Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote zorgen bij Xavi om uitgevallen Frenkie de Jong: ‘Ziet er niet goed uit’

Laatste update:

FC Barcelona-trainer Xavi maakt zich zorgen om de blessure van Frenkie de Jong, zo liet de oefenmeester weten na afloop van het duel met Athletic Club (0-0). De Oranje-international landde totaal verkeerd, waardoor zijn rechterenkel volledig dubbelklapte. Ook over de eveneens geblesseerd uitgevallen Pedri is Xavi niet optimistisch.

Halverwege de eerste helft ging het mis voor De Jong. De middenvelder uit Arkel ging een duel aan met Unai Gómez en landde totaal verkeerd op zijn rechterenkel, die dubbelklapte. De Jong wist al snel dat hij niet verder kon en ging strompelend en met ondersteuning van de medische staf naar de kant. Op een blessurekarretje werd hij vervolgens naar de kleedkamers vervoerd.

Pedri moest ook nog voor rust naar de kant. De Spanjaard gaf een pass en ging zonder enig contact met een tegenstander naar de grond. Pedri sloeg de handen voor zijn gezicht en nam zichtbaar geëmotioneerd plaats op de bank. Het Athletic-publiek toonde zich overigens van zijn beste kant door De Jong en Pedri op een luid applaus te trakteren.

"De blessures van Pedri en De Jong zien er niet goed uit", vertelde Xavi na afloop tegenover Spaanse media. "We zijn bedroefd om alles wat er is gebeurd", doelt de Spaanse coach ook op het teleurstellende 0-0 gelijkspel. "Maar bovenal voor de geblesseerden."

"Ik kan me voorstellen dat we ze flink wat wedstrijden zullen missen. We zullen zien in welke mate. Maar ja, het is een trieste dag." Een exacte diagnose kan zo kort na afloop van de wedstrijd uiteraard nog niet gegeven worden. Vermoedelijk wordt er maandag of dinsdag meer bekend.

Zonder De Jong en Pedri kwam Barcelona dus niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen een vermoeid ogend Athletic, dat donderdag nog diep moest gaan in de Copa del Rey tegen Atlético Madrid (3-0 winst). "Misschien hebben de blessures iets te veel effect gehad op het team. In de tweede helft hebben we via Lamine (Yamal, red.) wat kansen gecreëerd, maar het was niet onze dag."

"We speelden niet goed. We kunnen vandaag niet blij zijn, omdat we meer moeten laten zien. Iedereen, ik als trainer, de spelers... We moeten verbeteren. We hebben vandaag een enorme kans laten liggen. We moeten herstellen, denken aan Mallorca en doorgaan." Barcelona neemt het vrijdag op tegen Real Mallorca. Barcelona staat momenteel acht punten achter de koploper in LaLiga, Real Madrid. Ook Girona, dat een punt meer heeft, staat nog boven Barça.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is met het oog op de CL return tegen Napoli een vervelende tegenvaller voor Barcelona, en natuurlijk ook voor het Nederlands elftal, op deze manier zien we natuurlijk nooit Frenkie en eventueel Schouten, Veerman naast Frenkie spelen. Hopelijk wordt Zirkzee wel definitief opgeroepen.

Frenkie ligt er zeker een tijdje uit denk zelfs een paar maanden want het zag er echt niet uit. Die enkel klapte helemaal dubbel

Ook voor Pedri echt heel jammer dat hem alweer de zoveelste blessure moet overkomen. Koeman dankjewel voor de roofbouw op Pedri.

4 maart 2024 om 00:42

Paar maanden hoeft niet per se. Als je op het veld door je enkel gaat, doet het gigantisch veel pijn. Vaak wordt het na een paar dagen al een stuk minder. Ik denk dat hij met een weekje of twee misschien al wel weer kan spelen. Pedri ging ook even snel dubbel maar die moest staken en dat leek een stuk erger.

4 maart 2024 om 00:46

@fcvoetbal23

Ik denk echt niet dat ie binnen 1-2 weken weer kan spelen. Zijn enkel zag er echt niet goed uit die klapte helemaal dubbel. En als je de wedstrijd hebt gezien zag je dat Frenkie echt heel veel pijn had dus hier herstel je sowieso niet binnen 1-2 weken van…

4 maart 2024 om 01:04

Lees je nou gewoon niet wat Fcvoetbal23 typt?

Hij zegt gewoon letterlijk dat het gigantisch veel pijn doet, maar dat de pijn die je in eerste instantie voelt bij een dubbelgeklapte enkel , niet perse zegt dat je er lang uit ligt.

Dan reageer jij daar op met “nee, als je de wedstrijd zag had hij veel pijn.” Ja, dat zegt fcvoetbal ook..

Overigens denk ik persoonlijk ook dat het langer dan 2 weken zal duren, maargoed, zeker weten doe ik het niet want ik ben geen medicus.

4 maart 2024 om 07:48

We weten allemaal wel hoe die messi123 is toch

4 maart 2024 om 10:18

Messi123 wil gewoon veel reacties. Maakt hem niet uit of het kwalitatief een beetje in orde is. Reageren om het reageren. Zoveel onzin altijd. En draait zijn mening vaak bij als een blad aan de boom. Om nog maar te zwijgen over dat ‘kijk mij eens objectief naar Real kijken’.

On: Benieuwd hoe lang De Jong en Pedri eruit liggen.

4 maart 2024 om 06:32

Misschien moet je eens naar de medische staf kijken als een speler al 2,5 jaar met een hamstringblessure loopt.

4 maart 2024 om 07:37

Wat heeft Koeman met Pedri te maken?

4 maart 2024 om 07:44

Koeman de schuld geven haha.

4 maart 2024 om 07:48

Natuurlijk wel makkelijk om Koeman de schuld te geven. Maar hij is toch wel de gene die een 17 jarige Pedri 60 wedstrijden liet spelen in zijn eerste seizoen op hoog niveau. Gaf die jongen echt nooit rust en wisselde hem ook echt nooit. In Combinatie met het spelen voor Spanje was het gewoon te veel. Daar begonnen de problemen al.

4 maart 2024 om 10:15

Je kunt dan net zo goed de Spaanse bond de schuld geven barcalover123. Die vonden het net zo goed per se nodig om hem een olympische spelen en EK (?) achter elkaar te laten spelen na dat langs seizoen.

4 maart 2024 om 09:59

Ik gok maximaal een maand en hij staat weer op het veld te voetballen met alle zorg die hij direct krijgt. Enkelband-blessures vallen zover ik weet wel mee, mits het een enkelband-blessure is.

Jammer dat hij eruit ligt voor de aankomende interlandperiode voor het EK. Maar goed gaat denk ik max 2 maanden duren met zijn enkel. Gelukkig dat het geen knieblessure is. Zuur voor Barcelona maar voor het EK zou die wel op tijd fit moeten zijn. Maar ja Pedri is ook uitgevallen dus hebben ze alleen nog Christensen, Romeu, Gündogan, Fermin en Roberto over. Denk dat het een prijsloos seizoen gaat worden daar in Barcelona.

4 maart 2024 om 01:07

Als je het zo op een rijtje zet, de spelers die over zijn, kan ik wel janken joh.. wat een partij middelmaat bij elkaar. Zet daarvoor nog de topaanval Felix-Lewandowski-Raphinha en je weet al van te voren dat je de komende maanden naar niveauloze wedstrijden gaat kijken.

Barcelona kijken is dit seizoen echt alles behalve leuk. Ik kan me ook niet voorstellen dat er neutrale toeschouwer zijn, die graag een avondje Barcelona kijken, maar nu? Helemaal geen reden om dit zooitje te gaan bekijken.

4 maart 2024 om 10:02

Ik was al een keer opgelucht dat de verdediging gisteren een keer solide was. Die hield de boel aardig op de been. Dit seizoen is het daar ook vaak genoeg mis gegaan.

Aanvallend is het heel pover. Tot dramatisch toe soms. Ja ik heb nog een soort hoop, naar realistisch gezien wordt het dit seizoen niets qua prijzen.

Het zit ons toch ook niet mee hé, weer Frenkie EN Pedri kwijt. Vooral die laatste is echt een probleemgeval aan het worden, als je zoveel spierblessures op één seizoen hebt... Dit moet toch echt eens heel grondig onderzocht worden, Pedri speelt 5-10 wedstrijden en ligt er dan weer 2 maanden uit.

Komende weken/maanden(?) met Gündogan-Christensen-Fermin spelen, gaat een zware periode worden. We spelen tegen Napoli, Atlético en over 3 wedstrijden tegen Real.

Xavi, tijd om eens iets nieuws te doen. Speel desnoods een 4-2-3-1 met Felix - Raphinha - Yamal achter Lewandowski en Gündogan & Christensen als verdedigende buffer.

4 maart 2024 om 09:32

Probleem is dat je dan 4 aanvallende posities hebt, voor die plekken heb je dan alleen Roque en Fermin voorlopig als wissel achter de hand. Daar waar Roque eigenlijk nergens anders kan spelen dan op de plek van Lewandowski.. dus qua rouleren met spelers heb je dan vrij weinig opties.

4 maart 2024 om 09:39

@pedri16

Af en toe switchen, zoals je zegt kan je altijd één van die aanvallende jongens op de bank zetten en Fermin op het middenveld erbij. Er zal toch iets moeten gebeuren.

4 maart 2024 om 09:59

Ik vind Fermin ecbt niet rijp genoeg om basis te starten, maarja.. hebben we momenteel keuzes? Nope.

Fermin doet alles in de hoogste versnelling, veels te druistig. Als hij invalt en we moeten scoren dat dat prima, maar vanaf de start? Dan moet er echt wat meer controle en rust in.

4 maart 2024 om 10:40

@pedri16

Klopt, ik kan me anders ook wel een wedstrijd tegen Shakthar herinneren in de CL waar hij weergaloos was. Het klopt wel dat hij heel veel energie in zijn spel legt , soms te veel inderdaad. Met zijn 20 jaar heeft hij natuurlijk wel nog een groeimarge.

4 maart 2024 om 11:06

Hij viel me destijds (vooral tegen Shakhtar) op als een speler met een ongelofelijk afstandsschot. Dat heb ik in 2024 niet meer gezien. Hij probeert het niet meer. Tegen Real zag je dat hij technisch prima meekon, wat heel knap is voor zijn leeftijd. Vind hem na de jaarwisseling wel weggezakt in niveau helaas.

Man man man, alles zit toch tegen

Wat een pech heeft Barca dit jaar toch met al die blessures, en het zijn telkens die belangrijke spelers.
Ik zie ze nu amper wedstrijden winnen, en tegen Napoli gaan ze ook verliezen.
Dit seizoen gewoon hopen dat ze in de top 4 eindigen, meer kun je niet verwachten van dit team.

4 maart 2024 om 11:18

Top 3 is echt wel mogelijk, Girona is in vrije val en Atletico is erg matig.

4 maart 2024 om 11:28

Je moet 2e proberen te worden, dan kwalificeer je je voor de supercopa. Niet dat die prijs zó fantastisch is, maar wel een prima kans om wat geld binnen te harken en een prijsje te winnen.

4 maart 2024 om 12:19

Ja maar zonder Pedri, Frenkie, en ook Gavi heb je gewoon een heel zwak middenveld, en vooraan heb je ook zwak aanval op Yamal na.
Ik zie niet in hoe ze wedstrijden gaan winnen.
Ofwel heb je een heel sterk middenveld, ofwel een heel sterke aanval met middenvelders die hard werken.
Maar Barca is nu in beiden zwak.
Middenveld is zwak door blessures, en aanval is zwak omdat ze geen actie en snelheid hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren