Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guus Hiddink boekt in Guatamala opnieuw succes met Curaçao

Laatste update:

Curaçao heeft maandagnacht ook de tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In Guatemala was de ploeg van bondscoach Guus Hiddink met 1-2 te sterk voor Cuba, waardoor het na twee wedstrijden met zes punten aan kop gaat in de poule. De doelpunten werden gemaakt in de eerste helft en kwamen op naam van Leandro Bacuna en Charlison Benschop.

Nadat vorige week Saint Vincent en de Grenadines met 5-0 werd verslagen, was Curaçao in de tweede groepswedstrijd te sterk voor Cuba. Het duurde elf minuten voordat Bacuna tekende voor het openingsdoelpunt. De aanvaller van Cardiff City kwam oog in oog te staan met de Cubaanse keeper Sandy Sanchez en rondde beheerst af. Na een klein halfuur spelen kwam Cuba op gelijke hoogte. Onel Hernández profiteerde van slordig balverlies van Curaçao op het middenveld en drong het strafschopgebied in, waarna hij vanuit een moeilijke hoek raak schoot in de verre kruising.

Curaçao was de betere ploeg in Guatamala, al kreeg Cuba zo nu en dan ook mogelijkheden. Uiteindelijk was het Apollon Limasol-spits Benschop, ex-aanvaller van onder meer RKC Waalwijk, AZ en FC Groningen, die nog in de eerste helft voor de eindstand scoorde. Op aangeven van SC Cambuur-buitenspeler Jarchinio Antonio vanaf de rechterflank schoot hij van dichtbij raak. De beste kansen waren in de tweede helft nog voor de ploeg van Hiddink, maar gescoord werd er niet meer.

De weg naar het WK is nog lang voor Curaçao. De groepswinnaars plaatsen zich voor de volgende ronde, waarin wordt gespeeld tegen een van de andere vijf groepswinnaars. Als ook deze ronde wordt overleefd, dan volgt een finaleronde. Hierin wachten duels met toplanden zoals Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten. De beste drie landen plaatsen zich direct voor het WK, de nummer vier komt in de play-offs terecht. Op 5 juni komt Curaçao weer in actie als het team van Hiddink op bezoek gaat bij de Britse Maagdeneilanden. Drie dagen later staat de thuiswedstrijd tegen Guatamala op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeizame overwinning tegen 1 van de betere in de poule. Curacao moet toch wel beter met de kansen omgaan. Super trots op mijn eiland. Snelheid van Antonia is toch wel echt een wapen hoor jezus. Btw voetbalzone ze speelde in guatemala niet in Cuba...

29 maart 2021 om 08:35

Ik geniet hier intens van. Dit zijn prachtige verhalen. Klein eiland, leuke spelers en dan die lange weg richting wk kwalificatie. Ik hoop zeer dat Curacao zeer ver komt en wie weet verassen ze!Je kan terecht nu al trots zijn, sterk resultaat!

Cuba kwam heel goed voor de dag, zo’n beetje van het niveau Letland. Ik vind de verdediging van Curacao wel heel fragile, geen vertrouwen in die Cuco Martina. Voor de rest zijn de Bacuna’s en Antonia goud waard voor dit Curacao. Als je van Guatemala wint, dan ben je een heel eind op weg naar volgende ronde. Maar wordt nog een aardige klus. Ik vond Curacao overigens organisatorisch en tactisch goed staan, je ziet hier en daar toch de hand van Hiddink.

Al met al zie ik hopelijk Curacao deze groep overleven, enige echte gevaar is Guatamala maar als je de selecties vergelijkt moet Curacao hem gewoon winnen.

Mooi man, Cuba verslaan is en hele mooie opgave. Als je nu ook nog weet te winnen tegen Guatemala zet je een grote stap. Zitten gewoon een paar prima voetballers tuseen!

29 maart 2021 om 11:12

Puntje tegen Guatemala is waarschijnlijk zelfs genoeg voor Curacao. Eerst volgt nog een duel tegen Britse Maagdeneilanden, daar mag je wel 3 punten invullen en dan als laatst het duel met Guatemala (die spelen tussendoor zelf nog tegen St. Vincent en de Grenadines, dus ook die zullen wel eenvoudig winnen). Momenteel is doelsaldo van Curacao 6 en van Guatemala 4, als ze die voorsprong vasthouden is een gelijkspel tegen hen genoeg om door te stoten naar de 2e ronde van de Concacaf kwalificatie. Edit: In die evt. 2e ronde volgt overigens een dubbele ontmoeting met de groepswinnaar van groep D; Dominicaanse Republiek of Panama. Laatstgenoemde is nog wel een vrij zwaar tweeluik maar van Dominicaanse Republiek zou Curacao toch moeten kunnen winnen denk ik. Zou erg gaaf zijn om Curacao in de 3e (en laatste) ronde van de Concacaf kwali's te zien tegen landen als Mexico en Usa, volgens mij zijn ze nog nooit zo ver gekomen!

Leuk, hoewel curacao en Hiddink wel.een groot stuk gunfactor kwijt zijn geraakt door hoe ze die coach eruit.hebbem gekickt voor Guus.

Ik ben benieuwd pf Curacao deze poule kan winnen. Qua spelersmateriaal zijn ze echt wel beter dan Guatemala, maar of het er er (in Guatemala) ook uitkomt? Ik gok uiteindelijk toch van wel. Suriname gaat niet boven Canada eindigen denk ik dus die zullen hun WK-droom weer even in de ijskast moeten zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren