in het spel lezen. Ruimtes dichtlopen, ballen onderscheppen, maar in het echt direct ingrijpen is hij niet zo goed. Dat is de reden dat hij bij Barcelona nooit op 6 wordt vertrouwt in zijn eentje. Ik denk wel dat Reijnders-Simons-Frenkie kan met 3 centrale verdedigers in hun rug voor meer zekerheid.

27 maart 2024 om 00:42

Simons eruit , Hartman erin dan is het goed.

27 maart 2024 om 08:12

Niet waar dat dat de reden is dat hij niet op 6 kan spelen bij Barcelona. Frenkie benut je niet optimaal als hij niet met de bal mag lopen. Dat is dus precies het tegenovergestelde van wat een 6 moet doen. Niks met zijn verdedigende kwaliteiten te maken. Stond ook niet voor niks geregeld centraal in de verdediging, en dat was echt niet als klassieke laatste man

27 maart 2024 om 10:07

Nee hoor. Nogmaals, Frenkie ziet ruimtes heel goed en is prima in het lezen van het spel. Echter is hij in het daadwerkelijk ingrijpen echt bepaald geen defensieve middenvelder. Duels winnen á la Rodri of Casemiro is ook niet zijn ding, en een overtreding maken omdat je ziet dat er gevaar kan komen doet hij ook niet.

Ja zijn dribbels kunnen op die positie niet worden uitgevoerd, dus in die zin beperk je hem ook. Dat is waar.

27 maart 2024 om 00:45

Reijnders op 10 slaat eigenlijk ook nergens op. Die jongen heeft vanaf het moment dat hij bij AZ kwam als 8 gespeeld en ook nu bij Milan speelt hij gewoon als box to box middenvelder. Omdat hij er af en toe een bal van ver in poeiert zien heel veel ineens een 10 in hem, maar dat is hij gewoon niet. Hij is verschrikkelijk allround en heeft de longen van een paard, dus die moet je gewoon lekker op 8 houden. Dan eerder Simons inderdaad of Koopmeiners op 10. Die hebben daar in ieder geval al een stuk vaker gespeeld dan Reijnders.

27 maart 2024 om 06:43

Koeman moet de spelers op hun beste positie zetten.
Dus Simons / Depay op 10
Reijnders/ Veerman /Frenkie / Timber op 8
Schouten / Wiefer / Roon op 6
Dan haal je in mijn optiek het beste uit de spelers naar boven.

Is inderdaad vrij duidelijk dat we Frenkie de Jong missen op het middenveld. Iemand die de bal gewoon goed kan vasthouden. Toch wel klasses beter dan iedereen die we op dit moment hebben met alle respect. Veerman scoorde wel een goal maar voor mijn gevoel was het tempo voor hem te hoog. Deed heel lang over het nemen van een beslissing en raakte een paar keer knullig de bal kwijt op een gevaarlijke positie.

Realistische blik. Mag samen met 5 anderen strijden voor de plek naast Frenkie. En dat die boven je staat is geen schande

26 maart 2024 om 23:40

Nee ik zou Veerman daar niet neerzetten. Meenemen als back up voor Frenkie maar wel op de bank.

26 maart 2024 om 23:41

Zegt hier weinig geks inderdaad, was niet zo goed vandaag, maar ik was vooral aan 't vloeken op Koeman met zijn idiote tactiek. Je kan in zo'n opstelling de bal ook nergens kwijt.. Maar ja, Veerman was alsnog niet goed

Veerman was behoorlijk onopvallend. Maar zijn analyse na de wedstrijd was wel sterk. Je speelde met 2 middenvelders tegen 5 Duitsers. Blind en Dumfries deden niet veel. De centrale verdedigers speelden de bal naar elkaar. Voorin was weinig beweging. Het was weer heel statisch vandaag. Duitsland had veel meer beweging en een betere veldbezetting.

26 maart 2024 om 23:43

Het was tot de wissels niet eens zo slecht. Vrij gelijkwaardige wedstrijd maar de eindopstelling sloeg nergens op. Laat zo’n Timber dan gewoon invallen voor Veerman op zijn eigen positie. Breng Wieffer ipv de Roon want toen Schouten eruit ging liepen ze er doorheen.

omgaan, niet dealen.

Dealen is handelen in verboden middelen, of een verengelsing van een fijn Nederlands werkwoord; liever de Nederlandse versie, dank!

27 maart 2024 om 05:12

@dhvUhm.. dealen als in handelen van middelen is ook natuurlijk een leenwoord uit het Engels en zo zijn er velen die jij waarschijnlijk ook weleens gebruikt of in ieder geval de meesten van ons die ook niet origineel Nederlands zijn zoals racen, timen, stressen, grillen en vele anderen waar ook een Nederlandse vertaling voor is en velen die niet eens weten. Zou me dus niet zo druk maken om een van de velen.

We hebben één fase gedomineerd en toen ging alles via de rechterkant, daarna de wissels en het was afgelopen. Van de basis waren Blind, Veerman, en Reijnders de minsten, maar dan zou ik qua cijfers beginnen met een dikke nul, dan een vijfenhalf, en een vijf.

Blind speelde niet op zijn lcv positie (niet dat ik hem daar hoef te zien, maar is een verzachtende omstandigheid) ; die kan niet meer lopen.

Reijnders speelde niet op zijn positie en moest vooral Kroos uitschakelen.

Veerman speelde wel op zijn eigen positie maar miste de optie aan de linkerkant, en kon zijn steek of crosspass niet kwijt.

Het houdt allemaal met elkaar verband en dus is Koeman degene die alledrie in meer of mindere mate laat falen.

Ik denk dat Nederland zich er gewoon bij neer moet leggen dat je qua materiaal minder bent dan een land of 5/6 komend EK. Dus ik zou vooral proberen een team het veld in te sturen wat gewoon vervelend is om tegen te spelen.

Hiermee bedoel ik niet de bus parkeren. je kan alsnog prima voetballen, maar spelers als Blind mag je gewoon niet als linkerwingback opstellen. Die is fysiek en qua snelheid gewoon een zwakte. Daar zou ik altijd Hartman opstellen. Werkt zich de pleuris, bijt zich in zijn tegenstander vast, maar kan ook hartstikke prima opkomen/meevoetballen. Aké-Van Dijk-De ligt mag je van mij laten staan. Die defensie is vrij lastig te passeren mits in vorm. Dumfries op rechts. Ook al ben ik persoonlijk totaal geen fan van de speler, maar ik snap wel dat je een klote middag hebt als je als buitenspeler tegen zo’n fysieke harde werker. 433 ben je vrijwel altijd kansloos vermoed ik tegen een topteam, dus dan zou ik zekerheid inbouwen met de bovengenoemde 5.

Tegen matige landen kan je met Reijnders naast Frenkie spelen, tegen landen als Frankrijk zou ik voor de zekerheid daar Wieffer of Schouten neerzetten. Hierdoor geef je Frenkie meer vrijheid om zijn befaamde dribbels in te zetten, en onder druk uit te spelen. Zodoende kan je dan met een Hartman op links, Dumfries op rechts, Simons op linksbuiten en Malen op rechtsbuiten er razendsnel uitkomen op de counter.

Ik denk dat als je gaat proberen mee te voetballen tegen toplanden, zoals dit Duitsland, je kansloos bent. Hun middenvelders kunnen namelijk véél beter voetballen dan de onze. Je moet flitsend effectief countervoetbal spelen om ver te komen denk ik. Alleen zie ik Nederland al jaren niet flitsend spelen..

27 maart 2024 om 00:46

Ben het met je argumentatie helemaal eens, zo denk ik er ook over, maar heb je dan niet liever een extra middenvelder in plaats van een extra verdediger ten opzichte van 433?

27 maart 2024 om 01:05

Excuus ik begrijp je vraag niet. Kun je hem verduidelijken?

Het komt uiteindelijk neer op Hartman als extra vleugelverdediger of een extra middenvelder (bijv Reijnders).

Ervan uitgaande dat Ake-Van Dijk-De Ligt-Dumfries zekerheidjes zijn. Dan kan je Hartman hier aan toevoegen om uit te komen op een 5-mans defensie, of je kunt een middenvelder toevoegen. Zoals bijvoorbeeld Reijnders, maar dan ben je verplicht 433 te spelen want ik zie niet hoe je het anders kan invullen met Reijnders.

27 maart 2024 om 01:46

Ja Hartman zou ik ook moeilijk vinden op te offeren nu je het zegt.

Ik bedoelde of je liever een vijfde verdediger zou willen of een vierde middenvelder om meer defensieve zekerheid in te bouwen.

Ik neig meer naar een versterkt middenveld, maar om dezelfde reden: gewoon heel taai zijn en dan snel omschakelen en counteren.

Dus ipv de centrale verdediger in 532 heb ik liever een verdedigende middenvelder centraal in de as. Schouten. En dan daarvoor Frenkie en Wieffer, of Reijnders. Afhankelijk van de tegenstander.

Voorin ben ik er nog niet over uit, omdat Malen zo in vorm is. Memphis en Gakpo spelen bij mij sowieso. Maar de dynamiek voorin verandert compleet als Koopmeiners, of Simons, of Malen speelt.

27 maart 2024 om 02:01

Oke duidelijk. Een schouten heeft laten zien ook achterin te kunnen spelen, dus die kan je als een soort kruising tussen een 3e centrale verdediger en een defensieve middenvelder laten spelen. Een 4e middenvelder is tegen bepaalde teams inderdaad beter dan de extra verdediger.

Hoezo speelt Gakpo bij jou altijd? Want dat heb ik juist weer bij Malen , die moet van mij altijd spelen. Malen is echt de enige aanvaller uit de selectie die levensgevaarlijk is op de counter, die constant diep gaat zonder bal en die een defensie kan doen twijfelen of ze wel hoog durven te gaan staan. Dat is bij mij een zekerheidje aangezien Memphis sowieso de spits is, en hij altijd in de bal komt.

Dan op links kan je kiezen tussen Simons of Gakpo. Simons is meer de dribbelaar met de individuele actie. (Die ook het middenveld kan versterken trouwens door als hangende middenvelder te dienen) of je speelt met Gakpo, meer de man van de voorzet en het afstandschot, die fysiek sterker is. Die twee kan je wat mij betreft wisselen afhankelijk van tegenstander/vorm.

27 maart 2024 om 12:41

Ik vind wel 1 belangrijk verschil tussen Gakpo en Malen, Pedri16. Malen brengt inderdaad gevaar met zich mee, maar als puntje bij paaltje komt is zijn rendement in Oranje gewoon slecht.

Malen in 30 interlands, 6 goals en 4 assists
Gakpo in 23 interlands, 9 goals en 4 assists

Beide is dat niet geweldig, maar Gakpo heeft dus wel degelijk een beter rendement. Overigens zijn die interlands van Malen al sinds september 2019, terwijl die voor Gakpo pas sinds juni 2021 zijn.

27 maart 2024 om 12:56

Malen valt wel vaak in voor mijn gevoel, die start weinig. Geen idee of Gakpo per minuut ook een beter rendement heeft, maar je hebt wel een punt ja. Malen is iets onvoorspelbaarder, ook qua afwerken. Zoals tegen Tsjechie worden we eigenlijk uitgeschakeld doordat Malen één op één gaat en dit compleet verpest. Gakpo maakt zo’n bal 100%. Die is veel kalmer. (Na die misser van malen pakt de ligt paar minuten later rood)

Gakpo is vooral sterk op links, waar je met Simons ook een hele goede optie achter de hand hebt. Malen is eigenlijk de enige speler in de hele Oranje selectie die op rechtsbuiten het best uit de voeten kan.

2 leerzame interlands gezien. Ik zou met de volgende 11 het EK in gaan

Verbruggen
De Ligt
Van Dijk
Aké
Frimpong
Reijnders
F. De Jong
Hartman
Simons
Memphis
Malen
27 maart 2024 om 11:11

Prima opstelling, al weet ik toch niet of ik Frimpong boven Dumfries zet, Dumfries doet het altijd goed bij Oranje. Als Simons zijn niveau haalt heb je met De Jong en Simons (en ook wel Reijnders) toch echt wel een goed middenveld. Het komt alleen nooit echt uit de verf ofzo.

Ik had meer van em verwacht eigenlijk, zeker na die snelle goal dacht ik, dat moet vertrouwen geven, maar het ging echt veel te snel voor em waardoor hij ook opeens ballen over een paar meter verkeerd begon te spelen. Geen grote schande tegen zo'n middenveld natuurlijk, maar blijft jammer dat we naast Frenkie eigenlijk niemand van top niveau hebben daar.

Naja Reijnders wellicht, maar dan niet op de plek waar hij gisteren stond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren